22/2/12

Πανστρατιά τσιρίζει ο Σαμαράς

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5H4b3zYgcegcASloDKQnlWMP5BFkCsJad2gx3h1M5JG23U3OMHfjv-3pnTWAJE0NYhwp4GJI9bIvoGQ8_YuWz-CH3kZWphExjS4mLOcrG0Bz0Av6BQmLAAbuAVMnj2rc-df1p0h_37cJ4/s320/anoixi.jpg


Μπορεί σαν υπουργός εξωτερικών να κατάφερε να μην μας κυρήξουν όλα τα κράτη που συνορεύουμε τον πόλεμο, μπορεί να τα έκανε τόσο μαντάρα, που ακούγανε Σαμαρά οι Μητσοτακοκαραμανληδοπαπανδρέοι και βγάζανε Lichen Ruber Planus, μπορεί να πούλησε όποιον, ΟΠΟΙΟΝ έκανε την παπαριά να τον εμπιστευθεί, μπορεί να μπήκε-βγήκε-ξαναμπαινωβγήκε, δημιούργησε δικό του κόμμα, να τόριξε κι΄αυτό στα βράχια, μπορεί να βρέθηκε συχνά-πυκνά στην...αυλή κάποιου σκανδάλου, πάντα φυσικά αθώος, όπως όλοι οι άλλοι, αλλά σαν βασική συνισταμένη του καρασάπιου πολιτικού συστήματος εξουσίας ήταν πάντα παρών!

Αντώνης Σαμαράς, ένα ακόμα απόβλητο του δικομματισμού λίγο πριν την πολιτική  "δικαίωση". Η μαλακία του νεοέλληνα δεν έχει όρια βλέπετε, ακόμα και τώρα που περνάει τα ζόρια του Ιώβ (τουλάστιχον), δεν λέει να βάλει μυαλό!

Προσφορά του βραχόκηπου που πάει να φρικάρει ο παρακάτω λόγος του γαλαζοκαφετί αρχηγού του νουδούς από την εκτελεστική γραμματεία του κώματος.


Σεβασμιώτατε...

Κύριοι βουλευτές...

Φίλοι της Νέας Δημοκρατίας...

Αξιότιμοι πρώην βουλευτές και πρώην μέλη του κόμματος...

Φίλτατοι διαγραφέντες...

Ελληνίδες, Έλληνες...

Αγαπητοί φασίστες!


Είμαστε έτοιμοι! Η παράταξή μας, η μοναδική  παράταξη που είναι υπέρ των μέτρων που σώζουν την χώρα αλλά και ταυτόχρονα ανυποχώρητα αντιμνημονιακή, σας καλεί, εσάς και όποιον ψάχνει να δει φως για να μπει μέσα, μη χάνετε καιρό, μπεκάτε όλοι αμέσως μέσα, τι καθόσαστε;

Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, ύπνοι, ξύπνιοι, στόκοι, κάλλοι, κανείς δεν περισσεύει, όλοι οι καλοί χωράνε, μπείτε να σηκώσει η ΝΔ την κούπα, να βγω κι΄εγώ λιγάκι πρωθυπουργός, που περιμένω τόσον καιρό σα μαλάκας.

Πανστρατιά αγαπητοί φίλοι, σχεδόν φίλοι, αγαπητοί εχθροί, πανστρατιά για να σωθεί η παράδοση που θέλει τον ΜΑΛΑΚΑ να ψηφίζει εναλλάξ πασόκ-νουδού! Μην κολλάτε αν έχετε ιδεολογικές διαφορές μαζί μου. Μην τρομοκρατείστε αν είστε διαγραμμένοι, άρα μόνοι και έρημοι στον ψεύτικο αυτόν ντουνιά. Γιατί ναι μεν είσθε κουφάλαι και καλά να πάθετε που σας πέταξα όξω γιατί δεν ψηφίσατε ναι στο δεύτερο μνημόνιο, αλλά όπως λέει μιά παλιά παροιμία "αυτός που θέλει την είσοδό σου, σε πετάει πρώτα έξω".

Εκδηλώστε την αγνή σας υποταγή στας επιταγάς της Νέας Δημοκρατίας (δεχόμαστε και VISA και  ΑMERICAN EXPRESS) με μιά επιβλητική κωλοτούμπα στις επικείμενες σπουδαίες ψηφοφορίες στην Βουλή και αι πόρται της μεγάλης πατριωτικής παράταξης ξανανοίγουν διάπλατα για σας! (Αλλά όχι όλοι μαζί, μη χάσουμε τον λογαριασμό. Κάθε ψηφοφορία και πέντε κωλοτούμπες, με την σειρά).

