10/5/11

Κράτος και Διαφθορά: Το μέρος της ομιλίας Παπανδρέου που έπεσε θύμα λογοκρισίας!+++++

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjl022bkaZ-mzngztXEBm0e_kxduEXLcBG8pTGLzU4Sln3M93g3iDMU-Qj1GMF8s-qM1Zflr7L-4SBgoHW1tg5gxsRJL-QHQ2sLaySaEGVHvFnTVtlcDFdTfESH7XHzml3Yq0X2X_kg5g/s400/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%AC.jpg


Αγαπητοί φίλοι της Αλλαγής, της Διαφάνειας, του Κράτους και εχθροί της μη απελευθέρωσης του επαγγέλματος της φορτηγάντζας, αγαπητά δήθεν αγανακτισμένα μέλη του Συνασπισμού, αγαπητοί φίλοι της οργάνωσης, Σεβασμιώτατε, περαστικά σας, σιδερένιος, συναγωνιστές του mega, σύντροφε Φωτόπουλε, αγαπητέ συνταξιούχε που χάρισες την σύνταξή σου να σώσουμε τη χώρα, συνχαζοβιόληδες πρασινοφρουροί! 

Θα μου επιτρέψετε να κάνω ένα διάλειμμα από τη σωτηρία της χώρας από την έξοδο από την Ευρωζώνη και την επιστροφή του ανθελληνικού νομίσματος της Δραχμής και να πω δυό λόγια για την Διαφθορά, της οποίας είμαστε φανατικοί εχθροί, αν και δεν έτυχε ποτέ να την βρούμε μπροστά μας, αλλά δεν θα την πετύχουμε κάποτε την ρουφιάνα; Εκεί να δεις φίλε μου τι θα γίνει!

Ακόμα όταν ήμανε μικρό παιδί μου έλεγε ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου, Γιωργάκη να προσέχεις το τσιγάρο, ιδίως το άφιλτρο και το αγορασμένο, καμμιά τράκα που και που επιτρέπεται, τις κακές παρέες, τα ποδοσφαιράκια, αλλά προπάντων τα αφροδίσια νοσήματα, μη γκαστρώσεις καμμία και προπάντων την Διαφθορά. Και όταν μεγαλώσεις και γίνεις με το καλό πωρθυπρουγός, τα μάτια σου δεκατέσσερα στο "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" σε διπλή παραλλαγή με την Διαφθορά! Ακούς ρε ρουφιάνε τι σου λέω, ή θα μας κάνεις post mortem ρεζίλι των σκυλιώνε με την πρώτη "παστρικιά" τρόϊκα που θα σου κάτσει;

Δεν τα κατάλαβα τότε όλα, ζώο παιδί, τι να καταλάβω; Αργότερα μου έφεξε φυσικά και κάτι ψιλοκατάλαβα. Γυρίζω λοιπόν και τον ρωτάω τον μπαμπά: Ωραίες και πολύ σοσιαλιστικές ευχές μου δίνεις πατέρα, σπαρταράνε από μαρξισμό, αλλά πως θα την ξεχωρήσω την Διαφθορά ανάμεσα στα τόσα άλλα πράγματα που εμποδίζουν το βλέμα να αγκαλιάσει τον ορίζοντα;

Παιδί μου Γιώργο, μου απάντησε στοργικά, που το κονόμησες το τελευταίο που είπες; Γιατί αποκλείεται να το έχεις σκοτώσει μόνος σου, παιδί γυψοσανίδα του κερατά. Μπαμπά, που θα την βρω την Διαφθορά, επέμενα εγώ. Θα την βρεις αγόρι μου εκεί που τελειώνει η Διαφάνεια, ακριβώς από πίσω της είναι πάντα, μου απάντησε ο σοφός αυτός άνθρωπος, δίνοντας έμφαση στη λέξη "πίσω".

Από τότε που με χώσανε στο πασόκ για να σηκώσουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι, αλλά και επειδής ήτανε γαμάτη δουλειά, ελαφριά (ξέρεις τι μέγκλα επάγγελμα είναι να σε λένε Παπανδρέου;) το πρόσεχα πολύ το κράτος μη το βρει τίποτα και πάθει συφορά και δεν έχει μετά να σκάσει στους τοκογλύφους αυτά που φάγαμε μαζί αλλά μόνοι μας! Και σαν αντιπολίτευση, και σαν κυβέρνηση, και σαν δεύτερη κορνέτα πίσω από τους σολίστες της τρόϊκας είχα πάντα το νου μου στην προστασία του κρατικού οργανισμού από την επάρατη αρρώστεια της Διαφθοράς.

