12/2/12

Γιώργος Μαυρίκος: Καλός ως κομμουνιστής, αλλά στο σημάδι αρχάριος

http://www2.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=161198&format=.jpg


Κανένας δεν αμφισβητεί το αγωνιστικό φρόνημα και τον ακέραιο χαρακτήρα του βουλευτή του ΚΚΕ από την Σκύρο, Γιώργου Μαυρίκου. Είναι γνωστό ότι δεν μασάει ο σύντροφος: Σύμφωνα με καλλιτεχνικές πληροφορίες της ιστοσελίδας, όσο ήταν στα γραφεία της ΓΣΕΕ ο Μαυρίκος, ο Παναγόπουλος δεν τολμούσε να βγει από το γραφείο του ούτε προς νερού του και χρησιμοποιούσε προς ανάγκη του μιά πράσινη πάπια! Μα τη φαγούρα στην γάμπα όταν έχεις σπάσει το πόδι σου και φοράς γύψο, αν δεν πιστεύετε ρε!

Έτσι και σήμερα στην Βουλή τα πήρε ο άνθρωπος από τις βενιζελιές του Αντικαθάρματος της κυβέρνησης (μπουυυυ το φάντασμα της χρεωκοπίας, μπουυυυυ) και βουτάει που λέτε ένα μνημόνιο βήτα που είχε πρόχειρο στην τσάντα του για ώρα ανάγκης (στους καμπινέδες της Βουλής το χαρτί υγείας είναι σπάνιο φαινόμενο! Βάζουν κάθε μέρα καμμιά κατοστή νέα κομμάτια, αλλά τι να σου κάνουν εκατό ρολά σκατόχαρτου όταν έχεις κάτι παγκαλοβενίζελα που ξοδεύουν πενήντα κορμούς δέντρων στην...καθησιά τους;). Ίσως να "λείπανε" ήδη και κάτι σελίδες.

Βουτάει ο Μαυρίκος το μνημόνιο λοιπόν και τα υπόλοιπα θα τα γράψει με μελανά γράμματα η παγκόσμια αθλητική ιστορία και τα αθλήματα τοξοβολίας και σκοποβολής. Τι έγινε; Έλεγε μαλακίες ο βαζελίνος, τα παίρνει ο σύντροφος, τώρα θα δεις τι έχεις να πάθεις κουφάλα χοντρέ, σκέφτεται (αλλά ίσως και όχι) ο βουλευτής του ΚΚΕ και του το σβουράει το μνημόνιο βου του Βενιζέλου, μήπως και βουλώσει ο στόμας του και κάνει επιτέλους ενός ρεζίλη σιγή ο υπουργός.

Πριν μιλήσουμε για το αποτέλεσμα, να πούμε δυό λόγια περί θεωρίας ένοπλου αγώνα και ο Άρης παίρνει τ΄άρματα με αντάρτες παληκάρια. Δεν βάζουμε το χέρι μας στο Κεφάλαιο του Μαρξ, ότι υπήρχε εντολή της Κεντρικής Επιτροπής ή ήταν η πράξη του σύντροφου Μαυρίκου μία αυθόρμητη εκδήλωση εθνικοαπελευθερωτικού φρονήματος και προλετάριοι όλων των χωρών εκσφενδονίζετε μνημόνια. Αν το δούμε όπως το περιέγραψε ο Φρίντριχ Ένγκελς στο έργο του "Η καταγωγή της σκοποβολής, της ατομικής μνημονιοβολίας και του κράτους ασυστόλων κώλων", θα δούμε ότι από εκσφενδονιστικής άποψης δεν παρουσιάζει  τίποτα ιδιαίτερα μεμπτό. Το μόνο μεμπτό είναι αν δεν υπάρξει σκορ, αν δηλαδή δεν βρει ο αθλητής στόχο. Γράφει ο Ένγκελς "Αν σηκώσεις τόμο και τον πετάξεις, είσαι αναγκασμένος να πετύχεις τον στόχο σου!", ο στόχος αγιάζει τα μέσα δηλαδή. Εδώ ο σύντροφος απέτυχε οικτρά!

Δεν υπάρχει άλλη λύση, η ηγεσία του ΚΚΕ πρέπει να διαγράψει τον σύντροφο Μαυρίκο μέχρι να μάθει σημάδι! Δεν μπορεί να ρεζιλεύει το λαϊκό κίνημα και να μη πετυχαίνει ελέφαντα στα δέκα μέτρα! Και δεν υπάρχει δικαιολογία ότι το μνημόνιο έχει 650 σελίδες και ζυγίζει κοντά στα δέκα κιλά. Άμα δεν είναι ένας βουλευτής του ΚΚΕ σε θέση να ...βολιδοσκοπήσει υπουργό με το μνημόνιο 2, τι θα κάνει αύριο όταν κληθεί κατά την διάρκεια του ένοπλου αγώνα να πετύχει φασίστα στα τριάντα μέτρα με τον τηλεφωνικό κατάλογο Αττικής;

ΥΓ: Ακούσαμε ότι η κυβέρνηση πρότεινε στα κόμματα της Αριστεράς μία συμβιβαστική λύση του προβλήματος. Συγκεκριμένα δεσμεύεται η κυβέρνηση της τρόϊκας να σεβαστεί τα εργατικά δικαιώματα, τις συντάξεις και τους μισθούς του λαού υπό την προϋπόθεση να παραδώσουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΝ/ΣΥΡ ότι μνημόνιο, τόμο, μπλοκ, μπλοκάκι, βιβλίο και εγκυκλοπαίδεια έχουν στην διάθεσή τους. Δεν πιστεύω να κάνουν πάλι καμμιά μαλακία;

2 σχόλια:

  1. Τον αδικείτε ! Με κονσερβοκούτι τα καταφέρνει καλύτερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ πρωτότυπο και...εμπνευσμένο σχόλιο! Θα μπορούσε να προέρχεται και από νομπελίστα Λογοτεχνίας...

      Διαγραφή