1/6/11

Και ξαφνικά κόπτονται για την Δημοκρατία!

Kάποιοι θα έπρεπε να έχουν την ευθύνη γι' αυτά που γίνονται είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα με τους αγανακτισμένους έξω από τη Βουλή.
 
Ταπεινωμένος και εξοργισμένος από την χθεσινή πολιορκία της Βουλής από ομάδα αγανακτισμένων πολιτών δήλωσε ο αντιπρόεδρος Κουΐσλινγκ, Θ.Πάγκαλος. 
 
Ο Προστασίας του Γερανού του Εργολάβου, Παπουτσής, μας έκανε γνωστό, ότι αυτά τα γεγονότα δεν έχουν καμμία σχέση με την Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Πετσάλνικος, μίλησε για απαξίωση θεσμών και κίνδυνο για τον κοινοβουλευτισμό.
 
Η υφυπουργός πετσοκοψίματος Παιδείας, Χριστοφιλοπούλου, μίλησε για την αδικία που γίνεται σε ορισμένους νέους βουλευτές που δεν φταίνε σε τίποτα.

Η Ξενογιαννακοπούλου τόλμησε μάλιστα να μιλήσει για ισοπέδωση της Δημοκρατίας!

Ξαφνικά, εκεί που οι Αγανακτισμένοι ήταν σε καλό δρόμο να γίνουν οι αγαπημένοι μικροί ήρωες της κυβέρνησης και οι νταντεμένοι των Τρέμηδων και των Πρετεντέρηδων, γίνεται το αναπόφευκτο και όλα αλλάζουν!

Κακοί τώρα οι μέχρι χθες άγγελοι, κίνδυνος για το στερέωμα το ειρηνικό και αυθόρμητο κίνημα των πρώτων έξη ημερών. Μα τι υποκρισία!

Εκτός τόπου και χρόνου οι ανάλγητοι του πασόκ, αδυνατούν ακόμα και τώρα να συλλάβουν το νόημα της κραυγής απόγνωσης του λαού και εξακολουθούν να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και την νοημοσύνη μας παραμένωντας στην απομόνωση της κοσμάρας τους!

Όλα αυτά τα παραπάνω παλιοτόμαρα, και όλα τα άλλα που δεν ονομάστηκαν στο σημερινό ποστ δεν θεώρησαν εαυτόν ταπεινωμένο και εξοργισμένο με τον κατ΄εξακολούθηση βιασμό της ελληνικής Δημοκρατίας από τους τσιφλικάδες-νταβατζήδες των κομματοσκυλικών μηχανισμών των πασόκ και νδ!

Ουδείς εξ΄αυτών θεώρησε την εγκληματική διαπλοκή του κώματος με την εκδοτοεργολαβική μαφία σαν γεγονός που απαξιώνει έστω και έναν θεσμό!

Κανένας από αυτούς τους φωτεινούς αστέρες του πολιτεύματος δεν θεώρησε την μίζα που γέμιζε δεκαετίες ολόκληρες τα ταμεία του "σοσιαλισμού" σαν κίνδυνο για την Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό!

Ούτε ένας από την πασοκική συμμορία αισθάνθηκε ποτέ την ανάγκη να δηλώσει για κάτι μετάνοια, να ζητήσει ποτέ για κάτι συγνώμη!

Ούτε μισός πασόκος δεν πέρασε ποτέ το κατώφλι του Κορυδαλλού, ούτε δράμι σκάνδαλου δεν εξιχνιάστηκε, ούτε καν η υποψία δικαιοσύνης δεν έλαμψε ποτέ πάνω από τον βούρκο του δικομματισμού.

Και επιτέλους, δεν βγήκε ποτέ ένα από αυτά τα καθάρματα στο τζάμι να ζητήσει δημόσια, να απαιτήσει δημόσια την παραδειγματική τιμωρία ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΟΥ, ΦΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΑΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!

Ούτε μισή βουλευτής του πασόκ δεν θεώρησε την φυγοδικία των υπεύθυνων για τα χάλια μας σαν ισοπέδωση της Δημοκρατίας!

Και όμως τολμούν οι ύστατοι μετά την ντροπή, οι τελευταίοι μετά τους ουραγούς, οι απατεώνες, οι πουλημένοι και οι γονατισμένοι να βγαίνουν και να μας κάνουν μαθήματα ήθους και δημοκρατικού φρονήματος! 

Οι μέρες του πασόκ είναι μετρημένες! Οι μέρες της νδ είναι μετρημένες! Η εποχή της δικομματικής σαπίλας τείνει προς το τέλος της. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χυθεί ούτε σταγόνα αίμα για αυτά τα τομάρια. Γιατί, ας μην κρυβόμαστε, κατάφεραν να μας φέρουν επικίνδυνα κοντά σε έναν νέο εμφύλιο.

Η αποκατάσταση της βεβηλωμένης, ξεσκισμένης, λεηλατημένης Δημοκρατίας είναι το ζητούμενο αυτής της κρίσης. Και αυτό περνάει μέσα από την γενική αποκαθήλωση, από το τσάκισμα, τον αφανισμό της συμμορίας του πασόκ!