Οι εκλογές πρέπει να γίνουν αμέσως, αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος αν δεν γίνουν αμέσως, αλλά κάποτε στα επόμενα τέρμινα. Το λέω αυτό για να τονίσω, ότι βασικά αν πω εγώ "κύριε Παπαδήμο, την κάνω από την συγκυβέρνηση, κανονίστε πορεία σας" είναι υποχρεωμένος ο πρωθυπουργός να πάει ΑΤΑΚΑ κι΄ΕΠΙΤΟΠΟΥ σε εκλογές, άρα για να μη το λέω, κάτι έχω στο νου μου, και αφήστε να λένε ότι θέλουν οι αγαθοί.

"Το κόμμα μας είναι η μόνη σοβαρή και σταθερή πολιτική δύναμη στη χώρα, οι εκλογές που θα γίνουν θα είναι οι πιο καθοριστικές μετά από αυτές του 74". Με την προσθήκη δε των Βορίδη-Γεωργιάδη γίναμε ακόμα πιό σοβαροί και όταν καταλαγιάσει το συνεχές μπες-βγες θα σκίζουμε πλέον και σε σταθερότητα. Στον τομέα του μέσα-έξω έχω παραδώσει ο ίδιος μαθήματα, ρωτήστε τον Μητσοτάκη που είχε φρίξει, να σας πει.
 
Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και όχι σκορποχώρι, ελάτε να δώσουμε όλοι μαζί μια τιτάνια διαπραγματευτική μάχη γιά την άρση του πρώτου μνημονίου, τον θρίαμβο του δεύτερου, την καταπολέμηση του τρίτου και μιά ισοπαλία στο τέταρτο για να πάει στα πέναλτυ που ως γνωστόν έχουν πολύ σασπένς.

Γιά να διευκολύνουμε τους διαγραφέντες, απομακρυσμένους, διωγμένους, αλλά και τους πιστούς ναινέκους, θα προμηθεύσουμε όλα τα μέλη μας με μιά ετήσια κάρτα απεριόριστων αποχωρήσεων-επανεντάξεων, να γίνεται πιό απλά η δουλειά.

Δεχόμεθα και Ντόραι.

Εμπρός λοιπόν να σώσουμε την χώρα από την χρεωκοπία, εμπρός να βρούμε και γκάζι, να λύσουμε όλα τα προβλήματα των δανειστών. 

Ζήτω η διάλυση του ΛΑ.ΟΣ!
Ζήτω η απορρόφησή του από την ΝΔ!
Ζήτω η πρωθυπουργοποίηση ενός πολιτικού που δεν εχει δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή του!

Σωθήκαμε μεν, αλλά το Εμπόριο...παρασώθηκε!

http://now24.gr/wp-content/uploads/2011/11/%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5.jpg


Ένα σωρό μπαρούφες πάλι στην τύπο της χώρας! Ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του, κάθε αναλφάβητος και ειδικός, κάθε τούβλο και εμπειρογνώμων. Δεν προλάβαμε ούτε να σκουπιστούμε (όλοι εμείς που χεστήκαμε από την χαρά μας για την νέα δανειακή σφαλιάρα) μετά τον νέο...θρίαμβο των Βρυξελλών και πέσανε πάνω μας να μας φάνε!

Σιγά ρε κόπανοι, πως κάνετε ρε έτσι; Σας στοκάρανε ότι σωθήκατε και το ρουφήξατε αμέσως αμάσητο; Ξου ρε!

Εγώ...τάχασα! Καλά ρε φίλε, λέω, τι κάνανε τότε ο Παπατράπεζας και ο Χοντροβαζελίνος στην Βρυξέλλα; Τις σωστικές λέμβοι δεν κατέβασαν από το ναυάγιο του (ψωρο)Κόστα(ινα) Κονκόρντια στο πέλαο να σωθούμε όλοι μας;

Α ρε αγαθέ βραχόκηπε...

Και μου κοτσάρει με μιά κόπυ πεϊστάρα να, ένα πανέμορφο που γράφει σήμερα ο Πρώτος Θέμας αλλά και καμμιά πεντακοσαριά άλλες σελίδες, το οποίο με συγκλονίζει οριζοντίως και αυτεπαγγέλτως. Να το πετσοκόψω λίγο, να μικρύνει και σας το βάζω να χαρείτε κι΄εσείς.

