1/7/13

Κλείστο το ρημάδι ρε MEGAλε!




Αν έχεις επιστρέψει μόλις στην Ελλάδα μετά από εικοσαετή παραμονή σε Μάλι, Σομαλία, Λιβύη και Μπουρκίνα Φάσο θα το καταλάβεις αμέσως: Το χειρότερο αφρικανικό κανάλι είναι χωρίς αμφιβολία το MEGA. Χωρίς αμφιβολία και χωρίς αντίπαλο. Δε πα να ζορίζονται τα Σκάγια και οι Αδένες, δε πα να κάνει φιλότιμες (και αφιλότιμες) προσπάθειες η κομματοσκυλοδιοικούμενη και νυν αυτοεπαναστατημένη (γιά την πάρτη της δηλαδή)  ΕΡΤ. 

Το MEGA καταφέρνει να προηγείται έτη φωτός των άλλων οχετών, επειδή μιλάει κατευθείαν στο DNA του δικομματισμένου πασοκονουδουβολεμένου Νεοέλληνα. Σάρκα εκ της σαρκός μας το κανάλι, φτυστό, κατάπτυστο, κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωσιν. Κινείται πάνω στα χνάρια μας, έχει τα ίδια ένοχα δαχτυλικά αποτυπώματα, την ίδια διεφθαρμένη πορεία, την ίδια αρρωστημένη διαδρομή.

Βασικά δεν πρόκειται καν για τηλεοπτικό κανάλι, αλλά για την πολλαπλά συμπυκνωμένη πεμπτουσία της διεφθαρμένης μεταπολίτευσης και ταυτόχρονα τον ομφάλιο λώρο της διαπλοκής. Η ειδική του σχέση με τα "κόμματα εξουσίας" είναι παραπάνω από οφθαλμοφανής: Το MEGA δεν είναι μιά απλή επιχείρηση, το MEGA είναι το αντάλλαγμα. Σου αναθέτω δημόσια έργα αγαπητέ κύριε κατασκευαστή, μου κατασκευάζεις την "αλήθεια" που με συμφέρει. Τόσο απλά.

Γνωστά όλα αυτά, αλλά σιγά μη χαλάσει την ζαχαρένια του ο Έλληνας. Πρωτοβουλίες κατά του MEGA; Ναι, καλά. Εμπάργκο των κομμάτων της αντιπολίτευσης; Έλα τώρα μωρέ, με τέτοια θα ασχολούμαστε; 

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, αλλά δεν πειράζει. Το MEGA προσβάλλει την νοημοσύνη μου, προσβάλλει τις έννοιες της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, αυτό το μηδαμινό που περνάει από το χέρι μου θα το κάνω:

Δεν βλέπω MEGA. Στην ανάγκη κοροϊδεύω τον εαυτό μου και μόνος μου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου