2/1/12

Πάει ο παλιός ο χρόνος....

http://wasgehtda.de/images/faust.gif


Πάει ο παλιός ο χρόνος;

Πάει! Τι νάκανε, μπορούσε κι΄αλλιώς;

Και;

Ε, τό ΄χουμε χούι, να σκαρώνουμε μια ευκαιρία για να παίξουμε νόμιμα τριανταμία και "παίξε πιό μετρημένα ρε άντρα, δεν θάχουμε σε λίγο ούτε το χαράτσι να πληρώσουμε, γαμώ την τρέλλα μου".

Σωστή η κυρία.

Αλλά το "Καλή Χρονιά", καλή χρονιά! Τι ΄χες Γιάννη; Τι ΄χα πάντα!

Και κάτι κουραμπιεδομελομακαρονάρες Να! Και κάτι γαλοπουλάρες γεμιστές, να σου κοστίζει η γέμιση όσο τρεις γαλοπούλες, ανάθεμα τη φύτρα τους! Καλύτερα να κάνεις γέμιση γαλοπούλας γεμιστή με γαλοπούλα, παρά ανάποδα. Και δίπλες, και παραδίπλες, και κρασγιά, και ημίγλυκα, και σαμπάνιες Lidl, σαν ζωμός γερμανικού ξυνού λάχανου, αλλά σε μπουκάλι που κάνει μπαμ και φσσσσσς κατά την έξοδον, τέτοια όμορφα.

Και όλα αυτά γιά να κλείσουμε στις έντεκα και πενήντα εννιά τα φώτα και για να το ρίξουμε τα τελευταία δέκα δεύτερα στην αντίστροφη μέτρηση, λες και πρόκειται να την κάνει το Απόλλων 38 από το ακρωτήρι Κανάβεραλ.

7,6,5,4,3,2,1, μεδέν! Ταρατατζούμ-ταμτάμ-ταμτάμ-ταρατατζούμ! Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιάαααααα....

Και γιατί να γιορτάσουμε ρε σεις παίδες; Δηλαδή τι δεν είχε η 31η Δεκέμβρη 2011, 23.59,59 η ώρα, που το έχει η 1η Γενάρη 2012, 00.00.01; Τι έγινε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, που αξίζει τον κόπο για να πλακωθεί ένα αντρόγυνο, γιατί "πήρες πάλι μόνο τη μάνα σου για να της ευχηθείς και αγνόησες για άλλη μια χρονιά την δικιά μου";

Θα πεις, άει σιχτίρ ρε, έθιμο είναι αυτό, να μην ξεδώσουμε λιγάκι; Ε πες, να δούμε τι θα καταλάβεις. Γιατί κύριε και κυρία μου κάτι τέτοια έθιμα είναι για εμπριμέ βραδιές, σε εμπριμέ χώρες, για εμπριμέ κοινωνίες σε τσακίρ εμπριμέ οικονομικές καταστάσεις και όχι γιά μαύρους τόπους, σε άραχνους καιρούς που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα όπως καληώρα στον τόπο μας (;). Δηλαδή τι να πεις τώρα στον καταδικασμένο σε θάνατο, και τι να σου απαντήξει αυτός; Καλή χρονιά, χαρά, ευτυχία, υγεία και προπάντων να μη σας πολυκάψει τον κώλο η ξεσκισμένη η ελεχτρική καρέκλα, αχ σας μερσώ πολλύ και στα δικά σας;

Τι καΐλα είναι αυτή να γιορτάζεις την στιγμή που σε περνάει το αγγούρι γενεές δεκατέσσερεις και ρεπετάρει μετά μανίας το τσουνάμι του αιώνα πάνω σου; Και με τι αρχίδια στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη της ψυχής σου και μοιράζεις δεξιά και αριστερά ευχές; Τον ήπιαμε το 2011 αγαπητέ μπατζανάκη και κάναμε το κορόϊδο, άντε να τον ξαναπιούμε το 2012, με υγεία. Ή, και γαμώ τις ανέχειες φίλτατε Μάκη, νάναι καλά οι Παπαπαπάρες που μας κυβερνούν, και του χρόνου σε ανώτερα, πρώτα ο Θεός....

