2/7/12

Viva Espagna! Ο ταύρος ήταν τελικά Ιταλός!

http://www.hlw-wolfsberg.at/unterricht/informatik/2abhw09/holzaa15/iStock_Spanien_Stierkampf.jpg


Ολέ!

Το πανευρωπαϊκό της Πολωνίας-Ουκρανίας ανήκει πιά στο παρελθόν! Ο μεγάλος τελικός μεταξύ Ισπανίας και Ιταλίας, ο τελικός των "φτωχών" δηλαδή, η ενενηντάλεπτη οπτική πανδαισία, το διαπλανητικό υπερθέαμα που προσέφεραν (κυρίως) τα τρομερά παιδιά του del Bosque ήταν σίγουρα το μεγάλο χάϊλάϊτ της διοργάνωσης.

Ποδοσφαιρική απόλαυση σε όλο της το μεγαλείο ο χθεσινός αγώνας, με δύο πρωταγωνιστές που έδωσαν ακριβώς όσα μπορούσαν: 100% συν δύο εκθαμβωτικά αστέρια από το ραβδί κάποιου μερακλή μάγου! Τα δύο πρώτα γκολ!

Ιniesta, αυτό το καταπληκτικό συνεσταλμένο, ταπεινό παιδί, σε ρελαντί ρυθμό απέναντι σε οργανωμένη άμυνα και ξαφνικά αλλαγή ταχύτητας, ταχύτητα φωτός: Πάσα-νυστέρι ανάμεσα στις δύο κοιλίες και στους δύο κόλπους της καρδιάς της ιταλικής άμυνας, φονική σέντρα προς το σημείο του πέναλτυ πάνω σε ξέφρενο σπριντ από τον ψιλοτεμπελάκο Fabregas και ξαφνικά η μπάλλα στα δίχτυα του φουκαρά του Buffon, που μπόρεσε να καταλάβει, ότι καταλάβαμε κι΄εμείς: Τίποτα! Ναι, μόνο στην επανάληψη μπορούσες να δεις τι κεραυνός ακριβώς έπεσε τόσο ξαφνικά εν αιθρία!

Και πριν ακόμα συνέλθουμε από το 1-0 (γκολ; Τι γκολ; Φαινόμενο!), έρχεται και το δεύτερο, ένα από τα πιό απίστευτα γκολ από τον...Bipetalisme, την εποχή της ανόρθωσης του Προγόνου μας, μέχρι σήμερα! Γκολ; Μα σας παρακαλώ! Μουσική συμφωνία! 

Xavi, ο τρομερός καταλανός Κοντορεβυθούλης, λίγο πίσω από το κέντρο, σε μέτριο τέμπο να μετράει μετά την πάσα από τον Jordi Alba ταυτόχρονα τα μέτρα προς την ιταλική μεγάλη περιοχή και τα κλάσματα του δευτερολέπτου, καθώς ο τελευταίος ξεχυνόταν μανιασμένος από τα αριστερά με ένα δαιμονισμένο στακάτο, σαν σίφουνας. Και εκεί που σταματάει να ισχύει ο άνθρωπος και αρχίζει να αναλαμβάνει υπηρεσία ο υπολογιστής, εκεί που η Θεωρία της Τελειότητας σηκώνει τα χέρια της και παραδίδει στην πειραματική Πρακτική του Εργαστηρίου, εκεί έρχεται η πάσα! Η πάσα; Όχι!


[latex]\mid \frac{f(x)-f(x_0)}{f(x_0)} \mid  = \mid \frac{f'(x_0)(x-x_0)}{f(x_0)} \mid \leq \frac{\mid f'(x_0)\delta x \mid }{\mid f(x_0) \mid}  = \frac{ \mid d_y \mid}{\mid f(x_0) \mid} [/latex]


Κάτι τέτοιο!

Δύο παίκτες σε δύο διαφορετικές ταχύτητες, μία πάσα που όφειλε να γίνει -και έγινε-σε συγκεκριμένα χιλιοστά του δευτερολέπτου, μία αστραπή που διήρκεσε 10 ολόκληρα δευτερόλεπτα! Μαγεία!

Μαγεία*...

Γκράθιας Εθπάνια, γκράτσιε Ιτάλια, το χαρήκαμε!



*Μη σας πω, ότι λίγο ακόμα και θα...ξεπερνούσαν την μαγεία του γκολ του Σαμαρά κατά της Γερμανίας :-)