2/5/10

Μαραθώνιος κλεψιάς, απάτης και προδοσίας
















 



Καλημέρα Ελλάδα! Η τέλος πάντων αυτό που έμεινε! 

Έχει μαζευτεί ένα τσούρμο και φωνάζει για πάρτη σου, και άντε να βγάλεις άκρη!
Οι μεν σου κάνουν διαφήμιση: Καλό κρατάκι, λένε, έχει μπόλικους μαλάκες. Ψηφίζουν, τρέχουν από πίσω, σου έχουν ρίξει άπειρο μπετόν και σε έχουνε χ....χτίσει πατόκορφα.
Οι δε, ξύπνιοι αυτοί, κερδίσανε ένα all inclusive σ΄ ένα σικέ διαγωνισμό που φτιάξανε μόνοι τους, απαντώντας σωστά στην ερώτηση "ή ναι ή όχι", και στην έχουνε πέσει μαζεμένοι, να φάνε ότι προλάβουν προς δόξα της ευγενούς άμιλλας.

Αγνά και αθώα πράγματα. Κάτι σαν Μαραθώνιος: Θέλεις να φας; Τρέχεις! Δεν θες ή δεν μπορείς; Θα τα φάνε άλλοι!

Μαζευτήκανε τσούρμο λοιπόν, πράσινοι, μπλέ, κίτρινοι και εμπριμέ, γραβατάκηδες, κοστούμι 5.000 ευρώ απ΄ έξω, χεσμένα σατέν σώβρακα από μέσα, λελέδες κομματάρχες, ξενέρωτα κομματόσκυλα, απλά τομάρια χωρίς καν κόμμα, ξένοι, ντόπιοι, τραπεζίτες, μεσίτες, μιζαδόροι, εφοπλιστές, κερδοσκόποι, υπουργοί, πρωθυπουργοί, και του πουλιού το γάλα, και περιμένουν την εκκίνηση. Ας πούμε από τονΤύμβο.

Και τι κανονισμοί υπάρχουν ρε μάγκα αφέτη, ρωτάει ενας δύσπιστος. Ένας μόνο, απαντάει το αφετάκι (ωρομίσθιος το παδί, πολύ εντάξει), δηλώνεις συμμετοχή, είσαι εδώ, τίποτα άλλο.

Αμάν Βαγγελίστρα μου! Πιάνουν το νόημα τα παιδάκια, και με το "μπαμ, φευγάτε ρε καθήκια!" αρχίζει να δουλεύει αγκώνας του κερατά! Οι "δικοί μας" τώρα, που ξέρανε τα κατατόπια και τον τρόπο που θριαμβεύει η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη μέσα απ τα χωράφια και πάνω από μάντρες στον τόπο μας, δεν σκιστήκανε να δώσουνε και ρέστα αμέσως. Ρε σεις, εμείς είμαστε μαστόρια στην μπαμπεσιά όταν υπάρχει νόμος (κααλά) και κανονισμός (κααλά), κι΄ εδώ που είσαι ελεύθερο πουλί σε ξέφραγο αμπέλι θα κολώσουμε;
Έτσι λοιπόν αφήσανε κάτι δευτεράκια λαμόγια με Αντίντας μαϊμού από Κίνα να κάνουνε το τούρμπο, λες και ήτανε αφεντικά και τους κυνηγάγανε οι εργάτες για τα ένσημα του Ίκα!

Σε κάνα χιλιόμετρο φτάνουνε σε μια διασταύρωση που τους σπάει αμέσως τον τρεχουμενικό τσαμπουκά! Που πάμε ρε; Απο δω, απο κει, όχι από κει, διχασμός, αμφιβολίες το μυαλό μου βασανίζουνε πολλές, στριμωξίδι, χριστοπαναγίες, ρε δεν υπάρχει καθόλου οργάνωση σ αυτό το κράτος; Τι κράτος ρε, αυτό το μπουρδέλλο κράτος το λες; Ευτυχώς που πέρναγε ένας ντόπιος με αγκλίτσα. Που πάτε ωρέ απατεώνες, τους ρωτάει ο δύσπιστος αλλά συνεργάσιμος άνθρωπος της ελληνικής υπαίθρου. Πάμε για μάσα, ρε ημιυπαίθριε, γιά κλεψά και απάτη, απαντάνε οι λίγδηδες, να φάμε ρε συ! Και από πότε έχει η κλεψιά κατεύθυνση στην Ελλάδα ρε χαρούπια, απαντάει ο βλάχος. Πάτε παντού ρε τσόλια!

Σοφή γεωργική κουβέντα, το φιλοκλέβον πλήθος μπαίνει αμέσως στο νόημα και γίνεται καπνος ! Μπάτε σκύλοι αλλέστε η διαδρομή, μέχρι που γυρνάει ένας έξυπνος στα εκατό μέτρα και λέει: Γιατί δεν πάμε ρε παιδιά γυαλό- γυαλό, παραλιακά, να φάμε καμμιά πλαζ, γιατί από βουνά και ανηφοριές; Ε τσακιστήκανε προς το κύμα.
Μόνο κάτι λίγοι δεν σταμάτησαν ν ακούσουν και ψυχορραγούσαν ήδη στην ανηφόρα προς Πεντέλη. Έχει και καλό σουβλάκι πάνω, σου λέει, καίγεται και καλά και γρήγορα και δυσκολοσβηστικά, να χτίσεις βιλίτσα στο δάσος, γιατί όχι;