Γαμώ την πρωτοχρονιά σας και όλα τα νέα έτη σας ρε, μηδενός εξαιρουμένου! Εκτός και αν είσαστε φτιαχμένοι, βολεμένοι, τακτοποιημένοι και όλα τα άλλα εις "μένοι" και δεν έχετε ανάγκη, οπότε αλλάζει. Αλλά να είσαι στα τέσσερα και να λικνίζεσαι με χάρη πάνω σε κάτι νερόβραστα "άχου μου το, το τσαχπίνικο το νέο έτος, φτου του να μη βασκαθεί", ε πάει πολύ ρε σεις.

Τι, δεν μου πέφτει λόγος εμένα, με ποιό τρόπο κάνει ο καθένας τραμπάλα πάνω σ΄αυτή την ξεσκισμένη ημερομηνία;

Τι λέτε ρε; Δικοί σας είναι οι άνεργοι; Όχι ρωτάω!

Τι; Φυσικά και είναι δικοί μου. Γιατί μπορεί να μη γνωρίζω κανένανε απ΄αυτούς, αλλά μου καίγεται η καρδιά για κάθε ένανε χωριστά ρε σεις. Ακόμα και για σένα, που έχασες την δουλίτσα σου, αλλά άραξες στην ποδιά της δόλιας της μάνας σου και δεν δίνεις μια για το τι γίνεται γύρω σου.

Ναι ρε, δικός μου κι΄εκείνος του Κραουνάκη, που βγήκε στην τιβί και ευχήθηκε να υπάρχει αυτή την ξεφτυλισμένη πρωτοχρονιά ένα γαμημένο πιάτο φαΐ για κάθε κάτοικο αυτής της χώρας. Τι χρόνια πολλά και πράσινα άλογα; Τι ευτυχίες και χαμόγελα; Τι χαρές και εκδρομές στην υπερήφανη ελληνική ύπαιθρο; Υπάρχει κόσμος που πεινάει, υπάρχουν άνθρωποι που την βγάζουν παγκάκι και πάρκο φίλε. Δικοί μας άνθρωποι, δικέ μου! Δικοί μας άνθρωποι, όσο δικός μας μπορεί νάναι ένας άνθρωπος που υποφέρει, φίλε. Ένας όπως εγώ κι΄εσύ, μαλάκα!

Πάει ο παλιός ο χρόνος; Και φυσικά πάει, αλλά δεν σηκώνει ούτε υποψία "ζήτω", ούτε μισό παλαμάκι, φίλε μου. Χαμένος χρόνος, ψόφιος χρόνος, νεκρός, κατάνεκρος! Ένας ακόμα χαμένος χρόνος από τη ζωή μας που την ορίζουμε λιγουλάκι, αλλά πολύ περισσότερο μιά ολόκληρη χαμένη χρονιά, γεμάτη ανεκπλήρωτα όνειρα παιδιών που δεν φταίνε σε τίποτα.

Ναι ρε, δικά μου παιδιά! Και δικά σου! Δικά μας ρε!

Στράφι τριακόσιες τόσες μέρες. Μέρες πεταμένες όπως όπως σε μιά χώρα-χωματερή, που επιμένει να αντιστέκεται στην ηλιοφάνεια που της χάρισε το γεωγραφικό της στίγμα και να παραμένει βυθισμένη δυό ολόκληρα χρόνια στο πιό πηχτό σκοτάδι. Και για να μη σε ζορίσω αυτή τη φορά, για το τι μου ανήκει και τι όχι, ναι ρε, και δική σου, και δική μας χώρα! Α παράτα με....

