30/10/11

ΓΑΠ, Ρομπέν των Δασών;

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/About/General/2011/9/10/1315673394798/A-Greek-man-protests-agai-007.jpg


Οργισμένη από τα συνεχή χαράτσια, την ανεργία και την φτώχεια, φιμωμένη από την νεοφιλελεύθερη Μονοκρατορία των καναλιών,  βγήκε προχθές όλη η Ελλάδα στους δρόμους να διαδηλώσει κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της χουντικής κυβέρνησης του πασόκ. Οι δεκάδες χιλιάδες "λίγοι", όλο αυτό το κύμα της "φασίζουσας μειοψηφίας" που ξέσκισε κυριολεκτικά τον πράσινο μύθο περί "συναίνεσης του λαού στα μέτρα της κυβέρνησης", έδωσαν την δική τους απάντηση, βροντοφωνάζοντας το δικό τους Όχι στην πολιτική στραγγαλισμού της κοινωνίας προς όφελος των οικονομικών γιγάντων και των τραπεζών.

Το νέο στοιχείο, ελπιδοφόρο στοιχείο, που χαρακτήριζε τις αυθόρμητες λαϊκές εκρήξεις, ήταν το μίσος! Ο κόσμος που δέχεται την υπέρτατη επίθεση της Ακρίδας του Κεφάλαιου, έπαψε να λουφάζει από φόβο, προβίβασε την αρχική του αμηχανία σε θυμό, και δείχνει πανέτοιμος για τις...απολυτήριες εξετάσεις που οδηγούν στην ανατροπή του καθεστώτος.

Το μίσος κατά της πασοκικής πολιτικής όπως και κατά βουλευτών και υπουργών της κυβερνητικής παράταξης που μας την επιβάλουν με το ζόρι είναι χωρίς άλλο ένα σημάδι πολιτικής ωρίμανσης της κοινωνίας και  προπομπός συνειδητής αντίστασης κατά του καθεστώτος. Πρέσβης και εργαλείο του ταξικού εχθρού είναι τούτο το ριζικά μεταλλαγμένο πασόκ, και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Τα ψέματα τελειώνουν, ο τροχός σιγά σιγά γυρίζει!

Τα παπανδρεάκια και τα βενιζελάκια δεν κατοχυρώνουν φυσικά κάποιο δικό τους κοπιράϊτ. Πιστοί οπαδοί της Μεγάλης του Σικάγου Σχολής και του λόγου τους, πηλαλάνε ξελιγωμένοι από ιερό ιδεολογικό φανατισμό πίσω από τις μαύρες σκιές του νεοφασισμού των Αγορών, όπως τον εμπνεύστηκαν οι γκουρού του, Friedrich August von Hayek και Milton Friedmann. Η ιδεολογία της παντοδυναμίας της αγοράς είναι το κίνητρο της Παπαπαπάρας, όχι δεν είναι άρρωστος ή παλαβός ο άνθρωπος.


Η πολιτική λιτότητας, η μείωση της αγοραστικής ικανότητας του λαού, η φτώχεια, η ανεργία, οι βάναυσες περικοπές, η κατάλυση του κοινωνικού κράτους, η λεγόμενη "εσωτερική υποτίμηση" δεν είναι "ατυχήματα" ή "παράπλευρες απώλειες" της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αλλά απαραίτητα εργαλεία της. Η εξαθλίωση που γιγαντώνει μέρα με τη μέρα στην χώρα μας είναι σχεδιασμένη και απόλυτα επιθυμητή! Η καταστροφή που βιώνουμε καθημερινά είναι νομοτέλεια της ιδεολογίας/απόβλητο, είναι η γέφυρα από την οποία είναι "αναγκασμένη" η κοινωνία να περάσει στον δρόμο της για την Νιρβάνα της Αγίας Καθολικής και Αειπαρθένου ελεύθερης Ανταγωνιστικότητας της Αγοράς.

Το πρόβλημα με τους απανταχού παπατζήδες, είναι ότι καταφέρνουν με την βοήθεια των ΜΜΕ που έχουν υπό τον έλεγχό τους να περνάνε στις κοινωνίες την μπαρούφα των υπαρξιακών διλημμάτων τύπου "Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα". Και με την λέξη σοσιαλισμός εννοούν πάντα κάτι σαν "εγώ θα σε γδάρω, αλλά ο άλλος θα σε γδάρει και μετά θα σε παλουκώσει". Και ότι τέλος πάντων σου κάνουν ή δεν σου κάνουν γίνεται στο όνομα κάποιας σωτηρίας: Της πατρίδας, της οικονομίας, του λαού.

Απλά ελληνικά: Αν καταφέρει το κομμάτι της κοινωνίας που μένει-σιχτιρισμένο μεν, αλλά- ακόμα αμέτοχο στην αντίσταση να μάθει να ΜΗΝ ΑΚΟΥΕΙ τι του λένε, αλλά να ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ, η ανατροπή θα έρθει πολύ πιό σύντομα. Και θα έρθει ακόμα συντομότερα, αν μάθει ο κόσμος να βλέπει ΜΟΝΟ τι του κάνουνε, χωρίς να τους ΑΚΟΥΕΙ να λένε γιατί το κάνουνε.

Την ζωή μου, το μέλλον μου είπες θέλεις χτικιάρη; Ε, θα σου πάρω εγώ τα δικά σου μάγκα!

Είναι καιρός να δούμε το πασόκ όπως είναι, όπως έχει. Ο Ρομπέν των Δασών που θα τα βούταγε από τους πλούσιους για να τα δώσει στους φτωχούς, δεν είναι ηγέτης ή μέλος του πασόκ! Ηγέτης και μέλος του πασόκ είναι ένας θλιβερός άνθρωπος που τα βουτάει από εκατομμύρια φτωχούς για να τα δώσει σε λίγους πλούσιους: Ο Γ. Παπανδρέου!

Καμμία σχέση με τον Ρομπέν των Δασών η....Ρόμπα των Τραπεζών!