7/1/11

Βοήθεια!

http://3.bp.blogspot.com/_yHjx1oV3nyw/SUAK8jIKW1I/AAAAAAAAB_g/uXVhY4NA1Ww/s400/democracy_scales%5B1%5D.jpg

Πριν ξεκινήσεις το γράψιμο, πριν πάρει για τα καλά η μηχανή μπροστά, εκεί λίγο μετά το "τσαφ" του καρμπυρατέρ της έμπνευσης, κάνεις ένα μικρό διαλειμματάκι μέσα σου να αφουγκραστείς τον ψίθυρο του νου και τον παλμό της καρδιάς σου.

Να τους τα χώσω χύμα, που είναι το πιο εύκολο και κάνει καλό στην υγεία και ας λένε οι άλλοι μετά για χυδαιότητες και γλώσσα του λιμανιού;

Να "μαντάρω" τις λαϊκούρες του κειμένου με εκλεκτές φιλολογικές-φιλοσοφικές πρώτες ύλες για να σκαρφαλώσω μαζί του στον πρώτο βολικό "Όλυμπο" που θα βρεθεί μπροστά μου;

Ή να ταμπουρωθώ (ευνούχος στο συναίσθημα, ουδέτερου φύλλου στα πιστεύω) πίσω από το απυρόβλητο κάποιας επιστήμης που κατέχω, να "φωτίσω" την οικουμένη εκ του μακρόθεν και εκ του ασφαλούς..."πεφωτισμένος" ων; 

Ή να το αφήσω το ρημάδι να πάρει τον κατήφωρο σαν δάκρυ, όταν με ικετεύει η παλιοαντλία στο στήθος μου να το αγκαλιάσω γυμνός και να το συνοδέψω μέσα απ΄τα χιόνια σε κάποια κατάδική μου ζεστασιά;

Η "πραμάτεια" είναι γνωστή, το ζητούμενο είναι ο τρόπος που θα την κουβαλήσουν οι χαμάληδες του νου, τα δάχτυλα, εκεί μπροστά στην μύτη του ανώνυμου (μερικές φορές και στην μύτη του φίλου, ευτυχώς) αναγνώστη, να έχει να σκοτώνει την ώρα του ή να έχει κάποιον δίπλα του.

Ο κάθε τρόπος επικοινωνίας είναι κραυγή βοήθειας. Και ο ζωχάς, και ο τσαμπουκάς, και το πάθος, και η ψυχρή λογική, και το χαμόγελο με το οποίο συσκευάζει πολλές φορές τις δικές του κραυγές βοήθειας ο βραχόκηπος....

Ε, ας το τολμήσω για άλλη μια φορά, επίσημα και ανοιχτά, με τον τρόπο που θα επιλέξει η παλιορουφιάνα η καρδιά και ότι βγει:

Βοήθεια!

Ο Ραγκούσης βρήκε υλικό και σφυρηλατεί νέες ρυθμίσεις για την "ηθική επαναθεμελίωση της πολιτικής"!

Βοήθεια!

Διαφάνεια, "αναμόρφωση του κράτους", πάταξη της διαφθοράς, έλεγχος και τιμωρία, οι στόχοι του Ραγκούση, και αν υπάρχει ΜΑΤατζής που δεν ξεσπάει με τέτοια ευαίσθητα κοινωνικά σενάρια σε λυγμούς, είναι τομάρι!

Βοήθεια συμπατριώτες!

Βρήκαν βήμα τα βατράχια και κάνουν τους κομμουνιστές! Ακούστε τα:

Βρεκεκουκουέξ-κουάκ-κουάκ!

Βοήθεια, ο Ραγκούσης θέλει να κάνει το πτώμα της Δημοκρατίας ανακύκλωση!

Μετά από 15 μήνες καθαρόαιμου σοσιαλισμού και καθολικής αλλαγής μετά απελευθερωτικών ισχυρών έως νεοφιλελεύθερων ανέμων ο Ραγκούσης επιχειρεί αυτό που δεν τόλμησε κανείς μέχρι σήμερα: Την Τρίτη Παρουσία! Η ώρα της κρίσεως και της αλήθειας βρίσκεται στα σκαριά του υπουργείου εσωτερικών, 666 και ξερό ψωμί!

Άφεση αμαρτιών και πλημε...λυμμάτων (για να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει ακόμα και αντιστέκεται μια τοσοδούλα ηρωίδα Κερατέα), ανάσταση των αμαρτωλών και τιμωρία αυτών εις το πυρ το εξώτερον! Οι ανήθικοι που ξεθεμελίωσαν την ελληνική πολιτική βρήκαν τον τρόπο, τη μέθοδο, την πατέντα της "ηθικής επαναθεμελίωσής της"!

Οι δικαστές, σάρκα εκ της σαρκός των δραστών, οι βιαστές, παρθενοράφτες!

Βοήθεια!

Μεταλλάσεται ο δούλος του Κεφαλαίου, πασόκ, εις το όνομα της βουλευτικής ασυλίας, και του υιού του Ανδρέα, και του Αγίου Νεοφιλελευθερισμού, αμήν!

Βοήθεια!

Νεκρή, κατάνεκρη, ψόφια κοίτεται η ελληνική Δημοκρατία πριν προλάβει καν να ανδρωθεί και να ζήσει! Άθαφτη η σωρός της, ύβρις προς Θεούς, Ανθρώπους και Θεσμούς, στο έλεος των καταστάσεων, καιρών και συμφερόντων....  

Οι δράστες δεν λένε να λογοδωτήσουν!
Οι ένοχοι δεν λένε καν να φύγουν!
Οι υπεύθυνοι δεν προθυμοποιούνται να πούνε ούτε μια συγνώμη!
Οι δράστες σβήνουν με την μία το αμαρτωλό παρελθόν τους και αυτοσυγχωρούνται εν νυκτί σε Οσίους Ιεραποστόλους!
Οι τυφλοί αυτογιατρεύονται και προσφέρουν Οράματα!
Οι κακοποιοί χλευάζουν κι΄όλας!

Βοήθεια!

Αν είναι αυτό Δημοκρατία, όχι άλλο Δημοκρατία σας παρακαλώ! Αν εννοείτε αυτό Δημοκρατία, τότε βοήθεια, Δημοκρατία!

Δώδεκα χρόνια παλεύει ο Κερατιώτης να σώσει το σπίτι του από τα σκουπίδια. Ο κάθε Κερατιώτης, 100%! Και ο πράσινος και ο γαλάζιος και ο κόκκινος και αυτός με αχρωματοψία και αυτός που δεν θέλει να δει! Όλοι! Και επί πασόκ, και επί νδ, χειμώνα καλοκαίρι, βρέξει χιονίσει! Εδώ και δώδεκα χρόνια αγωνίζεται ο Κερατιώτης κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ μέσα στην αυλή του, στην πόρτα του σπιτιού του. Και τώρα, στην εποχή της καλλικρατικής αποθέωσης της "παντοδύναμης" Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μας υποσχέθηκε (με το ζόρι) ο τελευταίος προφήτης του πασόκ, Γ.Α.Παπανδρέου.

Ο Κερατιώτης δεν ζητάει τίποτα άλλο, εκτός από την εφαρμογή του πολιτεύματος: Δημοκρατία! Ο πολίτης ΔΕΝ θέλει ΧΥΤΑ στον τόπο του! Καταλαβαίνετε; ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ! Ο πολίτης ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΧΥΤΑ, 100% απόλυτη πλειοψηφία! Αρέσει ξαρέσει σε ορισμένους επιτήδειους και δυνατούς, η κοινωνία της Κερατέας δεν τον θέλει τον ΧΥΤΑ, μαγκιά της και καπέλλο της! Δημοκρατία, ότι λέει ο λαός!

Ο πολίτης στην Κερατιά τίθεται καθαρά υπέρ της έννομης τάξης, σέβεται την Νομοθεσία και το Σύνταγμα της χώρας, υπακούει στις αποφάσεις των δικαστηρίων. Ο παράνομος στην Κερατέα είναι το κράτος! Πριν, το κράτος της νδ, σήμερα το κράτος του πασόκ!

Οι κυβερνήσεις των δυο αυτών κομμάτων δεν σεβάστηκαν την κρατική νομοθεσία περί Αρχαιολογικών Χώρων, δεν σεβάστηκαν τις περιβαλλοντολογικές διατάξεις του ίδιου του κράτους, δεν σεβάστηκαν αποφάσεις δικαστηρίων, αλλά, το χειρότερο, δεν σεβάστηκαν την καθολική βούληση των πολιτών της Κερατέας! Δεν σεβάστηκαν τον θεσμό της Δημοκρατίας! Μια Δημοκρατία που δεν λειτουργεί δημοκρατικά, παύει να είναι Δημοκρατία, και εδώ καλούμαστε όλοι να φωνάξουμε μαζί....

Βοήθεια!

Οι κοινωνικές δυνάμεις και δυναμικές που "απελευθερώνει" ο πράσινος Καλλικράτης- τρομάρα να τού ΄ρθει- στις Κερατέες ανά την χώρα, μυρίζουν θειάφι! Και άλλα χημικά!

Οι πολίτες που βρίσκουν μέσω Καλλικράτη "τρόπο έκφρασης και δυνατότητα αληθινής αυτοδιοίκησης" βρίσκονται αντιμέτωποι με την κρατική...πειθώ των ΜΑΤ.

Πέρα από κάθε λογική και πέρα από κάθε αίσθημα δικαιοσύνης στριτζώνει ένα κράτος "ασυστόλων κώλων" τα πόδια για να εξυπηρετήσει μερικά από τα πραγματικά αφεντικά του: Την μεγαλοεργολαβία!

Χωρίς προσχήματα και με φασιστική ΜΑΤαλήτικη βία! Κανένας συμβιβασμός με την τοπική κοινωνία, καμμία υποχώρηση, καμμία δημόσια συζήτηση! Όλα για τα αφεντικά λοιπόν,  με μια υπομονή και επιμονή που οδηγεί και τον πιο αφελή σε σκέψεις: Γιατί τόσο κόλλημα με το Οβριόκαστρο; Γιατί τόσο πείσμα και αγριότητα; Γιατί ΕΚΕΙ και μόνο ΕΚΕΙ, ότι και να κοστίσει αυτό;


Και ρωτάω εγώ, ένας αφελής ακόμα:

ΤΙ ΜΙΖΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ , ΣΤΙΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ;

ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΠΩΣΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ;

Γιατί δεν τα βάζεις με την κοινωνία αν δεν έχεις σοβαρότατο λόγο! Γιατί δεν εγκαθιδρύεις κοινοβουλευτικές χούντες ενάντια στην λαϊκή βούληση ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΑΦΘΟΝΟ ΡΕΥΣΤΟ! Αλλά, λέω μετά ως αφελής που είμαι, μπα αποκλείεται να έχει πέσει μίζα, γιατί αν είχε πέσει ποτέ κάπου μίζα θα είχαν στείλει οι "Εξεταστικές" της Βουλής ορισμένους πίσω από το κάγκελλο, αλλά εφ΄ όσον δεν έχουν στείλει μέχρι τώρα ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ, ε τότε δεν έχει πέσει ποτέ μίζα...

Το κράτος αγνοεί την κοινωνία, επιβάλλει την θέλησή του δια της βίας των ΜΑΤ, στηρίζει την δύναμή του στις δυνάμεις καταστολής, παίζει τους Νόμους και το Σύνταγμα κομπολόϊ, πολεμάει την Δημοκρατία. Το πασοκικό κράτος είναι ο ηθικός (και όχι μόνο) αυτουργός της τρομοκρατίας.

Μας τάζει Διαφάνεια ο Ραγκούσης και εγώ πρέπει να δώσω ρέστα για να μην ξεράσω! Μας τάζει αναδρομική δικαιοσύνη και έλεγχο των ελεγχόμενων από τρίτους αντί των ελεγχόμενων ελεγκτών που απέδιδαν μέχρι σήμερα στέφανον αγιότητας στους ιδίους. Όχι, δεν θα είναι πρόεδρος της Δίωξης κατά της Μαφίας ο Αλ Καπόνε, τώρα θα εμπιστευτεί η μαφία ουδέτερους....

Αλλά αυτό το "ηθική επαναθεμελίωση της πολιτικής" δεν το πολυκατάλαβα. Γιατί επαναθεμελίωση; Μήπως έκανε η πολιτική του πασόκ και της νδ καμμιά γκέλα που δεν την πήραμε χαμπάρι; Μήπως προέκυψε ποτέ κάποιο σκάνδαλο; Μήπως κατάφερε το κόμμα που θέλει να βάλει τώρα τον αυτόματο αυτοκαθαρτικό πιλότο, να αποκαλύψει έστω μια βρωμιά, μια μοναδική, ίσα να αρτηθούμε και να στείλει μισόν άνθρωπο στην φυλακή; Δεν την  καταλαβαίνω πραγματικά την πρόταση. Ελληνική Δημοκρατία, το όνομα της χώρας, αθώα κατά συρροή. Πάρτε το επιτέλους ως έχει: Ζούμε σε ένα αγνό και άμεμπτο κράτος.

Με το DNA αυτής της σάπιας Δημοκρατίας σαν πρώτη ύλη, ανακατεμένο με εξωγήινα υλικά που πρωτοανακάλυψε ο τοπικός "σοσιαλισμός" έρχεται ο Ραγκούσης καβάλα σε πράσινη χρονομηχανή, ντούρος, άφθαρτος, αγνός, γυρίζει πίσω στο παρελθόν, τα σβήνει όλα και να μας δημιουργήσει για 12.678 ίσως φορά την Αλλαγή. Βοήθεια!

Έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε και αυτοί υπάρχουν ακόμα! Καταστρέφεται η Ελλάδα και αυτοί που την κατάστρεψαν έχουν όπως είχαν: Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση! Η κοινωνία αφανίζεται και αυτοί παραμένουν στην θέση τους!

Στην θέση τους; Ναι στην θέση τους:

Στην κυβέρνηση...
Στην αξιωματική αντιπολίτευση...
Στα Δικαστήρια...
Στα Τελωνεία...
Στις Εφορίες...
Στην αστυνομία...
Σε όλο το Δημόσιο...
Στις ΔΕΚΟ...
Στα Πανεπιστήμια...
Στα κυβερνητικά συνδικάτα...
Στα κανάλια...
Στις φυλλάδες...
Στην τοπική αυτοδιοίκηση...
Στο μεδούλι της χώρας, παντού...

Η χώρα μας δεν υφίσταται σαν κράτος διαφθοράς, αλλά σαν φαινόμενο διαφθοράς, σαν η επιτομή της διαφθοράς. Η αρχή για μια νέα Ελλάδα δεν θα γίνει από αυτούς που οριοθέτησαν το τέλος της. Αυτοί θα ξεριζωθούν, θα ματσακονιστούν...

Η χώρα μας πεθαίνει!
Η χώρα μας πεθαίνει και μας παίρνει μαζί της.

Το βόλεμα, η πολιτική μας τύφλα ή η αναισθησία μας δεν μας άφηναν να ακούσουμε τα SOS που μας έστελνε τόσα χρόνια. Τώρα έφτασε η ώρα να ζητήσουμε και εμείς οι ίδιοι βοήθεια!
Και όσο περισσότερο περιμένουμε χέρι βοηθείας, τόσο πλησιάζει ο αφανισμός μας. Γιατί αυτή την φορά δεν πρόκειται να μας "σώσουν" πάλι οι άλλοι.


Αυτή την φορά πρέπει να πολεμήσουμε εμείς για την σωτηρία μας....

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό κείμενο, γεμάτο ψυχή. Ευχαριστούμε πολύ για τη συμπαράσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλύτερα να ανάψεις την βουλή, παρά να καταριέσαι το σκοτάδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή