20/1/12

Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα....

http://www.spenglerei-hilbenz.de/projekt/images/Unwetter.jpg

Είναι να μη σε βάλει κάτω! Μπορεί να σε έχει ξεχάσει, να βρέχει δέκα ολόκληρα χρόνια για όλο τον κόσμο και γιά σένα να κάνει λιακάδα, αλλά αν τελικά σε βγάλει για κάποιο λόγο από το απυρόβλητο και αρχίσει να σε κοπανάει, δεν σταματάει πλέον με τίποτα. Για το πασόκ ο λόγος, το κομματάκι που τόχει δει διαφορετικά εδώ και τριάκοντα χρονάκια, μαγκιόρικα και πασαλίδικα, και αλώνιζε κατά το καυλούν και πηδούσε κι΄έδερνε και ο ρουφιάνος ο μήνας είχε αράξει για πάρτη του μόνιμα στο εννιά.

Αλλά τώρα πήρε την κάτω βολτίτσα και άρχισε να καταρρέει το συστηματάκι της αλλαγής. Τώρα αποφάσισε να αρχίσει να γυρίζει ο αφιλότιμος ο τροχός, επιτέλους! Και αν δεν είχα απολύτως καμμία όρεξη να γίνω βλάσφημος μπλόγκερ, μπορεί να σας έκανα την χάρη και να συμπλήρωνα με εκείνη την κρυάδα, ότι θα γαμήσει δηλαδή και ο φτωχός κτλ, αλλά δεν έχω, οπότε ξεχάστε το. Διαβάζουν και ανήλικοι, δεν πάει.

Σφίξανε τα γάλατα και δεν την βολεύει ο σοσιαλισμός -άμα πει να πάει να φάει σε καμμιά ταβέρνα ή να δει κάνα έργο σε κανένα σινεμά -ούτε με γιαουρτάκι πρόβιο, ούτε με χωριάτικα αυγουλάκια πια. Πετραδάκι-πετραδάκι του τραγουδάει...έμπρακτα ο σιχτιρισμένος πολίτης, αφού δεν υπάρχει τραγούδι "αγκωνάρι, αγκωνάρι".

Φυγόκεντρες δυνάμεις του κερατά: Πάνε οι παλιές λυκοφιλίες, η ομερτά, ο ψόφος λόγω αλληλεξάρτησης και όλα αυτά που αποτελούν την πρώτη ύλη της μαφιόζικης κόλλας που κρατούσε τον σοσιαλισμό καταπράσινο κι΄ωραίο. Τώρα δεν ξέρουν από που να το περιμένουνε. Μόνο σήμερα έφτανε για να γεράσουν πέντε χρόνια τα σαπάκια του σοσιαλιστικού ρετιρέ:

Να το μπιγκ ντου της ασφάλειας στη Σαλονίκη με "όμορφο" κόσμο απ΄όλο το κλαμπ!

Να κάτι Πεπόνηδες να πηγαίνουν τον Παπαστόκο και τον ευνούχο της τρόϊκας, το καρατσογλάνι τον Παπακωνσταντινοτίποτα, για μανιπουλάρισμα των στατιστικών καροτσάκι!

Να κάτι εγγραφάκια που τσίμπησαν τα παιδάκια του Π.Α.Μ.Ε, που ξερνάνε όλη την καλή διάθεση του γαμάτου κυβερνητικού συνδικαλισμού, να πουλήσει μπιρ παρά αυτούς που δήθεν εκπροσωπεί!

Να που βγαίνουν και οι δικοί τους, κάτι Σημιτοπροβοπουλαίοι και τους φασκελώνουν με δεκάξη παλάμες λες και νάτανε χταπόδια!

Να και ο βραχόκηπος να τους σκίζει με πυρ κατά βούληση! (Αυτό κι΄αν είναι χτύπημα!)

Πότε θα πέσουν; Ημερομηνία και ώρα δεν γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι, ότι άμα πέσουν δεν πρόκειται να μείνει ούτε DNA για την νεκροψία. Δεν θα μείνει τίποτα! Και εκεί να δεις γλέντια!

Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα τώρα και για σας, παλιοτόμαρα!

Γκολ λίγο πριν την λήξη ο Πεπόνης!

http://www.youkoufme.gr/upldfiles/2011/08/podosfairo-penalti-shoot-gipedo-2-youkoufmeGR.jpg


Κάτι μου λέει, ότι το ματσάκι δεν θα πάει στα πέναλτυ! Δυό φορές προηγήθηκε στο σκορ το δίδυμο των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη-Μουζακίτη και άλλες τόσες ισοφάρισε η ελληνική Δικαιοσύνη στέλνοντας τον επίμαχο φακέλο με δυό μονοκόμματες βολίδες του Αρείου Πάγου στο γάμα του Αρχείου.

Και εδώ, εκεί που λέγαμε "αφού φτάσαμε στα πέναλτυ, θα σηκώσει την κούπα όποιος έχει τα πιό γερά νεύρα", ρίχνει μιά στραβοκλωτσιά ο Πεπόνης, εξοστρακίζεται το τόπι πάνω στο τείχος (του αίσχους), παίρνει ύψος, και πέφτει ξαφνικά σαν πέτρα και χώνεται δίπλα από τον ανήμπορο να αντιδράσει τερματοφύλακα δικαιοσύνης, Παπαϊωάννου, στα δίχτυα.

Γκολ; ΤΟ γκολ! Ας ακούσουμε τι μεταδίδει από το γήπεδο η γνωστή αθλητική εφημερίδα "Πρώτο Θέμα":


Να διαβιβαστεί η δικογραφία για την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ζητεί ο εισαγγελέας

Βόμβα από Πεπόνη: Στη Βουλή τυχόν ευθύνες Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου

web only
20/01/2012  15:29
7
 

 
Τη διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της προηγούμενης κυβέρνησης, ζήτησε με έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Ο κ. Τέντες διαβίβασε ήδη την δικογραφία της υπόθεσης στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νίκο Παντελή αρμόδιο για οικονομικά θέματα, ο οποίος και τη μελετά.

Αφορμή για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης στάθηκαν οι καταγγελίες της καθηγήτριας και μέλους της ΕΛΣΤΑΤ κυρίας Ζωής Γεωργαντά περί διόγκωσης του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πεπόνης στηρίζει την άποψή του περί διαβίβασης της δικογραφίας στη Βουλή τις 18 μαρτυρικές καταθέσεις που έλαβε στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε αρχικά η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Πόπη Παπανδρέου και στη συνέχεια ο ίδιος.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ότι ο οικονομικός εισαγγελέας δεν εξετάζει ως ύποπτο τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου, αν και τον είχε καλέσει να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του με την ιδιότητα του υπόπτου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κ. Γεωργίου δεν θα καταθέσει ως ύποπτος. Ο εισαγγελέας μπορούσε να τον καλέσει με την ιδιότητά αυτή χωρίς όμως να είναι υποχρεωμένος να του πάρει και κατάθεση από την στιγμή που η έρευνά του …σκόνταψε σε τυχόν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού, του κ. Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της τότε κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κίνηση Πεπόνη να ζητήσει, δηλαδή, τη διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή, έρχεται μια μόλις ημέρα μετά τη (δεύτερη) αρχειοθέτηση των καταγγελιών που έκανε ο ίδιος και ο συνάδελφός του κ. Σπύρος Μουζακίτης περί παρεμβάσεων στο έργο τους από «οργανωμένα συμφέροντα».

Εξάλλου, σκληρή γλώσσα για τους οικονομικούς εισαγγελείς για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την υπόθεση με τις καταγγελίες τις οποίες έκαναν, χρησιμοποίησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Ο κ. Παπαϊωάννου αφού έλαβε γνώση του πορίσματος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή, με το οποίο τίθενται στο αρχείο για δεύτερη φορά, οι καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων, ανέφερε ότι η συμπεριφορά τους έπληξε το κύρος της Δικαιοσύνης. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης, τους εγκαλεί γιατί δεν κατονόμασαν τελικά τα συμφέροντα που παρεμπόδισαν το έργο τους.

πηγή: Πρώτο Θέμα



Και για όσους έχουν χάσει επεισόδια, οι ακόλουθες παλιότερες περιγραφές



 
Απαντήσεις ζητά η αντιπολίτευση

Πυρά κατά Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα


 
Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η καταγγελία μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος της Ελλάδας το 2009, όταν επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου ήταν ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

"Το έλλειμμα για το 2009 έβγαινε γύρω στο 12%, ασκήθηκαν πιέσεις από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία και τον πρόεδρό της κ. Βάλντερ Ραντερμάχερ, ο οποίος ήθελε να μπουν μέσα στο έλλειμμα και οι δαπάνες των δημοσίων επιχειρήσεων και των ΔΕΚΟ" αποκάλυψε σε συνέντευξή της το απερχόμενο μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κυρία Ζωή Γεωργαντά.

"Για την αύξηση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4% ελήφθησαν υπ' όψιν μόνο οι δαπάνες των ΔΕΚΟ" υποστήριξε η κυρία Γεωργαντά σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό 9 και στον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

"Εν μία νυκτί η Eurostat αποφάσισε ότι ορισμένες ΔΕΚΟ πρέπει να ενταχθούν στο έλλειμμα" τόνισε η κυρία Γεωργαντά, η οποία ισχυρίστηκε ότι η αναθέώρηση των στοιχείων έπρεπε να τύχει μεγαλύτερης μελέτης. Κυρίως όμως παρατήρησε ότι στο έλλειμμα προστέθηκαν μόνο οι δαπάνες -και όχι τα έσοδα- των ΔΕΚΟ...

"Μας έλεγαν να μην μιλάμε, ότι είναι κρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα" πρόσθεσε η καθηγήτρια Οικονομετρίας και αναφέρθηκε σε μία συγκεκριμένη συνομιλία της με τον τέως υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. "Δεν είναι εδώ Σύγκλητος πανεπιστημίου, ούτε και πρυτανικό συμβούλιο για να εκφράζετε τις απόψεις σας, είναι δημόσια διοίκηση και πρέπει να υπακούσετε..." αποκάλυψε η κυρία Γεωργαντά ότι της είχε απαντήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου, όταν επιχείρησε να του εκφράσει τις ενστάσεις της.

Σε απάντησή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι «η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων το 2010 έγινε σε στενή συνεργασία με την Eurostat και με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία που ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αποτέλεσμα ήταν να αρθούν όλες οι επιφυλάξεις για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, το Νοέμβριο του 2010. Δυστυχώς για όλους μας, το έλλειμμα της Ελλάδας για το 2009 ήταν τελικά 15,4% του ΑΕΠ, όπως ανακοίνωσε κι επίσημα η ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat». Και προσθέτει: «Ας καταλάβουμε, λοιπόν, τη δεινή κατάσταση που βρέθηκε η χώρα, αντί να ψάχνουμε φτηνές και εύκολες, συνωμοσιακού τύπου, δικαιολογίες για τον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό που ζήσαμε και τις επιπτώσεις των επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ».

«Οσο για τα λεγόμενα της κ. Γεωργαντά, μέλους του δ.σ. της ΕΛΣΤΑΤ, νομίζω πως η σοβαρότητά τους εξαντλείται στη φράση που χρησιμοποίησε, ότι «βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή», σημειώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, ζήτησε άμεσες εξηγήσεις από την κυβέρνηση, με αφορμή όσα κατήγγειλε η κ. Γεωργαντά. Υπενθυμίζει ότι η Νέα Δημοκρατία κατ’ επανάληψιν έχει επισημάνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρει ευθύνη για τη διαμόρφωση του ελλείμματος το 2009 (ενσωματώνοντας στα ελλείμματα και στα χρέη εγγυήσεις των ΔΕΚΟ) και σήμερα το μέλος του δ.σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος για το 2009.

Επίσης, με επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητεί εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, για τους λόγους στους οποίους προχώρησε στην «αιφνιδιαστική καρατόμηση» του δ.σ. της ΕΛΣΤΑΤ, τονίζοντας αυτό δε διορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών, αλλά επιλέγεται από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής με ευρύτατη πλειοψηφία και ύστερα από δημόσια προκήρυξη.

Την Παρασκευή ο νυν υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία με την οποία παύονται πέντε από τα επτά μέλη του δ.σ. της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η «ανάκριση» από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, την ερχόμενη Τρίτη.
 πηγή: Πρώτο Θέμα



Καταγγελίες - σοκ από μέλος της Στατιστικής

"Ο Παπακωνσταντίνου φούσκωνε το έλλειμμα για να ληφθούν τα μέτρα!"


Βαριές καταγγελίες ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, στο οποίο στηρίχθηκαν όλα τα φοροεισπρακτικά μέτρα και η ίδια η είσοδος της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, μπορεί να μην είναι πραγματικά, έκανε η κυρία Ζωή Γεωργαντά, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ενώ υπαινίχθηκε ότι οι εθνικοί λογαριασμοί, δηλαδή τα ελλείμματα, τα έσοδα, οι δαπάνες και το σύνολο των στοιχείων που αφορούν τους εθνικούς λογαριασμούς, δεν οριστικοποιούνται εντός της ελληνικής επικράτειας, αλλά έρχονται στην Αθήνα απευθείας από την Eurostat.

"Το έλλειμμα για το 2009 έβγαινε γύρω στο 12%, ασκήθηκαν πιέσεις από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία και τον πρόεδρό της κ. Βάλντερ Ραντερμάχερ, ο οποίος ήθελε να μπουν μέσα στο έλλειμμα και οι δαπάνες των δημοσίων επιχειρήσεων και των ΔΕΚΟ" αποκάλυψε σε συνέντευξή της το απερχόμενο μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κυρία Ζωή Γεωργαντά.

Η κυρία Γεωργαντά, καθηγήτρια Οικονομετρίας στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, περιέγραψε με συγκλονιστικές λεπτομέρειες μεθοδεύσεις και μαγειρέματα με σκοπό να διογκωθεί το ελληνικό έλλειμμα.

"Για την αύξηση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4% ελήφθησαν υπ' όψιν μόνο οι δαπάνες των ΔΕΚΟ" υποστήριξε η κυρία Γεωργαντά σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό 9 και στον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

"Εν μία νυκτί η Eurostat αποφάσισε ότι ορισμένες ΔΕΚΟ πρέπει να ενταχθούν στο έλλειμμα" τόνισε η κυρία Γεωργαντά, η οποία ισχυρίστηκε ότι η αναθέώρηση των στοιχείων έπρεπε να τύχει μεγαλύτερης μελέτης. Κυρίως όμως παρατήρησε ότι στο έλλειμμα προστέθηκαν μόνο οι δαπάνες -και όχι τα έσοδα- των ΔΕΚΟ...

"Μας έλεγαν να μην μιλάμε, ότι είναι κρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα" πρόσθεσε η καθηγήτρια Οικονομετρίας και αναφέρθηκε σε μία συγκεκριμένη συνομιλία της με τον τέως υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. "Δεν είναι εδώ Σύγκλητος πανεπιστημίου, ούτε και πρυτανικό συμβούλιο για να εκφράζετε τις απόψεις σας, είναι δημόσια διοίκηση και πρέπει να υπακούσετε..." αποκάλυψε η κυρία Γεωργαντά ότι της είχε απαντήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου, όταν επιχείρησε να του εκφράσει τις ενστάσεις της.

Η καθηγήτρια και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής την τελευταία διετία αποκάλυψε ότι την αμφίβολη αναθεώρηση του ελλείμματος, στην οποία εδράστηκαν όλα τα μέτρα που ελήφθησαν για να αποφευχθεί η χρεοκοπία, τις παραλείψεις στη λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ, τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις του Γερμανού προέδρου της Eurostat και το γεγονός ότι στο έλλειμμα του 2009 προστέθηκαν μόνο οι δαπάνες των ΔΕΚΟ, είναι στοιχεία τα οποία έχει μεταφέρει στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κακλαμάνη, στα πολιτικά κόμματα, στις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών...

"Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήθελε να λειτουργούμε σαν σφραγίδα, δεν ήθελε να είμαστε ανεξάρτητοι, μας παραπλάνησε", υπογράμμισε η κυρία Γεωργαντά.

Οταν ρωτήθηκε αν πράγματι η Στατιστική λειτουργεί ως ανεξάρτητη υπηρεσία απάντησε ότι το ΔΣ δεν έχει συγκληθεί εδώ και ένα χρόνο και ότι τα 11 μέλη του δεν έχουν υπογράψει καμία από τις αποφάσεις που ήλεγχε αποκλειστικά ο πρόεδρος της Αρχής κ. Ανδρέας Γεωργίου σε συνεργασία με τη Eurostat.

 Η καθηγήτρια, η οποία επελέγη για το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ μέσω της διαδικασίας του opengov δήλωσε ότι τόσο η ίδια όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Στατιστικής Αρχής ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι "μας επέλεξαν επειδή είμαστε ΠΑΣΟΚ".

Συνεχίζοντας, η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Μακεδονίας τόνισε ότι "ο κ. Ραντερμάχερ δεν ενδιαφέρεται για τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας, μας έχουν για μπανανία", ενώ υποστήριξε ότι ακόμη δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το πραγματικό έλλειμμα του 2009.

"Βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή" ήταν η φράση της κυρίας Γεωργαντά με την οποία η καθηγήτρια επιχείρησε να συνοψίσει τι έχει αντιληφθεί ότι συμβαίνει από τις διαρκείς παρεμβάσεις των ξένων για τον "προσδιορισμό" των δημοσιονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας...

πηγή: Πρώτο Θέμα


Μη φύγει κανένας από το γήπεδο παιδιά, το ματς έχει ακόμα πολύ χρόνο για να τελειώσει!

Φόρτσα Παπαδήμο!

http://ecoleft.files.wordpress.com/2012/01/2g-thumb-large.jpg


Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης "τάπανε" μιά χαρούλα τα κάλαντα του τοποτηρητή της Βρυξέλλας, εγκάθετου πρωθυπουργού Παπαδήμου:

Λουκά, προχώρα, σε θέλει όλη η Τραπεζαρία!

Πλήρης σύμπτηξη του συστήματος. Τρία κώματα, ένα εγκεφαλικό! Μία ψυχή, τρία σώματα! Τρεις κουβάδες, ένας στόκος περιεχόμενο! Του κάνανε μαύρη τη πλάτη από τα φιλικά χτυπήματα συμπαράστασης οι λαγοί της τρόϊκας της κυβέρνησης της τρόϊκας:

Δώστους να καταλάβουν, Λουκά...
Στο πλευρό σου Λουκά...
Πάνω τους και τους φάγαμε Λουκά...
Λουκά, μπορείς, μπορείς να επιβληθείς...
Λουκά, γερά, με τσαμπουκά...

Τι γίνεται; Τι να γίνει; Πάει ο άνθρωπος κατ΄επιταγήν της Βρυξέλλας και των ντόπιων παρασίτων να ξεπατώσει ότι έμεινε ακόμα όρθιο στη χώρα και χρειάζεται το οκέυ της ρεταλαρίας των μνημονιακών. Τι άλλο νάθελε;

Και επήλθε φυσικά απόλυτη συμφωνία, ας φορέσουν πάλι τα τσίγκινά τους σώβρακα, όσοι από μας βιάστηκαν να τα βγάλουν. Κλήρωσε ο πρώτος λαχνός λοιπόν, ας κάνει χαρούλες ο κοσμάκης που θα κληθεί πάλι να τον πληρώσει. Ναι, pro forma τα συζητάνε ακόμα δήθεν οι κοινωνικοί ξεφτύλες...εεεεε οι κοινωνικές εταίρες ήθελα να πω, αλλά τα κίβι έχουν ριφθεί προ πολλού: Άβε δέκατε τρίτε και δέκατε τέταρτε και κατώτατε μιστέ! Να μη σας χεραιτήσουμε αφού είσαστε μελλοθάνατοι;

Τόπε και ο καψαλάκιας τύπου, Παντελής Καψής: "Η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται από τον διάλογο των κοινωνικών εταίρων". Το οποίον σημαίνει, δε πα να κάνει για τον mega τον ήρωα ο ζελές της γεσεέ, ο Παναγόπουλος, και να βιομηχανίζει γιά το θεαθήναι τα απαυτά του ο σαγώνιας, ο ΣΕΒάς, ο Δασκαλόπουλος! Τα μιστά θα κοπούνε άνευ συζήτηση!

Τα βρήκανε φυσικά ο Λουκάς και οι τρεις πρόεδροι, και πως να μη τα βρίσκανε αφού δεν τάχαν χάσει καν; Τώρα πως το άφησε αυτό το Π.Α.Μ.Ε να πέσει κάτω και δεν μπούκαρε μέσα να γίνει της...ΓΣΕΒΕΕ, μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Και πάνω που είχαμε αρχίσει να συνηθίζουμε και να μας αρέσει ρε γαμώτο....

Δεν μας χέζεις ρε Τσαρλς Νταλάρα....

http://www.newsit.gr/files/Image/17-10-2011/resized/NTALARA_568_355.jpg


ΜΙΜΗΣ: Ποιός είναι υπεύθυνος για το PSI ρε συ Νίκο;

ΝΙΚΟΣ: Αυτός ο Νταλάρα.

ΜΙΜΗΣ: Θα τον πάρω ένα τηλέφωνο, να ρωτήσω πως πάει μέχρι στιγμής η υπόθεση.



Μετά λίγες ώρες.



ΝΙΚΟΣ: Τον πήρες ρε τον Νταλάρα;

ΜΙΜΗΣ: Ναι, αλλά πολύ μαλάκας!

ΝΙΚΟΣ: Σώπα ρε! Γιατί, τι έγινε;

ΜΙΜΗΣ: Του λέω, θα ήθελα να μου λέγατε κάτι για το PSI κύριε Νταλάρα....

ΝΙΚΟΣ: Και;

ΜΙΜΗΣ: Και μου λέει, εγώ θα σας μιλώ με τα τραγούδια μου....

Πόσους νεκρούς άστεγους δικαιολογεί η κυβέρνηση;

http://ais.badische-zeitung.de/piece/01/88/39/f8/25704952.jpg

Μάθαμε να μετράμε νεκρούς άστεγους. Όχι πως έγινε ξαφνικά ξεφτέρι στην αριθμητική συμπόνοιας και ευαισθησίας το φιλότιμό μας. Απλά είμαστε σε θέση να αραδιάζουμε ορισμένα προϊόντα της αρρωστημένης κατάστασης που διαιωνίζουμε με την ανοχή, την αδιαφορία ή τη δειλία μας:

Κι΄άλλος ένας, κι΄άλλος ένας, κι΄άλλος ένας, κι΄άλλος ένας...

Και μην νομίσετε ότι μετράμε στον ρυθμό που επιβάλλει η καρδιά μας: Νεκρούς από το κρύο μας επιτρέπει να υποσημειώνουμε σαν "παράπλευρες απώλειες" ο χοντρόπετσος ανθρωπισμός μας. Ο θάνατος του άστεγου συνάνθρωπου πουλάει/μετράει μόνο όταν προέρχεται από το κρύο. Και ούτε λέξη φυσικά στις φυλλάδες και στα κανάλια όταν πεθαίνει από αρρώστεια. Τότε έχει βλέπετε το "δικαίωμα" να σβήσει μέσα στην ανωνυμία...

Η κόκκινες γραμμές του θανάτου δεν έρχονται σε επαφή με καμμία άλλη κόκκινη γραμμή. Μακριά από την συνείδηση μιάς αυτιστικής κοινωνίας, ακόμα πιό μακριά από κάποια ψίγματα κοινωνικού κράτους που ίσως μπόρεσαν να διασωθούν από την λαίλαπα του υπέρτατου σταρχιδισμού του σάπιου καθεστώτος εξουσίας, γραμμένοι στα παλιά παπούτσια των Ωραίων και Δυνατών και στα παπάρια των Σπουδαίων ή Δήθεν, αρκούνται να δίνουν με το στερνό τους "Απών" παρών...

21ος Αιώνας, Ελλάδα: Ο θάνατος παραμονεύει σε πάρκα και παγκάκια, σε πλατείες και δρόμους, σε παραπήγματα και αίθουσες αναμονής αυτούς που περνάνε μέσα από το δίχτυ κάθε σωτηρίας: Τους πιό αδύνατους μεταξύ των αδυνάτων. Η εξαθλίωση παύει κάποτε να ρίχνει πασιέντσες με αυταπάτες και ξεχνιέται απλά στον σκληρό ρεαλισμό ότι μοναχά η ελπίδα δεν ζεσταίνει.

Πειραιάς, Ακτή Μιαούλη Γενάρης 2012....

Πεδίο του Άρεως, Μάρτης 2011....

Νοέμβρης 2010 Ταύρος, στα γρανάζια απορριματοφόρου....

Σητεία, Γενάρης 2012....

Σ΄ένα παγκάκι σε κεντρική πλατεία στα Χανιά....

Αθήνα, παγκάκι 13 Πρώτου....

Βόλος, ένα Ρουμάνος άστεγος σε αίθουσα αναμονής νοσοκομείου....

Μάρτης 2011, Άλσος Θησείου....

Νοέμβρης 2011, σε πλατεία στο Αίγιο....

Κομπολόϊ θανάτου στην χώρα που η ντροπή έπαψε να ανησυχεί ιδιαίτερα το μεταλλαγμένο DNA της κοινωνίας. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φτωχοί, άνεργοι, άποροι, μετανάστες, άστεγοι: Η σωτηρία της ξεσκισμένης πατρίδας καλά κρατεί.

Ποιός έχει τώρα σειρά;