25/7/11

Μη μιλάς, μη γεννάς, λιγοστεύει η Ελλάς...

http://www.prou.at/upload/Image/verhuetungsmittel_start1.jpg

Ζήτω και μειωθήκαμε! 10.787.690 οι δουλοπάροικοι αυτής της χώρας σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, περίπου 200.000 λιγότεροι από την τελευταία απογραφή του 2001.

Τα συμπεράσματά μας; Χέστηκε η φοράδα στ΄αλώνι! Ούτε ένας σ΄ αυτόν τον ψεύτικο ντουνιά δεν θα δακρύσει από αυτό το ασήμαντο στατιστικό γεγονός! Ίσως μόνο κάνας στόκος ελληναράς, ξέρετε από εκείνους που γνωρίζουν την φάση πάντα από την κόψη και από την όψη και από όλα τα ελληνικά κόκκαλα που κρύβει η προς πώληση, αξίας περίπου 50 δις ελληνική γη. Ναι μόνο κάποιος τέτοιος μπορεί να πετάξει από εθνικιστική απόγνωση τα αντισυλληπτικά της κυράς του στα σκουπίδια και να της χώσει καμμιά χριστοπαναγία που "προσέχει" τα...σκέλια της και...αγνοεί την πατρίδα.

Λιγότεροι λοιπόν οι Έλληνες, όλα λιγοστεύουν σε τούτον εδώ τον τόπο. Εκτός της ανθρώπινης βλακείας και των παραφυάδων της φυσικά, εδώ σπάμε από παράδοση όλα τα ρεκόρ, φτου μας μη μας ματιάσουνε! Πάντως δεν έχει τόση σημασία ο αριθμός του πληθυσμού της χώρας όσο η ίδια η διαδικασία απογραφής. Σήμερα δεν αναγκάζουν όλον τον κοσμάκη να καθήσει και να περιμένει στο σπίτι του, ένα μέλος κάθε φαμελιάς τους φτάνει. Αφήνεις δηλαδή την γιαγιά, που βρίσκεται στα προεόρτια της Άλτσχάϊμερ, στο σπίτι, και πας οικογενειακώς εκδρομούλα στην Χαλκίδα, να δεις πως πάνε μιά έτσι και μιά γιουβέτσι τα νερά, και δεν πα να καεί το σύμπαν.Καταμέτρηση στο περίπου δηλαδή, σιγά μη σκάσουνε!


Ενώ παλιά το φχαριστιόσουν το γεγονός! Κάτσε κάτω μάγκα και περίμενε να περάσει ο απογραφέας, μη σε πάρει και σε σηκώσει, σε αγρίευε το κράτος που γούσταρε να σε μετρήσει οπωσδήποτε. Παλιά η απογραφή γινόταν μόνο σε μιά μέρα, μιά μέρα που δεν κουνιώταν φύλλο! Όλοι οι προς καταμέτρηση ιθαγενείς στα σπίτια τους, με τις μετακινήσεις - εκτός ελαχίστων περιπτώσεων - αυστηρά απαγορευμένες. Μαζευόταν η οικογένεια λοιπόν, συνήθως Κυριακή, και το διασκέδαζε. Όμορφες εποχές....



Σήμερα το μόνο όμορφο είναι το αποτέλεσμα: Όλο και λιγότεροι! Μια χαρά το πράγμα, ου εν τω πολλώ το ευ, λέγανε με το δίκιο τους τα προγόνια μας. Λιγότεροι, να έχουμε χώρο να απλώσουμε τις αρίδες μας. Λιγότεροι, να μπορούμε να βρούμε λίγο οξυγόνο να αναπνεύσουμε. Λιγότεροι, να αρχίσουμε να γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Λιγότεροι, γιατί δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει τόσο πολλή σαπίλα.


Καθόλου άσχημα που λιγοστεύουμε λοιπόν. Εξ άλλου δεν έχει και τόσο σημασία πόσοι άνθρωποι είμαστε, αλλά πόσο άνθρωποι είμαστε. Και για αυτό το τελευταίο είμαι όλο και λιγότερο σίγουρος....

Bank run αλλά από την....ανάποδη την Παρασκευή!

http://www.blog.gruenesgeld.net/wp-content/uploads/2011/02/Menschenansturm.jpg

Bank run, αλλά...ανάποδα έγινε την περασμένη Παρασκευή σε όλη την χώρα, σύμφωνα με συνταγή μπαρούφας που είδε το σκοτάδι της δημοσιότητας στο σημερινό Έθνος!

Ρέστα δίνει για την απανταχού τραπεζοτσοκαρία Το Έθνος, η σκουπιδοφυλλάδα του Μπόμπολα! Καταπληκτική πρωτοσέλιδη "είδηση" φέρνει τον καταθέτη να...συρρέει από την περασμένη Παρασκευή κατά...σμήνη στις τράπεζες για να καταθέσει το παραδάκι που είχε κρυμμένο κάτω από το πάπλωμα! 


Μαζική επιστροφή των καταθέσεων εφευρίσκει η επιτομή της Δημοσιοκαφρίας, το πράσινο κομματοσκυλικό έντυπο Το Έθνος. Μιλάμε για ΤΟ δούλεμα, τύφλα νάχει ο βαρώνος Μυνχάουζεν! Διαβάζουμε λοιπόν....

"ΜΠΑΡΑΖ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Οι αποταμιεύσεις επιστρέφουν στις τράπεζες

Για πρώτη φορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι Ελληνες επιστρέφουν μαζικά στα γκισέ των τραπεζών για να καταθέσουν τις αποταμιεύσεις τους που φύλαγαν σε θυρίδες ή στο σπίτι τους και μάλιστα την περασμένη Παρασκευή δεν προλάβαιναν να δέχονται τα μετρητά που ξανάφερναν οι πολίτες..."

Μάλιστα! Ουρές την περασμένη Παρασκευή οι καταθέτες έξω από τις τράπεζες, ακόμα και ξύλο έπεσε στον αγώνα για την προτεραιότητα κατάθεσης μπροστά στα γκισέ! 

Να βλέπεις μεσόκοπους να κουβαλάνε με χίλια ζόρια ζεμπίλια τίγκα κατοστάρικο και να τους προσπερνάνε - και μάλιστα από δεξιά - αφηνιασμένα γεροντάκια με καροτσάκια οικοδομής φουλαρισμένα ευρά αλλά και πάσης φύσεως συνάλλαγμα! 

Nα βλέπεις νεαρές χαμηλοβλεπούσες επαρχιωτοπούλες έξαλλες από καταθετική μανία να μη δίνουν τόπο στην μικροκαταθετική οργή και να ζμπρώχνουν με κάθε μέλος του σώματός τους (πληροφορία για τους φίλους εφαψίες: Ναι με κάθε μέλος τους σώματός τους!) προς την εξιλέωση του γκισέ!

Να βλέπεις πιτσιρικάδες με κουμπαράδες στα χέρια να έχουν φρακάρει την είσοδο, να σκοτώνονται ποιός θα πρωτομπεί και να αλλαλάζουν "τόπο στη νεολαία, τόπο στην νεολαία, κάνουμε αποταμίευση-και την περνάμε ωραία". 


Να βλέπεις ιερωμένους να αλληλοκοπανιούνται με τα θυμιατήρια για το ποιός θα μπορέσει να καταθέσει γρηγορότερα το παγκάρι της ενορίας!

Να δείτε ορδές ζητιάνων με νάϊλον σακούλες από Βασιλόπουλο γεμάτες κέρμα να αγωνίζονται για το "μπέκα, ακούμπα τα και βγέκα" και να γίνεστε μάρτυρες του θαύματος του αιώνα: Να βλέπουν ξαφνικά όλοι οι "τυφλοί" και να πηλαλάνε όλοι οι "κουτσοί"! 


Ένας καραμπατίρης μάλιστα κατάθεσε το δίευρο που του είχε πέσει την πρωτοχρονιά στην βασιλόπιτα του Δήμου για τους άστεγους. Η...άδεια βασιλόπιτα του επεστράφει.

Χαμός με άλλα λόγια μέσα και έξω από τις τράπεζες, αν δεν ήταν μάλιστα η ρουφιάνα η ταρίφα να μας μονοπωλεί το ενδιαφέρον με την γενική απεργία, θα το είχαμε πάρει όλοι χαμπάρι.


Οι διευθύνσεις των τραπεζών τάχασαν μεν στην αρχή, αλλά κάποτε τα ξαναβρήκαν και αντέδρασαν με την χαρακτηριστική ρουτίνα των ανθρώπων που ξέρουν να εκμεταλλεύονται τον παράγοντα "παραδάκι του άλλου": Κλείνοντας μία λουρίδα του ρεύματος προς Αναλήψεις και ενσωματώνοντάς την στο ρεύμα προς Καταθέσεις κατάφεραν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών του αναρχοκαταθετικού κοινού και της υπέρ της σωτηρίας των τραπεζών υμών αγωνιζόμενης πασοκαρίας.


Στο τέλος της ημέρας είχαν γεμίσει τα χρηματοκιβώτια μέχρι πάνω και αναγκάστηκαν, τι να έκαναν, να πετάξουν τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα κάτω του πενηντάρικου στα σκουπίδια! Αδικία, ξέρω, αλλά "άμα έχεις χώρο μάζευε, και αν δεν έχεις πέτα" που λέει μια παλιά αποταμιευτική παροιμία του κεντρικού Σουρινάμ...


Η εφημερίδα (;) δεν ανέφερε συγκεκριμένες τράπεζες, ούτε συγκεκριμένους επώνυμους τραπεζίτες, δεν είχε βλέπετε ο συγγραφέας του άρθρου πολύ καιρό στη διάθεσή του, άλλη φορά. 


Σχόλιο;


Τι σχόλιο;


Σηκώνει και σχόλια;


Περιμένουμε να ενηλικιωθεί επιτέλους ο Έλληνας και να πάψει να αγοράζει εφημερίδες που του προσβάλλουν την νοημοσύνη του.