9/10/11

Τι κάνουμε; Τι ΔΕΝ κάνουμε!

http://de.toonpool.com/user/1407/files/sieg_und_niederlage_1007875.jpg



Τι μας είπε σήμερα ο Μόσιαλος; Πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δίνουν ΜΑΖΙ με τον ελληνικό λαό μεγάλο αγώνα για την σωτηρία της χώρας; Θαυμάσια! Άμα μου έκανε και την χάρη, να με εξαιρέσει από αυτόν τον μεγάλο αγώνα, γιατί πρέπει να ομολογήσω ότι ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, θα περνούσα ένα υπέροχο απόγευμα. Όχι ότι έτσι θα τα βάψω και μαύρα, τι να κάνω, δεν έχει και πολύ άδικο ο Μόσιαλος.

Καλά, αυτή η μπαρούφα περί σωτηρίας της πατρίδας είναι το μοναδικό δεκανίκι των υπερμάχων της "σωτηρίας". Τι να σου πουν τώρα τα λαμόγια οι Σαρκοζομερκελπαπανδρέοι; Σου τα βουτάμε κορόϊδο ψεφοφόρε, κόπανε, και τα ακουμπάμε στην βιτσιόζα την τράπεζα, που πολύ της αρέζουν τα ξυνά, γιατί αν δεν στηρίξουμε εμείς με τα δικά σας τα λεφτά τις τράπεζες, ποιός θα τις στηρίξει; Δεν πάει.


Στην πέφτουν όλοι μαζί, κυβερνήτες, κανάλια, εταίροι, το κακό συναπάντημα, σε σκίζω για να σε σώσω τρόμπα. Κάτσε να σε αποσκίσω λοιπόν μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία σωτήριας των τραπεζών, και τότε μπορείς να πας να κόψεις το κεφάλι σου. Και ξέρεις τότε τι καΐλα θα έχουμε για σένα και σε ποιό μέρος του σώματος θα σε γράφουμε....

Μη κάνετε τον κόπο να τους πείτε "καλά ρε μάγκες, γιατί δεν κάνετε ότι κάνετε, δηλαδή τα πάντα, για να σώσετε τον ΛΑΟ σας παλιοτόμαρα του κερατά; Γιατί δεν "σώζετε" ρε παλιοξεσκισμένοι τους έχοντες και κατέχοντες να φάνε τα 97% της κωλοκοινωνίας;" 


Μη κάνετε τον κόπο....


Πάμε στο ψητό: Αυτοί κάνουν, εμείς ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Τι κάνουμε άλλο εκτός της αποδοχής της μιάς ήττας μετά την άλλη; Ή τέλος πάντων, τι ΔΕΝ κάνουμε. Γιατί αν αυτά που κάνουμε μέχρι τώρα δεν αποδίδουν τίποτα, τότε μάλλον κάτι ΔΕΝ κάνουμε. Τι; Ε αυτό ακριβώς που θα έστεφε τις προσπάθειές μας με επιτυχία, ή έστω την ΥΠΟΨΙΑ μιάς επιτυχίας η οποία θα οδηγούσε κάποτε αυτούς που μας πηδάνε και μας δέρνουν, συγνώμη, αυτούς που μας σώζουν εννοώ, στα αζήτητα της ιστορίας.


Ή κάτι κάνουμε λάθος! Ακόμα και αυτοί-άνθρωποι ή κόμματα αναμεταξύ μας-που είναι κατά κόρον...αλάνθαστοι. Δεν μιλάω για ιδεολογίες αλλά για ανθρώπους: Κάτι δεν κάνουμε σωστά φίλοι μου! Δικαιολογίες γενικές για την νωθρή αντίδραση της κοινωνίας υπάρχουν πολλές, ας ψάξουμε επιτέλους και σε μας!


Όσο υπάρχει και δρα ελεύθερα αυτή η συμμορία, όσο το ένα μέτρο διαδέχεται, με μηδαμινή κοινωνική αντίσταση, το άλλο, μπορούμε -όπως είπε ο Μόσιαλος- να μιλάμε πράγματι γιά συλλογική προσπάθεια πρωθυπουργού, κυβέρνησης και λαού.


Η μέχρι στιγμής τακτική μας ΑΠΕΤΥΧΕ! Απέτυχε παταγωδώς! Δεν βγάζει πουθενά η κατάρα και το γιαουρτάκι. Δεν δίνει λύση η Πλατεία και η μονοήμερη γενική απεργία. Δεν πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα η υπομονή ή η αποχή από τα κοινά.


Ο πόλεμος είναι εδώ και δεν κερδίζεται με ένα ατέλειωτο κομπολόϊ ηττών.

Λοιπόν;

Γιατί δεν βάζουν τον Βαρθολομαίο στο πασόκ;

http://x.pstatic.gr/media/n/i/4/4012/15168.jpg

 Καμαρώστε παπά....

Όχι, δεν ολοκληρώνω την πρόταση, ακόμα και υπό την "απειλή" μιάς πιθανής (θεωρητικής) τελευταίας συλλαβής τύπου "ρια".

Παπάς ο ένας, παπατζής ο άλλος, βρεθήκανε στο Άγιο Όρος (εορτάζει του Άη Βουνού) και ανταλλάξανε...συμπάθειες, βοήθειά μας.

Ιδιαίτερα συγκινητική η τοποθέτηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ που αισθάνεται για την "προσπάθεια" της κυβέρνησης να "σώσει" την χώρα.

Ερώτηση: Άμα του απαντούσα "δεν πα να ξύσεις καμμιά πατσά ρε τράγο και άσε τις παρεμβάσεις στα πολιτικά εγκόσμια της καταραμένης ημών χώρας" θα ήταν υποτιμητικό για το δόλιο το ζώο; Το τραγί εννοώ....

Περί της "αντιστασιακής" ΕΡΤ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdNk9IiykS2jD15WGvjPd4jlipP4JrtQFSLH4WwTLlj0p07OkF-jaUMZtCML6yH3LuBqNO86B4uSAdTrW8cCxas0_4JlrYtBRT7OL4XRqbRNuWc2vpSYCmN1zyx3r4tMQBeAmC1-4hJvo/s320/%CE%B5%CF%81%CF%84+1.jpg




Η ΕΡΤ; Μιλάμε για ΤΙΣ εταιρείες! Εκεί έχουν βολευθεί εδώ και δεκαετίες όλοι οι...κουκουέδες και οι...συριζαίοι και περνάνε εκπομπή και κότα και αλοίμονο σε μας τους...δικομματικούς που κοιτάμε με λάγνα μάτια απ΄έξω.

Όλα δουλεύουν ρολόι στην ΕΡΤ, μόνο στις ειδήσεις υπάρχει ακόμα ένα μικροπροβληματάκι, αλλά που θα πάει, θα λυθεί κι΄αυτό. Δηλαδή όχι ακριβώς πρόβλημα, πως να το πω, καλά κάνει την δουλειά της η σύνταξη, δεν λέω, αλλά όχι και να ενοχλούν κάθε ώρα την Παπαρήγα και τον Τσίπρα ρε παιδιά: Να ξεκινήσουμε τις βραδυνές ειδήσεις με αναφορά στην διαχρονική αξία του Κομμουνιστικού Μανιφέστου ή να τα χώσουμε πρώτα στην κυβέρνηση για τα πρόσφατα χαράτσια συντρόφισσα Παπαρήγα; Μπορούμε να πούμε σήμερα τον πρωθυπουργό "ντήλερ" των δανειστών ή να περιμένουμε μέχρι αύριο που θα έχει δημοσιεύσει η Αυγή τις δηλώσεις σας με τον παραπάνω χαρακτηρισμό σύντροφε Τσίπρα;

Ε όχι και για ψύλλου πήδημα τηλέφωνο στην ηγεσία της Αριστεράς ρε παιδιά! Κάντε και κάτι μόνοι σας!

Πάντως τις τελευταίες ημέρες υπερέβαλαν εαυτόν τα παιδιά της κρατικής-της δικιάς μας δηλαδή- τηλεόρασης. Με συγκίνησαν ρε σεις, άμα δεν τύχαινε να είμαι τόσο βράχος τύπος, θα είχα ρέψει από συγκίνηση στο κλάμα. Τι έγινε; Τι να γίνει; Δεν βλέπετε ειδήσεις στην ΕΡΤ; Δεν βλέπετε τον αγώνα που δίνουν οι ήρωες των ειδήσεων κατά των μέτρων των τρόϊκα και πασόκ; Ε αφού βλέπετε, γιατί ρωτάτε;

Άντε, πάλι θα βγάλει ο βραχόκηπος το φίδι της ενημέρωσης από την τρύπα. Μα πως τα προλαβαίνω όλα ο πούστης....

Λοιπόν, λίγο πολύ όλοι γνωρίζουν το επαναστατικό έργο που επιτελεί η ΕΡΤ: Σκίσιμο της πασόκας και της νουδού, ξεσκίσιμο της τρόϊκας και της ΕΕ, καραξεσκίσιμο των τραπεζών, ΣΕΒ και σία (και CIA), όλο "λαέ μη σκύβεις το κεφάλι" και "κάτω η χούντα του πασόκ" και "μην πληρώνετε μαλάκες ούτε λεπτό" και "την κρίση να την πληρώσει η πλουτοκρατία".

Η ΕΡΤ ήταν πάντα στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατά του καθεστώτος: Στο πλευρό των ταξιτζήδων, των φορτηγατζήδων, των κατοίκων της Λαυρεωτικής, των Λιμενεργατών, των φαρμακοποιών, των δημοσίων υπαλλήλων, των ιδιωτικών υπαλλήλων, της εργατιάς και πάνω απ΄όλα της εργατικής τάξης.

Για απολύσεις η κυβέρνηση; Κέρβερος απέναντί της η ΕΡΤ! Γιά μειώσεις συντάξεων και μισθών το πασόκ; Ποιός είδε την ΕΡΤ και δεν φοβήθηκε! Για νέα μέτρα η τρόϊκα; Απεργία εργασίας και πείνας η σύνταξη ειδήσεων της ΕΡΤ! Μιλάμε για ΤΑ παληκάρια...

Ακούστε τώρα τι στήσανε προχθές! Ακούστε και θαυμάστε ήθος, χαρακτήρα, ανιδιοτέλεια, αλτρουισμό και δημοκρατικό φρόνημα, να σας πέσει η τρυγία (πέτρα) των δοντιών σας από μόνη της. (Αν δεν έχετε επειδή είσαστε τζίνια και τα πλένετε κάθε μέρα όλα, και όχι μόνο τα μπροστινά, να σας πέσει η πυτιρίδα. Αν δεν έχετε...τι φταίω εγώ ρε αν δεν έχετε;)

Ακούστε! Στις απολύσεις, όλες τις απολύσεις, όπου γίνανε, παντού, ποιά ήταν η στάση του ενημερωτικού τμήματος της ΕΡΤ; Γιούχα, συνθήματα οργής "ένα-δύο-τρία-μαμιέται το κεφάλαιο-και η τρόϊκοπασοκία", συνθήματα με ταξικό περιεχόμενο "κάτω-κάτω-οι α-πο-λύσεις, πριν σ΄απολύσουν εργατιά- εσύ θα τους πηδήξεις", ανάθεμα "ντροπή σας πρασινάνθρωποι, φτου σας ρε", φτύσιμο "φτού σας ρε". Α το ξανάπα το τελευταίο, αλλά φτύνεις και το ευχαριστιέσαι ρε συ...

Ακούστε τι κάνανε όμως, να σας φύγει, ότι τέλος πάντων διαθέτετε προς φυγή. Κάνω την μαλακία που λέτε και ανοίγω την τιβί. Τι να δω; Ζωντανή εκπομπή με δεκαπέντε καλεσμένους, μπορεί και παραπάνω, με θέμα "κλείσιμο της ΕΡΤ; Ναι, αμέσως!". Μάλλον για "πεθαμένη" εκπομπή γράφει ο βραχόκηπος, θα πούνε τώρα ορισμένοι από σας. Πέστε, η κακία σας θα μείνει....

Λοιπόν. Θεματάκι υπέρ, Υπέρ, ΥΠΕΡ, ΥΠΕΡ * του κλεισίματος της ΕΡΤ! Απίστευτο! Σου λένε οι ήρωες της ενημέρωσης και της αντίστασης κατά του κατοχικού καθεστώτος: Εμείς κύριοι και κυρίες είμεθα ανυποχώρητοι και κάνουμε ανέκδοτον αγώνα κατά της απελευθέρωσης όλης της ελληνικής κοινωνίας, εμείς υποστηρίζουμε το Όχι κάθε κλάδου σε απολύσεις και μειώσεις εισοδημάτων, εμείς βρισκόμεθα εις το πλευρόν όλων που καλούνται να πληρώσουν την κρίσην άλλων, 100%, αδιαπραγμάτευτοι, σκληροί, αλλά ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ κάνουμε μια χλιαρή εξαιρεσούλα και γιά να μη μας πούνε ότι θυμιατίζουμε τα γένια μας και κοιτάμε την πάρτη μας, δίνουμε στην κυβέρνηση μιά ευκαιρία να αναλύσει την θέση της και τους αφήνουμε να φτιάξουν μιά εκπομπή όπως θέλουνε αυτοί!

Ώρες ολόκληρες, μιά ατέλειωτη παρλαπίπα, μιά σαπουνόπερα με τίτλο "Κλείστε μας να σωθεί η χώρα κι΄ας ρέψουμε ρε παιδιά". Κάθομαι και τους κόβω και σκέφτομαι: Μα τι γίνεται εδώ; Πως...αλλάζει τόσο ξαφνικά γραμμή η ΕΡΤ; Πως γίνεται να αναθεματίζει κοντά δυό χρόνια το κλείσιμο οργανισμών, το κλείσιμο των ΔΕΚΟ, την ανεργία, τις απολύσεις, γενικά όλη την κυβερνητική πολιτική και ξαφνικά μιά τέτοια στροφή.

Λέω, κάτσε να δεις, υπάρχει κάποιος λόγος. Κάθησα. Κάνα πεντάλεπτο δηλαδή, παραπάνω δεν έπαιρνε, μεγάλη αναφυλαξία, σπυράκια παντού. Την κλείνω (αλλά μόνο την συσκευή) και αρχίζω να....δεν σας πέφτει λόγος, δεν λέω! Ε να μη πολυλογώ, την ξανανοίγω χθες, να δω αν την είχε καταλάβει ο ταξικός εχθρός και τι να δω; Την πέτυχα πάνω στην γνωστή εκπομπή "στην υγειά μας". Κονσέρβα φυσικά, κάτσε λέω να δεις αν είναι καλεσμένος ο αγαπημένος μου λαϊκός βάρδος, ο Γιωργάκης ο Νταλάρας, που έστειλε την κυρά του, την Αννούλα της σκιζοπαρελασού, στην Βουλή, για να σώσει την χώρα ο κύριος Γιωργάκης Παπανδρέου. Χωρίς αυτήνενα δεν γινότανε η σωτηρία.

Μπα, νισάφι. Αλλά έμεινα γιατί άκουσα να λένε ότι η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, που ήταν μάλιστα και παρών. Με το που κάνει ο ρουφιάνος ο κάμεραμάν μια γυροβόλα από δεξιά προς τα αριστερά, μπορεί και ανάποδα, τι βλέπω; Στους καλεσμένους και ο αγαπημένος μου Ανδρουλάκης, και ο ευλογημένος ο Βαγγέλας ο Βενιζέλος, και ο αγαπημενοευλογημένος Θόδωρας Πάγκαλος, ένα μεγάλο φτου μη τους βασκάνουμε! (Άμα ξεφύγει κατά λάθος και καμμιά ροχάλα, δεν πιστεύω να υπάρξει άνθρωπος που να πει ότι υπήρχε πρόθεση). Ε ήτανε και πολλοί άλλοι, κάτι Πεπονήδες, κάτι Λιάνηδες, μόνο κάτι ψόφιοι Λοβερδοπαπακωνσταντινοτίποτες λείπανε απο το πασόκ.

Λέω, ρε για δες εκπομπή! Τς τς τς. Ο χοντροπάγκαλος δίπλα στον Μίκη, ο χοντροβενιζέλος παραδίπλα, και το μέλι να ρέει άφθονο προς πάσα κατεύθυνση, μόνο φιλί στο στόμα δεν είδα να δίνουν ο ένας στον άλλον! Καλά, λέω, δεν πλακώθηκε ο Μίκης άσχημα με τους εν λόγω κυρίους του πασόκ; Καλά, δεν την έκανε ο Λιάνης σιχτιρισμένος από την πολιτική των κυρίων χοντρών; Καλά ρε, δεν είναι γνωστό ανά την οικουμένη ότι ο Μίκης τα έχει πάρει και έστησε την Σπίθα για να κάψει την πασόκα; Καλά, τι ρόλο παίζει μιά τέτοια εκπομπή, με πρωταγωνιστές πολιτικούς της κυβερνητικής παράταξης οι οποίοι λόγω...δημοτικότητας ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΡΟΥΠΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ;

