24/9/11

Σόϊμπλε: Σε κανιά δεκαριά χρονάκια την ξεσκίζετε την κρίση παίδες!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjX1tF1oLsrtblUORNF34Utq_jq0aRvD_yJb_c1uyEkYsAoXqy3caacFxOdm-PGWX-tAa7WKGxHTe7XNvg0KBcw9N-iudMDvyaSBLjTHzqqJLSYFnow1WkioJHxOvxeTl4v2VqOWPEf-lk/s400/P9260215.JPG

Πατάμε σταφυλάκια κυρίες και κύριοι! Πατάμε σταφυλάκια μέχρι το τέλος της εποχής τους, και όταν τελειώσουν πιά αυτά, βάζουμε και πατάμε ότι έχει μείνει: Την ζωούλα μας!

Το ζητούμενο είναι να βγαίνει ζουμάκι. Ότι ζουμί νάναι: Μούστος, ιδρώτας, αίμα! Ζουμάκι για τα "παιδάκια" που περιμένουν ανυπόμονα στην γωνία, να πιούν. Και στην ελληνική γωνία, και στην γερμανική, και στην γαλλική, και σε όλες τις γωνίες.

Τα "παιδάκια" που περιμένουν, είναι όλα τα λεφτά, εμείς πρέπει μόνο να χορεύουμε. Διασκέδαση αλλά και ιερό καθήκον απέναντι, απέναντι σε ποιόν άραγε, να χορεύουμε: Όλοι οι "ξυπόλυτοι" ξυπόλυτοι στο πατητήρι της ζωής μας σε έναν ξέφρενο διονυσιακό κυκλικό χορό για χάρη των τσίφτηδων των.... παπουτσωμένων! Πάνε πια οι παλιές...καλές εποχές, που σε έβαζε κάτω ο παπουτσωμένος και σε πάταγε μέχρι τελευταίας σταγόνας. Τώρα υπεύθυνος για το ξεζούμισμά σου είσαι εσύ ο ίδιος!

Στην όμορφη εποχή που ζούμε κατάφεραν να μας πείσουμε ότι το αυτοπάτημα είναι αναγκαίο! Ή πατιέσαι, ή την πάτησες, σου επαναλαμβάνουν εκατό φορές την ημέρα οι διάφοροι σωτήρες σου. Ντόπιοι και ξένοι! Σαν τον φίλο μας τον γερμανό ΥΠ.ΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, καλή του ώρα.

"Πατάτε αλλήλους φίλοι Έλληνες, άντε μόνο δέκα χρόνια ακόμα μείνανε", μας...εμψυχώνει από το μακρινό Βερολίνο ο...φιλέλην γερμανός πολιτικός, πού φοβάται μήπως καβαλήσουμε από...ηρωισμό το καλάμι, και πάρουμε τους υπέρ "όλων μας" αγωνιζόμενων ηρώων της κυβέρνησης φαλάγγι. Μόνο άλλα τόσα τέρμινα ακόμα παιδιά, θα έλεγε η χαρτορίχτρα που σέβεται τον εαυτό της, ε του Βόλφγκανγκ του...κάθησε η δεκαετία.

Να είχαν πέσει οι σωτήρες μας ρε γαμώ το μιά φορά μόνο κατά 5 ή 10 ή έστω 20% έξω στους υπολογισμούς τους, θα το δεχόμασταν τόσο στοϊκά ως αρμόζει σε έναν αξιοπρεπή μαλάκα. Αλλά οι άνθρωποι τάχουν σπάσει για καλά τα προγνωστικά, ούτε Μπαρτσελώνα στην έδρα της κατά Αγανάκτισης Καρπενησίου μπορούν να προβλέψουν σωστά!

Μιλάει για δέκα χρονάκια ο Σοϊμπλάκος; Ωχ αμάν και είχαμε προγραμματίσει το 2031 γλέντι για την χρυσή επέτειο του γάμου μας. Αναβάλλεται...

Πατάμε πάντως ότι και να γίνει, και δέκα και είκοσι χρονάκια αν χρειαστεί, δεν γίνεται να αφήσουμε το φιλαράκι μας τον Βόλφγκανγκ άνευ ζουμιού! Μας το ζήτησε και ως χάρη ο άνθρωπος: Πατάτε παιδιά εαυτούς και ξεχάστε το "τήνε κάνουμε από την Ευρωζώνη", δεν παίζει, κάντε μου την χάρη, μας ανακοίνωσε χθες να ξέρουμε τι μας γίνεται.

Ε αφού το θέλει τόσο ο Σόϊμπλε γίνεται να εγκαταλείψουμε εμείς την Ευρωζώνη; Να αφήσουμε την Γερμανία μόνη και έρημη και το Ευρώ στους πέντε δρόμους; Τι λέτε, για ένα φιλότιμο ζούμε όλοι μας, αλλού αυτά! Εξ άλλου μας το παράγγειλε ο άνθρωπος: Θα μείνετε μέσα στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος!

Μάλιστα!

Με κάθε κόστος! Σαν να λέμε, δεν πα να κόψετε τα κεφάλια σας ρε ρετάλια! Τι με ενδιαφέρει εμένα αν γίνετε ψωμόλυσσες και δεν έχετε που την κεφαλήν κλίνει; Τα ευρωπουλάκια που μας χρωστάτε θέλουμε να πάρουμε πίσω, όλα τα άλλα τα γράφουμε στα paparia* μας

* Γερμανική οικονομική ορολογία; Γερμανική κατάρα; Άγνωστον, δεν μπορέσαμε να το μεταφράσουμε στα Ελληνικά...

Με κάθε κόστος λοιπόν! Να το...ανάχωμα που υπεραμύνεται της πατρίδας η κυβέρνηση του πασόκ! Τα θέλουμε όλα-πάρτε τα όλα, να το κόστος της παραμονής μας στην Ευρωζώνη, που ονειρεύεται ο Σοϊμπλάκος και προσφέρει υπό την μορφή γης και ύδατος το ένδοξο πανελληνιοσωτήριο πασόκ!

Όλες οι αλήθειες κρύβονται στο πατητήρι πάντως. Και οι αλήθειες αλήθειες, και οι αλήθειες μαϊμούδες! Το πάτημα είναι αναγκαίο, δεν γίνεται να το αποφύγεις. Το πάτημα είναι μια διαχρονική αξία που συνοδεύει τον άνθρωπο...πριν ακόμα γίνει άνθρωπος! Σήμερα συνεχίζουμε αυτή την προαιώνια παράδοση, αλλά καλούμαστε ταυτόχρονα να επιλέξουμε τι θα πατήσουμε: Σταφυλάκια; Την ζωή μας; Ή να πατήσουμε αυτούς που συμφωνούν ότι πρέπει να πατήσουμε τον παρόν μας και το μέλλον των παιδιών μας, γιατί πρέπει να παραμείνουμε με κάθε κόστος σε ανοιχτή γραμμή με τα συνεργεία αφαίμαξης των δανειστών;

Ούτε καν δίλημμα είναι:

Ή σηκωνόμαστε επιτέλους, τους πατάμε...και ότι βγει...
Ή συνεχίζουμε να πατάμε σταφυλάκια και την ζωούλα μας και...καλά κρασιά...