Οκέϋ, λάβετε θέσεις...

Έρχονται 180.000 λουκέτα και 240.000 απολύσεις στο εμπόριο!
  • "....επιχειρήσεις με προσωπικό έως 49 άτομα, που αποτελούν το  99,6% των ελληνικών επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΜΕ – ΓΣΕΒΕΕ (επιστημονικό όργανο των επαγγελματοβιοτεχνών) περίπου 180.000 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν κίνδυνο κλεισίματος το επόμενο δωδεκάμηνο! 
 Αν συνυπολογιστεί ο συντελεστής βιωσιμότητας, εκτιμάται ότι 61.200 θα είναι η καθαρή μείωση επιχειρήσεων τους επόμενους δώδεκα μήνες – εκ των οποίων περίπου 12.000 μέσα στο επόμενο τρίμηνο .

Η ΓΣΕΒΕΕ κάνει λόγο για κίνδυνο απώλειας 240.000 θέσεων απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί) στο επόμενο δωδεκάμηνο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε μία πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα αντιστοιχούν εφτά απολύσεις.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται απώλεια επιπλέον 106.000 θέσεων μισθωτής εργασίας έως τον Ιούλιο του 2012 και περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων. Εκτιμάται ότι ήδη χάθηκαν τουλάχιστον 65.000 θέσεις μισθωτής εργασίας το 2ο εξάμηνο του 2011.

Στην έρευνα καταγράφεται αύξηση των επιχειρήσεων που μείωσαν ώρες και ημέρες εργασίας (37,4%), ενώ το 28,6% μείωσε αποδοχές στο προσωπικό του. Προβλέπεται δε ότι για το 1ο εξάμηνο του 2012, το 43% θα μειώσει με μεγάλη βεβαιότητα μισθούς και ώρες εργασίας, ενώ στα πλέον χαρακτηριστικά συμπεράσματα εντάσσεται και το ότι μόνο το 22% θεωρεί ότι τα χρήματά τους είναι ασφαλή στην τράπεζα, το 29,2% στο εξωτερικό, ενώ το 37,1% σε άλλες τοποθετήσεις.

 Το 46,5% θεωρεί ως σημαντικότερο εμπόδιο τα λειτουργικά έξοδα, το 36,5% τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ μόλις το 5% τους μισθούς. Πάνω από 8 στις 10 επιχειρήσεις προτιμούν τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ενώ μόλις το 2,5% επιθυμεί τη μείωση του κατώτατου μισθού, ενώ μία στις τρεις επιχειρήσεις έχει καθυστερημένες οφειλές και υποχρεώσεις (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, Δημόσια Ταμεία, Προμηθευτές)

Το δε ποσοστό των επιχειρήσεων που οφείλει στον ΟΑΕΕ ξεπερνά το 38%.
Και εν κατακλείδι, η πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων (55%) θεωρεί ότι δεν θα αποφύγουμε την χρεοκοπία κάτι που από μόνο του έχει άμεσες δυσμενείς επιπτώσεις στον οικονομικό κύκλο…

Το προφίλ της έρευνας

Η έρευνα που παρουσιάζεται είναι η πρώτη για το 2012 και η πέμπτη κατά σειρά που διεξάγει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την εταιρία MARC AE σε εξαμηνιαία βάση από τον Μάιο του 2009. Έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων (0-49 άτομα προσωπικό), στο διάστημα 10 έως 18 Ιανουαρίου 2012 και έχει ως βασικό στόχο την αποτύπωση του οικονομικού κλίματος στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, στους κλάδους της μεταποίησης, του εμπορίου και των υπηρεσιών, που αποτελούν το 99,6% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Τα ευρήματα αυτής της έρευνας μπορούν να συγκριθούν με τα αντίστοιχα των ερευνών του Ιουλίου 2011, του Ιανουαρίου 2011, του Ιουλίου 2010 και του Φεβρουαρίου 2010. Οι έρευνες αυτές ξεκίνησαν τον Μάιο του 2009 και επαναλαμβάνονται πλέον σε εξαμηνιαία βάση ενώ αποτελούν το μοναδικό εργαλείο, σε πανελλαδικό επίπεδο, για την καταγραφή της κατάστασης και της πορείας του μεγαλύτερου τμήματος της πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα.

