29/10/11

Σειρά εικονογραφημένων ανεκδότων υπό τον τίτλο "Θα γίνει της παρέλασης"




Παπούλιας: Είστε σίγουρος κύριε Μπεγλίτη ότι δεν ακούγεται μηχανή ελικοπτέρου;
 

28η Οκτωμβρίου 2011: Η επαίτειος του νέου Όχι

http://cdn.news247.gr/ellada/eidiseis/article1427778.ece/ALTERNATES/w620/oxi.jpg

Μιά μέρα μετά την λαϊκή έκρηξη που συγκλόνισε απ΄άκρη σ΄ άκρη τη χώρα μερικές κουβέντες ακόμα. Ας αναρωτηθούμε τι κατάσταση βιώσαμε χθες. Κατ΄αρχήν είδαμε έναν καλά καλλιεργημένο μύθο να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος: Το "αλλάζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την Ελλάδα", το "ΟΛΟΙ οι Έλληνες θέλουν τις αλλαγές, όσο και αν κοστίζουν", το "εμείς προχωράμε με την στήριξη ΌΛΩΝ των Ελλήνων", το "είναι ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ να σώσουμε την χώρα".

Η κυβέρνηση και τα κανάλια της απέτυχαν στην προσπάθεια αποπληροφόρησης και εκφόβισης του λαού. Η κοινωνία δεν βρίσκεται δίπλα, αλλά προ πολλού απέναντι από το πασόκ, και οι διαθέσεις της δεν είναι καθόλου συγκαταβατικές. Το ατέλειωτο κομπολόϊ αντιλαϊκών μέτρων το οποίο παίζει χαριτωμένα στα χεράκια της η κυβέρνηση της τρόϊκας μετατράπηκε, μέτρο στο μέτρο, σε μπούμερανγκ που τους βρίσκει τώρα στο δοξαπατρί.

Δεύτερον: Κατάρρευσε ο μύθος των "ολίγων περιθωριακών". Τελείωσε το παραμύθι των "κατευθυνόμενων", των "Συριζαίων", των "προσκείμενων στον Περισσό", των "γνωστών-αγνώστων". Πίσω από την έκρηξη οργής της κοινωνίας σε όλη την επικράτεια δεν κρύβεται κανένα κομματικό κέντρο. Οι άνθρωποι που κλείσανε τους δρόμους δεν ήταν μασκοφόροι, δεν ήταν κουκουλοφόροι, δεν ήταν εξτρεμιστές. Ήταν όπως όλοι μας. Είμασταν εμείς!

Η χύτρα έβραζε από καιρό, κόχλαζε. Ε κάποτε έπαψε η βαλβίδα των απεργιών και των διαδηλώσεων να είναι αρκετή για την εκτόνωση της πίεσης και έγινε το μεγάλο μπαμ. Ο λαός, χωρίς ετικέτες και κομματικές ταυτότητες, τα πήρε στο κρανίο και τους έδειξε με το δάχτυλο την έξοδο! Ο λαός αποφάσισε δια βοής "τραβάτε να πνιγείτε, δεν σας θέλουμε"!

Τρίτον: Ο λαός έδειξε πεντακάθαρα ότι θέλει επιτέλους να ακουστεί η φωνή του! Ο λαός θέλει να έχει την ευκαιρία να εκφράσει την γνώμη του για τα τεκταινόμενα, να αποφασίσει ο ίδιος με ποιόν θέλει να συμβαδίσει, να διαλλέξει ο ίδιος ποιά πολιτική θέλει να στηρίξει. Ο λαός τους έδειξε χθες, ότι δεν είναι καταστροφή για την χώρα αν τον ρωτήσουν, αλλά θα επέλθει καταστροφή αν ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΟΥΝ! Δεν έχει σημασία τι θα αποφασίσει ο λαός, αν θα υπάρξει αυτοδύναμη ή μη κυβέρνηση, αν η χώρα θα είναι "κυβερνήσιμη" ή όχι, αν η κατάσταση θα καλυτερεύσει ή θα επιδεινωθεί. Σημασία έχει ότι θα έχει αποφασίσει ο ΙΔΙΟΣ ο Έλληνας ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ!

