15/7/12

Το μίσος στα χρόνια της χολέρας (Το ΕΣΥ στα χρόνια της Χ.Α. Μέρος πρώτο)

http://www.charivari.de/images/kino/filme/186318_1.jpg

Ποιό είναι το πιό άρρωστο πράγμα στην χώρα μας; Μη βιαστείτε, να απαντήσετε, χρειάζεται σκέψη.

Όχι, ούτε το πολιτικό μας σύστημα, ούτε η οικονομία μας, ούτε το εκπαιδευτικό μας. Ας το πάρει καλύτερα το ποτάμι, γιατί με το ταλέντο που έχουν οι αναγνώστες του βραχόκηπου στην μαντική, μας βλέπω να είμαστε όλο το απόγευμα εδώ.

Τρομπέτες: Ταρατατζούμ! Σποτ!

Κυρίες, κύριοι, και όλοι οι άλλοι, έχουμε την τιμή να σας αποκαλύψουμε το πιό άρρωστο, αθεράπευτα άρρωστο,ντιπ καταντίπ άρρωστο, φουλ μέταλ τζάκετ αρρώστειας δηλαδή, από τα Δίκαια (Έβρου) μέχρι το Καστελλόριζο (χωρίς ποτάμι)! Κρατηθείτε: Είναι αυτό που δήθεν καταπολεμεί την αρρώστεια: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ΕΣΥ!

Τρομπέτες: Ταρατατζούμ! Τα σποτ παραμένουν καρφωμένα στο ΕΣΥ...

Πριν μπούμε στον κόπο να εμβαθύνουμε, εγκαταλείπουμε από το παράθυρο τον ιερό τόπο της απονομής του κυπέλλου αρρώστειας (αίθουσα απονομών κυπέλλων αρρώστειας του γνωστού και μη εξαιρετέου Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος, Σωτηρία) και προσγειωνόμαστε ως διά μαγείας στην ίδια χώρα, στην ίδια πόλη, στην ίδια αίθουσα του ίδιου νοσοκομείου, αλλά δέκα χρόνια μετά.

Μα πως τα καταφέρνω, να σας ταξιδεύω συνέχεια ρε παιδιά;

Βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 2022. (Αν η αίθουσα ήταν στο ΥΓΕΙΑ, θα μιλούσαμε φυσικά για υγιές έτος 2022). Η Ελλάδα έχει προ πολλού σωθεί, (ασορτί και το Νοσοκομείο Σωτηρία) η τρόϊκα τα έχει μαζέψει και έχει μετακομίσει προς σωστικής της ανάγκης στην Κίνα, ο δικομματισμός έχει πάει προ πολλού περίπατο (το τελευταίο μέλος του ΠΑΣΟΚ έπεσε στο συντριβάνι της Ομόνοιας να πνιγεί (ναι, ξαναβάλανε συντριβάνι), αλλά ήξερε μπάνιο και αναγκάστηκαν κάτι αλτρουιστές που στέκονταν παραδίπλα, να τον πνίξουν μετά από τρελλό παρακάλι "βάλτε ρε παιδιά σας παρακαλώ τέλος στο μαρτύριό μου, τι να την κάνω την ζωή τώρα που έφυγε και ο Φωτάκης ο Κουβέλης* πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ;" με τα ίδια τους τα χεράκια.

Η ΝΔ αφού διασπάστηκε πρώτα σε ΝΔ εσωτερικού και ΝΔ εξωτερικού, τόλμησε την επανίδρυση ως Παλαιά Νέα Δημοκρατία, η οποία πήγε περίπατο μετά από μουλωχτές κινήσεις απελπισίας μιάς φράξιας που την εγκατέλειψε μιά ωραία νύχτα (δεν μπορούσαν ούτε την πρωία να περιμένουνε, τόσο ζόρι!) και ίδρυσε την Νέα Παλαιά Νέα Δημοκρατία, της οποίας επικεφαλής μπήκε -ποιός άλλος;- ο αειθαλής και κατά πάσα πιθανότητα αθάνατος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Η κίνηση αντιπερασπισμού του αντίπαλου δέους, η μετονομασία της Παλαιάς Νέας Δημοκρατίας σε ΛΑ.Ο.Σ υπό τον Άδωνη Γεωργιάδη που ξαναγύρισε στον φυσικό του πολιτικό χώρο μετά την προσχώρηση του γέρο-Καρατζαφύρερ στο νέο κόμμα του  Τζήμερου ("Ξαναδράση της Δημιουργίας ξ-μ**") δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα και προκειμένου να βασανίζονται άδικα οι 5-6 που είχαν μείνει μέσα, το ξεδηλώσανε και το κλείσανε για πάντα το μαγαζί.

Λουκέτο λοιπόν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά μη βιαστεί κανένας να πει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε καλύτερα! Η ολιγόμηνη πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να μην έφερε τα αποτελέσματα που περίμεναν οι φίλοι του, αλλά από αποτυχίες άλλο τίποτα, που λένε. Το μισό σύστημα έπεσε πάνω τους να τους φάει και το άλλο μισό έκανε αίτηση να γίνει μέλος! Ο συνωστισμός της Κουμουνδούρου δηλαδή, όπως έγραψαν τα σχολικά βιβλία Ιστορίας μετά.

Οι διαθέσεις της κυβέρνησης Τσίπρα φάνηκαν πεντακάθαρα ακόμα από την πρώτη μέρα των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε να εννοηθεί, ότι η πολιτική που θα ακολουθήσει θα είναι...

α) αυστηρά αντιμνημονιακή...
β) ανεπανάληπτα φιλοευρωπαϊκή...
γ) σταθερά αντιμονοπωλιακή...
δ) αμείλικτα επαναδιαπραγματευτική...
ε) αδίστακτα επαναφιλοευρωπαϊκή...
ζ) αντιμνημονιακά αυστηροανεπανάληπτη
η) αντιμονοπωλιακά σταθεροποιημένη
θ) κτλ, κτλ (Αυτά τα κτλ ήταν όλο το ζουμί. Το πλήρωσαν ακριβά!)

Η απόφαση των συνιστουσών να μετατραπεί ο "Ευρωμονόδρομος" σε εθνική οδό με τέσσερεις λουρίδες πήγαινε-έλα (αλλά χωρίς διόδια, να μην τα αδικήσουμε τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ ντε) δεν ικανοποίησε ούτε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (που ήταν πιά αξιωματική αντιπολίτευση), ούτε το ΚΚΕ (που είχε ξαναπάρει μετά την αυτοκριτική που έκανε τον Ιούλιο του 2012 πάλι τα πάνω του και σήμερα συνεχίζει απτόητο για δέκατο τρίτο χρόνο την απεργία στην Χαλυβουργική. Το ΠΑΜΕ δηλαδή). Άρχισαν τα γαμωσταυρίδια, φαγωμάρα, και με το "ξαναμπέκα" του Κουβέλη στο παλιό του κόμμα, με το που λέει ο Φωτάκης, σύντροφοι ξανάρχομαι, άσπρισε ο Τσίπρας σε μιά νύχτα! Μη σας πιάσει κότσους ο Αλέξης, ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα: Τα ΒΑΦΕΙ!)

Πλάκωσαν τα όργανα και άρχισε να την κάνει η μία συνιστώσα μετά την άλλη. Και από εκεί που κατεβάζανε δεκαεξάδα και παίζανε κλωτσοσφύρι με τα άλλα αντιμνημονιακά κόμματα, φτάσανε να μείνουνε μόνο πέντε (ούτε για βόλλεϋ δηλαδή) και αναγκάστηκαν να το γυρίσουν σε μπάσκετ!

Οι άλλοι; Οι Οικολόγοι-Πράσινοι εξαφανίστηκαν από προσώπου γης ένα μήνα μετά από την προσχώρησή τους στο κόμμα της Ενωμένης Πανσοσιαλιστικής Αριστεράς  που πήγε να λανσάρει στην ανθρωπότητα ο Βενιζέλος (μαζί με τον Κουβέλη και άλλους Ανεξάρτητους Έλληνες...μαρξιστές).

Έτσι, με το που ανατρέπεται η κυβέρνηση Τσίπρα, ακολουθεί ένα μπαράζ εκλογικών αναμετρήσεων, 45 για την ακρίβεια, οι οποίες είχαν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Την συστηματική άνοδο του κινήματος Δεν Γαμιέται-Δεν Γαμιέται (αποχή-άκυρο-λευκό) και του κινήματος Γαμιέται ο Δίας (κοινώς Χρυσή Αυγή).

