9/2/12

Μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας ζητάνε 35 βουλευτές του πασόκ

 http://www.curiosum.org/bilder/bunny-suicide.gif


Τριάντε πέντε βουλευτές - αποκαΐδια - νεναίκοι του πασόκ στέλνουν επιστολή στον εγκάθετο πρωθυπουργό της Βρυξέλλας, Παπατράπεζα, με την οποία ζητούν...

..."μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας"!

http://www.coplaner.de/webdav/wien/Mediation/Pr%C3%A4sentation/Bilder/selbstmord.gif

Ποιοί;

Αυτοί:


ΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΖΗΣΗ ΡΟΔΟΥΛΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ, ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΖΩΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ,ΚΑΣΣΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ,ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΙΧΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ,ΝΤΑΛΑΡΑ ΑΝΝΑ, ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ, ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΤΟΛΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ, ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,ΦΑΡΜΑΚΗ - ΓΚΕΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ,ΦΡΑΓΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,ΧΑΝΤΑΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 

http://www.helmut-giesen.de/wp-content/uploads/2009/03/pppppseltsamer-selbstmord.jpg

Αφού ξεσκιστήκανε τα παλιοτόμαρα σχεδόν τρία χρόνια να σηκώνουνε το κουλό τους για κάθε διαστροφή που γέννησε το αρρωστημένο μυαλό των ντόπιων και ξένων εντολοδόχων τους, αφού συναινέσανε ασυζητητί σε κάθε νεοφιλελεύθερο κέλευσμα και σε κάθε λεηλασία της ζωής του λαού, νάτους τώρα που τους έπιασε η ξαφνική καΐλα συμπόνιας και ανθρωπισμού. Μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας είπατε; όσα θέλετε!

http://www.kamikatze.biz/images/Uli_Stein-Selbstmord.jpg

1) Πάτε και οι 35 εκδρομούλα στον Πύργο Αθηνών, ανεβαίνετε στην ταράτσα και φουντάρετε στο κενό. Εκεί να δείτε ανακούφιση η κοινωνία!

http://3.bp.blogspot.com/_JFm0wnp-Dr0/SDx9o4t5l7I/AAAAAAAAB54/k6Z0CsAIwvQ/s400/Selbstmord.gif

2) Ακόμα καλύτερα, πάτε όλοι μαζί οι ναινέκοι της ΚΟ του πασόκ στα Μετέωρα, ανεβαίνετε στον ψηλότερο βράχο, δίνετε τα χέρια και δοκιμάζετε την αξέχαστη εμπειρία του συλλογικού Bungee-Jumping. Μη κάνετε όμως καμμιά μαλακία και δεθείτε με το λάστιχο! 

http://www.photocase.de/stock-fotos/140975-stock-photo-retro-kueche-tod-gas-selbstmord-entertainment.jpg

3) Η λύση του παραθείου απορρίπτεται λόγω έλλειψης αίματος, το οποίον ως γνωστόν θυμίζει τι εστί κόκκινη γραμμή.

http://us.123rf.com/400wm/400/400/logos/logos1001/logos100100101/6177898-ungl-cklich-junge-unternehmen-mann-versucht-selbstmord-durch-ziehen-krawatte-selbst-unterf-llen.jpg

4) Μετά την επιτυχή...περάτωση των προτάσεων 1 και 2, καλό θα ήταν να στήνατε έναν μεγάλο αριθμό δημόσιων αφοδευτηρίων για την...ανακούφιση χιλιάδων συμπολιτών μας που χεστήκανε που φύγατε τόσο νωρίς από την ζωή.

http://www.fun-forum.de/comedy/bilderthemenseiten/selbstmorde/selbstmord_05.jpg

 

Κλείνουν Εργατική Εστία και Εργατική Κατοικία

Κλείνει ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ; Ιλιγγος για χιλιάδες δανειολήπτες, ενοικιαστές, ξενοδόχους και θέατρα


Ίλιγγο προκάλεσε σε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, κάμπινγκ και ενοικιαζομένων δωματίων, σε όλα τα θέατρα της χώρας, αλλά και σε οικονομικά ασθενείς οικογένειες, η επιταγή της τρόικας για κλείσιμο των: Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας( Ο.Ε.Κ.) και Οργανισμού Εργατικής Εστίας Ο.Ε.Ε.). Και αυτό γιατί όλα τα προγράμματα των δύο Οργανισμών, αν και εφόσον επικυρωθεί η απαίτηση της Τρόικας από τους πολιτικούς αρχηγούς, θα βρεθούν στον ..αέρα.