Τέταρτον: Η έκρηξη λαϊκής οργής οφείλεται και στρέφεται αποκλειστικά στον κύριο εμπνευστή και υπεύθυνο της απίστευτης επίθεσης κατά της κοινωνίας, που ζούμε σήμερα: Την κυβέρνηση και τους κοινοβουλευτικούς της νεναίκους. Ας σκίζεται το ξεσκισμένο mega να αποδείξει ότι ο κόσμος ήθελε χθες να πει όχι σε όλο το πολιτικό σύστημα, γιατί βλέπετε δεν ζορίζετε ο κοσμάκης μόνο με τα χαράτσια, αλλά δεν του αρέσουν ούτε τα γυαλιά του Σαμαρά, ούτε η φούστα της Αλέκας, ούτε το σακάκι του Τσίπρα, ούτε που κάνει ο Άδωνης τον πλασιέ στην τιβί και πουλάει βιβλία. Οι Τσιμαίοι και οι Καψήδες έκαναν βλέπετε τα συνθήματα του κόσμου και το περιεχόμενο των πανό, γαργάρα. Θάρθει και αυτωνών η ώρα...

Πέμπτον: Το κούρεμα του χρέους, που πριν λίγες εβδομάδες "θα κατέστρεφε την χώρα" (επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης) αλλά τώρα όλως αιφνιδίως την...σώζει μιά και καλή, γεγονός που χειροκροτεί ενθουσιασμένος και ευγνώμων ο ελληνικός λαός, αποδεικνύεται σαν μία από τις άπειρες ΠΑΠΑΡΙΕΣ του κόμματος των πουληταριών. Μία μέρα μόνο μετά την συμφωνία για το νέο γονάτισμα του λαού που αποφάσισαν οι "Σωτήρες" μας, την επομένη της απόφασης της Ευρωζώνης για την περαιτέρω εξαθλίωσή του, απόφαση που πάρθηκε για άλλη μιά φορά (ζήτω ο θεσμός της Δημοκρατίας!) ερήμην του, φρόντισε ο ίδιος να δώσει την απάντησή του στις παρελάσεις:

Στην Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χανιά, Κομοτηνή, Πολύγυρο, Βέροια, Χαλκίδα, Πειραιά, Κερατσίνι, Άρτα, Κόρινθο, Κέρκυρα, Τρίπολη, Τρίκαλα, Λαμία, Λάρισα, Βόλο, Χίο, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Κοζάνη, Ρόδο, Σέρρες, Πάτρα, Πύργο, Καλαμάτα, Ηράκλειο, σε όλες ανεξαιρέτως τις πόλεις της χώρας!

Ματαιώσεις παρελάσεων λόγω παρουσίας πολιτικών του πασόκ...

...διακοπές μέχρι να την κάνουν οι πράσινοι που ήθελαν σώνει και καλά να το παίξουν επίσημοι, επειδή διακατέχονται από το αγνό βίτσιο του σαδιστή που χαϊδεύει μετά το μαστίγωμα τα θύματά του...

...αποδοκιμασίες, προπηλακισμοί, ύβρεις, κατάρες, μούτζες, καταλήψεις εξεδρών επισήμων, βίαιες επιθέσεις κατά βουλευτών του πασόκ...

...αυγά, πορτοκάλια, μπουκάλια με νερό, καφέδες, λεμόνια, ντομάτες...

...παιδάκια, μαθητούδια, να τους φτύνουν κατάμουτρα...

...με παραστάτες που δεν σηκώναν το χέρι...

...με περιβραχιόνια πένθους και μαύρες κορδέλλες...

...με γύρισμα του προσώπου προς τα αριστερά...

...με γύρισμα της πλάτης τους στην εξέδρα επισήμων!!!

...και και και ακόμα...

