28/7/11

ΕΡΤ: Πανελλήνια Σοσιαλραδιοφωνική Κινηματοτηλεόραση

http://www.localhikes.com/images/MSA_0000/WestPenn-Saltsburg/WestPenn-Saltsburg3.Jpg

Υπάρχουν κράτη με αξιοπρέπεια; Ναι υπάρχουν! Ένα παραδειγματάκι που θυμίζει Ελλάδα; To Αφγανιστάν! Δεν υπάρχει κράτος που να θυμίζει τόσο έντονα Ελλάδα όσο το Αφγανιστάν. Αν υπάρχει μιά διαφορά, είναι ότι στο Αφγανιστάν κυνηγάνε ντόπιες και ξένες ένοπλες δυνάμεις τους Ταλιμπάν, ενώ στην χώρα μας κυνηγάνε ντόπιοι και ξένοι Ταλιμπάν τον λαό. Σιγά τις διαφορές τώρα!

Κάθεται που λέτε ο αξιότιμος κύριος διευθυντής της ΑΡΤ, της Αφγανικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, ο κύριος Ibn Giorg ben Kojanni Abdelradiosalam Televizioglu, όλο το όνομα δικό του, και τηράει μια εκκεντρική μύγα που αντί να καθήσει να γλυκαθεί πάνω σε ένα μισοφαγωμένο μπακλαβαδάκι δίπλα στο τηλέφωνο (λίγδης ο διευθυντής), κάνει κάτι αεροπλανικά λούπινγκ λες και είχε μόλις τελειώσει την "επίσκεψή" της σε μια από τις γνωστές αφγανικές...παπαρούνες, βοήθειά μας.

Ε όταν βαρέθηκε να την τηράει, βουτάει το τηλέφωνο και παίρνει έναν αριθμό. Έλα πρόεδρε, εγώ είμαι, είπε με μιά φωνή που ξεχείλιζε από σεβασμό. Πήρα να δω τι κάνεις γιατί ανησύχησα, έναν Καρζάι έχουμε, τι να κάνουμε; Τι, έχει φρακάρει το μαρκούτσι και δεν λέει να καπνίσει ο λουλάς και παλεύεις με τον ναργιλετζή να τον ξεφρακάρετε; Να στείλω ένα συνεργείο να σας βγάλει λάϊβ στον αέρα;

Αθάνατο Αφγανιστάν, θα αναστενάξουν σίγουρα πολλοί αναγνώστες από το εξωτερικό, που ως γνωστόν λαχταράει η ψυχούλα τους με κάθε τι που θυμίζει πατρίδα. Αθάνατο δε λες τίποτα!

Τι γίνεται όμως στο...υποκατάστημα του Αφγανιστάν, στην χώρα του Καρζάϊ από το Καστρί όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλαία, και ανάθεμα την φαιδρότητά της, αφού δεν την έχει "βρει" μέχρι σήμερα κανένας καπνίζοντας πορτοκάλια. Απορώ πως δεν έχει διαδοθεί στην χώρα μας η συνταγή: Αφήνεις να ξεραθεί το πορτοκάλι και μετά του καρφώνεις πάνω την τζιβάνα! Για τους φίλους που επιμένουν σε μια διατροφή τίγκα βιταμίνη C, προτείνουμε να τα στύβουν πρώτα...

Τι να γίνει; Το ίδιο ακριβώς! Παράδειγμα; Να, κάθεται ο διευθυντής της ΕΡΤ και τηράει μια εγχώρια μύγα, μια πεινασμένη. Εκεί που την τηράει του βγαίνει κάτι σοσιαλιστικό και θυμάται τον Παπανδρέου. Όχι ότι τον ξέχασε ποτέ, δεν ξεχνιέται αυτός που σου δίνει ψωμί για να λες ότι θέλει να πεις, αλλά να, τον θυμάται έντονα. Βουτάει το τηλέφωνο και του χώνει κι αυτός του αρχηγού μια ξεγυρισμένη τηλεφωνιά:

Έλα πρόεδρε, εγώ είμαι; Τι κάμνεις; Στην κοινοβουλευτική ομάδα του πασόκ πας να βγάλεις λόγο; Και δεν μου το λες ρε να σου χτυπήσω ένα εξωτερικό συνεργείο από τα καλά, να φρικάρουμε όλο το Έθνος με κάνα διαπλανητικό σαρδάμ, να ξεσκίσουμε σοσιαλιστικά τις κουφάλες τις αποστάσεις που πρέπει να κρατήσουμε άμα θέλουμε να υποβαθμίσουμε το πολίτευμα της κληρονομικής αναξιοκρατίας που έχουμε σε Δημοκρατία;

Και ακριβώς έτσι γίνεται! Ο Παπανδρέου τα λέει με την κοινοβουλευτική του ομάδα, τους ναινέκους, ξέρετε, και η Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση αναμεταδίδει λάϊβ! Μάλιστα. Απαξάπαντας ο μη έχων Έλλην φορολογούμενος (γιατί απαξάπαντες οι έχοντες δεν είναι μαλάκες να πλερώσουν) πλερώνει φορομπηχτικά γαμησιάτικα για να αναμεταδίδει η κρατική τηλεόραση και την εσωκομματική παρλαπίπα της πασόκας!

Μπα, δεν...κινδυνεύουμε από...Δημοκρατία: Όταν μιλάνε η Παπαρήγα και ο Τσίπρας στις κοινοβουλευτικές τους επιτροπές, ο αξιότιμος ο κύριος Δικιαμουειναιηέρτ θυμάται εκείνο το κωλοάρθρο του Συντάγματος, το ξενέρωτο, το τέταρτο 1. και 2, που λέει εκείνα τα γελοία... 

Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις

...αλλά όπως πάει να τα θυμηθεί για καλά, του έρχεται ένα ζόρι παράξενο και τα ξεχνάει ακαριαία, και γαμώ τις ταχύτητες! Σιγά να μη κάνει η ΕΡΤ λάϊβ αναμετάδοση συνεδριάσεων των ΚΟ του ΚΚΕ και του ΣΥΝ/ΣΥΡ!

Αυτό που μένει είναι αυθεντική "σοσιαλιστική" σαπίλα! Μπόχα και δυσωδία και παίρνω πίσω όλα όσα είπα περί συγγένειας Ελλάδας και Αφγανιστάν!

Και ζητάω από τον φίλο λαό του Αφγανιστάν ταπεινά συγνώμη....