26/11/14

Μαλλιά-κουβάρια Τρόϊκα και συγκυβέρνηση στο Παρίσι! Πολύ βία!


Φωτό: Εξαντλημένες από την σκληρή διαπραγμάτευση οι δυνάμεις που σύρουν τα βάρη της πατρίδας...



Πως λέγεται αυτό;


Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας θείο, αλλά....

-Σκάσε και κάτσε κάτω ρε, αφού συμφωνείς απόλυτα κόπανε. Και αλλού τα "αλλά"!


Απάντηση: Διαπραγμάτευση.


Έτσι, να τα λέμε όπως είναι, να μαθαίνει ο κόσμος.


Η διαπραγμάτευση είναι -σύμφωνα με φερέφ...εεεε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές "σκληρή και εξαντλητική". Αυτό που δεν μάθαμε ακόμα είναι, γιά ποιούς είναι σκληρή και εξαντλητική. Για τα παιδιά της Τρόϊκας ή για τα παιδάκια της Τρόϊκας;

Το...σκληρό αντικείμενο που προκαλεί την...εξάντληση είναι το γνωστό: Δημοσιονομικό, εργασιακό, ασφαλιστικό, διοικητικό αφαλοκόψιμο. Τα γνωστά. Τώρα πως τα καταφέρνουν πράγματα που έχουν πετσοκοφτεί και έχουν γίνει κιμάς, να παραμένουν ακόμα σκληρά, ο Θεός κι΄ η ψυχή τους.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι η κυβέρνηση αντιστέκεται σθεναρά σε όλα αυτά που λίγο αργότερα η ίδια υιοθετεί, δηλαδή σε όλα που προτείνει ή δήθεν προτείνει η Τρόϊκα. Με άλλα λόγια και γαμώ τον τσαμπουκά της κυβέρνησης και τι θα γινόμαστε, αν δεν ήταν τόσο αντιστασιακά τα παιδιά και δεν αντέχανε τόση πίεση.

Τώρα αν δεν ήταν...διαπραγμάτευση και μάλιστα τόσο...σκληρή, αν ήταν -ας πούμε- ματσάκι, Σούπερ Ληγκ, να χέ εγώ την σούπερ, όπου ο φιλοξενούμενος είχε αρπάξει ήδη πέντε τεμάχια και το κοράκι έδινε κατά του μαϊμού πέναλτυ στο 90φεύγα, να φάνε και οι τσίφτηδες που παίζανε το βιός τους στα έξη γκολ διαφορά, τότε θα καταλαβαίνατε τι εστί "σκληρή αντίσταση" και "εξαντλητική διαπραγμάτευση" από την πλευρά των ηττημένων και θα μπορούσατε να συλλάβετε αυτά που βιώνουν τα παιδιά της συγκυβέρνησης στο Παρίσι.

Πάντως ένα είναι το σίγουρο: Το γήπεδο των παρισινών...σκληρών διαπραγματεύσεων είναι κατηφορικό και έτσι οδεύουμε ολοταχώς για Νέα Μέτρα. Και άμα θέλετε κάτι ακόμα σιγουρότερο από αυτό, κάτι σαν το απόλυτο στάνταρ, τότε αυτό: Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου