18/6/12

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ. Ένα ελληνικό αριστούργημα. Πρώτο μέρος: Αποχή

http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/3e5b1609e83fae53d20553b62898a379_XL.jpg


Στου γυαλού τα βοτσαλάκια, κάθονται δυό καβουράκια;

Μακάρι να ήταν έτσι! Ούτε καβουράκια, ούτε δύο! Γεμάτες από χιλιάδες ιδιώτες οι παραλίες της ξεφτυλισμένης χώρας που ζούμε, την ώρα που παιζόταν ίσως το τελευταίο μέρος του μεγαλύτερου δράματος που βίωσε ο τόπος μετά τον παγκόσμιο πόλεμο.

Στα 38% η αποχή στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, ένα νέο ρεκόρ ανωριμότητας, αδιαφορίας και σταρχιδισμού του ηρωϊκού ελληνικού λαού! Τέσσερεις στους εκατό συμπατριώτες μας προτίμησαν να καβουρδιστούν στις παραλίες της επικράτειας από τον ήλιο του Ιούνη, παρά να τρέχουν σαν μαλάκες και να χάνουν τίποτα πολυτιμότατα δεκάλεπτα από την βαρεμένη ζωή τους, για να πετάξουν ένα χαρτάκι σε μιά σχισμή.

Ετεροδημότες που δεν είχαν λεφτά για να μετακινηθούν; Σίγουρα! 

Αδιάφοροι πολίτες που δεν προσήλθαν στην κάλπη επειδή δεν ίσχυε ο σταυρός προτίμησης; Φυσικά σίγουρα!

Βολεμένοι σε μιά τρύπα του Δημοσίου που "δεν έχουν ανάγκη"; Καρασίγουρα!

Ιδεολόγοι του "δεν ψηφίζω-δεν ψηφίζω" που αποφάσισαν να απολαύσουν κάτω από κάποιο πευκάκι την ξεγνοιασιά της κοσμοθεωρία τους; Ματαξανασίγουρα!

Σιχτιρισμένοι επιστήμονες του φωτεινού κλάδου της επιστήμης ονόματι "δεν πάνε να γαμηθούνε; Όλοι τους ίδιοι είναι"; Σιγουρότατα συν ένα like στο Facebook! 

Μπα, ούτε δύο, ούτε καβουράκια: Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια ιδιώτες βγήκανε από τα σπίτια και τα εξωχικά τους, για να την αράξουνε κάτω από μιάν ομπρέλα στα βοτσαλάκια, μη τους κάψει ο ήλιος και χάσει η Βενετιά βελόνι, την στιγμή που καίει την ξεσκισμένη  ελληνική κοινωνία ο Λίβας της υπέρτατης οικονομικοπολιτικής καταστροφής.

Πόσο μεγάλο είναι το μερίδιο της κοινωνίας μας στην κατάντια μας; Μηδαμινό, σχεδόν μηδενικό! Σε τούτη εδώ τη χώρα δεν φταίει ποτέ ο εαυτούλης μας, σε εμάς εδώ φταίνε πάντα οι άλλοι!

Ιδιώτες -το γνωστό IDIOTS- κατά τους αρχαίους Αθηναίους οι πολίτες που δεν συμμετείχαν στα κοινά.

Ηλίθιοι!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου