28/9/11

Πάγκαλος: Δεν έχω να πληρώσω το χαράτσι κατοικίας



Δεν έχει ο αντιπρόεδρος, τι να κάνει;

Και από που να τα έβρισκε, μόνο τριάντα χρόνια είναι βουλευτής.

Αλλά κάτι ψιλά κονομάει σαν υπουργός φυσικά.

Αλλά φτάνουν;

Μπορεί την σήμερον ημέρα να ζήσει ένας άνθρωπος οικογένεια με έναν απλό υπουργικό μισθό ;

Ξέρετε που έχει φτάσει η τιμή του αστακού σήμερα;

Ντάξει, έχει νέα γυναίκα και η νέα γυναίκα κοστίζει.

Όχι όμως και να σου τρώει ένα υπουργικό μηνιάτικο στην καθησιά της!

Να τα τρώει στις ταβέρνες; Ε πόσο να φάει;

Να τα χάλαγε για λιποαναρροφήσεις; Μπα, θα φαινότανε.

Μπουζούκια δεν πάει, πέφτει κεσεδάκι!

Στις πουτάνες δεν πάει, ξέρετε πόσο πάει το τσουβάλι βιάγκρα;

Νοίκια δεν πληρώνει....

Βενζίνες δεν πληρώνει....

Ε που πάνε τα λεφτά του;

Και αν πραγματικά δεν έχει;

Λέτε να  τα φάγαμε μαζί τελικά;

Πινοσέτ: 1915-;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDfwHNwxzW_QocIG1MLoFaFWivkrR5mjGASPdiG2HJgpHwHVtECPHm0FcZEqaeKdl8bgK3BHj8yDifnC5QB1M1FB8_MT_h1pOCSoPp52nyJL6gHFPeJTDtIf5ucWOOhvN_y1AKLbYt6UVA/s1600/111.jpg

 Τι, δεν τον γνωρίζετε τον κύριο; Χάνετε! 

Αλλά γιά ποιόν λόγο αποφάσισα να ασχοληθώ σήμερα με τον πρώην δικτάτορα της Χιλής; Μου διαφεύγει ρε παιδιά, ντιπ καταντίπ δηλαδή, και αισθάνομαι λιγάκι άσχημα που σας ανοίγω  χωρίς λόγο την...όρεξη. Έπρεπε να κρατήσω αμέσως σημειώσεις όταν μου ήρθε η ρουφιάνα η έμπνευση...

Αφού αδυνατώ λόγω στάσης μνήμης να συνεχίσω το ποστάκι για το ψοφήμι τον στρατηγό Πινοσέτ και αφού μπήκα στον κόπο να γράψω σήμερα κάτι, ας γράψω κάτι εντελώς διαφορετικό αλλά επίκαιρο, να σας ανταμείψω για την λατρεία σας στο μπλογκ. Πάμε!

Την ΕΡΤ την γνωρίζετε φυσικά, δεν χρειάζονται συστάσεις. Λεβέντικο κτήριο πάνω στη λεωφόρο, ένα σωρό αντένες στην ταράτσα και όχι όλες για μόστρα, μέχρι και ΝΕΤ, και ράδιο, και ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη έχουν, να μη παραπονιούνται με το δίκιο τους τα καρντάσια ότι όλα πάνε στην Αθήνα. Μεγαλείο επιχείρηση δηλαδή. Άμα το πάμε τώρα σώνει και καλά με τον νόμο, είμαστε αναγκασμένοι να παραδεχτούμε τα εξής: 

"Η ΕΡΤ Α.Ε. (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.) είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που λειτουργεί με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας και εδρεύει στην Αθήνα. Ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού." (Από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ)

Τα συμπεράσματα που βγάζει ο προβληματισμένος αναγνώστης είναι...καταιγιστικά! Κατ΄αρχήν πρόκειται για ελληνική επιχείρηση! Όχι παίζουμε.  Εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, μόνο και μόνο για να μπορεί να αποδίδει σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητές της, και όχι επειδή απασχολεί "πολιτισμένο" προσωπικό, το οποίο για τον άλφα ή βήτα λόγο κάνει εκεί τουρισμό.

Η χρηματοδότηση της ΕΡΤ είναι ένα από τα πιό φωτεινά κεφάλαια της νεώτερης ελληνικής ιστορίας: Την ΕΡΤ την πληρώνεις θες δεν θες! Έχεις δεν έχεις συσκευή τηλεόρασης ή ράδιο! Κρίμα που δεν εξαπλώθηκε και σε άλλους τομείς αυτή η επιδημία, να σωθεί δεκαπέντε φορές από τα χρέη η χώρα! 

Να σού ΄ρχεται πχ μιά φορά το μήνα με τον λογαριασμό της ΔΕΗ και μιά λυπητερή τύπου "κουφαλίτσα πολίτη, δια παράνομο παρκάρισμα σε άγνωστη τοποθεσία της ευρύτερης περιοχής Μακεδονίας-Θράκης, και μάλιστα κατ΄επανάληψην, σκοινί κορδόνι δηλαδή, καταδικάζεσαι σε πληρωμή προστίμου ίσαμε δεκαπέντε με τριάντα ευρώ, ευχαριστούμε."

Καλά ρε μπάρμπα κράτε, εγώ δεν έχω αυτοκίνητο, ούτε καν δίπλωμα ρε συ, θα κράξουν τώρα κάτι ζόρικοι πολίτες που είναι ανεπίδεκτοι προστίμου. Ας κράξουν. Θα μπορούσες να είχες μάγκα! Γιατί, νομίζεις ότι είναι μαλάκες αυτοί που δεν έχουν τιβί και ράδιο και πληρώνουν;

Και γιατί σώνει και καλά να σου έρχεται το "πλέρωνε κύργε πολίτα" με τον λογαριασμό της ΔΕΗ θα ρωτήσετε τώρα. Κουτή ερώτηση! Αφού τό ΄χει ρε παιδιά η ΔΕΗ, τό ΄χει! 

Πάμε τώρα να δούμε πως στελεχώνεται η ΕΡΤ. Στα καθυστερημένα ευρωπαϊκά κράτη, όπως και στην Β. Αμερική και Αουστράλια, οι κρατικές τελεοράσεις στελεχώνονται βάσει κομματικών κριτηρίων. Είσαι οπαδός-μέλος-φίλος του κυβερνώντος κόμματος, μπέκα μέσα και πέρνα καλά. Δεν είσαι; Ε κάτσε όξω και τήρα αφνούς που μπαινοβγαίνουν! Χάλια υπόθεση και μάπα εξήγα.

Στην ΕΡΤ η φτιάξη γίνεται υπό την επίρρεια μιάς ντουζίνας φωτοστέφανων. Μιλάμε για Τους Αγαθούς και Άγιους ανθρώπους! Και δημοκράτες, και αξιοκράτες, και φιλότιμοι, και ανεξάρτητοι, και του πουλιού το γάλα που λέει ο Βασιλόπουλος για να τα κονομήσει. Πες ότι ψάχνουνε έναν κάμεραμαν, γιατί ο παλιός που είχανε δεν πήγε στη δουλειά, επειδή όταν πήγε το πρωί να ανοίξει τα μάτια του για να σηκωθεί από το κρεβάτι να πάει στη δουλειά, διαπίστωσε ότι δεν ανοίγανε με τίποτα τα ρημάδια, οπότε αναγκαστήκανε οι δικοί του να τον παραχώσουνε στο Δημοτικό Κοιμητήριο, τι να τον κάνανε στο σπίτι πεθαμένο άνθρωπο;

Ψάχνουνε κάμεραμάν λοιπόν και ακούστε τι κάνουνε. Φωνάζει ο διευθυντής τον υποδιευθυντή, που κάνει όλη την δουλειά όταν λείπουν και οι πεντακόσιοιτριανταπέντε υφιστάμενοί του, και του λέει: Για ρίξε ρε συ μιά ματιά στον υπολογιστή μου, γιατί εγώ είμαι διευθυντής και δεν κάνει να βλέπω εν ώρα εργασίας τηλεόραση, και πες μου τι καμεραμάν χρειαζόμαστε. 

Τι να κάνει ο άλλος, αναγκάζεται να κάνει ράϊ. Υψηλότατε, έχουμε έναν κάμεραμάν από την νδ, έναν ντορικό, έναν κουκουέ, έναν συριζαίο, έναν καρατζαφερικό, έναν του άρματος πολιτών αλλά πεζό, έναν οικολόγο, έναν αγανακτισμένο και έναν που απέχει ή ρίχνει λευκό. Μας λείπει ένας από το πασόκ δηλαδή, όχι επειδή μας λείπει κατά τύχη, τους ρίχνουμε ως γνωστόν τους πασόκους εμείς της ΕΡΤ. Τι, επειδής είναι στην κυβέρνηση, θα τους αφήσουμε να μπούνε και να αλωνίζουνε; 

Σωστές υποδιευθυντικές κουβέντες και να δείτε αντίδραση του διευθυντή! Μήτσο (πάντα Μήτσοι οι υφιστάμενοι), τράβα πάρε τηλέφωνο την Αλέκα στον Περισσό και πες της να μας στείλει κάνα δικό της από το 902. Αν δεν την πετύχεις, πάρε τον Τσίπρα. 

Έτσι παραγκωνίζονται παιδιά οι αγνοί καμεραμάν του πασόκ, όχι για να σας λυθεί η απορία γιατί δεν υπάρχουν πασόκοι στο Δημόσιο. Αλλά εκεί που σπάει η ΕΡΤ όλα τα κοντέρ, είναι η ενημέρωση, τα δελτία ειδήσεων! Βγαίνουν πχ τα νέα μέτρα και χαλάει ο κόσμος. Πέφτει η σύνταξη με τα μούτρα στη δουλειά, νάχει να καταραστεί ο φορολογούμενος ακροατής στις μεσημεριανές ειδήσεις. 

Παιδιά, τα νέα χαράτσια είναι εδώ, φωνάζει ο αρχισυντάκτης, στείλτε αμέσως ένα συνεργείο να πάρει συνέντευξη από την Κανέλλη. Την βγάζουμε πρώτη στον αέρα, μετά Σαμαρά, Τσίπρα, Καρατζαφέρη, αν περισσέψει λίγος χρόνος στο τέλος βάζουμε σε τηλεφωνική γραμμή τον Βενιζέλο. Και που θα την βρούμε την Κανέλλη κύριε αρχισυντάκτα, στη Βουλή ή στα γραφεία του ΚΚΕ, ρωτάει ένας παράξενος. Όχι ρε συ, απαντάει ο αρχής, θα την πετύχετε στον φούρνο που έχει πάει για ψωμί, η στην ΕΒΓΑ που΄ναι δίπλα...

Ελπίζω να...πληροφόρησα...

Και φτάνουμε αισίως στην προχθεσινή κατάληψη της ΕΡΤ, από φοιτητές που δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι η εταιρεία είχε προγραμματίσει να...ξεκωλοθεί στην πληροφόρηση για τις καταλήψεις σε σχολές των ΑΕΙ, με ταυτόχρονο...μποϊκοτάζ των δηλώσεων της καρχαρία Παιδείας Άννας Διαμαντοαειξεπούλας, και επιμένανε να πουν τις ειδήσεις μόνοι τους. Ε, έγινε της ΕΡΤ που λένε: 

Να σας τα πούμε; 

Όχι μας τάπανε άλλοι. 

Αλλά θέλουμε ρε!

Όχι δεν γίνεται, είναι σοβαρή επειχείρηση η ΕΡΤ, δεν είναι μπουρδέλο. 

Άντε!

Σοβαρά...

Τς τς τς...

Έπεσε ζμπρωξίδι και συνωστισμός στη Σμύρνη: Βγεκάτε όξω ρε, δεν πάμε πουθενά! Μετά αρχίσανε τα παζάρια: Αφήστε μας εμάς τσι φοιτητοί να πούμε τσι ειδήσεις και σας αφήνουμε τα αθλητικά και τα μποφώρ, μπα δε σφάξανε, πως, ξεπώς, άει μπίιιιιπ ρε  μπίιιιπ, ποιόνανε είπες μπίιιιπ ρε παλιομπίιιπ; Τελικά τα βρήκανε: Πάτε πρώτα με το καλό εσείς φοιτητιούσσα νεολαία στον γέρο τον διάολο, και την βάζουμε εμείς τα μεσάνυχτα την είδηση, πού θάχουν κοιμηθεί και τα παιδιά, να μην έχουμε τίποτα "α, καλό, το κάνω κι΄εγώ" και παραδείγματα προς απομίμηση που λένε.

Δεν πιστεύανε, ορκιζόσαστε ρε; Ναι, ορκιζόμαστε. Πέσανε κάτι όρκοι, ναι μα την Άννα Διαμαντοτουρλουλού, να μην προλάβει, θα την βάλουμε την ταινία, οι μεν, αχ τι καλά να μην την βάζατε τότε, οι δε, τα βρήκαν. Φύγανε τα φοιτητάκια και σκοτώθηκαν να προλάβουν στα σπίτια τους τις νυχτερινές ειδήσεις. Σιγά μην είναι μαλάκας η ΕΡΤ να τις βάλει, σκέφτεται ο καθαρόαιμος έλλην πολίτης (Ντουγρού Χρυσός Αιώνας Περικλέους-Γραφεία Χρυσής Αυγής στο δημαρχείο Αθηνών), αποκλείεται!

Λάθος! Τραγικό λάθος! Η ΕΡΤ δεν σκέφτηκε ούτε σαρανταέξη φορές να αθετήσει τον λόγο που έδωσε στους φοιτητές! Μη πω και παραπάνω! Τελικά επικράτησε η ιδιαίτερα βολική γραμμή "είπα-ξείπα". Περιμένανε άδικα ώρες ολόκληρες οι φοιτητές μπρος στο γυαλί, μέχρι που τους πήρε ο ύπνος. Ωραία πράγματα και ιδιαίτερα τηλεοπτικά, μέχρι που βγαίνει ο Γαμωτασάλιας, ο υπεύθυνος τύπου της κυβέρνησης και μας τα κάνει σκατά! Ακούστε απαράδεκτες δηλώσεις, να σας γυρίσει η φτέρνα ανάποδα! (Και άμα είσαι ποδοσφαιριστής άντε να κάνεις μετά τακουνάκι!)

«Με εντολή του πρωθυπουργού απαγορεύθηκε η μετάδοση του μηνύματος των καταληψιών» 

Τι λε ρε Γαμώσαλιε; Εντολή του πρωθυπουργού; Απαγορευτικό από του Μαξίμου; Τι λε ρε χλεχλέ; Τι τον πέρασες ρε τετελεσμένε γεγονέ, τον πρωθυπουργό; Αποφασίζουμε και διατάζουμε τον πέρασες ρε; Τι είναι η ΕΡΤ ρε; Αμπέλι και χωράφι του; Τι είναι ο πρωθυπουργός που αγωνίζεται να σώσει τις τράπεζες και το ευρώ και την ΕΕ, μήπως είναι κανάς φασίστας να κάνει λογοκρισίες; Πως τον ρίχνεις τόσο χαμηλότερα από ότι είναι τον ποδηλάτη ρε συ ανεύθυνε τύπου; Μπορεί να αγνοήσει το παιδί ενός πρωθυπουργού που ήτανε κι΄αυτός παιδί πρωθυπουργού την ελευθερία του τύπου, την ουδετερότητα του κρατικού καναλιού, την δημοσιογραφική δεοντολογία, το σώσιμο της παρτίδας; (Σωστή γραφή)

Εντολή του πρωθυπουργού; Από που κι΄ως που εντολή του πρωθυπουργού για το τι θα πει ή δεν θα πει η κρατική τηλεόραση ρε φύκι; 

Για σταματήστε ρε σκουλήκια! Προίκα της μάνας του πρωθυπουργού είναι η ΕΡΤ; Μήπως είναι δωρεά στο κόμμα του πράσινου ήλιου και δεν το πήραμε χαμπάρι; Δηλαδή πως γίνεται η φάση; Βουτάει το τηλέφωνο ένας κοτζάμ πρωθυπουργός και ξεσκίζει τον διευθυντή μιάς Ανώνυμης Εταιρείας: Δεν το βάζεις μαλάκα, γιατί σε τελειώνω; 

Ποιός είναι αυτός ο πρωθυπουργός που τολμάει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στην κρατική τηλεόραση κάτι, οτιδήποτε; Κανάλι του πατέρα του είναι η ΕΡΤ; Με ποιά ιδιότητα απαγορεύει κάτι ο Παπανδρέου στην ΕΡΤ και σύμφωνα με ποιό νόμο; Μήπως τα μπερδεύεις λίγο τα πράγματα ρε Σάλια; Μήπως δεν σου έχουν πει, ότι βγήκατε εκεί που είσαστε με την ψήφο του αρχιμαλάκα που σας ψήφισε, και όχι με τα Λεοπάρντ που ακριβοαγοράσαμε από τους Γερμανούς; Μήπως μπερδεύεις την βούρτσα του Γιωργάκη με την π.....α του "αείμνηστου" Πινοσέτ;

Αχ, να τι μου διέφευγε στην αρχή του άρθρου! Πινοσέτ! Σαν να άκουσα κάτι φωνές, στριγγιές φωνές, μαύρες φωνές να ουρλιάζουν "Πινοσέτ ζεις, εσύ μας οδηγείς". 

Ναι καλέ μου φίλε Leo, παλιέ χιλιανέ αγωνιστή, για την Ελλάδα μιλώ! Για την χώρα που πριν από 2.500 χρόνια δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει, από το να σκαρώνει σχέδια για ένα πολιτικό σύστημα που θα έδινε στον μαλάκα το δικαίωμα να διαλλέγει τους μαλάκες που θα του πίνουν το αίμα. Εντολή και απαγορευτικό της πολιτικής εξουσίας για το τι θα ειπωθεί ή όχι στην τηλεόραση, ανοιχτά και απροκάλυπτα, νάτην την πόρνη που βαφτίσανε χαριστικά Δημοκρατία!

Και αντί να κάνουν την βρώμα τους στα μουλωχτά βγαίνουν και το διατυμπανίζουν στα μήντια: Γαμάμε και δέρνουμε κυρίες και κύριοι, και τα περί ελευθερίας και ανεξαρτησίας του τύπου, στα παπάρια μας! Εδώ φτάσαμε! Αφέντες και τσιριμπάσηδες του τόπου, μπέηδες κι΄αγάδες! Βγαίνει εν έτει 2011 ο Σαλιαρέλης τύπου και το παίζει υπεύθυνος προπαγάνδας της φάλαγγας του Φράνκο!

   «Δεν θα επιτρέψουμε σε ομάδες πολιτών να επιβάλλουν την γνώμη τους και ιδιαίτερα στα δημόσια ΜΜΕ.

Ποιοί είσαστε εσείς ρε ανθυποκόπανε; Είσαστε ο νόμος; Είσαστε η ΕΛ.ΑΣ; Είσαστε τα τάγματα ασφαλείας; Είσαστε τα τεθωρακισμένα; Είσαστε συνταγματάρχες; Είσαστε η Θεία Δίκη; Ποιοί είσαστε ρε χαμένε;

Η φασιστικού τύπου κυβερνητική παρεμβολή στα εσωτερικά της ΕΡΤ είναι ένα ακόμα καραμπινάτο σκάνδαλο στην ατέλειωτη συλλογή του δικομματισμού. Στην χώρα της οριστικής δύσης του πολιτικού ήθους, μιά ασήμαντη μικρολεπτομέρεια...

Ούτε καν για κλάματα δεν είμαστε πλέον! Οι λέξεις Ελλάδα, Κράτος, Κυβέρνηση, Δημοκρατία, Πολιτισμός, Δικομματισμός, μόνο ειρωνικά χαμόγελα θα προκαλούν σε λίγο. Σε αυτό το πνεύμα και η ακόλουθη άπαιχτη δήλωση του Μόσιαλου. Απολαύστε την!

 «Γνωρίζετε οτι στην δημόσια ραδιοτηλεόραση προβάλλονται όλες οι απόψεις με ισορροπημένο και δημοκρατικό τρόπο.»

Μπα, δεν έχουμε πιάσει ακόμα πάτο! Ο πάτος έχει πιάσει εμάς!