4/5/10

ΕΝΑ ΣΚΟΙΝΙ, ΜΙΑ ΤΡΙΧΙΑ, ΕΝΑΣ ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ



















 


Ο μύθος λέει, ότι προέρχεται από ένα φουλάρι που δίνανε σαν ενθύμιο οι κροάτισσες κοπέλλες στους αγαπημένους τους, όταν αυτοί έφευγαν για σπουδές στο Παρίσι.

Οι κομψοί παριζιάνοι δεν άργησαν να ανακαλύψουν το όμορφο ύφασμα που στόλιζε τον λαιμό των "κροάτ", η νικηφόρα πορεία της "κροάτ" και μετά "κραβάτ" είχε ξεκινήσει!

Αγάπη, νοσταλγία, γούστο, οι δημιουργοί της γραβάτας....

Θηλιά, σύμβολο τιμωρίας, εκδίκησης, βίας!


Χεράκι χεράκι με την Δικαιοσύνη ή την Αδικία συνόδεψε την ανθρωπότητα από την εφεύρεση του κόμπου μέχρι σήμερα. Σύμβολο βαρβαρότητας χωρίς αμφιβολία, ας μη βιαστεί κανείς να βγάλει γρήγορα συμπεράσματα από την φωτογραφία αριστερά. Το μόνο σχόλιο που θα κάνω, είναι ότι πάει σαφώς καλύτερα με ακριβό κοστούμι, παρά με φτηνιάρικο μπλουζάκι. Γούστα είναι αυτά...

Θηλιά, ναι, αλλά και σύμβολο απελπισίας και απόγνωσης! Μια θηλιά που σφίγγει από χτες για τα καλά τον λαιμό του δόλιου συμπολίτη μας, "δώρο" νέων Δαναών, ντόπιων και ξένων! Προσέξτε ρε τον Δούρειο Ίππο, ας τον λένε Πασόκ, φωνάζανε κάτι μάγκες πριν, αλλά εμείς που ν΄ακούσουμε! Έπρεπε να την κάνουμε πάλι την μαλακία μας, να μη σπάσει η παράδοση στο ντέρμπυ...

Μια θηλιά που δεν συμβολίζει πλέον, είναι πια γεγονός και σκληρή πραγματικότητα.

Τι έγινε άραγε;
Για ποιό λόγο;
Σε τι φταίξαμε εμείς;

Τί να γίνει; Ότι γίνεται παντού: Όλα τα κράτη χρωστάνε!
Τα κράτη σήμερα δεν προλαβαίνουν να περικόβουν-πετσοκόβουν επιδόματα, κοινωνικές παροχές, δώρα, μισθούς, συντάξεις, να ξεπουλούν αντί πινακίου φακής δημόσιες εταιρείες, να ανεβάζουν φόρους, ΦΠΑ και ότι άλλο σατανικό μπορεί να βάλει το άρρωστο μυαλό ενός κυβερνήτη για να κάνει οικονομία, και όμως χρωστάνε τ΄άντερά τους!

Και όχι μόνο η χώρα μας, όλοι!

Για ποιό λόγο χρωστάνε;
Απλά, για να μπορούν να φτάσουν κάποτε στο σημείο να χρωστάνε τόσα, που να δικαιολογείται "σωτήρια επέμβαση"!

Η σωτηρία αυτή δεν έχει καμμία σχέση με αυτήν της ψυχής, της καλής μας Πρωτοψάλτη και της εκλεκτής Νικολακοπούλου. Γιατί το τραγούδι μιλάει για μια σωτηρία που ακουμπάει πάνω σε κρύσταλλο να πάρει δροσιά πριν πετάξει να σβήσει τη φωτιά στα σωθικά μας. Μια σωτηρία δική μας, γαλάζια, πελαγίσια, βουτηγμένη στο παράξενο DNA ενός λαού που σηκώνει στο τσακίρ κέφι τα χέρια του στον ουρανό σαν προσευχή. Μια σωτηρία που μας ταξιδεύει σε δικούς μας εθελοντικούς γκρεμούς, με ένα ποτηράκι ρετσινούλα στο χέρι και μ΄ εκείνον τον γλυκό παραλογισμό που φέρνει κεχριμπαρένιες σταγόνες στα μάτια....

Όχι παιδιά, άλλο έχουν στο νου τους οι "σωτήρες" μας! Αλλά με την σειρά!

Σε τι φταίξαμε εμείς; Σε τίποτα!
Ή τέλος πάντων, σ΄αυτό που φταίει η πλειοψηφία των ψηφοφόρων σε όλο τον πλανήτη: Στην λανθασμένη επιλογή μας! Άντε και για την μπαγαποντιά μας να μανουβράρουμε σαν χέλια ανάμεσα στις τρύπες-ηθικές και νομικές-που δημιούργησε το κράτος-σουρωτήρι που στήσαμε.

Και αφού δεν φταίμε, αφού και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλού εντοπίζει τους κλέφτες, γιατί να σώσουμε ή να σωθούμε από κάποιον;

Ποιός μας ρώτησε αν θέλουμε να σωθούμε;
Ποιόν εξουσιοδοτήσαμε για την σωτηρία μας;
Γιατί λοιπόν να βρισκόμαστε όλοι με μια θηλιά στο λαιμό;

Για δύο λόγους: Πρώτον γιατί επιτρέψαμε να μας εξαπατήσουν ακόμα μιά φορά, και δεύτερον, γιατί αυτοί στους οποίους θα καταλήξει ο ιδρώτας και το αίμα μας δεν πρόκειται να χορτάσουν ποτέ!

Επιτρέψαμε σε έναν άνθρωπο χωρίς ιδιαίτερο ταλέντο και ικανότητες, χωρίς άλλες περγαμηνές και χαρίσματα εκτός του πατρικού του ονόματος, να μας πιάσει κώτσους!
Και τον αφήνουμε ν΄αλωνίζει και τον καμαρώνουμε!

Ντόπιος σωτήρας, επίορκος ανθέλληνας, ψεύτης, συγκλέφτης, "ήρωας"....
Και μετά το φτύσιμο του "λεφτά υπάρχουν" κρέμμασε όλη την Ελλάδα για να τη σώσει! Και να το έκανε με τα χέρια του, χαλάλι θα έλεγαν μερικοί, άμα δεν σου βγάλει ο δικός σου το μάτι, ποιός θα στο βγάλει; Όχι, αυτός ο δοσίλογος άνοιξε τη πόρτα στους ξένους σωτήρες, έπεσε στα τέσσερα να φιλάει παρανυχίδες ανέραστων καγκελάριων γελοιοποιώντας διεθνώς την χώρα και τους πολίτες της.

Όταν βγαίνουν στα κανάλια μόνο που δε βάζουν τα κλάμματα! Τους βλέπουν τα ξένα λαμόγια και παθαίνουν πλάκα: Μα τόσο υποκριτικό ταλέντο, λένε, καριέρα στο Χόλυγουντ θα κάνανε! Μπα! Δεν υπάρχει ούτε ένα χαρισματικός σ΄αυτή τη συμμορία! Τα πιστεύουν όσα λένε!

Δεν γνωρίζουν οι βολεμένοι τι πάει να πει ΖΩ ΜΕ 500 ΤΟ ΜΗΝΑ!
Δεν έχουν ιδέα πως τα φέρνει βόλτα ένας χαμηλοσυνταξιούχος γιατί ζουν σε άλλο κόσμο! Γιατί οι μπαμπάδες, θείοι, παππούδες τους δεν ξέπεσαν ποτέ από βουλευτής και κάτω! Γιατί στα σόγια τους ο όρος σύνταξη προκαλεί γέλιο.

Δεν ξέρουν τι πάει να πει πείνα, γι αυτό την αντέχουν. Και πως να την γνωρίζουν κάτι παιδοβούβαλα σαν τους Πάνγκαλοβενιζέλους, που το μοναδικό τους γαστρονομικό ζόρι είναι μην σκάσουν κάποτε χλαπακιάζοντας δυο περίπτερα μεζέδες στην καθησιά τους. Μαζί με τα ψυγεία τους με τα αναψυκτικά έξω....

