15/2/12

Παπανδρέου-Σαμαράς: Γη και Ύδωρ!

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/10/samaras-13-thumb-large1.jpg?w=610&h=286



Κάποτε γινόσουν "δηλωσίας", όταν κατόπιν εκβιασμού, εκφοβισμού ή ακόμα μετά από βασανιστήρια αναγκαζόσουν να αποκηρύξεις εγγράφως την ιδεολογία και τα πιστεύω σου. Σε πολλές περιπτώσεις οι φυλακισμένοι ή εκτοπισμένοι κομμουνιστές κατέφευγαν σκόπιμα σε δήλωση αποκήρυξης της ιδεολογίας τους, γιατί αυτό άνοιγε τον δρόμο για την ελευθερία και την συνέχιση του αγώνα.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι δηλωσίες ούτε βασανίζονται, ούτε φυλακίζονται ή εκτοπίζονται. Κυκλοφορούν ελεύθεροι κι΄ωραίοι, βρίσκονται καθημερινά στην επικαιρότητα, βρίσκονται στο προσκήνιο ή ακόμα και στο τιμόνι της χώρας. 

Ο όρος "δήλωση" αντικαταστάθηκε από το σαφώς...ευρωπαϊκότερο "έγγραφη εγγύηση", το βαθύ νόημα όμως παρέμεινε το ίδιο: Σκοτάδι με φασιστικές ανταύγειες!

Ότι ο Γιωργάκης Παπανδρέου δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να υπογράψει ακόμα και δωρητήριο για τα κόκκαλα του πατέρα του, προκειμένου να κερδίσει λίγες μέρες ακόμα στην εξουσία, όποια και νάναι αυτή, ήταν φυσικά γνωστό και αναμενόμενο. Εξ άλλου τό ΄χει και η παράδοση της οικογένειάς του, να πουλάει ή να χαρίζει πράγματα που διαχειρίζεται, τα οποία δεν της ανήκουν. Παλιά μου τέχνη κόσκινο...

Αλλά ο Σαμαράς μας έκανε κοντά δυό χρόνια το όψιμο ανταρτόπουλο! Δύσκολη περίπτωση "τσεγκεβαρισμού" ο Αντωνάκης, πέντε καντάρια παραμύθα και να βρέχει τόνους φύκια στην Συγγρού! Ο κλέφτης και ο ψεύτης την πρώτη μεταπολίτευση χαίρονται, λέει μία σοφή παροιμία της οδού Φλοίας στο Μαρούσι. Έτσι και με τον Αντωνάκη. Είπε, έκανε, φοβέρισε, πήρε την σφεντόνα και σημάδευε σπουργιτάκια με ελίτσες, άφηνε που και που καμμιά "ηχηρή" προς εκφοβισμό ή εντυπωσιασμό, αλλά ήρθε σύντομα το συγκυβερνησιακό ξεβράκωμα και επανέφερε τις πραγματικές ιδεολογικές ισορροπίες,

Ο τσαμπουκάς του Αντωνάκη; Να, πάρτε ένε μικρό δείγμα:


"...Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία...."

Αντώνης Σαμαράς, πρόεδρος της νδ, "αντιμνημονιακός"...

Ψηφίστε τον μαλάκες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου