21/12/14

Παναγιώτης Μελάς: Την επόμενη ψηφοφορία θα σας τα κάνω...μελάτα





Πάει ένας ασθενής σε γνωστό του γιατρό και αρχίζει τη κλάψα: Ωχ Μιχάλη, φίλε μου, τελικά δεν την αποφεύγω την εγχείρηση ανοικτής καρδίας. Και τι να κάνω, που λένε γιά πριόνισμα θώρακα και που σου ανοίγουν το στήθος σαν να είναι εφημερίδα στο καφενείο, που πέφτουν πεντέξη μαζί στα αθλητικά; Αχ και δεν πρόλαβα καν να κλείσω τα 75 μου, και που έχω τόσα όνειρα ακόμα, η βιάγκρα νάναι καλά.

Ακούει προσεκτικά το φίλο του ο Μιχάλης. Χειρούργος ο ίδιος και μάλιστα από τους καλούς. Μη φοβάσαι ρε Μπάμπη, του λέει ο άνθρωπος της επιστήμης χτυπώντας τον φιλικά στην πλάτη. Μην φοβάσαι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, θα σε εγχειρήσω εγώ. Μεγάλη υπόθεση να έχεις φίλο χειρούργο! Εδώ είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις φίλο ηλεκτρολόγο, και δεν θάτανε άμα ήτανε γιατρός; Ακούει ο Μπάμπης και λέει να τον αγκαλιάσει από ευγνωμοσύνη, αλλά κρατιέται ακόμα λιγάκι, εγχείρηση είναι αυτή. Δηλαδή, του λέει, όταν λες, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, εννοείς ότι αν μου κάνεις εσύ την επέμβαση, θα είναι σίγουρα 100% επιτυχής; Ναι, απαντάει ο γιατρός. 100%!

Μεγάλη δουλειά νάχεις φίλο χειρούργο...

Μετά μπήκανε στις λεπτομέρειες: Από εδώ θα στο χώσω, από εκεί θα βγεί, νυστέρι από εδώ, άνοιγμα από εκεί, βούλωμα από εκεί, βάλε-βγάλε από πάνω, κόψε-ράψε από κάτω και άμα περισσέψει κάτι στον κουβά. Τα χρειάστηκε με τόσο αίμα ο ασθενής; Ρε συ Μιχάλη, δε λέω, καλό ακούγεται, αλλά πολύ μοβόρο αδερφάκι μου. Δεν γίνεται πιό χαλαρά;

Φυσικά δεν γίνεται. Αν γινότανε, δεν θα έμπαινες μέσα στο Σισμανόγλειο και θα χανόσουνα.    Θάλαμοι, θαλάμια, διάδρομοι, καμπινέδες ασθενών, ντουζ ασθενών, και του πουλιού το γάλα δηλαδή. Τζι πι ες χρειάζεσαι γιά να βγεις. Ο Μπάμπης δεν καταλάβαινε: Καλά ρε Μιχάλη, επιμένει, δεν υπάρχει στατιστικά θνησιμότητα γιά εγχειρήσεις ανοικτής καρδίας; Πως, 8%, απαντάει με ένα πλατύ χαμόγελο ο γιατρός.

Ξαφνικά άρχισε κάτι να χτυπάει, ένας παράξενος διακεκομμένος ήχος, σαν να προερχόταν από μιά μηχανή. Τι κλακ-κλακ είναι αυτό ρε Μπάμπη, ρωτάει παραξενεμένος ο γιατρός. Να πάω να δω, μήπως είναι καμμιά ισπανίδα χορεύτρια με καστανιέτες έξω από την πόρτα κι΄έρχομαι. Κάτσε κάτω γιατρέ, τα δόντια μου είναι, απαντάει ο Μπάμπης. 8% θνησιμότητα; Βαγγελίστρα μου! Γιά έναν "χέστη" σαν τον Μπάμπη κάτι σαν τον σίγουρο θάνατο. Ο γιατρός γέλασε. Μη φοβάσαι ρε, γιά σένα θα ισχύει το 0,0% θνησιμότητα. Καλά, Θεός είσαι ρε, ρωτάει ο Μπάμπης. Όχι ρε Μπάμπη, απλά με σένα θα ανοίξω μία νέα σελίδα στην στατιστική θνησιμότητας. Ξεκινάμε δηλαδή στατιστική από την αρχή. Από το μηδέν. Καταλαβαίνεις; Οι πρώτοι 8% ασθενείς που θα ανοίξω, θα είναι "άτυχοι". Θα φροντίσω να είναι άτυχοι, πως να στο πω αλλιώς; Εσύ θα είσαι ο πρώτος των 92%.

Μεγάλη δουλειά νάχεις φίλο χειρούργο...

Ο Παναγιώτης Μελάς είναι χειρούργος. Ο Παναγιώτης Μελάς είναι και βουλευτής. Ανεξάρτητος μάλιστα, αφού μετά από φήμες ότι έγινε στόχος/δεν έγινε στόχος, τα πήρε/δεν τα πήρε, καταλαβαίνετε/κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, την έκανε από τους ΑΝΕΛ του Καμμένου και άνοιξε φτερά προς άλλες κατευθύνσεις. Ο Παναγιώτης Μελάς είναι σοβαρός άντρας. Αφού τον έχει εκλέξει ο ελληνικός λαός, μπορεί να μην είναι σοβαρός; Ο εν λόγω αυτός σοβαρός ανήρ, ιατρός χειρούργος παρακαλώ, ανεξάρτητος βουλευτής παρακαλώ, κλήθηκε -από την ρουφιάνα στατιστική- να δώσει πάλι βροντερό παρών στην ζωή του τόπου. Και τι θα γινόμαστε, αν δεν το έδινε...

Δώστε τώρα προσοχή, να δείτε πόσο κακός είναι ο κόσμος. Ρωτάνε τα παιδιά των ΜΜΕ, Παναή, θα ψηφίσεις ή δεν θα ψηφίσεις Δήμα; Η απάντηση του σοβαρού όπως είπαμε πολιτικού και επιστήμονα ανάλογη της ευθύνης του απέναντι στον εγχώριο και αλλοδαπό Ελληνισμό: Ναι! Τι ναι ρε ψώνιο, ρωτάνε κάτι ζόρικα δημοσιογραφάκια, θα ψηφίσεις Δήμα ή ου; Το βιολί του αυτός: Ναι.

Μετά άρχισε τα παράξενα περί στατιστικής της πολιτικής θνησιμότητας και άλλα παρόμοια: Φίφτυ-φίφτυ να ψηφίσει ναι ή όχι, αλλά αν βάλει υποψηφιότητα ο έχταχτος κύριος Δήμας, θα ψηφίσει κατά 80% υπέρ του, να σωθεί το έθνος, το χρηματιστήριο, το Ευρώ, η ΕΕ και ο Πανιώνιος, που είναι κρίμα να καταστραφεί τέτοιο ιστορικό σωματείο. 80%; Και τα υπόλοιπα 20% τι θα γίνουν ρε μούργο, επέμεναν τα δημοσιογραφάκια. Δεν είπε ο κύριος Μελάς. Τι να πει; Με ποσοστά δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη. Τι να πεις; Παιδιά, είμαι σύμφωνος κατά 52,5% ότι θα στηρίξω το σαμαροβενίζελο, αλλά μπορεί κατά 47,5% να το στείλω στο διάολο. Ή λες στην γκόμενα, κατά 60% είσαι και γαμώ τις γυναίκες, κατά 40% όμως δεν βλέπεσαι; Περίμενε λοιπόν την πρώτη ψηφοφορία γιά τον νέο Παπούλια στην θέση του Παπούλια. Φτάνει η σειρά του, Παναγιώτης Μελάς φωνάζει ο πρόεδρος της Βουλής, σηκώνεται ο Παναγιώτης, όλα τα βλέματα πάνω του. Ή τουλάχιστον 99,33% των ματιών. Θα πει κάτι ο γιατρός; Τι θα πει ο γιατρός; Πως θα το πει ο γιατρός; Ένα έθνος να κρέμμεται από τα χείλη τού χειρούργου!

Παρών!

Ναι κυρίες και κύριοι, παρών! Με άλλα λόγια κατά της εκλογής του έχταχτου κυρίου Δήμα ο Παναγιώτης! Και το παίζανε με 80% στάνταρ ένα στο στοίχημα! Τέτοιο χουνέρι ο γιατρός! Τον ζντριμώχνουνε μετά τα κανάλια και γίνεται το "έλα να δεις χειρούργο να μπαλώνει": Γιατί παρών ρε λαμόγιο; Αφού δήλωνες κατά 80% υποταγή ρε!  Ο σοβαρός βουλευτής και επιστήμων την είχε έτοιμη την απάντηση: Γιά τα μάτια της στατιστικής βρε παιδιά! Με το σημερινό "παρών" ξεμπέρδεψα με τα αρνητικά 20% και τώρα μπορώ να ψηφίζω κάθε μέρα Δήμα.

Τι θα έλεγε γιά όλα αυτά ο γίγαντας ιατρός και τιτάνας βουλευτής Μελάς; (Και κανιά κατοστή έτεροι συνάδελφοί του, Numbers δηλαδή-να μη τα πούμε νούμερα και μας πουν ότι βρίζουμε πάλι- που "κοσμούν" δια της παρουσίας τους τα έδρανα της Βουλής).

Μεγάλη δουλειά να έχεις ένα σωρό μαλάκες, να σε ψηφίζουν...