9/3/11

Το πρόβλημα είναι ο μετανάστης!

http://www.jesuskommtbald.de/cms/wp-content/uploads/hoelle.jpg


Σε Κόλαση του Δάντη μετατρέπεται με απίστευτη ταχύτητα η χώρα του Ρίτσου, του Ελύτη και του Σεφέρη! Χώρα τρύπα στην Γεωγραφία, Κρανίου Τόπος, Μακρόνησος του ανθρωπισμού, τόπος εξορίας του πολιτισμού.


Τετέλεσται!


44 ολόκληρες ημέρες περιμένει σε Θεσσαλονίκη και Υπατία η ανθρωπιά καρτερικά σε ένα ραντεβού με την εξουσία που δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ.


44 μέρες απεργίας πείνας, ένα βήμα πριν τον θάνατο αλλά μόνο ένα κυβερνητικό ΝΑΙ μακριά από την ζωή, και ακούς μόνο φωνές και βλέπεις σκιές:


Του τζαμπατζή Ρέππα, λόγω...της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας Κρήτης-Πειραιά...

Του αχυράνθρωπου Ραγκούση λόγω παττακοκικών καταβολών... 

Του καρχαρία Παιδείας Διαμαντοπούλου λόγω...Πανεπιστημιακού Άσυλου...

Του Τραμπουκαλίσματος του Πολίτη Παπουτσή λόγω τσαμπουκά...

Του χοντροβενιζέλου που τον έπιασε ξαφνικά η ανθρωπιστική καΐλα (αλλά του πέρασε πάλι)

Του ξεφτύλα κλεφτοκοτά Λοβέρδου λόγω κίνδυνου...επιδημίας...

Των Μπουταροκαμίνηδων πασοκοδημάρχων που χέστηκαν...

Του Καστανίδη που στέλνει την Ελλάδα για 1,20 στην φυλακή αλλά δυσκολεύεται με 300... 

Του βόθρου της πολιτικής σκηνής Πάγκαλου, που μας θύμισε ότι δεν εκβιάζεται ο βόθρος...

Του κάλπικου νομίσματος Παπανδρέου που κάνει την κότα...


Πρωθυπουργός, υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και Φαρισαίοι, ειδικοί, νομικοί, όλοι δήλωσαν παρών, εκτός ενός Ανθρώπου! Γιατί ένας άνθρωπος έφτανε για να λύσει το πρόβλημα της απεργών πείνας. Ένας!


Το ρισκάρει η κυβέρνηση αυτής της άθλιας χώρας, 44 μέρες ρίσκο με ξένες ψυχές! Το ρισκάρει γιατί διακατέχεται από αυτήν την υπερδόση αδιαφορίας για την ζωή του άλλου, που μας οδήγησε μέχρι εδώ. Δεν είναι οι Άη Παντελεήμονες τυχαίες πλατείες, δεν είναι οι τυχαίες οι συνθήκες που οδήγησαν στην φρικαλέα απανθράκωση των άτυχων Κινέζων.


Δεν είναι καθόλου τυχαίο που πηδάνε οι πρόσφυγες πολέμου στα κρύα νερά της ελληνικής θάλασσας, που ρισκάρουν την ζωή τους (και δυστυχώς για πολλούς απ΄ αυτούς την χάνουν) για να μην πέσουν στις δαγκάνες του ελληνικού κρατικού ανθρωπισμού.


Καθόλου τυχαίο και το σημερινό τραγικό γεγονός του άτυχου άστεγου που άφησε την τελευταία του πνοή στο Θησείο. Δίπλα στην δική μας ζεστασία, στην δική μας σιγουριά, στην δική μας ασφάλεια, στην δική μας ζωή, αλλά μόνο δίπλα, αργοπεθαίνει το φιλότιμο, η καλοκαγαθία, η ανθρωπιά ενός κράτους και μιας κοινωνίας σε κατάσταση αποσύνθεσης.


Το πρόβλημά μας δεν είναι πια η πείνα, η φτώχεια, η δυστυχία και η μετανάστευση!
Το πρόβλημα γι αυτή την χώρα είναι ο πεινασμένος, ο φτωχός, ο δυστυχισμένος και ο μετανάστης.


Και ο αλλοδαπός, και ο ντόπιος μετανάστης...


Νταβούτογλου: Μιλάμε για ΤΟ γέλιο!

http://s.enet.gr/resources/2009-12/davutoglu-2-thumb-large.jpg


Πλακατζής και γαμάτο παιδί ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Νταβούτογλου!

Προχτές έριξε ένα καλό με το Καστελόριζο, πολύ γέλιο! Μπερδεύτηκαν, λέει, τα νερά της θάλασσας και άντε να ξεχωρίσεις εσύ Αιγαίο από Μεσόγειο, έτσι υγρά που είναι και τα δυό τους τα μπαγάσικα. Αλλά το Καστελόριζο μάλλον λούζει τα ποδαράκια του στην Μεσόγειο, καλή θάλασσα, έχταχτη!

Το Αιγαίο αρχίζει από πάνω και τελειώνει κάτω, στα ανοιχτά της Ρόδου. Άμα προσέξεις θα δεις, χωρίζει, μη λέμε ότι θέμε! 

Είπε και άλλα ο τσαχπίνης ο Αχμετάκος, είπαμε πλακατζής ο ζουμπάς. Είπε πχ ότι η Τουρκία δεν αμφισβητεί την ελληνικότητα των νησιών, ότι οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου δεν είναι παραβιάσεις αλλά η τουρκική αντίληψη περί εναέριου χώρου και άλλα πολλά. Να βλέπατε γέλιο ο ξύπνιος (άλλο ανέκδοτο αυτό) ο Δρούτσας, του έπεσε το τζελ απ΄τα μαλλιά!

Μα το πιο καλό το είχε για το τέλος ο παμπόνηρος ανατολίτης κωμικός και ανεκδοτατζής!
Λέει λοιπόν, θυμόσαστε ρε παιδιά εκείνη την χοντράδα με τα 12 μίλια; Τότε που είχατε πει ότι θα βγαίνατε έξω στα 12 μίλια γιατί είναι διεθνές δίκαιο και σας είχαμε πει, ξεχάστε το παιδιά, αν βγείτε σας γαμήσαμε! Συγνώμη για την έκφραση, κάσους μπέλι το λένε στα λελέδικα, εμείς τα λέμε έξω από τα δόντια.

Ε, προτείνω να το λύσουμε πακέτο! Να κάνουμε και οι δυό μας πίσω: Δεν βγαίνετε όξω εσείς, δεν σας...κασουσμπελίζουμε εμείς! Απλά!

Ωραίο σχέδιο ο Νταβούτογλου! Οθωμανικό, από ένα σημείο και μετά: Σου λέει, ε άμα βγείτε στα 12 μίλια φίλοι μας, ε τότε τα...θέλει ο κώλος σας.


Για μια χούφτα στρέμματα

http://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2009/12/koinoboyleytiipasok.jpg


Νάτα τα παιδιά με τα πράσινα καδρόνια στα μυαλά!

Η κοινοβουλευτική ομάδα του πασόκ μου φέρνει στο μυαλό ένα παλιό καλό ανέκδοτο που έχει παραλλαχθεί άπειρες φορές, ανάλογα με την περίπτωση, Πάμε!

Ερώτηση: Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ δυστυχήματος και καταστροφής;
Απάντηση: Δυστύχημα είναι να βουλιάξει το πλοίο με το οποίο πάει ταξιδάκι η Κ.Ο του πασόκ. Καταστροφή είναι, αν κάποιος επιζήσει.

Μακάβριο; Ε όχι ντε! Έχετε δει ποτέ να πηγαίνουν σε άλλη εκδρομή εκτός σ΄αυτήν της Βουλής; Όχι! Κακώς, να πάνε!

