20/4/12

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

http://www.aformi.gr/wp-content/uploads/2012/02/ellinikes-epiheiriseis.jpg


Πανικός στις δημοσκοπικές εταιρείες να προλάβουνε: Τελευταία μέρα που κυλάει η δημοσκοπική μπίλια σήμερα, ποντάρετε τα λεφτάκια σας σε ένα κομματάκι, και ριέν νε βα πλυ ψηφοφόρες και ψηφοφόροι!

Φωτιά πήραν τα τηλέφωνα! Εδώ Kapa-Research, μιλάω με τον κύριο Ιωάννη Σώγαμπρο του Μιχαήλ; -Ουυυ! Δημοσκόπηση κάνουμε, τι θα λέγατε να σας κάναμε καμμιά πενηνταριά ερωτήσεις, να σας σπάσει ο τσαμπουκάς και να βγάλουμε μετά κάνα αποτέλεσμα, να φάει φόλα ο πολίτης; Γουστάρετε; -Ουυυ!

Τα ίδια και οι άλλες εταιρείες, και η ALCO, και η RASS, και η V-PRC, και η ΕΜΥ, που είναι η μοναδική που μεταχειρίζεται ελληνικό αλφάβητο, αλλά και η μοναδική που δεν τα κονομάει από το μάντεμα στην πολιτική, αλλά από το μάντεμα του καιρού και άμα δεν κάνει το κρύο της αρκούδας, θάχει μάλλον καλό καιρό, τέτοια όμορφα.

Τα συμπεράσματα που βγάζουμε από μια καραβιά δημοσκοπήσεων που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν χωράνε αμφισβήτηση:

1) Ο οπαδός του πασόκ και της νδ εξωτερικεύουν το κομματικό τους βίτσιο μόνο τηλεφωνικώς! Γι΄αυτό δεν βλέπεις πουθενά πασόκο και νεοδημοκράτη, μόνο στο τηλέφωνο τολμάνε να δηλώσουν οπαδοί. Άρα, η μούργα είναι ακόμα ΕΔΩ! Ολίγον στραπατσαρισμένη και πολυδιασπασμένη μεν, αλλά ακόμα ΠΡΩΤΗ επιλογή της καραμαλακισμένης μας κοινωνίας, που ΔΕΝ λέει να βγει επιτέλους στον καθαρό αέρα και προτιμάει να μένει κολλημένη στον δικομματικό της βόθρο!

2) Η πλειοψηφία του τρόμπα λαού δηλώνει πρόθυμη να συνεχίσει την παράδοση μαγειρεύοντας το γνωστό μενού: Μία πασόκ, μία νέα δημοκρατία. Εναλλάξ. Στο φετινό εορταστικό τραπέζι το κύριο πιάτο θα είναι ο...Σαμαράς. Πρώτη σε όλες τις δημοσκοπίσεις η πεντανόστιμη γαλάζια παράταξη, όχι τόσο για τις γευστικές της ικανότητες, αλλά πρώτη λόγω...σειράς. Τα ποσοστά που της δίνει ο "σοφός" συμπατριώτης μας στις τέσσερεις δημοσκοπήσεις: 25,5%, 24,1%, 22,0%, 18,5%. Ξέρετε τι μαγκιά είναι, να έχεις ΣΥΓΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ την χώρα και να σε βγάζουν πρώτο κόμμα στις εκλογές; Μεγαλείο!

3) Το έτερον κόμμα της καταστροφής, η λίγδα του πασόκ, ακολουθεί περασμένο από τον μύλο, σε κατάσταση...κιμά στην δεύτερη θέση. Τα ποσοστά του δεν φτάνουν ούτε για ολίγη από φάσκελο και ας μιλάει ο βάτραχος, ο Βενιζέλος, γιά πρωτιές και άλλα ανέκδοτα. Σημειώνουμε τα ακόλουθα δημοσκοπικά ρεζιλίκια: 19,1%, 17,1%, 14,5%, 13,3%. Μιά γρίππη να πέσει δηλαδή την εβδομάδα των εκλογών και να κρεββατωθεί η γερουσία, πάνε για εξωκοινοβουλευτική σοσιαλδημοκρατία!