Έκτον: Ο λαός δεν είναι άλλο σύμφωνος να δεχτεί αγόγγυστα την εξευτελισμό των θεσμών. Η Προεδρία Παπούλια με την συνεχή εξοργιστική, σκανδαλώδη φιλοκυβερνητική της πολιτική αποτελεί ύβρη κατά του ίδιου του θεσμού. Ήταν επιτέλους καιρός να ακούσει ο θλιβερός αυτός υπηρέτης των "σοσιαλιστικών ιδεωδών" του κινήματος την φωνή αυτών που του δίνουν να φάει ψωμί: Την φωνή ολόκληρου του λαού! Τσατίστηκε λένε! Τσατίστηκε ο...θεσμός! Δάκρυσε λένε! Αλλά για την εξαθλίωση του Μαλάκα ούτε ένα δάκρυ ο...θεσμός! Τα πήρε στο κρανίο ο Θεσμός και τα έχωσε σε αυτούς που πληρώνεται για να εκπροσωπεί! Αλλά για την απροκάλυπτη στήριξη της καταιγίδας που βρήκε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς, τους μαθητές, όλους τους κάτοικους αυτής της χώρας, ούτε κιχ το πειθήνιο μπουζούκι της τρόϊκας. Τσιμουδιά! Ταπείνωση του Παπούλια, κράζουν τα γλοιώδη παπαγαλάκια. Ταπείνωση Παπούλια; Καταλαβαίνει μήπως ο άνθρωπος την σημασία της λέξης; Ο Παπούλιας θίχτηκε επειδή κάποιος διαδηλωτής τον αποκάλεσε προδότη. Εγώ πολέμησα στα δεκαπέντε μου για την Ελλάδα, φώναξε σιχτιρισμένος στα μικρόφωνα. Λέτε να μην γνωρίζει ο Παπούλιας, ότι ακόμα και οι ευνούχοι είχανε κάποτε αρχίδια;

Έβδομον: Και τι έγινε; Θα αλλάξει κάτι; Θα έχουμε εξελίξεις; Μήπως θα πάμε σύντομα σε εκλογές;

Τίποτα δεν θα γίνει! Αυτοί που αγνόησαν την λαϊκή βούληση  μετατρέποντας το "λεφτά υπάρχουν" σε "θα σας πάρουμε και τα σώβρακα", αυτοί που αγνόησαν το αποτέλεσμα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, αυτοί που αγνοούν κάθε δημοσκόπιση, αυτοί που αγνοούν δεκάδες γενικές απεργίες, πορείες και διαμαρτυρίες, αυτοί θα αγνοήσουν και την αυθόρμητη παλλαϊκή εξέγερση της 28ης Οκτωμβρίου! Τόπε και ο απίστευτος Γιωργάκης σήμερα από την Κρήτη: Εγώ δεν πάω πουθενά. Εγώ θα το παλαίψω.

Ξέρετε τώρα που γράφουν όλο τον λαό οι κοπρίτες που ανεχόμαστε στην καμπούρα μας. Τόπε η λίγδα ο Καρχιμάκης χθες στις τηλεοράσεις: Μπαχαλάκηδες και Γκοτζαμάνηδες οι διαμαρτυρόμενοι των παρελάσεων, τίποτα άλλο! Μπαχαλάκιας και Γκοτζαμάνης κατά τον επιστήμονα του σοσιαλισμού ο σιχτιρισμένος λαός! Θα πείτε, ε καλά η μούργα του πασόκ το είπε, ο Καρχιμάκης, μη κάνεις έτσι. Αν δεν είχε ο στόκος αυτό το "ήθος" και αυτόν τον χαρακτήρα που έχει, θάτανε στην θέση που είναι;

Όχι, έτσι δεν πέφτει η χούντα του πασόκ! Ίσως να προτιμούν να τους μαζέψει κάποτε ο εξαθλιωμένος λαός από τα σπίτια τους και να τους διαπομπεύσει με τις πυτζάμες στους δρόμους και τις πλατείες της χώρας.

Χθες είπε ο κόσμος το δικό του Όχι! Δεν απομένει παρά να κάνουμε, ότι έκαναν και οι παπούδες μας το 1940 μετά το δικό τους Όχι: Να πολεμήσουμε! Μέχρι την Νίκη!