Άλλοι την πέσανε Γέρακα, Σταυρό, Αγία Παρασκευή, βοήθειά μας, φάγανε οικόπεδο μέχρι και πωλούνται λυόμενα! Κάτι παπάδες που τρέχανε με την βοήθεια του Ύψιστου ανταμώσανε μεσοστρατίς κάτι ψόφιους μοναχούς. Δεν πάμε Βατοπέδι ρε άγιοι, αντί να τρέχουμε στους δρόμους κατζάμου άγιοι άνθρωποι του Θεού, ρωτάει ένας διάκος που του έκοβε. Και με τη βοήθεια του Θεού τονε ρημάξανε για τα καλά τον τόπο, και εύγε στο ορθόδοξο θρησκευτικοαρπαχτικό σώμα.

Απόλυτη ελευθερία κινήσεων κλεψιάς και απάτης λοιπόν, τα πάντα ρει, δηλαδή το κέρδος είναι όλα τα λεφτά, κι ας λεει μπούρδες ο Καβάφης ότι είναι ο δρόμος για την Ιθάκη. Αυτό που μετράει κύριοι είναι τι θα γράψει το κοντέρ! Ο λογαριασμός στην τράπεζα και η περιουσία, όχι ο δρόμος και ο τρόπος! Άμα θες κύριε να βουτήξεις, πας και απο Ρίο- Αντίρριο, γεφυράτος και στεγνός, πούχουν κάνει τα άλλα λαμόγια και ζεύξη και κοναμάει το γεφύρι, που να του πάρει ο διάολος τον πατέρα του γεφυριού, που λένε και οι ιδιοκτήτες των φέρρυ μπωτ.

Τρέχουν λοιπόν κάτι άλλα παιδιά, κόβουν δρομο, παράκαμψη στην παράκαμψη, αυτοί που μένουνε από οξυγόνο το ρίχνουν στο ωτοστόπ, τρεις τέσσερεις μπουκάρουν σ ένα περαστικό ταξί (δεν ήθελε να τους πάρει, τελείωσε η βάρδια λέει, πάω σπίτι λέει, αλλά τους πήρε τελικά. Μα το Χριστό, αν δεν πιστεύετε! Που πάτε, Βουλή πάμε, μάθαμε ότι έχει μάσα και χάψα και ότι ζητάνε αργόσχολους για πολιτικούς και είπαμε να περάσουμε. Μπεκάτε ρε κοντραπλακέδες!

Μόνο κάτι λίγοι αγνοί και ρομαντικοί κλεφταράδες έχουν μείνει ακόμα πολύ πίσω, και το παλεύουνε σχεδόν τίμια, αθλητικά και ποδαράτα. Ξαφνικά ακούνε ένα βρουυμ, και βλέπουν να προσπερνάει το λεωφορείο της γραμμής ΔΝΤ-Πεδίο Άρεως, μέσω Βερολίνου και Μαραθώνος, τίγκα, με 50 καθιστοί και 120 όρθιοι αλλαλάζοντες μαραθωνοδρόμους του IMF της ΕΕ και ΕΚΤ. Τα παιδάκια είχαν ανοίξει σαμπάνιες, χόρεβε και η Μέρκελ ένα τρομερό στο στυλιάρι, χαμός! Αμέ! Όχι να κάθονται να τρέχουνε σα μαλάκες, αφού γίνεται να τα φάνε όλα άνευ κόπου και φθόνου που λένε στα χωριά.

Φρίξανε οι αγνοί και αρχίσανε να αλληλοφασκελώνονται. Να ρε βλάκα που ήθελες "αρχαίο πνεύμα αθάνατο" να σου βγαίνει ο πάτος, αντί να περιμένεις στη στάση! Σε λιγότερο από μια βδομάδα φάγανε τα παιδάκια απ΄ όξω όλη την Ελλάδα, υγειονομικά , στεγνά και δια νόμου. Η πιο επιτυχημένη ληστεία, σταυροφορία που γνώρισε ποτέ ο τόπος! Να τάβλεπε και ο αγαθός, άλλο λαμόγιο κι αυτό, ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος πως κερδίζονται αναίμακτα οι σταυροφορίες.

Αλλά ενώ οι βολεμένοι, τα αρχιλαμόγια του ΔΝΤ μαζί με τα ντόπια τσιράκια τους σε ρόλο μεταφραστή, τσουλάγανε άνετα και φιγουράτα προς τον τελικό θρίαμβο, οι άλλοι, αντιστασιακοί, ήθελαν βλέπεις να φάνε κι άλλα αλλά δεν πρόλαβαν, άρχισαν τις διαμαρτυρίες: "Αίσχον κύριε διοργανωτά! Νοθεία υπέρ πάντων Τραπεζών! Αίσχον!"

Για σταματάτε ρε σεις! Διαβάσατε ρε πόμολα το καταστατικό αυτής της χώρας και τους τους όρους συμμετοχής στη κλεψιά και στην απάτη; Ε; Τι γράφει ρε σεις εδώ;

ΕΔΩ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΑ, Ή -ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ- ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!

Ορισμένοι αθλητές μάλιστα πήραν μέρος στον αγώνα σε τριφασική μορφή: Σαν Πατέρας, Υιός και Παππούς! ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα άλλο εκτός από την πατρίδα μας!