27/1/12

Όλα τα έχει, μόνο ένα όχι: Νέα μέτρα....

http://www.werbemittel-karch.de/pic/produkte/streu/meterstab.jpg


Τι ανακυρήχτηκε πανηγυρικά "δεν έχει άλλα......" της χρονιάς, είπαμε; Μπράβο, τα μέτρα! Μετά τα πρώτα επώδυνα βατράχια που κλήθηκε να καταπιεί ο ήρωας ο λαός (αφού δεν τόλμησε να "τους" τα χώσει εκεί που έπρεπε), γνωστά και σαν μέτρα, δεν υπήρχε πράγμα σε όλη την υφήλιο που είχε λιγότερες πιθανότητες να επαναληφθεί, όσο αυτά. Η πρόταση "δεν έχει άλλα μέτρα" εξελίχτηκε σε συνώνυμο του "ε μη λες τώρα μαλακίες". Και το πιό εκπληκτικό όλων, ο Μαλάκας το έχαφτε κάθε φορά με την ίδια ευκολία!

Δεν έχει άλλα μέτρα λοιπόν, πέντε, έξη, εφτά, οχτώ φορές, χάσαμε τον λογαριασμό, αλλά τα ίδια τα μέτρα δεν λέμε να τα χάσουμε με τίποτα. Και νάτα τα παιδάκια της ντόπιας τρόϊκας και της τρόϊκας εισαγωγής, πήξαμε στις τρόϊκες, που ήρθαν άλλη μιά φορά να μας δουλέψουνε ψιλό γαζί με την ίδια μηχανή: Ναι, δεν είχε μεν άλλα μέτρα, αλλά γιά πάρτε αυτά το ολίγα ακόμα, να σωθείτε, και βλέπουμε μετά αν δεν θα ξανάχει πάλι...

Τώρα ποιός από όλες τις τρόϊκες έχει το κόλλημα με τα μετρουλάκια, ολίγον ενδιαφέρει. Δεν έχει σημασία αν μας τα επιβάλλει η Βρυξέλλα ή τα σαπάκια της τρικωματικής κυβέρνησης, το αποτέλεσμα μετράει. Αν και υπάρχουν κάτι αγαθοί που ρουφάνε το παραμύθι τους: Δεν ζητήσαμε εμείς οι τροϊκανοί τα μέτρα, η πασόκα τα πρότεινε. Ή, δίνουμε μάχη να μην περάσουν τα μέτρα της τρόϊκας, τέτοιοι αντιστασιακοί δηλαδής, αλλά πολύ μοβόρα η τρόϊκα ρε σεις!

Ε, τελικά όντως δεν έχει άλλα μέτρα! Αυτά τα κρύα που λένε ότι ζήτησε μία ή και οι δύο τρόϊκες, δεν θα το μάθουμε ποτέ, είναι μόνο για τους φαντασιόπληκτους ή για τους ευκολόπιστους. Γιατί είναι δυνατόν άνθρωποι που γίνονται κομμάτια για να μας σώσουνε, να ζητάνε τέτοια πράγματα:

"Άμεση εφαρμογή των αλλαγών στα εργασιακά και συγκεκριμένα μειώσεις κατώτατων μισθών, περικοπή στον 13ο και 14ο μισθό, κατάργηση των κανονισμών εργασίας σε ΔΕΚΟ – τράπεζες, αλλαγές στην Διαιτησία, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και μείωση των επικουρικών συντάξεων" κτλ, κτλ;

Αποκλείεται!

Ε αφού αποκλείεται, ας κοιμηθούμε σήμερα ήσυχοι και βλέπουμε αύριο.

Και αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και υπάρξουν πάλι νέα μέτρα, μη φοβάστε, υπάρχει διέξοδος: Ψηφίζουμε Σαμαρά και Κουβέλη στις επερχόμενες εκλογές και...σωζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου