2/6/11

Καστανίδης: Το κοινοβούλιο και τα μάτια σας!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjeGcId7N3uZrft7abKXXcFrGSh7tLkm_EPiuI54y-pnlqrlfrSeRz5q8AR5yxxrxfOGskHwxF9UUk_kpsYZ7C88fWA8UmSGBEJfMwADRcpyXhM_QMFsy_Nzv_LAlfwp_ivUvr-Xf5V4V0/s1600/kastanidis1-thumb-large.jpg

Δεν μπόρεσα να τον καταλάβω ποτέ αυτόν τον άνθρωπο! Πολύ βλογιοκομμένος ρε σεις, μα μια ζωή ολόκληρη να μην μπορεί να περάσει μιά Ιλαρά! Απίστευτο....

Ξέχασα κι΄όλας τι ήθελα να γράψω! (Να το κλείσω με μερικά πρόχειρα μπινελίκια, να μη πάει χαμένο τέτοιο εγκεφαλικό ποστάκι;)

Α, το θυμήθηκα! Τον ρωτήξανε που λέτε για τα "πολιορκητικά" της Βουλής, και θαυμάστε απάντηση που έδωσε ο Χάρος:

«Η πολιτική οφείλει να αφουγκράζεται τις κοινωνικές διεργασίες, να ακούει προσεκτικά, την νηστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Βγάλτε καπέλα! Βγάλτε άν δε έχετε καπέλα, ότι έχετε: Σκούφιες, τραγιάσκες, μπερέδες, κράνη, περούκες, καλόγερο ή την μπέρμπελη, πάντως βγάλτε κάτι!

Μα τι πέταξε ο αθεόφοβος; Η θεόκουφη η πολιτική που δεν ακούει έντεκα εκατομμύρια ανθρώπων που γκαρίζουν βοήθεια, να αφουγκράζεται και μάλιστα τι; Την νηστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων! Ούτε στην Ασκητική δεν ακούς νηστικές βοές ρε Καστανίδη! Μιλάμε για πολύ προχωρημένη περίπτωση Ιθάκης, χτυπάει κόκκινο, στο ζερό ο Καβάφης! 

Νηστική βοή των γεγονότων, όχι όμως των νηστικών γεγονότων που ζούμε τώρα, των πλησιαζόντων, αυτών που έρχονται για μάσα. Α, ξέχασα από την συγκίνηση και την βοή...

Μετά την κατανυκτική δέηση προς την υψηλή τέχνη της φούσκας του λόγου το γύρισε ο υπουργός σε πιό πεζά...πεζοδρόμια, σ΄εκείνα που βρίσκονται γύρω γύρω από την Βουλή: Να ξέρουν, λέει, οι αγανακτισμένοι, όταν προπηλακίζουν το κοινοβούλιο προπηλακίζουν την ίδια τη δημοκρατία. Εύγε Χάρη, που είμαστε στο σκοτάδι και μας στράβωσες με τσι προβολείς!

Έχουμε και λέμε: Έδρανα+κοινοβουλευτικές ομάδες+υπουργικά έδρανα+μικρόφωνα+θεωρεία θεατών+προεδρείο+δημοσιογραφικές θέσεις+οι καθήμενοι+τα ντουβάρια= Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την μαθηματική τέχνη, την οποία σκίζει ο Καστανίδης άμα λάχει ναούμ, κάθε ύβρις κατά των συστατικών στοιχείων της Δημοκρατίας είναι και ύβρις για την ίδια την Δημοκρατία. Δηλαδή αν κάποιος σιχτιριστεί για ιδιωτικούς του λόγους με τα ντουβάρια της Βουλής (μη πάει ο νους σας σε τίποτα άλλο εκτός από τα...ντουβάρια τώρα) και τους τα χώσει γαμωσταυρικώς, τα χώνει αυτομάτως και στο πολίτευμα!

Και καταλήγει στο καλλιτεχνικό συμπέρασμα, ότι για αυτό το Κοινοβούλιο που έχουμε, ναι ακριβώς αυτό που ανήκε ο Μαντέλης, αυτό που είναι μέχρι τη μύτη χωμένο στα σκατά της μίζας και μέχρι τα αυτιά στον βούρκο των σκανδάλων, αυτό που είναι συνώνυμο της Δημοκρατίας ντε, έχουν χυθεί στο παρελθόν ποτάμια αίματος, τέτοιο εξαιρετικό αντικείμενο είναι το Κοινοβούλιο που βλέπετε να στέκεται πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, νάχουν να τραβάνε φωτογραφίες οι αγαθοί οι τουρίστες και οι πονηροί επαρχιώτες.

Δεν είναι λοιπόν ένα μπαρ σαν όλα τ΄άλλα, το Κοινοβούλιο, γι΄αυτό μην κάνετε σας παρακαλώ εμετό στην πίστα του, και, προς Θεού, μην πυροβολείτε τον πιανίστα του....

Πασόκοι πήγαν για φαΐ και βγήκαν καϊκιμένοι....

 http://2gymcharb1.wikispaces.com/file/view/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BA%CE%B9.jpg/210029996/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BA%CE%B9.jpg

Βουλιάζει κάθε μέρα και πιό βαθειά η χώρα, βουλιάζει και το πασόκ! Μετά την πρώτη, ημιεπιτυχημένη πολιορκία της Βουλής από αγανακτισμένους συμπολίτες μας, ακολούθησε νέα λαϊκή πολιορκία χερσαίων πασοκικών δυνάμεων σε παραθαλάσσιο  εστιατόριο της Κέρκυρας!

Τα σώματα του δωσιλογικού πασοκικού αγήματος, μεταξύ των οποίων η βουλευτού Γκερέκου, ο βουλευτίνος Βρεττός, σαράντα ευρωβολεμένοι και η Αννούλα η Νταλάραινα (μην την ενοχλείτε παρακαλώ και σκίσει καμμιά παρέλαση!) περικυκλώθηκαν από μικτές ομάδες αγανακτισμένων Κερκυραίων, οι οποίες ανάγκασαν την πράσινη σωτηράντζα μετά από σύντομο, αναίμακτο και άνισο αγώνα, σε άρον άρον υποχώρηση με ένα καΐκι! Όχι, δεν υπήρχαν ελικόπτερα!


Οι αγανακτισμένοι Έλληνες πολίτες ανά την χώρα τους δίνουν να καταλάβουν, δένει σιγά σιγά το νερατζάκι, οι μέρες της χολέρας είναι μετρημένες!

Λέτε θα λειτουργήσει το ένστικτο αυτοσυντήρησής τους και να την κάνουνε οικειοθελώς ή θα το τραινάρουνε μέχρι τελικής πτώσεως; (του ελικοπτέρου)

Το μπλογκ μας, πιστό στην μεγάλη θαλάσσια παράδοση του Έθνους και στην εξαίσια τοπική κουζίνα της Πλάκας της Μήλου, θα προτιμούσε το καΐκι αντί του ελικοπτέρου σαν μέσο σκαπουλαρίσματος της σοσιαλιστικής ρεντικολέντζας. Έτσι μπορεί να συνδυαστεί το όνειρο με την ευχή: Δεν σας θέλει ο λαός, στο καΐκι και άντε να πνιγείτε!

Χαρείτε το βιντεάκι της καθαρής νίκης των ημέτερων αγανακτισμένων δυνάμεων!




http://www.youtube.com/watch?v=gpOtPO2SI04&feature







.

Κάθαρση: Μονόδρομος για την Δημοκρατία

http://www.hdschellnack.de/uploads/katharisis_A_03.jpg

Υπάρχει μια μικρή και ασήμαντη λέξη που εξακολουθεί να αποτελεί τον άλυτο Γόρδιο Δεσμό της ελληνικής πολιτικής. Μία λεξούλα γρίφος, επτασφράγιστο μυστικό! Χωρίς αυτήν ερμητικά κλειστή η εμπασιά προς την Διαφάνεια, ανυπέρβλητο το ανάχωμα της Διαφθοράς! Μιά άγνωστη λέξη, λέξη φάρμακο, λέξη μπόλι, λέξη συνταγή για ένα νέο ξεκίνημα, λέξη εκκίνηση για μία νέα αρχή:


Κάθαρση!

Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο! Δεν νοείται έξοδος από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση, δεν υφίσταται περίπτωση ανάτασης και αναστύλωσης χωρίς να έχει προηγηθεί απόδοση Δικαιοσύνης και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Η κάθαρση είναι μονόδρομος για το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία! Είναι ο μοναδικός αναίμακτος δρόμος προς την ανοικοδόμηση της κατεστραμένης χώρας, προς την αναγέννηση θεσμών και αξιών. Η κάθαρση για τα εγκλήματα του παρελθόντος δεν είναι μόνο κοινωνικός στόχος και λαϊκή απαίτηση, αλλά και βασική προϋπόθεση για το ζωτικής σημασίας πέρασμα στην μεταμεταπολιτευτική εποχή. Χωρίς Κάθαρση τραβάει η χώρα και ο λαός κουπί επί τόπου και παραμένει σε ένα ζοφερό παρόν χωρίς μέλλον!

Για τα κόμματα "εξουσίας", πασόκ και νουδού, δεν υφίσταται φυσικά τέτοιο...τρομακτικό ενδεχόμενο: Οι μοναδικοί υπεύθυνοι της απίστευτης τραγωδίας της χώρας μας, οι μοναδικοί λεηλάτες της λαϊκής περιουσίας, οι μοναδικοί κουρσάροι της ζωής μας, έχουν φυσικά φροντίσει με  δημοκρατικοφανείς απατεωνίστικες νομικές αλχημείες, όπως τα περί ασυλίας και παραγραφής, να διαφυλλάξουν τα βρωμερά νώτα τους!

