11/6/11

Ρε ρε ρε τι τραβάει ο δόλιος ο πρωθυπουργός!

 http://www.mineralien-basel.ch/Beitraege/Unteralpfen/felix.jpg

Ποιός έχει αμφιβολίες, ότι ο άνθρωπος που κυβερνάει αυτή την χώρα είναι ηλίθιος;


Α, νόμιζα!


Ότι σκίζει τα IQ ένθεν και ένθεν του "μηδέν εις το πηλίκιον" γνωστό ανά την Οικουμένη, να μην προκαλούσε τουλάχιστον...


Και ο παπατζής προκαλεί με δυό τρόπους: Με το πατριωτικό στοκάρισμα και με την κλαψούρα του κακομοίρη. Για δες ρε τι ύστατη έκπληξη μας κράταγε το κωλόσογο!


Την κλαψούρα διάλεξε αυτή τη φορά για να τουμπάρει τα κοθώνια που τα χάφτουνε ακόμα αυτά. Θαυμάστε...ποιητικό ύφος, αλλά προσέξτε μη χαλάσετε το παρκέ από τα δάκρυα:


 "Δεν εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου να περάσει όσα περνώ"

Ρε τον Παπαπαπάρα, να τον χτυπάει τόσο αλύπητα η ρουφιάνα η ζωή και η κακούργα κενωνία! Δεν ξέρουμε ακριβώς τι περνάει, αλλά για να μην το εύχεται ούτε στον χειρότερό του εχθρό, τον Έλληνα πολίτη, πρέπει νάναι πράγματι βαρύ κι΄ασήκωτο. Τι λέτε νάναι;

Μήπως έβγαλε καλόγερο στο "επίκεντρο της...καθιστικής του περιοχής" και υπάρχει... ενεργή προϊστορία αιμορροΐδας στην ευρύτερη τοποθεσία με αποτέλεσμα αφόρητους πόνους;


Μήπως δεν είχε να πληρώσει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού και του έκοψε η κουφάλα ο αντιστασιακός, ο Φωτόπουλος, το φως και δεν μπορεί να τελειώσει τον Λύκο της Στέπας του Hesse;


Μήπως του έστειλε εξώδικο το λαμόγιο ο Παπούλιας για κατάχρηση του Μαξίμου ως Εντευκτήριο διεθνών Τοκογλύφων;


Μήπως ψιλοεμφανίστηκε αντίζηλος και ψιλοφοβάται το ρεζίλι της καράφλας  μετά κεράτου;


Μήπως, κρίση έχουμε, δεν του φτάνουνε τα λεφτά του αθρώπου για όλο το μήνα και αναγκάζεται να πηγαίνει στο συσίτιο του Δήμου;


Μήπως δεν έχει να πληρώσει τη δόση του σπιτιού του και πάει να του το φάει η τράπεζα;


Μήπως πάσχει από καμμιά παράξενη αρρώστεια και του έκοψε ο Λοβέρδος τα φάρμακα;


Μήπως του μειώσανε το επίδομα ανεργίας;


Μήπως τον απολύσανε από το Δημόσιο;


Μήπως του χώσανε κάνα Μεσοπρόθεσμο στον απαυτό του και ζορίζεται όταν κάνει εξέταση προστάτη;


Μήπως σκέφτεται να πάει στα ξένα επειδή δεν βρίσκει πουθενά δουλειά; (Αμάν και πότε!)


Μήπως δεν πλήρωσε τον δοσά και του κατασ χέσανε το καλό του το κοστούμι;


Μήπως έβγαλε ρόζους στα χέρια απ΄τον γκασμά και από τα ασήκωτα βάρη κοίλη;


Μήπως έμαθε ότι διώχνει το mega την Τρέμη και δεν μπορεί να το αντέξει; (Ποιός θα μπορούσε;) 



ΥΓ 1 : Ενισχύσατε παρακαλώ την προσπάθεια του μπλοκ να...εγκλωβίσει και άλλους ανυποψίαστους πολίτες σε έναν παραγωγικό διάλογο κατά της πράσινης ρεντικολέντζας και συμμετάσχετε στον παραπάνω διαγωνισμό.

ΥΓ 2 : Δεν είναι διαγωνισμός αλλά δεκτή η κάθε συμμετοχή. Συμπληρώστε τις πιθανές αιτίες για το αβάσταχτο ζόρι που τραβάει ο πρωθυπουργός. Οι τρεις καλύτερες ιδέες θα βραβευθούν!

ΥΓ 3 : Τα βραβεία: 3ο Βραβείο, δεκαπέντε μέρες σε ξενοδοχείο 7 αστέρων, όλα μέσα, με συνοδό την Α. Διαμαντοπούλου.

2ο Βραβείο, μία βδομάδα σε ξενοδοχείο 7 αστέρων, όλα μέσα, μαζί για παρεούλα η Α. Διαμαντοπούλου.

1ο Βραβείο, μονοήμερη με τα πόδια, όλα τα έξοδα δικά σας, αλλά χωρίς την Διαμαντοπούλου.





 

Νέα μέτρα, νέα πακέτα, νέα πογκρόμ. Γενική απεργία διαρκείας τώρα; Μπουάχαχαχαχαχαχαχααχ!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2loiY2t_AFCLdk4dK3mmX2HTDBLUnMj0efHeUuEN9HoYC49GVnWdAAQXu9CtgSbBANEf5m8Pi02iaxv-zHKgO5aTLl6WwjwtGqTSqEuGAawuDiP68UJ3VYiJN1GrTrzNACs58sWJeneZ6/s1600/vdieoideo.jpg

Κρίμα που δεν ζει πλέον ο Παυλάκος, το καταπληκτικό χταποδάκι-Μήδεια του Μουντιάλ, να τον ρωτούσαμε αν, πότε και με ποιόν τρόπο θα ξεσηκωθεί ο Έλληνας κατά των μέτρων της τρόϊκας και του πασόκ. Σίγουρα θα μας έδινε την σωστή απάντηση το συμπαθητικό μαλάκιο, για την αντίδραση του μαλάκα του Έλληνα, που δεν λέει μετά από έναν χρόνο διαρκών χτυπημάτων κάτω απ΄την ζώνη, να περάσει μαζικά και αποφασιστικά στην αντεπίθεση, να βάλει τέρμα στην προσβολή της νοημοσύνης του, στον βιασμό της ζωής και της αξιοπρέπειάς του.

Αφού δεν μπορούμε να καταφύγουμε στις σίγουρες μαντικές ικανότητες του οχτάποδου Παύλου, ας καταφύγουμε στις όποιες μικρές μαντικές ικανότητες της...πεζής μας φαιάς  ουσίας.

Ερώτηση πρώτη: Θα ξεσηκωθεί ο Έλληνας κάποτε;

Απάντηση: Φυσικά! Όταν πεινάσει! 

Τόσο πολιτικά ώριμοι και τσαμπουκάδες είμαστε:

Αφού δεν είμαστε άξιοι να ξεσηκωθούμε ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ, θα περιμένουμε για να ξεσηκωθούμε, υπομονετικά, στωικά μέχρι να μας κόψει λόρδα και να ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ !

Το μόνο σίγουρο, και μπορώ να πω χαιρέκακα ότι είναι και το μοναδικό που μας αξίζει, είναι ότι θα πεινάσουμε! Γιατί όσο στοκάρουν τόσοι και τόσοι πολυθρονάκηδες, ημιβολεμένοι, "ιδεολόγοι" και λοιποί χρόνια διστακτικοί  "ε, μου κόψανε αρκετά, αλλά έχω ακόμα. Μαλάκας είμαι να ρισκάρω;" τόσο οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην πείνα! Γιατί τρόϊκα και πασόκ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΗΝ ΧΑΡΗ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ! Αυτό το έχουν πάμπολλες φορές αποδείξει: Εκατό φορές ακούσαμε την πρόταση "τέρμα τα μέτρα" και άλλες τόσες την...αισθανθήκαμε ωσάν παλούκι στα οπίσθιά μας!

Και αν χρειαζόμαστε σπρώξιμο, κομματική εντολή ή άδεια ή δέκα καντάρια πειθώ συν τρία ζεμπίλια υπέρβαση για να πάρουμε μέρος σε κάποια μορφή αντίστασης, ε τότε θα βγούμε από μόνοι μας, περήφανοι και πειναλέοι! Τι λέει εδώ ο βραχόκηπος; Γουστάρω, λέει!

Ο τρόπος που θα ξεσπάσει ο πεινασμένος κάτοικος αυτής της χώρας δεν διαφέρει σε τίποτα με τον τρόπο που ξεσπάει ο κάθε πεινασμένος ανά τον πλανήτη: 

Θα γίνει της πουτάνας! 

Διάλλεξα αυτήν την απόλυτα ελληνική έκφραση γιατί συνδυάζει λεκτικά την επανάσταση με την γεννετήσια επιθυμία, το τερπνόν μετά του ωφελήμου δηλαδή.

Θα είναι μιά απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη: Το καθεστώς ωθεί με ακραίες βίαιες πολιτικές λιτότητας τον πολίτη σε ακραίες αντιδράσεις. Το πασόκ θα βρεθεί αντιμέτωπο με ένα πολλαπλάσιο της βίας που χρησιμοποίησε το ίδιο για την καταστολή της ευημερίας της κοινωνίας! Δεν υπάρχει άλλο σενάριο. Ή νομίζετε ότι θα την πηδήξει αυτή την φορά η λέρα του πασόκ με τιμωρία στο ένα πόδι στην γωνία της αντιπολίτευσης;

Μπα, αλλά δεν θα πάρει πιά από τα ίδια ο παρίας! Ας σπάει ο Παπανδρέου και η μαφιόζικη κομπανία του ότι θέλει και όσο θέλει. Στο τέλος, γι΄αυτό νάναι σίγουρος, αυτοί θα πληρώσουν τα σπασμένα! Ο επικείμενος οικονομικός θάνατος της κοινωνίας μας θα είναι και  ο θάνατος του πασόκ! Μιά κι΄έξω: Καζανάκι και κάτω!

Αλλά μέχρι να φτάσουμε ως εκεί, ας κάνουμε τις όποιες διακοπούλες μας, δεν βιάζεται το Μεσοπρόθεσμο! Στο επόμενό μας ραντεβού θα είμαστε πάντως όλοι στην ώρα μας:

Στο ραντεβού με την φτώχεια!

Περί Αμνησίας

http://view.stern.de/de/picture/2008689/AMNESIE-Schwarz-Still-%26-Objektfotografie-510x510.jpg

Το πολιτικό σύστημα που επέλεξε το Κεφάλαιο για να κάνει την δουλίτσα του, από την μία η συντηρητική παράταξη της Δεξιάς που καλύπτει η νέα δημοκρατία και από την άλλη η θατσερική νεοφιλελεύθερη παράταξη της Δεξιάς που καλύπτει το μεταλλαγμένο πασόκ , στηρίζεται σε ένα μεγάλο βαθμό στο υπέροχο φαινόμενο της Αμνησίας.

Ένα φαινόμενο που καλλιεργείται φυσικά και τεχνηέντως από τα επικοινωνιακά επιτελεία των δύο αυτών κομμάτων, αλλά φυτρώνει με απίστευτη ευκολία και από μόνο του στον μεγάλο μπαξέ του δικομματισμού. Το φαινόμενο της Αμνησίας εμφανίζεται περιοδικά και εκδηλώνεται επιλεκτικά. Δεν είναι φυσικά αμιγώς ελληνικό φαινόμενο, παρουσιάζεται σε όλα τα κράτη του κόσμου, αλλά στην χώρα μας έχει αναβιβαστεί σε υψηλή Τέχνη και πρωτοπόρα Επιστήμη.

Το πρώτο κρούσμα Αμνησίας παρουσιάζεται ως εκ θαύματος ένα δευτερόλεπτο μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών! Μαζικά, μπαμ και κάτω! Ένα μικρό παράδειγμα: 4 Οκτωμβρίου 2009 και ώρα 21.00 "Λεφτά υπάρχουν"- 4 Οκτωμβρίου 2009 και ώρα 21.00 και ένα δευτερόλεπτο "Τι; Λεφτά υπάρχουν; Ποιός το λέει αυτό; Μα δεν υπάρχει ούτε σάλιο"!

Αλλά, ω θαύμα, ταυτόχρονα με το πρώτο κρούσμα Αμνησίας εμφανίζεται στον "ασθενή" και η πρώτη ένδειξη...ανάρρωσης! Όχι φυσικά γενικά σε όλο το μέτωπο, αλλά τέλος πάντων προς μία κατεύθυνση, κάτι είναι κι΄αυτό: Ο "ξαφνικά ασθενής", ας τον ονομάσουμε χάρην ευκολίας εντελώς τυχαία, πασόκ, ο οποίος ξέχασε τα πάντα που έχουν να κάνουν με τον ίδιον, εμφανίζει εντελώς απροσδόκητα οξεία κρίση...μνημονικού: Θυμάται τα πάντα που αφορούν τον αντίπαλο! Κάνατε αυτά, κάνατε εκείνα, να σας χώσουμε μια εξεταστική τώρα που τα θυμηθήκαμε, μη πάει χαμένη η ευκαιρία, τέτοια. Τι σου κάνει η φύση!....