Το επίμαχο σημείο του Μνημονίου:


Συγκεκριμένα από τον ΟΕΚ κάθε χρόνο, περί τις 100.000 οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα λαμβάνουν επιδότηση ενοικίου, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι συμπολίτες μας που έχουν δανειοδοτηθεί από τον Οργανισμό. Την ίδια ώρα πολλές δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες λαμβάνουν επιδότηση του επιτοκίου για τα δάνεια που έχουν πάρει από τις εμπορικές τράπεζες.

Το μείζον ερώτημα που τίθεται είναι: Αν κλείσει ο ΟΕΚ, ποιος θα αναλάβει σε μία τόσο κακή οικονομική συγκυρία να καταβάλλει όλα αυτά τα ποσά που απαιτούνται για να εξυπηρετηθούν τα δάνεια που έχουν συναφθεί με επιδότηση επιτοκίου; Ποιος θα καταβάλλει την επιδότηση ενοικίου στις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, που έχουν ήδη πληρώσει για αυτές τις παροχές;

Την ίδια ώρα 400.000 δικαιούχοι παροχών κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΕΕ, αλλά και πάνω από 1000 επιχειρήσεις, (από ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια έως κάμπινγκ,) μένουν «ξεκρέμαστοι» από μία τέτοια εξέλιξη. Εκτός και αν η κυβέρνηση θα αναλάβει να «αποδόσει» όλα αυτά τα χρήματα τόσο στους τουρίστες όσο και στις επιχειρήσεις. Και μάλιστα οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου είναι κυρίως οικογενειακές ή μικρομεσαίες. Φανταστείτε το κόστος από ενδεχόμενη απώλεια 400.000 τουριστών.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του fpress.gr, που προέρχονται από υψηλόβαθμο παράγοντα του Υπουργείου Εργασίας, προκύπτει ότι δίνεται σκληρή μάχη έτσι ώστε να αποτραπεί το λουκέτο για τους δύο Οργανισμούς, ενώ στην περίπτωση που αυτό δεν γίνει αποδεκτό από την Τρόικα, θα πέσει ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το σενάριο της συγχώνευσης των δύο Οργανισμών. Βέβαια κανείς δεν είναι σε θέση να προδικάσει το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι στον εφιαλτικό κατάλογο της Τρόικας προβέπεται το κλείσιμο των δύο Οργανισμών


Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας


Ξεκίνησε τη δράση του κατασκευάζοντας συγκροτήματα εργατικών πολυκατοικιών και στην πορεία εξέλιξε το κατασκευαστικό του έργο, υιοθετώντας παράλληλα πολλά επιπλέον προγράμματα, έτσι ώστε να προσαρμόζει τη δράση του και τις παροχές του στις συνθήκες και τις εξελισσόμενες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και στις σύγχρονες αντιλήψεις για την ποιότητα και τα πρότυπα της κατοικίας.

Στα 55 χρόνια λειτουργίας του, έχει προσφέρει ιδιόκτητη στέγη σε 650.000 οικογένειες περίπου. Στις 50.000 από αυτές παραχωρήθηκε έτοιμη κατοικία σε κάποιον οικισμό, σε 360.000 δόθηκε δάνειο αγοράς ή ανέγερσης πρώτης κατοικίας και 240.000 περίπου πήραν δάνειο επισκευής, επέκτασης ή αποπεράτωσης κατοικίας. Ακόμη, κάθε χρόνο, περί τις 100.000 οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα λαμβάνουν επιδότηση ενοικίου.

Στόχος του ΟΕΚ είναι να συνεχίσει την κοινωνική του δράση, με ευαισθησία στις αλλαγές που συντελούνται στην ελληνική κοινωνία και στις απαιτήσεις των καιρών. Αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που του προσφέρει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και δημιουργώντας νέες, φιλοδοξεί να προσφέρει στους Έλληνες εργαζόμενους μια απόλυτα σύγχρονη κατοικία σε έναν ελκυστικό αστικό περιβάλλον, αλλά και να παρεμβαίνει εκεί όπου η πείρα του και η τεχνογνωσία των στελεχών του μπορούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και στην οικονομική και κοινωνική εξέλιξη της χώρας.

 Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας


Ιδρύθηκε το 1931 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο.Είναι ανταποδοτικός φορέας κοινωνικής πολιτικής για τις ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις και κοινωνικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της χώρας, ενώ παράλληλα ενισχύει οικονομικά το συνδικαλιστικό κίνημα.

Εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο εκπροσωπούνται το κράτος, οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι ισομερώς.Οι πόροι του προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών χωρίς επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι παροχές του απευθύνονται ανταποδοτικά σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, κοινή ωφέλεια, τράπεζες, που καταβάλλουν σχετικές εισφορές, σε συνταξιούχους που τις κατέβαλλαν όταν εργάζονταν, σε πολυτέκνους, άτομα με αναπηρία, αλλά και επιδοτούμενους ανέργους και άγαμες μητέρες - ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ανάσα ζωής στους ανθρώπους του μόχθου προσφέρουν όλο το χρόνο οι δωρεάν διακοπές, με νέους, περισσότερους χερσαίους και θαλάσσιους προορισμούς που συνδυάζουν φυσική ομορφιά και ιστορικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά, αρχαιολογικά στοιχεία.Με τα οργανωμένα προγράμματα εκδρομών όλο το χρόνο σε όλη την Ελλάδα επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος, στηρίζεται αποφασιστικά η περιφέρεια, οι τοπικές οικονομίες και ενισχύεται η απασχόληση.


Το φιλόδοξο πρόγραμμα στήριξης της Ελληνικής οικογένειας, μέσα από την κατασκευή και λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών σε κάθε νομό της χώρας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας ορίσθηκε Δικαιούχος για την υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. 

Στόχος της Δράσης αυτής είναι η αύξηση της γυναικείας απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία, με την παροχή σε γυναίκες ωφελούμενες θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και εφήβων σους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, καθώς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία που συμμετέχουν.

Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας αναγορεύοντας την κοινωνική πολιτική σε ισχυρό συντελεστή ανάπτυξης, με μέτωπο κοινωνικών παρεμβάσεων σε κατευθύνσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, με όραμα και ευαισθησία, με στρατηγική προσαρμοσμένη και ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της εποχής, με πρωτοβουλίες πολιτιστικού χαρακτήρα και ενδιαφέροντος, θεματικά και ποιοτικά διευρυμένες κοινωνικές παροχές και δραστηριότητες, φιλοδοξεί να προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες στους τομείς της μέριμνας, της εκπαίδευσης, της ψυχαγωγίας και της πνευματικής καλλιέργειας των δικαιούχων.

πηγή: fpress.gr



ΑΚΡΙΔΑ-ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ          1
ΑΚΡΙΔΑ-ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 1


Διαμαρτυρία του ΟΕΕ


"...Ο Οργανισμός κλείνει με απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου που στηρίζεται από τα "λαοφιλή" κόμματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ.

Δι' αυτού του τρόπου θα πάψουν πλέον:

1. Να λειτουργούν οι 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί του Οργανισμού που χτίστηκαν και λειτουργούν με τα δικά σας λεφτά και φιλοξενούν 2.000 παιδιά ελλήνων εργαζομένων στα οποία παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες και διατροφή, στηρίζοντας έτσι ουσιαστικά την εργαζόμενη μητέρα και την οικογένεια.


2. Να συντηρούνται 2.700 ξενοδοχειακές μονάδες και οι εργαζόμενοι σ' αυτές. Με το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού ενισχύονται γενικότερα οι υπηρεσίες του Τουρισμού, διατηρούνται θέσεις εργασίας, μειώνεται η εποχική απασχόληση και τονώνονται οι τοπικές οικονομίες.


3. Να παίρνουν ανάσες ζωής και ανάπτυξης χιλιάδες επιχειρήσεις επισιτισμού, και όχι μόνο, μέσα από τα εκδρομικά προγράμματα.


4. Να έχουν τη δυνατότητα εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, άνθρωποι του μόχθου, να απολαμβάνουν το αγαθό των διακοπών, της φυγής, έστω για λίγο, από την καθημερινότητα, μέσω των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και μάλιστα με λεφτά δικά τους και των εργοδοτών χωρίς το κράτος να δαπανά ΕΝΑ ΕΥΡΩ.

Εσύ, μπορείς με την φωνή σου να αντισταθείς.

Να αποτελέσεις για μας πολύτιμο σύμμαχο."

 

Σαμαράς: Σας έσωσα κουφάλες!

http://images03.olx.gr/ui/4/59/59/73065059_1----.jpg


Βγήκε προ ολίγου στις τιβές ο αρχιξεφτύλας της νουδούς, Σαμαράς, και ανακοίνωσε με στόμφο ότι μας έκανε την χάρη! Χωρίς την αφεντιά του τι θα γινόμαστε, που θέλανε να μας πηδήξουν κατά ομάδες μετά ούζου και αυτός απέτρεψε την χρήση...αλκοόλ! Και για να μην αισθανόμαστε ξένοι και μόνοι κατά την διάρκεια της σεμνής τελετής, ήταν εκεί και κρατούσε μάλιστα και φανάρι!

Στυλάκι ψευτοσίγουρο, υφάκι "ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε;", πάτος ηθικής, ημιυπαίθριος πνευματικά, άθλια υποβάθμιση του ξετσίπωτου, κατάφερε να αποδείξει ότι με λίγη προσπάθεια μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και τα σκατά!

Φτύσιμο από τα λίγα ο απίθανος αυτός ουραγός της κοινωνίας μας, στο τσαφ την γλύτωσε η τηλεόραση! Να δούμε πως θα γλυτώσει αυτός στο τέλος!

Καρατζαferries: Δραματική η σύσκεψη...

http://static.doldigital.net/webstatic/2A90B06C337A996AA1B8EC525FEF4514.jpg

Δραματική ήταν η σύσκεψη των αρχηγών, είπε ο Καρατζαφέρης, ο συγκυβερνήτης αυτής της γαμημένης χώρας. Γιά ποιόν όμως δεν μας είπε. Μήπως για τον Παπατράπεζα, που έχει πέντε τσουβάλια γεμάτα ευρώπουλα στην άκρη και εκατόν τριανταδύο τράπεζες έτοιμες να του δώσουν πέντε ζεμπίλια ρευστό μηνιαίως για να αναλάβει μάνατζερ; Ή μήπως για τα...φτωχαδάκια τους Παπανδρεοσαμαράδες, που την έχουν αράξει εδώ και τριάντα και χρόνια πάνω στην αιμορροΐδα του Έλληνα και περνάνε ως περνάνε τα καθώς πρέπει τσιμπούρια;

Ή πέρασε δράμα ο φασιστοκάθηκας ο Καρατζαφέρης που δεν ξέρει τι έχει; Μπα, κανένας από δαύτους δεν πέρασε δράμα, χορτάτοι είναι οι ξεσκισμένοι, δεν υφίσταται υπαρξιακό δράμα γιά αυτούς. Το δράμα, το ζόρι, το νταμάρι του Σίσυφου άλλος το κουβαλάει στις πλάτες του, ο γνωστός ύποπτος, ο αρχιμαλάκας λαός.

Αλλά υπάρχει τρόπος να...μετατοπιστεί λιγάκι το δράμα. Αρκεί να το πάρουμε επιτέλους απόφαση. Και μη φοβάστε, αν δεν πάρουμε εμείς την απόφαση και μάλιστα εδώ και τώρα, ε θα μας πάρει και θα μας σηκώσει αυτή!

Το δράμα της συμμορίας της εγκάθετης κυβέρνησης της φασιστοδεξιάς χρειάζεται σενάριο και σκηνοθεσία.

Και σκηνοθέτης και σεναριογράφος μπορεί να είναι μόνο ο λαός!

Διαπραγμάτευση ήθελε ο Αντωνάκης για να μας σαμαρώσει!

http://2.static.slando.com/photos/live/57/samari_13104157_1_F.jpg


Πλάκα έχει. Έκανε τα δικά του όλο τον καιρό η πασοκαθηκαρία και σιχτιριζότανε δήθεν ο φίλτατος καραμαλάκας που την έφερε στην εξουσία: Αχού πως με πονάει η βοϊδόπ.... (σήμερα έχω κρίση σεμνοτυφίας) που μου μπήξατε όταν έσκυβα για να βρω τα λεφτά που υπάρχουνε. Ωχ μάνα μου πόνος, και αφού δεν μπορώ να κάτσω πλέον πουθενά, θα πουλήσω το καθιστικό και θα πάρω στασίδια! Αχ κακούργα σοσιαλησταρία πως με βούλιαξες πάνω που μ΄έσωνες! Φέρτε μου μία δημοσκόπηση, να τους ξεσκίσω, να ψηφίσω Σαμαρά που κάνει και φίνες ηρωικές διαπραγματεύσεις!