Τρόϊκα-Κατσέλη: Τράβα νεαρέ κουπί στην γαλέρα!

http://666kb.com/i/b4jdym6mzk2dryu75.png


Ακούστε σε τι συναίνεσε η βολεμένη και άλλο τόσο σιτεμένη πατσαβούρα της τρόϊκας, αρσαίνενα Λούκα Κατσέλη! Σε άρθρο (που μπορείτε να διαβάσετε τζάμπα στα Νέα online, γιατί δεν υπάρχει λόγος να πάτε να ξοδέψετε ούτε λεπτό για την κωλοφυλλάδα του πασόκ) σχετικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λεηλασίας  της ζωής μας και της χώρας διαβάζουμε μεταξύ άλλων και...

"Μεγαλύτερη ευελιξία στα ωράρια εργασίας αλλά και χαµηλότερους µισθούς για νέους περιλαµβάνουν τα τρία (νέα) µέτρα για τις εργασιακές σχέσεις που επιβάλλει η τρόικα και «κλείδωσαν» χθες κατά τις συναντήσεις που είχε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη µε εκπροσώπους της τρόικας.

Τα τρία µέτρα τα οποία θα ενταχθούν (µαζί µε τις ανατροπές σε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόµατα) στο Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα προβλέπουν τα εξής:
1. Να προβλεφθούν νοµοθετικά χαµηλότεροι µισθοί για τους νέους ηλικίας έως 25 ετών που θα προσλαµβάνονται µε σύµβαση ορισµένου χρόνου για την απόκτηση εργασιακής εµπειρίας, ακόµη και µε µπλοκάκι. H νοµοθετική ρύθµιση που θα προωθηθεί θα δίνει τη δυνατότητα υπογραφής «συµβάσεων επαγγελµατικής εµπειρίας» στις επιχειρήσεις όχι µόνο για ανειδίκευτους νέους (όπως προέβλεψε ο νόµος Λοβέρδου, ορίζοντας αµοιβή στο 80% του κατώτατου µισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύµβασης Εργασίας) αλλά και για τους νέους µε µια αρχική εξειδίκευση που είτε έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, είτε βρίσκονται στο στάδιο της απόκτησης πτυχίου, χωρίς υποχρεωτικά να έχουν εγγραφεί στον ΟΑΕ∆ ως άνεργοι."...

Τι αποφασίζει η μπαγιατίλα η Λούκα, η βολεμένη, η κονομημένη, η εξασφαλισμένη, η πατσαβουριασμένη υπουργός Εργασίας για τα ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ, για τον ΝΕΑΡΟΚΟΣΜΟ που κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα; 80% του κατώτατου μισθού, νομοθετικά κατοχυρωμένο, για την απόκτηση...επαγγελματικής εμπειρίας! Αλλά έχει και άλλα:

"2. Να εφαρµοστεί το ελαστικό ωράριο (µε ανώτατο όριο το 10ωρο ηµερησίως) αντί της υπερεργασίας και της υπερωριακής απασχόλησης σε επιχειρησιακό επίπεδο, που προέβλεψε ο Ν. 3846/10 (του Α.Λοβέρδου), αλλά µε λιγότερες γραφειοκρατικές διαδικασίες: Να γίνεται µε διευθυντικό δικαίωµα η αυξο µείωση των ωραρίων εργασίας σε 6µηνη βάση (αντί 4µηνης) ή και µε βάση τις 300 ηµέρες εργασίας (κατά το εργασιακό και όχι το ηµερολογιακό έτος).
3. Να διευρυνθεί η χρήση συµβάσεων ορισµένου χρόνου µε την παροχή δυνατότητας για περισσότερες ανανεώσεις (3 αντί των 2 σήµερα και χωρίς τους περιοριστικούς όρους που προβλέπει το Π.∆."...

Δούλευε περισσότερο, με λιγότερα λεφτά και ανάλογα με τα γούστα του αφεντικού, χωρίς καμμία σιγουριά και μάλιστα δια του νόμου! Όλα για την εργοδοσία, όλα για το κεφάλαιο, όλα για τις τράπεζες και δεν πάει να κουρεύεται η νεολαία και ο εργαζόμενος...

Για να μαζέψει εμπειρίες ο νεαρός, αιτιολογεί το σούργελο, η πυροβολημένη λινάτσα Κατσέλη! Δηλαδή άμα πληρωνόταν κανονικά το παιδί θα έκανε...άσχημες εμπειρίες, θα μάθαινε λιγότερα ή θα πηγαίνανε οι γνώσεις του στράφι. Ή μπορεί να είναι και αυτό ένας τρόπος σωτηρίας της χώρας, δεν γνωρίζω.

Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι, ότι αν σκοπεύει ο πασοκόσαυρος Κατσέλη να κάνει - ως γυνή σε προχωρημένη κατάσταση φατσικής αποσύνθεσης- τις 35 πλαστικές που έχει ανάγκη, ας το αναβάλει καλύτερα για μετά το γδάρσιμο που έχει να τις κάνει ο κοσμάκης όταν ξεσηκωθεί. Ίσως να μη χρειάζεται μετά αποπατσοποίηση πλέον...