Προληπτικά, συχνά πυκνά, κάθε εξάμηνο περίπου, περνούσαμε- μαζί με τα παιδιά της νδ-την Ελλάδα από εξονυχιστικές εξετάσεις από ειδικά ανεκπαίδευτες εξεταστικές επιτροπές: Πότε για Βατοπεδίτιδα, πότε για Χρηματιστηρίωση, πότε για Ομολογοαλγία, πότε για χρόνια αποφρακτική Ζημενσοπάθεια (μιλάμε για Την αρρώστεια!), πότε για οξεία Υποβρυχιόκλιση, μέχρι και εξέταση μαυρογιαλ-ούρων και δάχτυλο στον πρωκτό της έβαλε πρόσφατα η τρόϊκα για το καλό της ως προστάτης.

Τίποτα! Καθαρά πάντα τα αποτελέσματα! Η πατρίδα μας μπορεί να μην έχει μία, μπορεί να μη μας ανήκει καν, αλλά από Διαφθορά τς, ούτε για δείγμα! Και αναρωτιέμαι για ποιό λόγο γίνεται το συνέδριο εδώ που δεν έχει Διαφθορά και δεν γίνεται στα πιο καθυστερημένα κράτη, όπως πχ η Γερμανία, που έχει και Siemens, που σου χώνει την μίζα πριν προλάβει ο Χριστο να ολοκληρώσει με φοράκος!

Στην συνέχεια θα σας αναλύσει ο σύντροφος Μαντέλης την σπουδαιότητα της Διαφάνειας, πίσω από την οποία καλείται να κρυφθεί η Διαφθορά.

Τελειώνω με την υπόσχεση "Διαφάνεια υπάρχει".

Όλα για την παρτίδα!

Όλοι για τους λίγους και οι λίγοι για την πάρτη τους!

Ζήτω η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και η πάταξη της επιστροφολογίας της δραχμής!

Ή βουλιάζουμε ή βουλιάζουμε!

Κάλλιο ούτε σάλιο και στο χέρι, παρά ούτε σάλιο και καρτέρει!

Σοσιαλισμός ή η  Βαρβάρα!

Όχι, δεν ντρέπεται!



Για «εγκληματική προπαγάνδα σε βάρος της χώρας μας για το ευρώ» μίλησε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στο συνέδριο της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς», αναφερόμενος στο δημοσίευμα του «Spiegel» και τόνισε ότι υπάρχει αδιαφάνεια στο παγκόσμιο οικονομικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αναφερόμενος στην αδιαφάνεια και τη διαφθορά στη χώρα είπε ότι και η Δικαιοσύνη έχει «μεγάλες ευθύνες» και ότι «οφείλει να πάψει να αντιμετωπίζει το ρόλο της ευθυνοφοβικά».

Έχετε σκεφτεί ποτέ, πόσο πιό όμορφη, ειρηνική, δημοκρατική και πολιτισμένη θα ήταν η χώρα μας, αν αντί ισοβίου φυλάκισης είχαμε αναθέσει στους πραξικοπηματίες,  Παπαδόπουλο, Παττακό, Ιωαννίδη και σία καθηγητικές θέσεις σε Νομική, Πολιτικές Επιστήμες, Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία στα Πανεπιστήμια της χώρας;

Έχετε σκεφτεί τι εμβέλεια και κύρος θα είχε σήμερα η Αγγλικανική Εκκλησία, αν καταφέρνανε να πείσουνε τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη να παρουσιαστεί στις αρχές για να αναλάβει την θέση του Αρχιεπίσκοπου του Καντέρμπουρυ;


Ή μήπως έχετε σκεφτεί, ότι η ιδανικότερη λύση για ντελίβερι πίτσας θα ήταν το βυτίο του..... "αχόρταγου";


Όποιοι δεν έχουν "προικιστεί" από την φύση με τέτοια νοσηρή φαντασία δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά στην παραπάνω φωτογραφία! Τώρα μπορεί ο καθένας σας να ξεπεράσει άνετα και τον Ιούλιο Βερν! Αρκεί να...οπλίσετε την φωτογραφία στην μέχρι τώρα...άσφαιρη φαντασία σας, και ο κόσμος της επιστημονικής-όπως και κάθε άλλης-φαντασίας είναι δικός σας!


Ο Αλ Καπόνε Υπουργός Δικαιοσύνης; Αμέ! 
Η Τζάκρη Μις Ελλάς; Μόνο;
Ο Λοβέρδος με το ρολόϊ αριστερά; Και στο ποδάρι ρε άμα θέτε!
Η πάσκε στο πλευρό των εργαζομένων; ........
Ρώτησα, η πάσκε στο πλευρό των εργαζομένων; .......


