1/7/13

Η NSA προσπάθησε να κατασκοπεύσει και την Ελλάδα. Απέτυχε όμως. Η Αμερική τα ήξερε ήδη όλα





Άμα δεν ξέρεις πως να σκοτώσεις την ώρα σου, βρίσκεις πάντα έναν τρόπο. Ρίχνεις πασιέντζες φερ΄ειπείν. Ή βάζεις το ΠΑΟ-ΟΣΦΠ του φάϊναλ φορ του Βερολίνου και το βλέπεις για 100στή φορά. Ή ανακαλύπτεις ότι μάζευες στα μικράτα σου γραμματόσημα και ξαναρχίζεις απ΄την αρχή. Άφθονες λύσεις. Και αν είσαι δημόσιος υπάλληλος, αμέτρητες! Και δεν χρειάζεται καν δική σου πρωτοβουλία, το σύστημα φροντίζει γι΄αυτό. Θυμάμαι μιά υπέροχη περίπτωση που μας απασχόλησε κάποτε ολόκληρους μήνες.

Ήταν την εποχή του εμφύλιου της Γιουγκοσλαυΐας, όταν εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι εγκατέλειπαν την κόλαση του πολέμου, αναζητώντας σωτηρία και άσυλο στις χώρες της Ευρώπης. Η επικοινωνία με τους φυγάδες ήταν λόγω γλώσσας κάτι παραπάνω από προβληματική και οι μεταφραστές μετρημένοι στα δάχτυλα ενός άτυχου (πάρα πολύ άτυχου) μαραγκού. Και εκεί πάνω στην απελπισία μας, εμφανίζεται ξαφνικά ένας νεαρός πρόσφυγας που έπαιζε και τις δύο γλώσσες στα δάχτυλά του! Σωτηρία! Να του δώσουμε ένα συμβόλαιο εργασίας, να ξεκινήσει αμέσως δουλειά στους καταυλισμούς υποδοχής το παιδί, είπε ένας. Και επειδή αυτός ο ένας ήταν μάλιστα ο υπουργός, η υπόθεση απόκτησε ταχύτητα φωτός. 

Ωραία. Τι λέει ο νόμος; Ο νόμος λέει, πας μπαγάσας πρόσφυγας δικαιούται άδειαν εργασίας, όταν αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας. Τα εξυπηρετεί εδώ; Αν τα εξυπηρετεί λέει!  Ωραία. Υπηρεσιακή επιστολή στο Εργασίας: Γειά ρε Νίκο, ο Τάδες από την Πρόνοια είμαι, πως πάει; Εχουμε που λες εδώ ένα παιδάκι, ξενάκι, καλό παιδάκι, που μπορεί να μεταφράζει ρε συ. Μας σώζει το παιδί. Αυτά τα στοιχεία του, βγάλε στα γρήγορα μιά άδεια εργασίας και στείλτηνα, πολύ θα με υποχρέωνες. Η βάρκα δεν μπάζει άλλο νερά, πέρνα το Σάββατο να βγάλουμε κάνα ψαράκι.

Κάθεται ο Εργασίας, βουτάει το πληχτρολόγιο και αρχίζει να κοπανάει τα πλήχτρα: Γειά ρε Τάδε, ο Νίκος είμαι. Ρε συ Νίκε, το καταστατικό λέει μαλακίες. Λέει, πας πρόσφυγας έχει δικαίωμα άδειας εργασίας, όταν είναι κάτοχος πράσινης κάρτας παραμονής. Πάρε τον Μπάμπη που είναι διευθυντής και φίλος τσίφτης, να σε εξυπηρετήσει. Τα λέμε στην βάρκα.

Στον Μπάμπη η σκυτάλη: Λαμβάνομεν την τιμήν, αλλά όχι και τόσο, γιατί ένεκα φιλίας με τον Νίκο του Εργασίας έχομεν μέσον και δώσε στον κάτωθι αλλοδαπόν πράσινη κάρτα παραμονής, να δουλέψει για λογαριασμό μας, γιατί τα παίξαμε. Υπογραφή, Τάδες, διευθυντής Πρόνοιας. Χάρηκα πολύ, να περάσετε.

Ούτε μισή ώρα αργότερα κουδουνίζει ένα μέιλ από το Αλλοδαπών στον υπολογιστή. Εδώ Μπάμπης, Αλλοδαπών. Γειά ρε φιλάρα Τάδε, χάρηκα ρε φίλε. Κοίτα, εγώ λόγω φιλίας, αδερφικής μάλιστα, με τον Νικόλα, ευχαρίστως να σε κάνω τη δουλειά. (Σαλονικιός ο Μπάμπης). Τον βγάζω πράσινη κάρτα ατάκα κι΄επιτόπου, αρκεί να εργάζεται κανονικά το παιδί και να μη λαμβάνει προνοιακό επίδομα, όπως λέει και ο νόμος.

Αρχίζουν τα τηλεφωνήματα. Βγάλτου πρώτα εσύ ρε φίλε πράσινη και μετά του βγάζει ο Νίκος άδεια εργασίας και καλύπτεσαι. Μπα, ρίσκο, να του βγάλει πρώτα ο Νίκος άδεια εργασίας να καλύπτομαι εγώ και μετά. Τηλέφωνο στον Νίκο. Ρε συ Νίκε, άμα έδινες εσύ μιά αδειούλα εργασίας μπροστάντζα; Απαπαπαπαπα, ο νόμος! Να δώσει ο Μπάμπης μπροστάντζα.