Τι έγινε και άνθησε πάλι ο βραχόκηπος με αντικυβερνητικά λουλουδάκια; Μα η... "έκρηξη" της Κ.Ο του πασόκ κατά της Μπιρμπίλως για τα...στρέμματα!

Θύελλα λέει, χαμός και πανικός, μόνο σκαμπίλια δεν έφαγε ακόμα η Μπιρμπίλω από τα έχταχτα παιδιά της ΚΟ που δεν το πάνε με τίποτα το νομοσχέδιό της περί Natura και άει κατούρα! Μιλάμε για βίαιη εσωπασοκική επανάσταση, μίσος, φαγωμάρα μέχρι μεδούλι σοσιαλισμού, κλονίζονται τα θεμέλια του πράσινου μαρξισμού-παναγοπουλισμού!

Τέσσερα στρέμματα, γράφει η σημαία των επαναστατών, δέκα η σημαία της Μπιρμπίλως και να μια πραγματική έκρηξη συνείδησης και τσαμπουκά στις τάξεις των ξεφτυλισμένων ναίδων και παλαμάκηδων που γλύφουν εδώ και ένα χρόνο ασηζητητί την πατούσα της κυβέρνησης, να την καθαρίσουν από τα σκατά που πατάει κατά τον δύσκολο αγώνα της να σώσει, που να μη σώσει!

Γιατί τόσος ντόρος και πανικός για το θέμα της ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ δόμησης στις περιοχές natura ρωτάνε οι αγαθοί! Γιατί έχουν αρπάξει τα όπλα οι επαρχιώτες βουλευτές του πασόκ και ρίχνουν στο ψαχνό, γιατί απειλούν ανοιχτά, γιατί πάει να πέσει η κυβέρνηση;

Ξυπνήστε ρε! Τι ρωτάτε; Αφού το έγραψα: Στρέμματα, επαρχία, δόμηση εκτός σχεδίου. Τι άλλο θέλετε ν΄ακούσετε; Βάλτε το νιονιό σας κάτω και κάντε λογαριασμό: Ένα και ένα κάνουν τρία! (Με τους τόκους φυσικά. Χωρίς δεν γίνεται την σήμερον ημέραν).

Πίσω από την...ιερά οργή και αγανάκτηση των πράσινων βουλευτών κρύβεται ο μπαγασάκος παράγων που ακούει στο συναρπαστικό ονοματάκι Μάσα! Ψωμί! Κονόμα!

Μα, λέει πάλι κάποιος άλλος αγαθός, αυτοί ψηφίσανε με κλειστά μάτια και αυτιά τον πάτο της χεσμένης φοράδας στ΄αλώνι!

Αυτοί κατάπιανε αμάσητο τον καραβάτραχο του ασφαλιστικού!

Αυτοί ξύνανε τα απαυτά τους κάνωντας πλακίτσα όταν λέγανε "ου, αμέ, θέλουμε" στο εργασιακό!

Αυτοί κάνανε la ola όταν τους είπαν ότι έρχεται η τρόϊκα!

Αυτοί καθόντουσαν με άνετο χαμογελάκι στα αυγουλάκια τους όταν πέφτανε μισθοί και επιδόματα!

Αυτοί οι ίδιοι που κωλοβαράνε στα βουλευτικά έδρανα, που μιλιά έχουνε αλλά δεν μιλάνε, αυτοί που ίσως έχουνε μια γνώμη αλλά δεν τους την ζητάει κανείς, αυτοί οι βολικοί κουστουμάκηδες "σηκωνωχέρηδες" που στηρίζουν το ΠΟΓΚΡΟΜ και το ΤΣΟΥΝΑΜΙ της νεοφιλελεύθερης ακρίδας, σηκώνουν μπαϊράκι για μια χούφτα στρέμματα!

Να ποιά είναι τα αποτελέσματα της τελευταίας ενδοπαλαμικής πεοπαλινδρόμισης του ένδοξου ψηφοφορικού είδους "malakas-malakas"...

Moodys: Υποβαθμίζουμε 6 τράπεζες! Βραχόκηπος: Χεστήκαμε!

http://www.isotimia.gr/files/ArticlePhotos/korina/euro%20valitsa.jpg


Τελικά όλοι υποβαθμίζουν κάτι: Ο Ρέππας τις συγκοινωνίες, ο Λοβέρδος την υγεία, η Διαμαντοπούλου την παιδεία, ο Ραγκούσης τον ανθρωπισμό, ο ευνούχος την οικονομία, ο Πάγκαλος το επίπεδο πολιτισμού, ο Παπουτσής τον κακό του τον φλάρο...

Και νάτανε μόνο αυτοί! Ο πας εις μπαγάσας, ο κάθε φελλός που επιπλέει στα λιμνάζοντα νερά της κοινωνίας μας έχει πάρει την ανιούσα και παριστάνει τον καμπόσο, το ζωτικής σημασίας υπερσημαντικοσπουδαιότατο καπάκι του τέντζερη, σαν δεν ντρεπόμαστε...

Της μόδας η υποβάθμιση, φοριέται πολύ και παντού: Θες στο σπίτι με την υποβάθμιση του βιοτικού σου επιπέδου, θες στην δουλειά με την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων, θες στον ελεύθερό σου χρόνο με την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, υποβάθμιση όπου πέσει το μάτι σε σκληρούς τόνους κατρακύλας και μιζέριας, παρακμή...

Τι να κάνει και η φουκαριάρα η Moody΄s; Μας βλέπει στα μαύρα μας τα χάλια, κερδίζει παραδάκια με τα μαύρα μας τα χάλια η εταιρεία, μας χώνει μια υποβαθμισούλα μέγκλα ν κάνει την δουλειά της και ποιός δίνει σημασία στον ραγιά που κλαψουρίζει...

Μη νομίσετε τώρα ότι πρόκειται περί ολόκληρου στρατού η Moody΄s, πενήντα κόπανοι είναι η εταιρεία, τίποτα συγκλονιστικό. Το συγκλονιστικό είναι ότι φτάνουν! Πενήντα κόπανοι εκεί, άλλοι πενήντα πίσω τους και πενήντα αρχικόπανοι στην χώρα μας, να πως δημιουργούνται πολιτιστικές πλειοψηφίες!

Υποβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, να βγάλουν κάνα φράγκο, χτύπησαν και μία σήμερα προς τράπεζα μεριά, να δέσει το γλυκό. Πέσανε κάτω και χτυπιούνται τώρα οι μάνατζερ της Εθνικής, της EFG Eurobank, της Alpha Bank, της Πειραιώς, της ATEbank και της Attica Bank, χεστήκαμε!

Βρέχει υποβάθμιση από τον...καταγάλανο ουρανό του καπιταλισμού και να δείτε που βρέχει με το δίκιο του αυτή τη φορά! Είναι κάτι σαν νομοτέλεια αυτή η υποβάθμιση: Ότι σου αξίζει κυρία κοινωνία! Είσαι η ίδια υποβαθμισμένη; Ε πάρε τότε και μια υποβάθμιση από μας για ώρα ανάγκης και περνάμε όλοι εκτός από εσάς θαυμάσια!

Υποβαθμισμένη νοημοσύνη, υποβαθμισμένος πολιτισμός, υποβαθμισμένος ανθρωπισμός, τα πάντα υποβαθμισμένα σ΄αυτή την καταραμένη χώρα που καταφέρνει παρόλα αυτά να κρατάει την καρδιά μου και το νου μου όμηρο στο σκοτάδι της.

Εθελοντικά μάλιστα....

Και;

Δεν έχει και,  ένα μόνο έχει:

Αντίσταση!