Και έπεφτε το ποσοστό της πράσινης ακρίδας και καμάρωνε πρώτος και ωραίος ο ήρωας Αντώνης Σαμαράς που δεν γούσταρε τα Μνημόνια. 31% των καραστόκων ψηφοφόρων τον έχαφτε αμάσητο μαζί με τα σαράντα τσουβάλια καρβουνόσκονη που αμόλαγε σε κάθε εμφάνισή του μπροστά στις κάμερες και στα μικρόφωνα. Ελπίδα λέει ο Σαμαράς! Προοπτική μέλλοντος ο Σαμαράς! Αντιστασιακός ο Σαμαράς! Αντιμνημονιακός ο Σαμαράς! Σκίστης της τρόϊκας ο Σαμαράς!

Ναι, ο Σαμαράς! Ο παρακμιακός καρατσόγλανος που δεν έχει δουλέψει ούτε μιά μέρα στη ζωή του! Δώσαμε τα φώτα στον κόσμο, λένε κάποιοι. Αν τα δώσαμε λέει! Όλα! Ούτε κεράκι, ούτε σπαρματσέτο δεν μας έμεινε, να ξύσουμε στο σκοτάδι τα απαυτά μας, όταν μας φαγουρίζουνε. Απόλυτο σκοτάδι: Αφού βγάλαμε τον ανθυπομαλάκα τον Γιωργάκη πρωτοσύγγελο του κράτους, να μη βγάλουμε και τον Αντωνάκη που τόχει μεράκι να καταντήσει πρωθυπουργός και περπατάει απ΄τον καημό του λες και φοράει γλάστρες γεμάτες μπετόν αντί για παπούτσια;

Σωτήρας και ο Αντωνάκης! Βγάλτε με πρωθυπουργό παιδιά και να δείτε τι γαμάτες διαπραγματεύσεις κάνω εγώ όταν πάρω φόρα! Διαπραγμάτευση! Ποιός; Ο Σαμαράς! Αυτός που δεν είναι ικανός να διαπραγματευτεί δυό γαϊδουριώνε άχυρα! Αυτός που τα "κατάφερε" σαν ΥΠΕΞ να τον φασκελώνει όλος ο Ελληνισμός και να τον χειροκροτάνε όλοι οι άσπονδοι φίλοι μας.

Διαπραγμάτευση θέλατε ε; Ε, φάτε την αφού την θέλατε τόσο! Και γαμώ τις διαπραγματεύσεις! Πανικοβλήθηκε όλο το σκυλολόϊ, ντόπιο και ξένο, άτακτη υποχώρηση και όπου φύγει-φύγει! Και τα μέτρα ξεχάσανε, και ο βήχας τους κόπηκε, και τους τόκους μας χαρίσανε, χώρια το διχίλιαρο που σκάσανε στον κάθε έναν πολίτη ένεκα ψυχική οδύνη και "λυπούμεθα πολύ".

Διαπραγμάτευση τσαμπούναγε ο έτερος ξεσκισμένος καραχορτάτος από καλοπέραση, αλλά καραπεινασμένος για εξουσία, να λοιπόν τι εννοούσε με την λέξη αυτή. Να ποιά είναι η "ελπίδα", να η "εναλλακτική λύση", να το φως που θα διαλύσει το σκοτάδι, να η ρόμπα που ήθελε να το παίξει Ρομπέν των Δασών!

Γαμάτη διαπραγμάτευση, γαμάτα νέα μέτρα. Ψοφήσαμε; Ή βρισκόμαστε διασωληνωμένοι, αλλά ακόμα εν ζωή, στην εντατική; Από μας εξαρτάται! Οι λαοί δεν έχουν την πολυτέλεια του θανάτου. Παλεύουν ή παραδίνονται, αυτό είναι η ζωή και ο θάνατος των λαών.

Δεν νομίζετε ότι πεθάναμε αρκετά τα τελευταία τρία μνημονιακά χρόνια; Δεν νομίζετε ότι είναι καιρός πλέον να ζωντανέψουμε και να παλαίψουμε για την ζωή μας; Δεν νομίζετε, ότι είναι καιρός να ψοφήσουν τα σαπάκια των πασόκ/νουδού/στόκ.ο.ς; Ε άντε ντε τότε!