Η ασθένεια διαρκεί περίπου μία τετραετία, τόση είναι η ταρίφα της! Στον τέταρτο χρόνο ο ασθενής παρουσιάζει εικόνα μνημονιακής αποσύνθεσης. Ούτε γνωρίζει πλέον τι είναι, τι ήταν, ούτε καν αν ήταν ποτέ κάτι, τύφλα νάχει η Άλτσχάϊμερ! Αλλά, πάλι ξαφνικά, εκεί που ο "μνημονιακά" κλινικά νεκρός ασθενής δεν θυμόταν μήτε το ΠΑ για να κάνει την  πολιτική που είχε υποσχεθεί, με αποτέλεσμα να την έχει πέσει στην δόλια την κοινωνία με ότι είχε απομείνει, ΣΟΚ και ΣΟΚ και ΣΟΚ δηλαδή, εκεί που λες "ε να δεις τι αγγούρι έχουν να λάβουν σε ένα μήνα στις εκλογές τα καθήκια", εκεί λοιπόν επιστρέφει η μνήμη τους σαν να μην είχε χαθεί ποτέ! Θαύμα! Απίστευτο μεν αλλά αληθινό, μέσα από μυστήριες και άγνωστες στην επιστήμη διεργασίες αυτοΐασης ξεπετάγεται από το τίποτα ένας Κολοσσός Μνήμης, τύφλα νάχει ο Φόρεστ Γκαμπ!!

Με την μία ρε σεις! Να τους βλέπεις στην μία παραπέντε να μην μπορούν να συλλαβίσουν την λέξη "παπατζηλίκι" και στην μία ακριβώς να σου απαγγέλουν απ΄έξω κι΄ανακατωτά τα απομνημονεύματα της Λένχεν Ντέμουτ και το Κεφάλαιο του Μαρξ απ΄ την ανάποδη! Εκεί να δεις παραλήρημα σοσιαλιστικής μνήμης, εκεί να δεις όργια Αλλαγής και Πρώτα ο μαλάκας ο Πολίτης, που είχε εξαφανιστεί στα Τάρταρα της κυβερνητικής Λήθης όταν το καθεστώς ήταν...ξεχασιάρικο και μαστιζόταν από την Amnesia forte neoliberalis.

Κάθε περίπου τέσσερα χρόνια ο ίδιος κύκλος. Οι κυβερνήσεις αλλάζουνε, μα η Αμνησία μένει, που λέει και το γνωστό λαϊκό τραγούδι. Στην παράξενη αυτή ασθένεια της Μνήμης επιδίδονται μάλιστα και οι...οπαδοί των κύριων ασθενών! Ααα μάλιστα! Χωρίς την συμμετοχή των οπαδών, Αμνησία γιόκ, που λένει και οι φίλοι μας οι Τούρκοι! Λειτουργεί εντελώς διαφορετικά μεν, αλλά με τα ίδια...ευεργετικά αποτελέσματα.

Η οπαδική Αμνησία χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες: Στην...μπαγιάτικη και στην...φρέσκια! Η πρώτη κάνει την εμφάνισή της κάθε φορά που ο ψηφοφόρος αποφασίζει να τιμωρήσει την κυβέρνηση, ψηφίζοντας την μέχρι τότε αντιπολίτευση! Εκεί που ο...ασθενής ξεχνάει ως διά μαγείας όλα όσα έπραξε αυτό το κόμμα στο παρελθόν ως κυβέρνηση! Αλλά μόνο αυτά, όλα τα άλλα παραμένουν ολοζώντανα στην μνήμη του! Μέγα Θαύμα!

Η φρέσκια οπαδική Αμνησία είναι η πιό βαρειά και αλλόκοτη μορφή αυτής της ασθένειας! Εδώ διαγράφονται από τον εγκέφαλο φαστ τρακ, με μαχαίρι, όλα όσα αφορούν το κόμμα στην τωρινή θητεία του ως κυβέρνηση! Και το πιό μαγικό και παράδοξο στην υπόθεση είναι, ότι η Αμνησία εμφανίζεται με την μία από το τίποτα, με την έναρξη της νέας προεκλογικής εκστρατείας! Και γαμώ τα θαύματα!

Ουδείς γνωρίζει ακριβώς τι προκαλεί αυτήν την όσο διαδεδομένη ασθένεια της πολιτικής μνήμης. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι τα αποτελέσματά της είναι καταστροφικά! Ιδιαίτερα όταν η πολιτική και η οπαδική Αμνησία συνοδεύεται, όπως στην περίπτωση της χώρας μας, από το τερατούργημα στο όνομα της Δικαιοσύνης που ακούει στο όνομα βουλευτική Αμνηστία.