Ναι, δεν είμαστε μόνο εγώ κι΄εσύ, δεν υπάρχουν μόνο αυτοί και οι άλλοι. Έφτασε η ώρα να ανακαλύψουμε και την λέξη ΕΜΕΙΣ φίλε μου. Σέλα πάνω στο αλογατάκι της κοινωνίας η λεξούλα αυτή, και μόνο αυτή μπορεί να ικανοποιήσει τόσο απαιτητικούς αναβάτες: Την ισότητα, την δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά...

Όχι, δεν έχει ευχές φέτος! Φέτος έχει αγώνα, ξεχάστε το βαζάκι με τις ευχές του κουταλιού! Πάει ο παλιός ο χρόνος, ναι. Μην τους χαρίσουμε άλλον ένα. Ας παλαίψουμε λοιπόν παιδιά!

Καρατζαφέρης: Ανεβάζω τραγωδία στο Εθνικό Θεατρο: Ή σοβαρότητα, ή την κάνω

http://aeginafirst.files.wordpress.com/2011/07/rat.jpg


Λοιπόν, κύριοι του πασόκ και της νέας δημοκρατίας, τέρμα τα ψέματα! Ή σοβαρεύεστε, ή σας παίρνει ο διάολος! Δεν πάει άλλο. Σοβαρευτείτε και μάλιστα ατάκα και επιτόπου! Όχι γιατί το έχω δέσει κόμπο, να σας δω σοβαρούς, χέστηκα. Αλλά γιατί θα εγκαταλείψει ο γίγας Καρατζαφέρης την κυβέρνηση, αν δεν σοβαρευτείτε ρε σεις, μη τα ισοπεδώσουμε όλα ντε.

Το είπε πάλι σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του λα.ος: Ή σοβαρευτάς, ή εγωφευγάς, όπως έλεγαν περίπου οι μανάδες στην Αρχαία Σπάρτη στους κανακάρηδές τους όταν παραλάβαιναν τις ασπίδες τους. Με άλλα λόγια, ή σοβαρευάζουμε ή βουλιάζουμε, και δεν μας σώνει τότε ούτε ο Άδωνις με όλη του την ναυτιλία.

Αλλά μη νομίζετε ότι περιορίστηκε ο Καρατζαφέρης σε αυτά τα ολίγα! Μίλησε και περί αυτοκτονίας, αλλά όχι της δικής του, χτυπάτε ξύλο, αλλά των αλλωνώνενων, οι οποίοι "έχουν το δικαίωμα να λένε αντίο στον άδικο αυτόν νδουνιάν, αλλά όχι και να παίρνουνε την χώρα μαζί τους, δεν θα το επιτρέψει αυτό ο πρόεδρος", φτου τους και σα δε ντρέπονται.

Στο τέλος των δηλώσεών του άφησε να εννοηθεί ότι δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η παράσταση του θεάτρου σκιών "Ο Καραγκιόζης ελληναράς" γιατί ο ίδιος έχει μετατρέψει τον συναγερμό του σε....Λυρική Σκηνή:

...Αναφερόμενος στα ποσοστά του κόμματός του στις δημοσκοπήσεις είπε: «Η επιθεώρηση πάντα μάζευε περισσότερα νούμερα από το σοβαρό θέατρο. Εγώ κάνω σοβαρή πολιτική, δεν κάνω επιθεώρηση. Αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό». (Από το Έθνος)


ΥΓ: Μόνο το τελευταίο από το Έθνος ρε. Τα υπόλοιπα θκαμ...

Ράπανος: Πρέπει να πάμε πίσω αν θέλουμε να πάμε μπροστά

http://s.enet.gr/resources/2010-07/7a-2-thumb-large.jpg


Μιλάμε για Τις δηλώσεις! Ράπανος, το όνομα αυτού, γίγαντας το ανάστημα, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

«Είτε θα μείνουμε στο ευρώ μειώνοντας το επίπεδο διαβίωσης όλοι μας, είτε θα αποχωρήσουμε από το ευρώ γυρνώντας δεκαετίες πίσω»

Θα το ακούσουμε προσεχώς και από: Τις Βρυξέλλες, από την τρόϊκα, από την μαύρη τρόϊκα της κυβέρνησης της κυβέρνησης της τρόϊκας, από το πασόκ, από τους Καψήδες, από τα κανάλια, από τον ΣΕΒ και όλο το συναφές σκυλολόϊ. 