Δεν μου...κάθεται ρε παιδιά!
Ντάξει, ντάξει, και η νοσηρή φαντασία έχει τα όριά της...


Η φωτογραφία είναι ένα χαρακτηριστικό ντοκουμέντο του τραγικού ξεπεσμού της χώρας μας: Ο Παπανδρέου συμμετέχει σαν ομιλητής στο συνέδριο της οργάνωσης "Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς" και φιγουράρει αγέρωχα μπροστά από το σλόγκαν "Κράτος και Διαφθορά"! 

O tempora, o mores....

Παπανδρέου και τέτοιο συνέδριο, μα τι διαστροφή είναι αυτή; Ναι, δεν λέω, εύκολο δεν ήταν. Χτύπαγε πολύ στη φτέρνα το ηθικό περιεχόμενο από τη μία, ήταν και ένα πρόβλημα που είχε με την λέξη Διαφάνεια ο Μπαρμπαλήθειας-μα καλά, σκέφτηκε, για...σλάϊτς θα μιλήσουνε; αλλά του το εξηγήσανε και το μισοκατάλαβε τελικά. Αλλά ας σοβαρευτούμε!


Η φωτογραφία αυτή είναι κόλαφος στην έννοια της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και του Πολιτισμού! Ταυτόχρονα ένα ηχηρό χαστούκι σε όλους που συμμετέχουν ενεργά ή παθητικά: Την οργάνωση που κάλεσε έναν θύτη για να κρίνει το θύμα, τον υπεύθυνο της εφημερίδας που το δημοσίευσε χωρίς πικρόχολη λεζάντα, τον αναγνώστη που θα το περάσει αδιάφορα στα... ψιλά. Με άλλα λόγια πρόκειται για μια ολοζώντανη εποχοφωτογραφία της κοινωνίας μας που δείχνει ξεκάθαρα τα χάλια μας.


Ντροπή;


Τι ντροπή;


Ποιός να ντραπεί; Ο Παπανδρέου; Γιατί να ντραπεί; 


Για τα χίλια μύρια σκάνδαλα, για το Μεγάλο Τσιμπούσι, για την Θεά Μίζα, για την Εθνικοεργολαβική Διαπλοκή, για το Κράτος σελφ σέρβις, για την ολική καταστροφή ορατών τε και αοράτων;

Μα δεν τα έκανε ο Παπανδρέου αυτά για να ντραπεί! Αυτά τα έκαναν ΑΛΛΟΙ, πάντα ΑΛΛΟΙ τα κάνουνε! Αυτά τάκανε ο Φούφουτος! Δεν υπάρχει λέρα στο πέτο του πασόκ και της νδ, αθώες περιστερές από καταβολής Εξεταστικών Επιτροπών και Ασυλίας Πολιτικών οι δικομματικοί! Δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για τα ρέστα ο Παπανδρέου αφού του τα ακουμπήσαμε στο ταμείο και μετά απομακρυνθήκαμε απ΄αυτό. Και έτσι έχει το θράσος να παρουσιάζεται σε κάτι τέτοια συνέδρια παριστάνωντας την Μητέρα Τερέζα, φτύσιμο στην νοημοσύνη μας και ροχάλα στην Ηθική μας.


Εδώ είναι το πρόβλημά μας φίλοι μου, εδώ βρίσκεται και η εναλλακτική λύση που θα πάει κράτος και λαό παραπέρα: Πριν από οτιδήποτε,απόδοση δικαιοσύνης για τα πεπραγμένα! Πριν από κάθε πολιτική αλλαγή, απόδοση δικαιοσύνης! Είναι το πρώτο βασικό καθήκον της επόμενης μη δικομματικής κυβέρνησης: Πασόκ και νδ στο σκαμνί! Με την ανάλογη κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι δυνατόν: Άρση της βουλευτικής και υπουργικής ασυλίας αναδρομικά! Εκεί, να γεμίσουν οι φυλακές με λαμόγια, να δημευτούν περιουσίες, να ξηλωθούν τζάκια!

Πρέπει αυτός ο τόπος να γυρίσει επιτέλους σελίδα. Η μεταπολίτευση έκλεισε το κεφάλαιο "χούντα" στέλνωντας τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος στις φυλακές. Είναι η ώρα τώρα να κλείσει η κοινωνία το κεφάλαιο "μεταπολίτευση" στέλνωντας τους δράστες που μας οδήγησαν στην καταστροφή της Επιτήρησης και του Μνημονίου στις ίδιες ακριβώς φυλακές,