Αυτό που λέμε "εδώ δαγκώνει η γάτα την ουρά της". Που πήγε τελικά; Κατ΄αρχήν να πούμε πόσο πήγε. Έξη μήνες! Και που πήγε; Πουθενά. Ο νόμος δεν είχε γίνει για να δίνει σε κάτι λύση, αλλά για να περνάει ο υπάλληλος την ώρα του. Ωραία πράγματα.

Αυτά τα ωραία και προσωπικά μού ήρθαν στον νου καθώς διάβασα σήμερα την συγκλονιστική είδηση:


Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν και την Ελλάδα!

Την Ελλάδα! Που διοικείται από ξένους! Από ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ! Που δεν μπορεί ούτε για κατούρημα να πάει άνευ άδειας των αφεντάδων της! Που δεν υφίσταται καν στον χάρτη! Που ούτε δικό της ταμείο έχει! Ούτε δική της κυβέρνηση και Βουλή! Ούτε καν δική της βούληση! Τι να κατασκοπεύσεις σε μία χώρα την οποία έχεις απόλυτα στο χέρι σου, που ελέγχεις το μηχάνημα που την κρατάει στην...σωτηρία (καλά κρασά), που εσύ αποφασίζεις την ποσότητα του μεδουλιού που περιέχουν τα κόκκαλά της!

Καλά ρε παιδιά, υπάρχουν στα Δημόσια ένα σωρό αργόσχολοι, αλλά όχι και τόσο. Μιλάμε για τρομερή σπατάλη δημόσιου χρήματος οι Αμερικάνοι, αυτοί μας ξεπεράσανε κι΄εμάς. 

Ρε συ Μπαράκ. Μήπως έχεις υπ΄όψη σου τον όρο "αξιολόγηση";



Κλείσαμε από πίσω...




Τέρμα από σήμερα η επιβίβαση από την πίσω πόρτα σε συνολικά 46 λεωφορειακές γραμμές της ευρύτερης περιοχής Αθηνών μετά από απόφαση του Υπουργείου Υποδομών. Το μέτρο που ξεκινά πιλοτικά σε 46 διαδρομές θα επεκταθεί σύντομα σε όλο το δίκτυο.

Κατά τα γερμανικά πρότυπα ο επιβάτης θα επιβιβάζεται μόνο από την μπροστινή πόρτα και θα δείχνει στον οδηγό το εισητήριο ή την κάρτα απεριορίστων διαδρομών που κατέχει. Το μέτρο καλείται να μειώσει τον αριθμό των "λαθρεπιβατών", όπως λέγονται στην αργκώ των τροϊκικών δυνάμεων κατοχής οι πάλαι ποτέ τζαμπατζήδες.

Μαζί με το νέο μέτρο ο επιβάτης καλείται να πληρώσει και ένα καπέλο της τάξης των 0,10 λεπτών ανά εισητήριο, εις ένδειξην ευγνωμοσύνης που η αποβίβαση από την πίσω πόρτα παραμένει και εις το μέλλον δωρεάν.

Κλείσαμε λοιπόν από πίσω, τώρα τον παίρνουμε μόνο από μπροστά... 



Κλείστο το ρημάδι ρε MEGAλε!




Αν έχεις επιστρέψει μόλις στην Ελλάδα μετά από εικοσαετή παραμονή σε Μάλι, Σομαλία, Λιβύη και Μπουρκίνα Φάσο θα το καταλάβεις αμέσως: Το χειρότερο αφρικανικό κανάλι είναι χωρίς αμφιβολία το MEGA. Χωρίς αμφιβολία και χωρίς αντίπαλο. Δε πα να ζορίζονται τα Σκάγια και οι Αδένες, δε πα να κάνει φιλότιμες (και αφιλότιμες) προσπάθειες η κομματοσκυλοδιοικούμενη και νυν αυτοεπαναστατημένη (γιά την πάρτη της δηλαδή)  ΕΡΤ. 

Το MEGA καταφέρνει να προηγείται έτη φωτός των άλλων οχετών, επειδή μιλάει κατευθείαν στο DNA του δικομματισμένου πασοκονουδουβολεμένου Νεοέλληνα. Σάρκα εκ της σαρκός μας το κανάλι, φτυστό, κατάπτυστο, κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωσιν. Κινείται πάνω στα χνάρια μας, έχει τα ίδια ένοχα δαχτυλικά αποτυπώματα, την ίδια διεφθαρμένη πορεία, την ίδια αρρωστημένη διαδρομή.

Βασικά δεν πρόκειται καν για τηλεοπτικό κανάλι, αλλά για την πολλαπλά συμπυκνωμένη πεμπτουσία της διεφθαρμένης μεταπολίτευσης και ταυτόχρονα τον ομφάλιο λώρο της διαπλοκής. Η ειδική του σχέση με τα "κόμματα εξουσίας" είναι παραπάνω από οφθαλμοφανής: Το MEGA δεν είναι μιά απλή επιχείρηση, το MEGA είναι το αντάλλαγμα. Σου αναθέτω δημόσια έργα αγαπητέ κύριε κατασκευαστή, μου κατασκευάζεις την "αλήθεια" που με συμφέρει. Τόσο απλά.

Γνωστά όλα αυτά, αλλά σιγά μη χαλάσει την ζαχαρένια του ο Έλληνας. Πρωτοβουλίες κατά του MEGA; Ναι, καλά. Εμπάργκο των κομμάτων της αντιπολίτευσης; Έλα τώρα μωρέ, με τέτοια θα ασχολούμαστε; 

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, αλλά δεν πειράζει. Το MEGA προσβάλλει την νοημοσύνη μου, προσβάλλει τις έννοιες της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, αυτό το μηδαμινό που περνάει από το χέρι μου θα το κάνω:

Δεν βλέπω MEGA. Στην ανάγκη κοροϊδεύω τον εαυτό μου και μόνος μου!