Η κόζα νόστρα του δικομματισμού έχει καταφέρει μέσω στημένων ή ευνουχισμένων εξεταστικών επιτροπών να αφαιρέσει από την γριά Διακαιοσύνη και το τελευταίο της δόντι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να δαγκώσει ούτε παροπλισμένον υπερεκατονταετή
μεθουσάλα πολιτικό σε παπάρα κατάσταση ημιαποσύνθεσης.

Δεκάδες μεγάλα, καραμπινάτα σκάνδαλα, εκατοντάδες άλλα σκάνδαλα πρώτης διαλλογής και χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις "συνηθισμένης", καθημερινής διαφθοράς περιμένουν εδώ και δεκαετίες υπομονετικά το φως της Δικαιοσύνης. Τα ανεξέλεγκτα όργια αυτοεξυπηρέτησης εις βάρος κράτους και κοινωνίας στα οποία διέπρεψε ο δικομματισμός παραμένουν ατιμώρητα.

Ατιμώρητοι και οι εγκληματίες που είναι υπεύθυνοι για την στυγερή δολοφονία της χώρας: Οι κυβερνήσεις που έριξαν την χώρα στον σημερινό γκρεμό! Όλοι αυτοί που έφαγαν, που έκλεψαν, που υπεξαίρεσαν, που κακοδιαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα. Όλοι όσοι νόθευσαν νούμερα, αλλοίωσαν στατιστικά στοιχεία, απέκρυψαν αριθμούς! Όλες δηλαδή οι κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και μετά! Όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των πασόκ και νουδού από το 74 μέχρι σήμερα! Όλες οι ηγεσίες αυτών των δύο κομμάτων!

Τι σημαίνει κάθαρση; Να τους δούμε όλους αυτούς μιά όμορφη μέρα στο σκαμνί και μετά στον Κορυδαλλό! Να η γέφυρα για ένα καλύτερο μέλλον! Η μοναδική!

Άτοπον να ηγούνται της Κάθαρσης καθάρματα! Δεν γίνεται να καθαρίζουν τους σταύλους του Αυγεία τα ίδια τα σκατά! Τι να μας καθαρίσει ο Γιωργάκης Παπανδρέου που διετέλεσε υπουργός επί τριών πρωθυπουργών: Μιά με του πατέρα του, μιά με του Σημίτη και μιά με την ...δική του;

Τι διαφάνεια και αλλαγή να περιμένεις από τις πολιτικές...παρθενογεννέσεις Παπανδρέου, Βενιζέλους, Πάγκαλους, Ρέππες, Καστανίδηδες, Χρυσοχοΐδηδες, Παπουτσήδες, Βασούλες

που έχουν γυαλίσει όλοι μαζί τα έδρανα της Βουλής 214 ολόκληρα χρόνια
και πάνε να συμπληρώσουν
εκατό χρόνια (γύρω στα 95) ως υπουργοί;

Τι Δικαιοσύνη να σου αποδώσει μια ομάδα που είναι υπεύθυνη για τα αναρίθμητα εγκλήματα στα τριάντα χρόνια που λειτουργούσε σαν συμμορία; Σε ποιό σκάνδαλο δεν θα μπορούσαν να έχουν εμπλακεί οι παραπάνω ονομασθέντες, όταν έχουν οι ίδιοι "εργαστεί" στα υπουργεία Πολιτισμού, Παιδείας, Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Μεταφορών, Επικοινωνιών, Τύπου και ΜΜΕ, Εμπορίου, Εργασίας και Κοιν. Ασφαλίσεων, ΠΕΧΩΔΕ, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Εσωτερικών, Μκεδονίας Θράκης, Δημόσιας Τάξης, ΠΡΟ.ΠΟ, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Βιομηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας, Υγείας;

Κάθαρση είναι η πρώτη κοινωνική απαίτηση, το θεμέλιο την νέας Ελλάδας! Αυτό θα μπορούσε να είναι το κύριο, ή ένα από τα κυριότερα συνθήματα της Αντίστασης κατά της βαρβαρότητας του σημερινού καθεστώτος και όλων όσων αυτό εκπροσωπεί.

Η προχθεσινή αυθόρμητη πολιορκία της Βουλής από ομάδα αγανακτισμένων πολιτών ήταν μια πρώτη γεύση από την πραγματική πρεμιέρα της στο μέλλον! Το μήνυμα είναι πεντακάθαρο: Αφού έχουν καταφέρει οι εκλεγμένοι πασόκοι και νεοδημοκράτες αντιπρόσωποι του λαού να περάσουν χειροπέδες στην Δικαιοσύνη, ε δεν χρειάζεται και πολύ φαντασία σε ποιούς θα τις περάσει μόνος του σε λίγο ο ίδιος ο λαός.