4) Τα αποκαΐδια του γίγαντα του καμμενισμού-σταχτηναγινεισμού, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του κ. Καμμένου, όχι μόνο μπαίνουν στην Βουλή, αλλά διεκδικούνε ακόμα και το χάλκινο μετάλλιο! Και σκέφτεται τώρα ένας από τους λιγοστούς συμπατριώτες μας που κατάφεραν να διασώσουν αυτή την ικανότητα: Μα καλά, τόσο τρομπόνι είναι αυτός ο Νεοέλληνας και  εναποθέτει τις ελπίδες του για μια αξιοπρεπή ζωή σε έναν νεοδημοκράτη, του οποίου η μεγαλύτερη προσφορά στην ανθρωπότητα ήταν που την κοπάνησε από το κόμμα που ανήκε μια ζωή, για να στήσει δικό του;

Ο ανθυποστόκος Έλληνας τα μέτρησε ως είχαν: Καμμένος, δουλειά που κατέχει, πολιτική, εκτός αυτής εργάστηκε και....πουθενά, στην καμπούρα του φορολογούμενου από το 1993, μέλος της εθνοσωτήριας κυβέρνησης Κωστάκη Καραμανλή, μεγαλύτερο σουξέ του, "φεύγω, τώρα φεύγω", ικανότητες, νεοδημοκρατικές (είκοσι και χρονάκια, τώρα ισχύει το φευγιό του από την νδ σαν κύρια ικανότητα), άξιος!

Θαυμάστε στατιστικά: 9,4%, 9,0%, 8,3%, 7,7%! Μαλάκα Έλληνα, η μαλακία σου αρχή και τέλος δεν έχει!

5) Ο ΣΥΡΙΖΑΣ κάνει μια ιδιαίτερα αξιοπρεπή εμφάνιση (και ας έχασε με...μεταγραφή ένα από τα βασικά του στελέχη, τον μάγο του δημοκρατικού αριστερισμού, τον ευγενέστατο κύριο Φώτη Κουβέλη) και όπως δείχνουν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις, προηγείται μέχρι στιγμής του ΚΚΕ στις προτιμήσεις του λαού! Το μπινελίκι του Τσίπρα στην κυβέρνηση, το γιαουρτάκι κατά της επώνυμης πασοκαρίας, αλλά και το νταλαβέρι του Συνασπισμού σε όλα τα απολιτίκ ή ελαφρώς πολιτίκ κινήματα, Αγανακτισμένοι, Δεν Πλερώνω, Πατάτες κτλ, αλλά και ο αγώνας που κάνουν τα παιδιά του Συνασπισμού (και τον κάνουν ρε σεις, όπως ξέρουν, όπως μπορούν και όπως αυτοί νομίζουν σωστό, και ας σταματήσουμε επιτέλους την ύβρη και τον χλευασμό "οπορτουνιστές, πιόνια, απατεώνες μπείξες-δείξες" γιατί είναι πολιτικοί μας αντίπαλοι και έχουμε καραμπινάτες ιδεολογικές διαφορές, γιατί όποιοι αντίπαλοι και νάναι αυτοί, οι πιό "κοντινοί" μας αντίπαλοι είναι τέλος πάντων οι άνθρωποι. Κάνε κριτική, ξέσκισέ τον στο επειχείρημα, αλλά πάψε σε παρακαλώ να βρίζεις, το ίδιο κι΄εσύ συριζαίε!) αποφέρουν καρπούς: 13,0%, 10,3%, 9,1%, 7,9%.

6) Στον άθλιο εξαθλιωμένο Έλληνα δεν αρκεί μόνο ο φασισμός: Ο συμπατριώτης μας, το γειτονάκι μας, ο κολλητός ή ο συγγενής μας γουστάρει άμα λάχει ναούμ και ΝΑΖΙΣΜΟ! Έτσι αφού η ξενόφοβη φασιστοπαρέα του Καρατζαφέρη (4,0%, 3,5%, 3,4%, 3,0%) εξασφάλησε την έξοδό της στο τσάμπιονς (βου)λήγκ, σειρά της ελληνικής NSDAP, του Τσίγκινου Μεσάνυχτου να σφραγίσει δια της παρουσίας της την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! 5,2%, 5,0%, 4,3%, 3,9%! Άντε και να...καμαρώσουμε προσεχώς και κάποιον "δικό μας" Breivik, εμείς οι πάτοι της ανθρωπιάς και του πολιτισμού...

7) Ο Φωτάκης-Τσε-Κουβέλης και η Δημοκρατική του Αριστερά σταμάτησαν την ξέφρενη βραζιλιάνικη σάμπα πορεία τους προς την νιρβάνα της εξουσίας και προσγειώθηκαν σε πιό φολκλόρ χασαποσέρβικους ρυθμούς: 10,0%, 8,4%, 6,6%, 5,4%. Τα ποσοστά έχουν ξεφουσκωτικές τάσεις, κλάμα να δείτε τα MEGA, τα Σκάγια και τα Αντένια!

8) Η Ντόρα δείχνει να παραμένει στην πρώτη κατηγορία, άρα δεν έκανε τζάμπα την πλαστική, θα βαρεθούμε να την βλέπουμε είκοσι χρόνια τριανταπεντάρα!

9) Μέσα όπως φαίνεται και οι οικολόγοι.

10) Αφήσαμε τελευταίο το ΚΚΕ για τρεις λόγους: α) Για νάχει σασπένς, β) γιατί θέλαμε να είναι πρώτο, αλλά δεν είναι, τιμωρία δηλαδή, και γ) γιατί δεν είμαστε τόσο σίγουροι, αν τα ποσοστά που λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις (11,5%, 10,6%, 8,7%, 7,0%) μπορεί να θεωρηθούν ικανοποιητικά, όπως τα νούμερα των άλλων κομμάτων από το 1) έως 9) της λίστας. (Επιτυχία για νδ και πασόκ τα ποσοστά που έχουν. κανονικά έπρεπε να βρίσκονται υπό του μηδέν)

Τι λέει ο βραχόκηπος; Ο βραχόκηπος λέει, πρώτα πατάμε γκάζι και δίνουμε ρέστα στον προεκλογικό αγώνα. Ενωμένοι, αποφασισμένοι, γιά την καλύτερη δυνατή εκπροσώπευση του εργαζόμενου (και μη) λαού στην βουλή. Χωρίς γκρίνιες, χωρίς παράπονα και μεμψιμοιρίες, μιά γροθιά! Και μετά τις εκλογές συζητάμε! Μετά τις εκλογές, και ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα, χειροκροτάμε ή φασκελώνουμε! Ή και τα δύο. Και αν τέλος πάντων δεν προκύψει ούτε το ένα ούτε το άλλο, κάνουμε αυτοκριτική και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

Το ματς δεν έχει λήξει, είναι ακόμα σε εξέλιξη. Το σκορ δεν είναι σίγουρα ικανοποιητικό (όχι κάτω από αυτές τις συνθήκες ταξικής βίας που λαμβάνει χώρα ο αγώνας, σίγουρα όχι!) αλλά το ματς λήγει όταν σφυρίξει ο έφορος και κλείσουν οι κάλπες. Κάνει ο καθένας μας λοιπόν τον καλύτερο εαυτό του αλλαγή, φουλάρει τις μηχανές και αφήνει τον...γαμπρό να περιμένει.

Και μη αγχώνεστε τι θα πει ο γαμπρός. Ξέρει αυτός, ότι τον ξυρίζουν τελευταίο!











.