26/11/10

Επιτηρώ, επιτηρείς, επιτηρεί.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRKacsa-vPEGgewd80eQzj3t5u7ARDyaxD0xTYKBHDcnwRRNe12raJf34W5lE0Ch8QIYlhv9OU1qNooZpOMm6du-CYNjPw3AbT3dr7gFTqqLEstDUoimsx3IuBr80jy93U1mJ94xyF-OUP/s400/daskalos.jpg


Αρχίζει και έχει πλάκα!

Πνιγμένη στην αγωνία η κυβέρνηση μήπως και της βάλει άσχημο βαθμό η τρόϊκα, ή χεσμένη από τον φόβο μήπως την παρατήσει σιχτιρισμένη και την αφήσει μονάχη με τον φτωχό που θα γυρίσει τότε σίγουρα τον τροχό και θα...ικανοποιηθεί τέλος πάντων ως φτωχός άνθρωπος, δίνει μνημονιακά ρέστα!

Έτσι για να ικανοποιηθούν τα εισπραχτικά ένστικτα των αφεντικών της τρόϊκας, θα στείλει το υπουργείο κοψοοικονομικών δικούς του πράκτωρες στα άλλα υπουργεία, που θα ελέγχουν την ροή του χρήματος από την τσέπη του κοσμάκη στο χρηματοκιβώτιο του δανειστή.

Επιτήρηση των υπουργών της επιτήρησης με άλλα λόγια, ωραία πράγματα και μακάρι να τους επιτηρήσουνε τελικά όλους τέσερεις. Έναν-έναν ξεχωριστά!

Θα πει κάποιος αγαθός τώρα, καλά ρε φίλε, που το είδες εσύ το όμορφο, να του χώνει του άλλου υπουργού ο Φλωροκωνσταντίνου βεληγκέκα πάνω από το κεφάλι του και να τον κάνει κοτζάμου υπουργό ρεζίλι των σκυλιώνε;

Ε, αυτά φέρνει φίλοι μου το προχωρημένο στο τελικό στάδιο ρεζιλίκι! Σε άλλες εποχές θα ήταν φυσικά αδιανόητο, θα πέφτανε κυβερνήσεις, θα χυνότανε αίμα, αλλά στην σημερινή κατάντια της κυβέρνησης δεν τρέχει τίποτα. Από το δέκατο φτύσιμο και μετά, ίδια γεύση, λένε οι ειδικοί του ευγενούς αυτού σπορ.

Οι υπουργοί του πασόκ ξεπέρασαν πλέον τις παρενέργειες της αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού, και τώρα που είναι και αυτοί αναγκασμένοι να στηθούν στα τέσσερα, στήνονται ευχαρίστως χωρίς κανένα πρόβλημα, γιατί σου λένε, είναι καλύτερα να σε πηδάνε οι τρεις της τρόϊκας που είναι και "γρήγοροι", παρά έντεκα εκατομμύρια Έλληνες που μάλλον θα το...τραινάρανε για να το ευχαριστηθούνε!

Ο ένας επιτηρεί τον άλλονε λοιπόν, και καλά θα κάνανε να προσέχουνε μη γλυστρίσουν από το πολύ αλληλοφτύσιμο στο πάτωμα και χάσουμε κανέναν από δαύτους πριν την ώρα του και χεστεί από καημό η φοράδα στ΄αλώνι!

Καλά ο Λοβέρδος δεν καταλαβαίνει από τέτοια, ανίατη περίπτωση ξεφτύλας! Επειδή λέει, δεν του φτάνει η δική μας επιτήρηση, ζήτησε από το καθήκι τον Σερβάζ Ντερούζ να του δώσει και έναν από τους δικούς του! Ο Λοβέρδος δεν παθαίνει τίποτα με το φτύσιμο. Αντίθετα, φαίνεται μάλλον να ανθίζει όπως ένα λουλούδι μετά το πότισμα....

Ο φλώρος του Οικονομικών μάζεψε χτες τους βουλευτές του τομέα εργασίας της πασόκας (ναι υπάρχει και τέτοιος τομέας, ότι περίσεψε από το πετσοκόψιμο του Λοβέρδου) και τους έβγαλε λόγο για τα ζόρια του Μνημόνιου μέχρι τον Δεκέμβριο. Όχι για τα δικά του ζόρια, αυτός δεν έχει ακόμα, αλλά για τα ζόρια του κοσμάκη που θα κοπανάει το κεφάλι του στον τοίχο που πήγε και ψήφισε πάλι τους αλήτες ή βάρεσε αποχή και καλά κάνει τώρα και το βαράει κι΄ας σπάσει!

Τα ζόρια του φλώρου αρχίζουν στην μετά τρόϊκας εποχή, όταν θα τρέχει από πίσω του ο λαός και θα ζητάει ρέστα, και να δούμε σε ποιά τρύπα θα πάει να κρυφτεί τότε η πατσαβούρα της εργοδοσίας και των τραπεζών.

Τους μαζώνει που λέτε τους "δεν σκέφτομαι, δεν ρωτάω, δεν μου λένε, σκώνω μόνο το ξερό μου στην Βουλή και λέω ναι" και τους αναλύει το ιεροεξεταστικό του λαού μέχρι να κονομήσουν τα οικονομικά πρεζόνια την τέταρτη δόση τους. Τους σηκώνεται η τρίχα των παιδιών από την φρίκη, ορισμένους τους έπιασε όπως οι ίδιοι λένε, σύγκρυο, αλλά δεν φιλοτιμηθήκανε φυσικά να του πούνε "κάτσε καλά μαλάκα, θα μας παλουκώσουν", και έτσι καλά θα κάνουν όταν τους παλουκώσουν, αμάν και πότε!

Δεν ξέρω ρε γμτ τι με πιάνει όταν μιλάω για την κυβέρνηση. Σαν να ξυπνάει ο καλός Σαμαρίτης μέσα μου, κάτι σαν ψυχική έπαρση, ζάχαρη, μέλι, πετιμέζι...

Μερικές φορές τους βλέπω και στον ύπνο μου! Χτες είχα μάλιστα και έναν εφιάλτη. Πετάγανε λέει όλοι μαζί τσούρμο, βουλευτές και υπουργοί της πασόκας, είχανε και κάτι πασπίτες και πασκίτες μαζί για αντίβαρο να μην κουνάει, δεν ξέρω για που, δεν ρώτησα, και ξαφνικά μπερδεύεται που λέτε το αερόπλανο κάπου ανάμεσα στα χιλιάδες πόδια που πέταγε, ακούγεται ένα τετραπλό πατατράκ, ξεκολλάνε οι μηχανές μαζί με τα φτερά, φωνάζει ο Καρατζαφέρης "φορέστε τα αλεξίπτωτα και πηδάτε όξω μάγκες", τα φοράνε και πηδάνε.

Και που είναι ο εφιάλτης; Κρατηθήτε: Ανοίξανε όλα τα αλεξίπτωτα ρε σεις! Και του φλώρου! Αφού λέει ρε γμτ στο προσπέκτους της εταιρείας αλεξιπτώτων ότι δικαιολογείται ατύχημα της τάξης του 1%, δεν μπορώ να καταλάβω πως εξαπατάνε τον καταναλωτή και αίσχος μεγάλο, στείλτε τους sms και ξεχέστε τους!

Τώρα για τον Καρατζαφέρη τι να πω; Όταν ονειρεύομαι το πασόκ είναι πάντα μέσα!