24/6/11

Σώζουν οι άλλοι. Εμείς πάμε Λούτσα!

http://trupokarudos.com/wp-content/uploads/2011/04/%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82.jpg

Πόσο χρόνο χρειάστηκε για να πέσει και το παραμύθι "καλός και δίκαιος Βενιζέλος";
Το ένοιωσε για τα καλά ο μπαγασάκος ο πολιτής με την...ευεργεσία ονόματι Μεσοπρόθεσμο στο πετσάκι του, πάμε τώρα για φρέσκα! Πάμε όμως πρώτα για κανά μπανάκι, μήπως φύγει η θάλασσα και χάσουμε, βλέπουμε μετά. Έτσι κι΄αλλιώς κομπάρσοι είμαστε σε τούτη την παράσταση, αντικαταστάσιμα θύματα, άλλοι είναι οι πρωταγωνιστές και οι σταρς.

Πάμε να την αράξουμε σε καμμιά παραλία λοιπόν, να ξεδώσουμε από τον αγώνα κατά των μέτρων, να πάρουμε και λίγο χρωματάκι, να είναι η επιδερμίδα μας ασορτί με την μαύρη τη ζωή μας. Ας πάμε να αγκαλιάσουμε την φύση, που τόχει παράπονο μόνη κι΄έρημη τόσο καιρό, χωρίς ναϋλον σακούλα και χαρτολόϊ κάθε είδους στις πλαζ και τόνους αντιηλιακού και κάτουρου στην θάλασσα.

Πίσω μας επιτελείται έργο: Στρατιές ολόκληρες "ειδικών" έχουν πέσει με τα μούτρα στην δουλειά και σώζουν ακόμα και παρτίδα Θανάση! Σώζουν....

...την Ευρωπαϊκή Ένωση

...την Ευρωζώνη

...το Ευρώ

...τις Τράπεζες

...τις Ασφάλειες

...τα Κράτη

...τα κέρδη των βιομηχανικών γιγάντων

...τις Κυβερνήσεις

...τα σχέδια των μεγαλοεπενδυτών

...την κονόμα των Τραστ

...την Ελλάδα

...την παγκόσμια οικονομία

...τα πάντα!

Όλος ο πλανήτης έχει γίνει ένα, έχει δώσει χέρι να σωθούν τα πάντα και ο χρηματοδότης, ο Μαικήνας αυτής της υπέρτατης επιχείρησης σωτηρίας είναι μόνο ένας:

Ο Έλληνας!

Μη γελάτε! Ο Έλληνας καλείται να πληρώσει την παγκόσμια νύφη, ο Έλληνας πρέπει να γίνει ξανά ολοκαύτωμα στο Κούγκι και να ξαναχορέψει τον χορό του Ζαλόγγου! Φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλοι λαοί την μεγάλη παράδοση του θύματος, αλλά αυτή την εποχή σώζει το μέγα θύμα Ψωροκώσταινα! Υποκλιθείται στον ήρωα!

Υποκλιθείται στον ήρωα-μαλάκα (συνήθως συνώνυμα είναι), στον αφελή που βλέπει τα πάντα γύρω του να "σώζονται" στο όνομα της δικής του σωτηρίας καθώς ο ίδιος καταρρέει μέρα με την μέρα πιό πολύ! Τόσο μαλάκας ο ήρωας!

Πάτε λοιπόν για μπανάκια και έχει ο Θεός! Εκεί δίπλα στο δροσερό κυματάκι, εκεί αγκαλιά με το απέραντο γαλάζιο βρισκόμαστε πολύ πιό κοντά στην εξιλέωση παρά στην απλή ξεκούραση όπως νομίζουμε: Φούντο για πνίξιμο!

Δεν αξίζει τίποτα καλύτερο σε μια κοινωνία που χέστηκε για το μέλλον των παιδιών της και έχει απλώσει την αρίδα της για καβούρδισμα σε παραλίες και πλαζ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου