22/6/11

Έξοδος κινδύνου; Δεν υπάρχει. Πηδήξτε από τα παράθυρα παρακαλώ!

http://www.wolkdirekt.com/images/600/110014/rettungsschild-nachleuchtend.jpg




Συζητάγαμε με τον Μπράδα, μέχρι που θα πάει το σημερινό χάλι. Λες έτσι, λες αλλιώς, ίσως αυτό, μπορεί εκείνο, χίλιες εκδοχές, δεν κάνουμε και τίποτα άλλο από Μνημόνιο σε Μνημόνιο.

Και καταλήξαμε τελικά στο μόνο ρεαλιστικό. Ούτε σε επαναστάσεις, ούτε σε ανατροπές, ούτε φυσικά στην λήξη του εφιάλτη και στην ανάκαμψη της οικονομίας που θα έφερνε ίσως κάποτε η απεξάρτηση από την πολιτική της τρόϊκας και του πασόκ.

Η μόνη ρεαλιστική πρόβλεψη είναι, ότι δεν πρόκειται να γίνει σύντομα τίποτα το ιδιαίτερα συγκλονιστικό: Ούτε το πασόκ θα τα παρατήσει, ούτε η τρόϊκα θα εφεύρει νέες ουμανιστικές πολιτικές, ούτε η νέα δημοκρατία ή μια κοινή κυβέρνηση μαζί με το πασόκ πρόκειται να αλλάξει φυσικά τα σημερινά δεδομένα. Δεν πρόκειται να αλλάξει στα γηρατειά του ο δικομματισμός και να γίνει αρνάκι ο νεοφιλελεύθερος λύκος της Ε.Ε, ας μην γελιέται κανείς.

Οι έχοντες ακόμα δουλίτσα, οι έχοντες ακόμα ένα μαγαζάκι που τα ψιλοφέρνει βόλτα, όσοι από τους συνταξιούχους έχουν σύνταξη που δεν τους αναγκάζει να πεθάνουν της πείνας, όσοι είναι για τα καλά βολεμένοι και όσοι δεν έχουν τίποτα από όλα αυτά, αλλά την τύχη να υπάρχει στενό μέλος της οικογένειας σε αυτές τις κατηγορίες και να τους στηρίζει ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Αυτή είναι η σανίδα σωτηρίας του πασόκ! Και το γνωρίζει αυτό η κυβέρνηση και πράττει αναλόγως. Χέστηκε η πασόκα με τις αντιδράσεις του κόσμου, όσο αυτές δεν έχουν ανατρεπτικό χαρακτήρα! Χέστηκε η πασόκα όσο δεν διαφαίνεται δραματική έξοδος ψηφοφόρων της σε μια άλλη πολιτική παράταξη ή σε κάποιο νεοϊδρυμένο συνασπισμό.

Το πασόκ στηρίζει όλη του την πολιτική στην ύπαρξη μιάς αναπάντητης ερώτησης: Εντάξει, δεν συζητάμε καν για νδ και πασόκ, αλλά υπάρχει μια εναλλακτική λύση;

Είναι μια ερώτηση που κρατάει την μισή χώρα στο σπίτι και δέκα εκατομμύρια γροθιές στις τσέπες! Και αυτό το "παράσημο" κοσμεί το στήθος της Αριστεράς! Μιά Αριστερά που αν είχε σταματήσει να ασχολείται τόσο πολύ με τον εαυτό της, θα είχε σίγουρα κάποια εναλλακτική λύση έτοιμη που θα μπορούσε να συγκινήσει άμεσα το λιγότερο ένα 20% του λαού.

Γιατί η πρόταση της Αριστεράς είναι πρόταση για την ίδια την Αριστερά: Ελάτε μαζί μας και με τους δικούς μας όρους! Εντάξει, όμως δεν πρόκειται να πλησιάσει ένας οποιοσδήποτε το ΚΚΕ, δεν πρόκειται να στηρίξει κάποιος χωρίς ταξική συνείδηση αμιγώς κομμουνιστικές επιλογές. Γνωστά αυτά. Το μεγάλο κενό μεταξύ του μνημονιακού έτους 2011 και του χρόνου της εγκαθίδρυσης λαϊκής εξουσίας στην χώρα καλείται να καλύψει ο....ποιός αλήθεια;

Συμμαχίες άλλες εκτός με τον εαυτό μας δεν κάνουμε, να ρίξουμε το πασόκ δεν κοβόμαστε εφ΄όσον θα το...διαδεχτεί η νέα δημοκρατία ή κάτι άλλο εκτός από εμάς, στις πλατείες δεν κατεβαίνουμε, γενικά κακά παιδιά δεν γινόμαστε, κάνουμε δουλειά στους χώρους της δουλειάς, όσο υπάρχει δουλειά, δεν δίνουμε μία που δεν είμαστε σε θέση να συγκινήσουμε περισσότερο κόσμο από ότι συνήθως, αν και ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις απόλυτης καπιταλιστικής βαρβαρότητας...

Ε αυτά βλέπει και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας που ενδιαφέρεται για το παρόν και το άμεσο μέλλον και δεν μπαίνει στην διαδικασία να μας αποδεχτεί ούτε καν σαν μεταβατική λύση. Θα πείτε, μπορεί η Αριστερά να συνεισφέρει στα κοινά μόνο στην περίπτωση που αναλάβει η ίδια την εξουσία; Φυσικά όχι! Δεν υπάρχει ιδεολογικό εμπόδιο στην συμμετοχή κομμουνιστικών κομμάτων σε μη αμιγώς κομμουνιστική κυβέρνηση!

Κάθεται και σκέφτεται τώρα ο άνθρωπος: Δεν γουστάρω άλλο πασόκ και νδ, φασίστας δεν είμαι ή ανεγκέφαλος ή κάφρος να ψηφίσω λα.ος, λαϊκές εξουσίες κτλ δεν γουστάρω, ή δεν είμαι έτοιμος για τόσο μεγάλα ιδεολογικά άλματα για να διπλαρώσω την Αριστερά, τι να κάνω;

Αυτά αναρωτιέται ο άνθρωπος, βάφεται ουδέτερος Αγανακτισμένος και κατεβαίνει στην πλατεία. Ή κάθεται σπιτάκι του! Και έτσι ζει και βασιλεύει η πασόκα και μας αλλάζει τα φώτα! Μέχρι πότε; Πανεύκολη απάντηση: Μέχρι να τελειώσουν τα έτοιμα, να μην φτάνουν πιά τα παλιά, και προπάντων με την Αγία Ανεργία!

Κάθε νέος άνεργος φέρνει το πασόκ και πιό κοντά στον γκρεμό! Και πιό κοντά στην Αριστερά! Δυστυχώς πολλές φορές και πιό κοντά στον φασισμό. Λέτε να είναι αυτή η συνταγή της επιτυχίας;

Όχι! Αν επιτρέψουμε την λεηλασία της κοινωνίας, την εξαθλίωση του λαού, θα έχουμε αποτύχει στην αποστολή μας. Και με το ΜΑΣ εννοώ την Αριστερά. Την Αριστερά που καλείται επιτέλους να κάνει την υπέρβαση!

Τι υπέρβαση;

Τουλάχιστον να δώσουν ένα επίσημο ραντεβού και να ανταλλάξουν δυό κουβέντες μεταξύ τους! Και ας πούνε μετά ότι δεν βγήκε τίποτα και ότι έφταιγε ο άλλος.

Μη μου κουνιέσαι εμένανε μωρή πατσαβούρα, μη σου κατεβάσω διακόφτη άμα λάχει ναούμ!

http://www.karagiannis-karatzopoulos.gr/media/k2/items/cache/9ded0288e863fbe79d863f606cb05c21_XL.jpg


Πληκτρολόγησε, αν θέλεις να γελάσεις σίγουρα, "Φωτόπουλος" στον γούγλη και δες τα αποτελέσματα. Το γέλιο είναι εξασφαλισμένο: Τα δύο τρίτα αφορούν τον Μίμη Φωτόπουλο, τον μεγάλο κωμικό, τα υπόλοιπα τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τον μεγάλο Καραγκιόζη.

Σύστημα πασόκ είναι και αυτή η γελοία αντιπαράθεση του πράσινου εργατοπατερισμού με τα πράσινα αφεντικά του, μία από τα ίδια! Ο εργαζόμενος της ΔΕΗ όπως και ο καταναλωτής και ο φορολογούμενος όμηροι του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ντροπής, θεατές ενός έργου που χρηματοδοτούν από την τσέπη τους, με τον ιδρώτα τους και με το αίμα της ψυχής τους.

Πασόκ και πίσω από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και πίσω από παντού, αλληλοσκυλοφάγωμα ο μεταξύ τους τσαμπουκάς, δεν πα να βγάλουν τα μάτια τους...

Τσιμπούσι καταπράσινο η ΔΕΗ, καλά τρώγαν οι υμέτεροι, καλά πίναν τα συνλαμόγια. Χαμένη υπόθεση για την υπόλοιπη χώρα η επιχείρηση "πασοκοταχτοποίηση", με την μελλοντική ξεπούλα για άλλη μια φορά χαμένη (σε ξένους υμέτερους πιά). Χεστήκαμε!

Όχι γιατί δεν μας ενδιαφέρει η τύχη της ΔΕΗ ή δεν μας συγκινεί η τύχη των εργαζομένων, αλλά να, άνθρωποι είμαστε, δεν χάλασε ο κόσμος με λίγη χαιρεκακία, να βλέπουμε τους εγκάθετους πράκτορες του σοσιαλισμού της φωτιάς να χάνουν τα προνόμια και το νταβατζηλίκι τόσων αραχτών δεκαετιών.

Η θλιβερή φιγούρα Φωτόπουλος, θλιβερή αν και Καραγκιόζης, είναι χαρακτηριστική της "ποιότητας" πιονιού που χρησιμοποίησε η πράσινη λέρα για την άλωση του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και οτιδήποτε άλλου μύριζε ή υποσχόταν μάσα!

Πλακάκια από τα καλά τα ιταλικά με την πασόκα ο λεβέντης Φωτόπουλος αμέτρητα τέρμινα, αλλά τώρα που έσφιξε η τρόϊκα τα γάλατα μας κατεβάζει την ασφάλεια, εμάς τις χαμούρες ο μεγαλόμαγκας!

Λιγνίτη έχει αρκετό η ΔΕΗ Φωτόπουλε, πασκε και πασόκ: Δεν πα να φουντάρετε, να γίνεται στάχτη, να ησυχάσουμε;

Merkel: Mach es rein mein Junge!

http://cov.pulse.gr/di/dimitris_diamantidis_htapodi_noymero_13_1462596_b.jpg

Τέτοια αγωνία όπως στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ ούτε οι πιό φανατικοί των "Πελαργών" στην τελευταία επίθεση της Εθνικής μας στον θρυλικό ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Γιουγκοσλαυίας, χτες κατά την διάρκεια της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στην Βουλή!

Ιδίως τα γερμανικά ΜΜΕ διατελούσαν υπό καθεστώς ύψιστης αγωνίας και κατάσταση άκρατου φιλελληνισμού, άκρατου φιλγιωργακισμού για την ακρίβεια! Ξενερέ τα παληκάρια όμως, δεν είχαν στείλει κάνα παιδί να δει πως τόπαιζε το ματσάκι το bet and win (ούτε ένα και το λιγάκι στην νοηματική δεν έδινε στο ένα της νίκης) και την είχαν δει την φάση χιτσκοκικό θρίλερ και ντέρμπυ κορυφής.

Χεσμεντέν καταστάσεις, θα νικήσει ο Γιώργος μας; αχ τι αγωνία, αχ Θεέ μου να το πάρει κι΄ας πεθάνω, ψήφισέ τον-τον πουλημένο-δεν μπορώ-δεν μπορώ να περιμένω και άλλα παπανδρεϊκά...καρδιοχτύπια έδιναν την εντύπωση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την πληροφόρηση και ότι μάλλον έπαιζε η....Γερμανία!

Δεν πρόκειται περί υπερβολής, η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία έβλεπε να παίζεται στην ελληνική Βουλή το ντέρμπυ ζωής ή θανάτου των τραπεζών της! Η ψήφος εμπιστοσύνης των παλιοτόμαρων του πασόκ στα παλιοτόμαρα του πασόκ που έφερνε καπάκι άλλον ένα θάνατο για την ξεσκισμένη ελληνική οικονομία, ήταν ανάσα ζωής σε τράπεζες, ασφάλειες και άλλους δανειστές. Στην γερμανική περίπτωση, τουλάχιστον 74 δις, χώρια η αποσπόντα χασούρα από το φαινόμενο του ντομινό που παραμονεύει στην γωνία.

Απόλυτη ταύτιση με τους Έλληνες του Γιωργάκη λοιπόν, όσοι και νάναι αυτοί, και ανάθεμα στο αντίπαλο δέος των άλλων, των αλλόπιστων Ελλήνων, των κακών! Χτες χτύπαγε η καρδιά του σοσιαλισμού σε κάθε γερμανικό σπίτι, χτες τραγουδούσε ο κάθε Γερμανός "wir werden die Sonne hoch heben, sicherlich ja" (θα τον σηκώσουμε τον ήλιο), χτες είχε βουτήξει η Μέρκελ μια πράσινη σημαία και αλλάλαζε από το μπαλκόνι της υστερικά: 5, 4, 3, pios, pios, valto agori mou, valto agori mou!


Θρίαμβος! Τον Σόϊμπλε να βλέπατε, να τρέχει μετά την λήξη της ψηφοφορίας με το καροτσάκι του στους διαδρόμους της καγκελαρίας σαν τρελλός και να φωνάζει "Tovale! Tovale!"

Πρόκριση της...Γερμανίας στον τελικό λοιπόν, και ας έπαιζε το κουτσό άλογο Παπανδρέου αντί του μεγάλου Ντιρκ Νοβίτσκι!

Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μη μας παραμυθιάζουν τα πασόκια με τον δήθεν ανθελληνισμό των Γερμανών. Μόνο που για τους Γερμανούς ο καθαρός και καλός Έλληνας είναι πράσινος. Οι υπόλοιποι είναι αχάριστοι, τεμπέληδες, άπατρεις, αντιδραστικοί, ηλίθιοι, καλοπερασάκηδες, παρτάκηδες, νεοδημοκράτες και...κομμουνιστές.

Ο τελικός προβλέπεται πάντως επεισοδιακός: Το ματσάκι είναι μεν sold out, αλλά δεκάδες χιλιάδες είναι έξω από το γήπεδο και φωνάζουν....

...θα μπούμε μέσα!

Νέο ΟΧΙ του Αθανασιάδη στο Μεσοπρόθεσμο

http://nostalgia.pblogs.gr/files/59175-photo00101.gif
Πάει να γράψει ιστορία ο αφανής αγωνιστής βουλευτής του πασόκ, Αθανασιάδης! Έτσι λοιπόν ενώ ολόκληρος δικτάτορας Μεταξάς κατάφερε με το ζόρι και δια της βίας να πει ένα μισό όχι, το οποίο το αναβίβασε σε ολόκληρο όχι ο λαός,  ο άξιος αυτός άνθρωπος του σοσιαλισμού και της αλλαγής έχει ήδη βαρέσει δύο!

Ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι τα δύο αυτά όχι είναι κομμάτια ενός μόνο όχι, το οποίο έχει χωριστεί στα δύο με ένα ενδιάμεσο ναι. Κατά άλλους ίσως νάναι και κομπολόϊ, σε λίγο αναμένεται το επόμενο ναι.

Πάντως ότι και νάναι, ο Αθανασιάδης μας δείχνει με το νέο του όχι μετά το ναι που ακολούθησε το αρχικό του όχι στο Μεσοπρόθεσμο, ότι μία παρέλαση προς τιμήν του ΟΧΙ δεν είναι αρκετή για να ανταπεξέλθει στην ζήτηση πανηγυρικών εκδηλώσεων με επίκεντρο την τόσο δημοφιλή λεξούλα άρνησης και αντίστασης. Θα πρότεινα και άλλη παρέλαση, αλλά αφού μας εγκατέλειψε η Αννούλα η Νταλάρα (αδυναμία της το σκίσιμο παρελάσεων) το αφήνω.

Συνεχίζουμε με το σημερινό Δελτίο ΝΑΙ ή ΟΧΙ



Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

Η πρόγνωση του ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο Μεσοπρόθεσμο του βουλευτή του πασόκ Αθανασιάδη για τις επόμενες ημέρες έχει σύμφωνα με την ΕΜΥ ως εξής:

ΌΧΙ μετά το προχθεσινό ΝΑΙ και μεταβλητή γνώμη σε ολόκληρον τον Αθανασιάδη και ενίσχυση του δισταγμού για το Μεσοπρόθεσμο, περιμένουμε την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011.

Η θερμοκρασία του τσαμπουκά τού εν λόγω αντιστασιακού θα κυμανθεί από 40 έως 51 βαθμούς στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις σε mega και άλλα κέντρα Αλήθειας, από -18  έως -35 στην παρουσία του στην Βουλή, από 16 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο και στις νότιες ακτές της Κρήτης η μέγιστη θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι αντιστασιακοί άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και κατά περιόδους τοπικά θυελλώδεις, αλλά και λίαν ασθενικοί έως ντιπ κακαντίπ άπνοια. Ασθενείς μέχρι μέτριοι βορειοδυτικοί, άρα λίαν ισχυροί άνεμοι θα πνέουν και στο Ιόνιο.

ΟΧΙοφάνεια λοιπόν με λίγες αραιές ΝΑΙφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία της Αντίστασης θα φτάσει στους -33 με 55  βαθμούς στην πόλη της Αθήνας και στα νότια ή ανατολικά και δυτικά και στους περίπου -27 με 80 βαθμούς στα βόρεια και ανατολικά, χωρίς να εξαιρούνται φυσικά και οι υπόλοιπες κατευθύνσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι από νότια κατεύθυνση με ανατολικό ντράϊβ, μέτριοι μέχρι ισχυροί και γλυκοί βραστοί μέχρι τον άνεμο της αρκούδας στο Σαρωνικό, ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό, με μεγάλες πιθανότητες να μην κουνηθεί ούτε φύλλο....



Όχι λοιπόν πάλι ο γίγαντας!

Οχιά ρε!