Να μειώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο ή θάνατος θα πουν όλοι, γιατί μέχρι σήμερα το...αυξάναμε βλέπετε, φτου κακά. Λιγότερα στην τσέπη, πιό άδειο το πορτοφόλι, λιγότερο γεμάτη η κοιλιά λοιπόν. Για να παραμείνουμε στο ευρώ που μας πάει φουλαριστό...μπροστά ρε γαμώτο, και για να μη γυρίσουμε δεκαετίες πίσω, τώρα που έχουμε πάρει παραμάζωμα τις...ανοδικές πορείες.

Να το μειώσουμε λέω εγώ! Τι έχουμε να χάσουμε; Αλλά να το μειώσουμε σοβαρά, επαγγελματικά, όχι ερασιτεχνικά και με μισή καρδιά όπως μέχρι σήμερα. Τι πα να πει μόνο 20.000 άστεγοι σε πόλεις εκατομμυρίων όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη; Τι πα να πει ένα εκατομμύριο άνεργοι σε μιά χώρα δώδεκα εκατομμυρίων; Τι πα να πει συσσίτια για σαράντα χιλιάδες πεινασμένους; Οι άλλοι τι κάνουνε;

Και να το μειώσουμε το γαμημένο το βιοτικό επίπεδο ΟΛΟΙ ΜΑΣ, που λέει και ο Κόπανος. Ο Ράπανος, συγγνώμη. Γιατί δεν γίνεται να υποφέρει ο εφοπλιστής, ο βιομήχανος και ο τραπεζίτης και να καλοπερνάνε οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.


Καιρός να ξεχάσουμε εκείνα τα γελοία "η ευημερία είναι μονόδρομος για το ανθρώπινο είδος". Είδατε που μας έφτασε η εξέλιξη της επιστήμης και η τεχνολογική επανάσταση: Στα 90 κοντεύει να φτάσει ο μέσος όρος ζωής, θα γεμίσει ο πλανήτης γέρους και άντε μετά να τους ταΐσεις. Πίσω στις...ρίζες λοιπόν, καίγονται στην σόμπα πολύ πιό οικονομικά από ότι το πετρέλαιο θέρμανσης στο καλοριφέρ.

Τι; Αμάν καήκαμε; Άντε ρε! Πάθανε τίποτα οι μαθητές που δεν πήρανε βιβλία αυτή τη χρονιά; Αρκεί να υπάρχει θέληση, φωτοτυπίες βρίσκεις όσες θέλεις! Ή μήπως είδατε κανένα άνεργο να πεθαίνει της πείνας; Ένα σωρό το προσπάθησαν μέχρι σήμερα, αλλά επιτυχία κανείς!

Το μυστικό για να παραμείνουμε στην Πρώτη Εθνική του Ευρώ, είναι να μειώσουμε την δυναμικότητα της ομάδας μας: Χειρότερους παίκτες, λιγότερους μισθούς, λιγότερες νίκες, λιγότερους οπαδούς στις κερκίδες, χαμηλότερη θέση στην βαθμολογία, άρα σωτηρία!

Και να δείτε που ο Μέγας Μαλάκας πρόκειται να το χάψει! Εδώ ολόκληρος Ράπανος τα είπε όλα αυτά, λέτε να μη ξέρει;

Συγγνώμη, Κόπανος....

Λέτε να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος του πασόκ ο Παπούλιας;

Σταματήστε τον πόλεμο στον Παπαδήμο!
 
Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Ποιάς Δημοκρατίας; Μα φυσικά αυτής που στήσαμε, στηρίξαμε και αποθεώσαμε από το 1974 μέχρι σήμερα. Μιά Δημοκρατία...4Χ4 που κατάφερε να μας τσουλήσει με την όπισθεν στο πιό ζοφερό παρόν και μέλλον της νεώτερης ιστορίας μας. 
 
Παπούλιας λέει. Μια θλιβερή πασοκική φιγούρα στην καρέκλα του -κατά το Σύνταγμα- πρώτου πολίτη της χώρας. Πρόεδρος από τα ίδια συστατικά του κόμματος που τον γέννησε: Απόβλητα παρακμής! 
 
Τι έκανε πάλι αυτή η επιτομή του πολιτικού κομπάρσου, αυτό το γελοίο και άβουλο πιόνι του πασόκ; Ακριβώς αυτά που κάνει συνήθως: Απροκάλυπτα και προκλητικά φιλοκυβερνητική πολιτική. Τον τίτλο του "προέδρου όλων των...πασόκων" δεν τον έχει κερδίσει τυχαία ο άνθρωπος.
 
Να σταματήσουν τα κόμματα τον πόλεμο κατά του Παπαδήμου, φλίταρε δημόσια το απίθανο αυτό εγκάθετο γεροντάκι, καλό παιδί ο Παπατράπεζας και "μη μου...* τους Κύκνους, Τάρανδε!" διατί επέρχεται καταστροφή και ζήτω η σωτηρία της χώρας και το ομώνυμο νοσοκομείο των Αθηνών. Τέτοια "ουδετερότητα" ο δήθεν πρόεδρος όλων των Ελλήνων, ούτε ο Παντελής Καψής νάτανε!
 
Μας έχει συνηθίσει σε τέτοιους...διάττοντες αστέρες πολιτικού ήθους και δημοκρατικής ευαισθησίας ο Παπούλιας, δεν πέσαμε από τα σύνεφα. Εξ΄άλλου πως θα μπορούσε να ήταν αυτό που είναι, αν διέθετε στοιχειώδη πολιτική παιδεία, κοινωνική μόρφωση, φιλότιμο και αξιοπρέπεια; Δεν καταντάς χωρίς λόγο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα της υπέρτατης δικομματικής ντροπής. 
 
Χέστηκε τώρα ο Παπούλιας για τέτοιες...μικρολεπτομέρειες όπως μια Προεδρία στο πνεύμα του Συντάγματος και λοιπά πράσινα αλόγατα. Ελλάδα είναι αυτή, όχι στο ύψος, αλλά στο βάθος του απόλυτου πάτου των περιστάσεων καλείται να σταθεί ο Πρώτος Πολίτης στην χώρα μας!
 
Έχουμε τον πρόεδρο που ταιριάζει ασορτί στα χάλια μας, υπογραφή βράχος, στάμπα κήπος! Τι σαπίλα από κυβέρνηση, τι σαπίλα από προεδρία. Πως λέμε "δυσωδία από τον διπλανό βόθρο"; Ακριβώς έτσι! Μία από τα ίδια! 
 
Και δεν μπορώ να καταλάβω, πως πάνε οι εκπρόσωποι της Αριστεράς στην καθιερωμένη τελετή στο προεδρικό μέγαρο και του σφίγγουν το χέρι! Αναρωτιέμαι τι στο διάολο εθιμοτυπία είναι δαύτη; Τι, Θεσμός είναι αυτός, πρέπει; Και πρέπει σώνει και καλά να πάνε να ευχηθούν χρόνια πολλά σε έναν Καραγκιόζη που δεν δίνει μία για τον Θεσμό; 
Εγώ πρέπει να έχω χάσει πολλά μαθήματα πολιτικού σαβουάρ βιβρ φαίνεται, για να έχω κόψει σε κάθε πράσινο κομματόσκυλο την καλημέρα...
 
 
 *Γκουχ, γκουχ....