Και λέγε-λέγε, και ψήφα-ψήφα, γίνεται κάποτε το γαμάτο μπαμ και νάτονα τον Μιχαλολιάκο με 151 βουλευτές αφέντη και κύρη της Βουλής! Αμέ!

Κυβέρνηση νεοναζί η Ελλαδίτσα μας λοιπόν! Χαλασμός, τύφλα νάχει η Weimarer Republik! Ήρθανε τα πάνω κάτω, να φανταστείτε σταμάτησε να αδειάζει ο Αχόρταγος τους βόθρους και άρχισε να εισάγει από το εξωτερικό...σκατό!

Το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης Κασιδιάρη (ο οποίος "έφαγε" πραξικοπηματικά τον Μέντορά του, Μιχαλολιάκο, επειδή δεν τον άφηνε να πλακώσει μιά τσαμπουκαλού αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής της Εθνικής Νέων στις μπάτσες, η οποία εθεάθει να διαβάζει δημόσια Οδηγητή. Ο πρώην αρχηγός της Χ.Α ανέλαβε το πόστο, αυτού που φωνάζει "εγέρθητι", όταν μπαίνει στην αίθουσα ο Κασιδιάρης) ήταν η...αποθεράπευση, ίαση, του πιό άρρωστου πράγματος που υπάρχει όπως είπαμε στην αρχή στην χώρα: Του ΕΣΥ!

Εγέρθητι τώρα κουφαλίτσες, να δείτε τι τσιμεντόλιθο ρίξανε τα φασιστρόνια που εσείς φέρατε σην εξουσία!

Οι αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα άφηναν έκθαμβο ακόμα και την Μητέρα Τερέζα του ιατρικού λειτουργήματος, το αξέχαστο γερμανό σκαπανέα του επαγγέλματος, τον επικαλούμενο και Άγγελο του Θανάτου του Άουσβιτς, Josef Mengele.

Η πρώτη αλλαγή ήταν ο διαχωρισμός του θεσμού της Αιμοδοσίας από τον θεσμό της Ανθρωπιάς. Υπό το ουμανιστικό σλόγκαν "Δίνουμε ελληνικό αίμα μόνο για Έλληνες" δεκάδες χιλιάδες μέλη και φίλοι της Χ.Α πολιόρκησαν κυριολεκτικά τα κέντρα αιμοδοσίας της χώρας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο!

Τρελλό μέτρο, ότι είχε ανάγκη αυτός ο φουκαράς τόπος, αλλά πολύ γραφειοκρατία ρε σεις, δύσκολο στην πράξη! Να, πέφτει ένας από την σκαλωσιά μιάς πολυκατοικίας, ο τελευταίος εργάτης της βάρδιας, και τραυματίζεται σοβαρά. Τι σοβαρά; Την βγάζει-δεν την βγάζει! Φωνάζει ένας χριστιανός το ούου ούου του ΕΚΑΒ, τυχαίνουν σ΄ένα φιλότιμο παιδί που έρχεται γκαζωμένο σε πέντε λεπτά (και όχι όπως οι άλλοι, πέντε λεπτά μετά θάνατον), την πέφτουν οι ιατροί και τραυματιοφορείς στον άτυχο τραυματία, αίμα να δουν τα μάτια σας.

Χάνει αίμα, λέει ένας καλός, ε τι να χάνει ο άνθρωπος, λάδια; Να του χώσουμε μιά κονσέρβα αίμα στη φλέβα, μη μας ρέψει ο άθρωπος, λέει ένας άλλος. Ναι αλλά έτσι, στην τύχη, χωρίς ταυτότητα και λοιπά εθνικά πιστοποιητικά; ενίσταται ο επιτετραμένος της Χ.Α που ακολουθεί λόγω κασιδονόμου κάθε ασθενοφόρο. Τση Πόπης!

Τρέχα να βρεις ποιός είναι, τρέχα να του βγάλεις ταυτότητα, αν δεν έχει, τρέχα γύρευε! Περιμένει ρε ο θάνατος να κολλήσεις εσύ χαρτόσημο και να σου δώσει νούμερο ο πρωτόκολος; Μλμ τώρα! Καλό το μέτρο, δε λέμε, αλλά στην πρακτική εφαρμογή, σου φεύγουν 8 στους 10! Μόνη λύση ένα τατουάζ στην πλάτη με το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη του σώματος, ημερομηνία γεννήσεως, υπηκοότητα, ΑΦΜ, ομάδα αίματος, διεύθυνση, χόμπυς, πολιτικές πεποιθήσεις κτλ, όπως καληώρα παλιά με τσι Εβραίοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, πολύ καλή λύση.

Να είσαι Άνθρωπος

Όχι, δεν ήθελα να είμαι ποτέ Οκάπι
όχι, για τον Θεό, ποτέ και πουθενά,
ούτε και αγριογούρουνο φυσικά,
που θάταν τρεις φορές χειρότερο

Σκουληκαντέρα της βροχής δεν ήθελα
ποτέ στην ζωή μου να είμαι,
ή νάμαι γελάδι, βόδι, πάπια αρσενική
ποτέ δεν ήταν στόχος μου

Μόνο ένα ήθελα πάντα πολύ,
νάμαι άνθρωπος στην ΠΡΑΞΗ,
αλλά να που μου είναι τόσο δύσκολο
όπως για πολλούς άλλους που...περιφέρονται

Ingo Baumgartner (ελεύθερη μετάφραση)

Ο δεύτερος επαναστατικός νεωτερισμός της κυβέρνησης της Χ.Α ήταν ένας νέος θεσμός που κλήθηκε να συμπληρώσει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, ΕΚΑΒ, το ΕΚΑΜΑ(Εθνικό Κέντρο Άμεσης Μεταφοράς Αλλοδαπών). Το ΕΚΑΜΑ αναλαμβάνει δράση σε περίπτωση ατυχήματος ή έκτακτου ιατρικού περιστατικού στο οποίο πρωτοστατεί μη Έλλην υπήκοος, άρα λαθρομετανάστης ή μπαγλαμάς γερμανός τουρίστας. Το τηλέφωνο για το ΕΚΑΒ είναι το 166, ενώ για το ΕΚΑΜΑ το εξής:

0123-3458-89037465-776-7729093-12-4-098645372894-5463-883945-9984-000000000012-7774
398647843762§111934847877499836627734884996666666492390900308763442552769499484
7663594994994774799999025546782-44-678-243547748-775869-5647-44-87945789956000455
49966666664923909008647843762§11193484787799999025546782-44-678-243-768375769222

(Για λόγους ασφαλείας πέντε φορές όλο το νούμερο από την αρχή και τρεις μόνο φορές από το τέλος)

Αντί των παλιομοδίτικων ασθενοφόρων η κυβέρνηση της Χ.Α παρήγγειλε επί τούτου υπερσύχρονα οχήματα τύπου "Οδοστρωτήρα" (τρία οχήματα με έδρα την Γαύδο, την Άνω Δαμάστα Φθιώτιδος και Δρακόλιμνη Πάππιγκου)

Όταν γεννιέμαι, είμαι μαύρος 
Όταν μεγαλώσω, είμαι μαύρος 
Όταν κάθομαι στον ήλιο, είμαι μαύρος 
Όταν φοβάμαι, είμαι μαύρος 
Όταν αρρωσταίνω, είμαι μαύρος 
Κι όταν πεθαίνω, ακόμα είμαι μαύρος 

Κι εσύ λευκέ άνθρωπε 
Όταν γεννιέσαι, είσαι ροζ 
Όταν μεγαλώνεις, γίνεσαι λευκός 
Όταν κάθεσαι στον ήλιο, γίνεσαι κόκκινος 
Όταν κρυώνεις, γίνεσαι μπλε 
Όταν φοβάσαι, γίνεσαι κίτρινος 
Όταν αρρωσταίνεις, γίνεσαι πράσινος 
Κι όταν πεθαίνεις, γίνεσαι γκρι 
Και αποκαλείς εμένα έγχρωμο... 

Στην ειδική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Αλλοδαπών Νομού Αττικής (ΜΕΘΑΝΑ, αλλά καμμία σχέση με ιαματικά λουτρά) του μαγικού κόσμου της Χ.Α θα απασχολείται για τις αναγκαίες διασωληνώσεις ένας ερασιτέχνης υδραυλικός

....Δεν έχεις καιρό, δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
μπορεί να χρειαστεί και να πεθάνεις
για να ζήσουν οι άλλοι.
Θα πρέπει να μπορείς να θυσιάζεσαι
ένα οποιοδήποτε πρωινό...

Τάσος Λειβαδίτης

(To * και το ** θα εξηγηθούν στο τέλος) 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