Λέω τώρα ο αγαθός, δεν υπήρχε άλλη κονσέρβα του "στην υγειά μας"; Λέω, αν δεν ήταν καλεσμένοι απαξάπαντες οι αντιπρόεδροι θα χάλαγε η συνταγή; Δηλαδή, λέω πάλι εγώ, τόσοι και τόσοι που πέρασαν από την εκπομπή θα κάνανε κακό αν ξαναπερνάγανε και μόνο τα ξύγκια της αντιπροεδρίας θα σώζανε την παρτίδα; Λέω πάλι εγώ, που πολλά λέω και θα φάω κάποτε το κεφάλι μου, οι χοντροπαγκαλοβενιζέλοι είναι αυτό που περιμένει ο μαλάκας ο έλληνας για να την "βρει" σαββατιάτικα; Λέω, μπορεί να υπάρχει ΜΑΛΑΚΑΣ στην χώρα που να διαλλέγει επί τούτου, για οποιοδήποτε λόγο, την συγκεκριμένη κονσέρβα;

Η απάντηση είναι τρία γράμματα: ΕΡΤ.

Τρία γράμματα που σε αναγκάζουν να πέσεις κάτω και να χτυπιέσαι στα γέλια, ή που σε αναγκάζουν να τα πάρεις για τα καλά στο κρανίο και να ντελαπάρεις σαν "υβριστικός και ανώνυμος μπλόγκερ".

Παράγκα κάθε κυβέρνησης η αξιότιμη καραπουτάνα Α.Ε που πάει με όλους, αρκεί να είναι στην εξουσία, γνωστά αυτά. Γνωστό και το λιβάνισμα της πολιτικής του πασόκ και γνωστή η εκφοβιστική αποστολή που καλείται να φέρει σε πέρας για χαλιναγώγιση του λαού.

Αλλά να στηρίζεις κύριε κόπανε κομματοσκυλοφρουρέ ή κυρία καρακοπάνα κομματοσκυλοφρουρού το πετσοκόψιμο των ΑΛΛΩΝ....

....και να δίνεις υπέρ πάντων αγώνα, όταν το πετσοκόψιμο αφορά ΕΣΕΝΑ....

....και να κάνεις τρίωρες-τετράωρες εκπομπές κατά της απόφασης των αφεντικών σου να σε κλείσουν, εκπομπές που χρηματοδοτεί όλος ο λαός, ναι και αυτός που έχασε την δουλειά του με τις αντεργατικές πολιτικές που λανσάρει η κυβέρνηση και ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ σαν παλαβή εσύ....

....ή να μου κοτσάρεις Σαββατιάτικα...ψυχαγωγική εκπομπή που πλαισιώνεται από τους δύο πιό μισητούς υπουργούς της κυβέρνησης, ε....

....ε (δεν το γλυτώνω το "υβριστικός μπλόγκερ"! Ευτυχώς που δεν είμαι ανώνυμος, αλλιώς την είχα βαμμένη) άει γαμήσου ΕΡΤ μαζί με τα πρασινογαλάζια σου ΕΡΤόπουλα!

Ξήλωμα του δικομματικού μηχανισμού που λυμαίνεται την τηλεόραση που πληρώνει ο ΚΑΘΕ πολίτης, διώξιμο των λαμόγιων της νουδοπασόκας, στο δρόμο τα παλιοτόμαρα, και ξαναστήσιμο της κρατικής τηλεόρασης από την αρχή! Γιατί αυτό το κανάλι δεν είναι ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ! Αυτό το κανάλι είναι δικό τους και ΔΙΚΟ ΜΑΣ! Είναι το κανάλι ΟΛΩΝ ΜΑΣ!



* Για τους λίγους αυτούς (ένας αλλά λέων) που δεν χαμπαριάζουν από ειρωνία: Φυσικά και ήταν μιά εκπομπή ΚΑΤΑ του κλεισίματος της ΕΤ1.