Δεν την φοβάται ο τυπάς ο υπουργός την ανεργία που προσφέρει για το καλό της πατρίδας γιατί έχει κάνει την καλή του. Δεν κατέχει ο άνθρωπος.

Δεν ξέρει ο λεχρίτης τι σημαίνει πρακτικά εργατικό συμβόλαιο, γιατί δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του.

Τα μέτρα που επιτρέψανε να επιβάλλει ο ξένος τοποτηρητής και αγάς, δεν θα τους κοστίσουν προσωπικά τίποτα! Ούτε καν την πολιτική τους καριέρα!
Έτσι νομίζουν, γιατί μας θεωρούν εντελώς πόμολα και κοντραπλακέδες!

Θηλιά στο λαιμό όλων μας λοιπόν.
Για να κάνουμε τον πλούσιο πλουσιότερο.
Για να κονομήσουν οι ντόπιες και ξένες τράπεζες.
Για να τα ξαναφάνε αυτοί που τα φάγανε.

Γδάρσιμο του λαού εν ψυχρώ, κατεστραμένο προτεκτοράτο η χώρα!
Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά, γιατί η ανθρώπινη απληστία δεν έχει ημερομηνία λήξης. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μας έχουν κυρήξει τον πόλεμο!

Ας κάνουμε τη θηλιά σύμβολο της αντίστασης!
Στις διαδηλώσεις με μια θηλιά στον λαιμό!
Στις συνεδριάσεις με μια θηλιά στο χέρι!
Σήμα του αγώνα του λαού η υπερκομματική θηλιά!
Θηλιά, το σύμβολο της απόγνωσης και του θυμού του λαού.

ΔΝΤ, Pasok, ΕΕ, ΝΔ, EKT, οι δημιουργοί της θηλιάς.....






















ΚΟΡΑΚΙΣΤΙΚΑ......

Φυσικά είναι ο αληθινός κόσμος θηλυκός!
Η αρμονία, η καμπύλη ο κύκλος....
Και όμως!

Έχουμε παραδωθεί σ΄ένα τετράγωνο αρσενικό πλαίσιο που βρωμάει βαρβατίλα.

Και αμυνόμαστε με όλη την φρεσκομπαλωμένη λογική να το διατηρήσουμε άθικτο,

ενώ μέσα του πνιγόμαστε σε κυκλικές διαδρομές,

και αυτή μας την ικανότητα την παίζουμε κομπολόι.
Αδέξιοι δεξιοτέχνες....
Ελπιδοφόρα κακομοιριά....

Θεωρητικά έχουμε απόλυτη ελευθερία να τραβήξουμε σε ώρα ανάγκης κάποιον κρυμμένο άσσο, αλλά εμείς μανία με τα κοντομάνικα!

Που είναι η ουσία;
Είναι μήπως η άσπρη πέτρα;
Ναι;
Και γιατί παρακαλώ "ξέξασπρη";

Τι είναι τελικά;
Ικανότητα: Ταλέντο: Ηρωισμός; Θυσία;

Άμα δεν ήτανε αυτή η παλιοσανίδα, ο φελλός, το ΑΥΡΙΟ, που επιπλέει πάντα μέσα μας και γύρω μας, που μας συγκινεί με την προθυμία του να κουβαλήσει στην πλάτη του -πάλι, και ξανά, και ακόμα άλλη μια φορά- αυτήν την γιαγαντιαία παλιομοδίτικη σακκοράφα του τοσοδούλη σάκκου των ονείρων μας, θα σου έλεγα εγώ τι θάτανε!
Αλλά να που είναι!

Και η ειρωνία είναι ότι το γνωρίζουμε!
Ζήτω λοιπόν, και φουντάρουμε.

Θηλυκή η ζωή, ναι!
Και η μεγαλύτερη ειρωνία, η μπουρμπουλήθρα....