13/1/12

άμα θέλεις μπάρμπα Λάμπρο, ξαναπέρνα από την Αμαλίας!

http://www.examiner.com/images/blog/EXID22397/images/mar.jpg


Προτάσεις επί προτάσεων και μέγα αλαλούμ η διαδικασία...χαλιφοποιήσεως κάθε επώνυμου πασόκου που μπορεί να ψελλίσει την πρόταση "τέλω τσ΄ εγώ να ζίνω πόεδος"! Μόνο ο "σύντροφος" Ανδρουλάκης δεν δοκίμασε ακόμα τον τίτλο του υποψόφιου πρόεδρου. Κρίμα, γιατί δεν είναι σωστό να πηγαίνουν τέτοια πηγαία ταλέντα χαράμι...

(Δεν θα ανοίξω σήμερα θέμα υποψηφιότητας της Φωνής/Δαμανάκη, γιατί θα με πνίξει το δίκιο της και δεν θα μπορέσω να τελειώσω το ποστάκι)

Αφού έβαλαν υποψηφιότητα ακόμα και τα πεζοδρόμια της Ιπποκράτους, αφού κατάθεσε "ναι, βάλτε με και μένανε" κάθε τι που κουνιώταν ελαφρά στα χθεσινά 11 μποφώρ, άρα δεν ήταν 110% ψόφιο και δεν ανέδυε και τόσο πολύ πτωμαΐνη, ε είναι καιρός να αφουγκραστούμε άλλες σοσιαλιστικές... πνοές, μήπως και βρούμε την επιθυμητή χρυσή λύση.

Μερικοί υποστηρίζουν ότι δεν χρειαζόμαστε λύσεις, γιατί ήδη τις έχουμε: Μπα, δεν εννοούν τα παιδιά τίποτα Μαρξ ή τίποτα θα τον σηκώσουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι. Παπαδήμος το όνομα που εκστασιάζει αρκετούς βουλευτές του πασόκ, που κάψανε με τα δημοψηφίσματα του Γιωργάκη τη γούνα τους και ακούν "δικός μας" και βγάζουνε σπυράκια. Το πρόβλημα εδώ όμως είναι, ότι τον Παπαδήμο τον εξέλεξε η Βρυξέλλα, αλλά τον πρωθυπουργό της χώρας πρέπει να τον εκλέγει πάντα ο Μαλάκας. Δύσκολη η λύση Παπατράπεζα λοιπόν.

Τι παίζει; Τα πάντα!

Πχ να βγει ένας πρόεδρος πριν το PSI αλλά μετά την Σαρακοστή.

Να κάνουμε με το καλό Πάσχα και μετά να αποφασίσουμε αν εκλέξουμε πρόεδρο πριν ή μετά τον ερχομό των ελικοπτέρων.

Ή να περιμένουμε μήπως πιάσει την Βασούλα Παπανδρέου το φιλότιμο, αλλά μόνο μετά την υποβάθμιση της Κίνας από την Στάνταρτ εντ Πούρς και λίγο πιό πριν από την μη καταδίκη του άγιου Εφραίμ.

Άλλη εκδοχή είναι πρώτα η εκλογή ενός υποψήφιου πρωθυπουργού και κατόπιν η εκλογή νέου προέδρου μετά από πρόταση της Ντόρας. Αλλά μόνο μετά από συγκατάθεση του υφυπουργού ναυτιλίας!

Η πιό σύνθετη λύση, να αναλάβει ο Τρότσκυ, το αδερφάκι του Γιωργάκη δηλαδή την αρχηγία του πασόκ, μέχρι να βγει δήμαρχος Καλυβίων η κυρά του Πάγκαλου, αλλά μόνο αν εν τω μεταξύ έχει αυξηθεί δραματικά το IQ του νυν προέδρου, ναυαγεί αποφασιστικά στην αδυναμία του εν λόγω IQ να ανεβεί έστω και μισή ίντσα.

Χαθήκαμε; Όχι ρε σεις κακομοίρηδες, σας αφήνω εγώ να χαθείτε ρε; Ακούστε διαβολική πρόταση, αλλά μη κάνετε καμμιά κρυάδα και με προτείνετε για πρόεδρο του πασόκ, προτιμώ να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου παρέα με Έλσα Παπαδημητρίου και Αννούλα Καρχαριοδιαμαντοπούλου!

Λοιπόν. Προτείνω μιά πανεύκολη, αυθεντική, πρωτότυπη και και προπάντων δημοκρατική λύση: Ποιός θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Σωτηρίας, θα το αποφασίσει ο ίδιος Μαλάκας, που το αποφάσισε και στο παρελθόν: Ο φίλαθλος λαός!

Ούτε κλειστά γυμναστήρια, ούτε σάλες, ούτε γήπεδα, ούτε θέατρα: Ο κόσμος θα αποφασίσει στον δρόμο! Απλά, θα βγούνε τα παιδιά του πασόκ δίπλα στον Άγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα, χωρίς μπάτσους και άλλα τέτοια κρύα πράγματα, και θα προσπαθήσουν με το "πάμε" να περάσουν στην Πλατεία Συντάγματος. Όποιος καταφέρει να περάσει την λεωφόρο Αμαλίας, στέφεται αρχηγός. Δεν εννοώ πρώτος. Να περάσει απλά, εννοώ!

 Ε ρε πρασινίκουλες, αν δεν είχατε και μένανε να σας δίνω χέρι όταν πνίγεστε στα ρηχά, τι θα κάνατε;

ΠΑΣΟΚ: Όποιος δεν βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος, είναι άξιος της τύχης του

 http://www.linz09.at/fm/4972/wo-wenn-nicht-alle-da-1.jpg


Τέλος εποχής για το πασόκ! Τέλος πιά το Κίνημα του Ενός, του Μεγάλου και Μοναδικού, του Θεού Ανδρέα ή του Στόκου Γιωργάκη. Ζήτω το Κίνημα...όλων! Τρεμοσβήνει η φωτιά και τρίζει το τζάκι των παπατζήδων, ολόκληρο το "κώμα" παρατάσσεται μετωπικά σε μιά ευθεία και διεκδικεί την μοναδική θέση που του αξίζει: Την αρχηγία!

Όλο το τσίρκο στο πόδι:

Οι παλιοί και οι νέοι...
Οι προεδρικοί και οι...απρόεδροι...
Οι ανανεωτικοί και οι...σοσιαλιστές...
Οι κεντροαριστεροί και οι αριστεροκεντρώοι...
Οι νεοφιλελεύθεροι και οι απλοί δεξιοί...
Οι σκληροπυρηνικοί και οι χαζοχαρούμενοι...
Οι αιώνιοι οπορτουνιστές και οι...ήρωες της σοσιαλιστικής διεθνούς...
Οι λεφτά υπάρχουν και οι δεν υπάρχει ούτε σάλιο...
Αυτοί που είναι για γέλια και αυτοί που είναι γιά κλάματα...

Αυτό λέγεται αυτογνωσία. Επιστροφή στο μέλλον του παρελθόντος. Λάθη; Ποτέ! Κανένα! Λάθη μόνο οι "άλλοι"! Εναλλακτική λύση στο φαύλο παρελθόν; Το φαύλο παρελθόν φυσικά! Άσε που δεν είναι και...τόσο φαύλο, όσο δείχνει. Η χώρα βυθίστηκε ξαφνικά στο σκοτάδι, αν και κυβερνήθηκε σαράντα σχεδόν χρόνια αποκλειστικά από τον...ήλιο! Τα ίδια ονόματα, τα ίδια σύμβολα, τα ίδια συνθήματα. Όλη η μούργα μαζεμένη ακόμα σε έναν σωρό.

Ίδιος ο μάγειρας, αλλά το σοσιαλιστικό μενού παρουσιάζει μια σαφή βελτίωση: Ενώ παλιά ήταν απλό σοσιαλιστικό φρικασέ με λίγη ντοματοσαλάτα Αλλαγής, σήμερα περιλαμβάνει και γεμιστά αντιπολίτευσης (με γέμιση συμπολίτευσης) και ακόμα κάτι σαν τα αντίδια, αλλά χωρίς αντί, τέλος πάντως μην κολαζόμαστε άδικα με ύποπτες ομοιοκαταληξίες.

Παλεύει το κίνημα για την νέα αρχή μετά την καταστροφή λοιπόν, να η είδηση που περίμενε η κοινωνία για να κάνει τιλτ από ενθουσιασμό. Ο τζούνιορ παρτεναίρ της νέας δημοκρατίας στην κυβέρνηση συνεργασίας που θα βγάλουν, όπως φαίνεται, οι κάλπες, προετοιμάζεται για τον ρόλο που του έχει ετοιμάσει η ιστορία: Αυτόν του κομπάρσου.

Και όσο δεν λέμε να τους στείλουμε και τους δυό δικομματικούς στον διάολο, ο πραγματικός κομπάρσος θα είμαστε πάντα εμείς.

ΕΡΤ: Δικό μας το μαγαζί, ότι θέλουμε το κάνουμε.

ΤΑ «ΘΑΥΜΑΤΑ» ΤΗΣ ΕΡΤ

Απεργούν και πληρώνονται

Διοικητικοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι της ΕΡΤ απεργούν επί ημέρες, ωστόσο ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτούς είδε τον μισθό του μειωμένο στο τέλος του μήνα

Απεργούν και πληρώνονται

Σε παιδιά ενός ανώτερου θεού έχουν αυτοαναγορευτεί οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Δεν αρκεί που διεκδικούν τις υψηλότερες αμοιβές των ΔΕΚΟ - οι δημοσιογράφοι μάλιστα εξαιρέθηκαν από το ενιαίο μισθολόγιο - καταφέρνουν να πληρώνονται τις ημέρες των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας τους ανυποψίαστους τηλεθεατές στα κρύα του λουτρού να καταβάλλουν 55 ευρώ τον χρόνο μέσω του ανταποδοτικού τέλους της ΔΕΗ.

Πώς γίνεται αυτό; Πώς είναι δυνατόν στις 30/11, στις 2/12, στις 3/12 και 4/12 από το σύνολο των 3.493 εργαζομένων που απήργησαν να μην πληρώθηκε μόλις το 7,16% (250 άτομα), το 8,9% (314), το 2,2% (77) και το 2,2%, αντίστοιχα;

Τη λύση του μυστηρίου έδωσαν οι αρμόδιες Διευθύνσεις, ανάβοντας το «πράσινο φως» για να πληρωθούν δημοσιογράφοι, διοικητικοί ή τεχνικοί που είτε εργάστηκαν, είτε απουσίαζαν δικαιολογημένα είτε καλύφθηκαν πίσω από την ταμπέλα του «προσωπικού ασφαλείας».

Απεργούν και πληρώνονται

Το ανήκουστο είναι ότι στις μονάδες κεντρικού ελέγχου, εποπτείας δικτύου, ροής προγράμματος (Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης), προσωπικό ασφαλείας αποτελεί το σύνολο της εκάστοτε βάρδιας!

Κοντά σε αυτούς, κατά τη διάρκεια των απεργιών, η ΠΟΣΠΕΡΤ έδωσε εξαιρέσεις σε απεργούς, προκειμένου να εργαστούν στα τμήματα για την παραγωγή αγώνων ποδοσφαίρου καθώς και των δελτίων ειδήσεων μειωμένης διάρκειας. Επίσης η ΠΟΣΠΕΡΤ έδωσε εξαιρέσεις και στο σύνολο των Μουσικών Συνόλων για τις ανάγκες της χριστουγεννιάτικης συναυλίας...

Ετσι λοιπόν, ενώ όλο και περισσότεροι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με το τέρας της ανεργίας και της ανέχειας, οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» της ΕΡΤ τους στέρησαν την ενημέρωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις δημοσιογράφων από τις 5-16/12 το ποσοστό όσων δεν πληρώθηκαν κυμαίνεται από 1,5% έως 23,8%. Μάλιστα στην 24ωρη απεργία της 10ης /12 από τους 859 δημοσιογράφους πληρώθηκαν οι 846 (98,5%!) είτε επειδή εργάστηκαν, είτε επειδή απουσίαζαν σε άδεια δικαιολογημένα είτε επειδή χαρακτηρίστηκαν προσωπικό ασφαλείας.

Δηλαδή λιγότερα χρήματα στο τέλος του μήνα εξαιτίας της απεργίας της συγκεκριμένης ημέρας είδε μόλις το 1,5%. Την αμέσως επόμενη ημέρα από τους 859 δημοσιογράφους δεν πληρώθηκαν μόλις 27, ενώ οι υπόλοιποι 832 και απήργησαν και είδαν το χρώμα του χρήματος. Στις 12/12 από τους 859 πληρώθηκαν «ωσεί παρόντες» οι 700, στις 13/12 οι 680, στις 14/12 οι 693 και στις 16/12 οι 654.

ΣΟΝΙΑ ΧΑΪΜΑΝΤΑ

πηγή; εθνος


ΣΧΟΛΙΟ ΒΡΑΧΟΚΗΠΟΥ

Χωρίς πρόλογο και έξω από τα δόντια!

Τι είναι η ΕΡΤ; Μήπως είναι η "δική μας" Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, όπως μας τσαμπουνάνε τα αξιαγάπητα αυτά κωλόπαιδα κάθε λίγο; Μήπως έχει μαζευτεί εκεί η αφρόκρεμα της δημοσιογραφίας και αγωνίζεται για την ενημέρωση, αλλά και για τα δικαιώματα αυτού που τους δίνει φαΐ να φάνε τα παιδιά τους, του παραλή λαού;

Σιγά τα ωά, Βρασίδα και Γκλέτσος στη Στυλίδα!

Αμέτρητες φορές μας τάχουνε σπάσει οι εγκάθετοι του δικομματισμού! Από την πρώτη ημέρα του μνημονιακού όλεθρου μέχρι σήμερα στο πλευρό της πασοκικής ακρίδας. Από την πρώτη στιγμή υπέρμαχοι της θεωρίας της εξαθλίωσης για λόγους "εθνικής σωτηρίας". Από την πρώτη μέρα της συμφοράς που βρήκε τον λαό, χέρι με χέρι με όλους αυτούς που δίνουνε ρέστα για να τον τρομοκρατήσουν και να σπάσουν την αντίστασή του.

Τα "εκλεκτά" παιδιά της πασόκας (αλλά και κάτι ψόφιοι της νουδού) που μπήκαν από το παράθυρο της κομματικής ταυτότητας στο πορτοφόλι μας και κάθησαν πάνω στην καμπούρα μας υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια με σκανδαλώδη τρόπο πιστά τους εντολοδόχους τους. Ειδήσεις στην ΕΡΤ δεν είναι τίποτα άλλο από απροκάλυπτη κυβερνητική προπαγάνδα. Ουδεμία σχέση με ειδησεογραφία.

Τι τεχνικοί, τι δημοσιογράφοι, οχτώ στους δέκα άχρηστοι! Βλέπεις τα τρέϊλερ που βάζει κάποιο τούβλο στις ειδήσεις και παθαίνεις πλάκα από τα ορθογραφικά λάθη! Βλέπεις παπαγαλάκια, να λένε ότι μαλακία τους κάτσει, "ειδικούς" προγράμματος να μην μπορούν να χωρίσουνε δυό γαϊδουριώνε οθόνες, εκφωνητές ειδήσεων που αντί να πουν τα νέα, λένε την γνώμη τους (ότι επιτρέπει το αφεντικό φυσικά), τηλεφωνήτριες να σου κλείνουν με το "ΕΡΤ, παρακαλώ" το τηλέφωνο, παρουσιαστές να σε φλομώνουν κάθε μέρα με ένα τσούρμο πολιτικών του πασόκ.

Αχ πονάνε λίγο τα μετρουλάκια, αλλά απαραίτητα δια την σωτηρία ημών, κάντε λίγο κουράγιο παιδιά και όπου νάναι ανάβει το φωτάκι στην άλλη άκρη του τούνελ. ΕΡΤ!

Και φτου σας λιμενεργάτες που ξεκολλάτε από την σωτηρία και βαράτε απεργία. Και σα δε ντρεπόσαστε φορτηγατζήδες, και ταξιτζήδες, και δάσκαλοι, και εργάτες, και υπάλληλοι, και φαρμακοποιοί, και γιατροί, και οδηγοί, και εργαζόμενοι του κλάδου συλλογής και ανακύκλωσης απορριμάτων, και όλοι οι άλλοι που τολμάτε να απεργείτε για το παρόν και το μέλλον των παιδιών σας, χωρίς να λαβαίνετε μία. ΕΡΤ!

Αλλά εμείς της ΕΡΤ έχουμε όλα τα δικαιώματα, τι κοπροσκυλοκομματόσκυλα του κερατά είμαστε; Και όχι έχουμε όλα τα δικαιώματα, όχι μόνο του.......τη μάνα για την πάρτη μας, και μόνο για την πάρτη μας, αλλά σας βάζουμε να πληρώνετε ακόμα και την απεργία μας, μαλάκες! ΕΡΤ!

Τι φωνάζω; Εδώ αγανάκτησε το πασοκικό Έθνος ρε σεις, να μη τα παίξω εγώ; Γιατί να λαμβάνουν οι εγκάθετοι μονιμάδες της πασόκας στην ΕΡΤ για την ξάπλα και τη καλοπερασούλα τους παρακαλώ; Γιατί, μήπως πλήρωσε κανένας τα παιδιά της Χαλυβουργικής; Μήπως παράγουν τίποτα πολυτιμότερο οι ραδιοφωνοτιβάδες του κυβερνητικού οργανισμού; Ή μήπως ιδρώνουν περισσότερο από αυτούς και βγάζουν κάλους ακόμα και στα χέρια τους (εκτός από το κεφάλι τους);

Ωραία φιλοσοφία: Μας πλερώνει ο Μαλάκας, τον πηδάμε κατά το καυλούν τον Μαλάκα, κάνουμε απεργία, να τρώει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι, με έξοδα του Μαλάκα, ωραία περνάμε και εις υγείαν του Μαλάκα!

Ερώτηση: Γίνεται να δούμε όλα τα βολεμένα κομματόσκυλα στον δρόμο; Ρωτάω! Γίνεται; Όχι, να δεις τότε πως βρίσκει κάθε παλιοτόμαρο μιά νέα ερμηνεία γιά την χαμούρα την άγνωστη λέξη "κοινωνική αλληλεγγύη"! Και να μην τη βρει, το ίδιο κάνει. Αρκεί να βρεθεί και ο ίδιος στο περιθώριο που έστελνε τριάντα και χρόνια πάντα τους ΑΛΛΟΥΣ.