Οι εκτιμήσεις της έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ του Ιουλίου 2011 όσον αφορά τη συρρίκνωση της απασχόλησης, επιβεβαιώθηκαν και από τις έρευνες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Μάλιστα, παρά την απουσία συστηματικών και αξιόπιστων στοιχείων για την κατάσταση των μικρών επιχειρήσεων, η εικόνα που έχουμε (π.χ. από ασφαλιστικά ταμεία και άλλους δημόσιους φορείς) επιβεβαιώνει και τις αντίστοιχες, δυσοίωνες εκτιμήσεις για τη διακοπή λειτουργίας σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων.

Όπως και στις προηγούμενες έρευνες, έτσι και τώρα, επιχειρείται μια σαφής καταγραφή των τάσεων του οικονομικού κλίματος καθώς και η παρακολούθηση των βασικών δεικτών λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων κατά το 2ο εξάμηνο του 2011, ενώ παράλληλα προχωρά και σε πρόβλεψη για το 1ο εξάμηνο του 2012. Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι οι δείκτες του οικονομικού κλίματος βρίσκονται στο χειρότερο σημείο από τότε που ξεκίνησαν οι έρευνες.

Θέμα: Πρώτη Πηγή

Μη μασάτε, προπαγάνδα! Μιά χαρά σωθήκαμε προχθές, μη μου την σωτηρία τάραττε, που έλεγε και ο Αριστοφάνης στην κωμωδία του "Οι Αφελείς". Ή ήταν στις "Κότες"; Όχι, αυτό το έγραψε για την ΚΟ του πασόκ. Ή στις "Μνημονιάζουσες"; Μπα. Μάλλον δεν τόγραψε ο Αριστοφάνης γιατί είχε κόλλημα να γράψει την "Λυσιστράτη", εξ΄ου και το "λύσε Στράτη να φας τριφύλλι"...

Δίδαγμα: Μας έσωσες που να σωθείς, σαν το κεράκι της Λαμπρής


Φαγητά υπάρχουν; Δεν υπάρχει ούτε σάλτσα!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQSKHRGt-MhtTAdpipjRZA7fxeGsH1Ny3zbV_ONCjZnCWoPYHCmkvfNqyI58LvRX6YGGzKyMVcyRLH47xKgWExnSQ_ZVBm1ebsxtl3OK33z-2iGOyWAx03pBtZC9EfvPtv4eNwkup4ciVo/s1600/Diamanto+patates.jpg



Μία από τις μεγάλες συμπάθειες του μπλογκ η σκατόψυχη υπουργός Παιδείας, αγριονεοφιλελεύθερο τσόκαρο, η ξυνισμένη στρίτζω Άννα Διαμαντοπούλου. Και σε όσους είναι έτοιμοι να φωνάξουν, απαπαπαπά, μην προσπερνάς βράχε στην στροφή την political correctness, παρακαλώ όχι έρανο με pralines Leonidas και σουπερνόβα γαλαντομίας γι΄αυτήν την απαίσια, κυνική παλιοκαρακάξα! 

Γιά ρωτήστε την κάργια να σας πει πότε πεινάει και πότε χορταίνει ένα παιδάκι! Θα σας απαντήσει σίγουρα "αφενός όταν γίνεται θέμα στα κανάλια και αφεδύο όταν πάψει να απασχολεί τα μήντια". Που το ξέρω εγώ; Γιατί μόνο εγώ το ξέρω; Ξεχάσατε το δάκρυ που έχυσε η καριολίδου όταν έγιναν θέμα οι μαθητές που πέφτανε αναίσθητοι στο σχολείο από ασιτία; Πόνος μεγάλος η στραβογ@μημένη σιδηρά ρόμπα της ελληνικής πολιτικής: 

Ωχ αμάν, πουλάνε παιδική πείνα τα μήντια, οφείλουμε να αντιπουλήσουμε συντριβή και ανθισμένη αμυγδαλέα ανθρωπιάς ημείς αι αιπουργαί ξεπατώματος Παιδείας και δια βίου αβίωτου! Θα φλομώσουμε στο συσσίτιο 18 σχολεία της Αττικής, μέχρι να γίνουν τα παιδάκια από το χλαπάκωμα σαν τον Βενιζέλο και να στάζουν βιταμίνα στον δρόμο! Ναι!


Γράψανε καμμιά εβδομάδα τα μήντια, μετά βαρεθήκανε, πιάσανε άλλα θέματα, και καλά κάνανε αφού "νοιαζότανε" πιά για τα μαθητούδια αυτοσκατοφάτσως η ίδια η υπουργός. Εντάξει, είπαμε όλοι, μισάνθρωπος μεν η κομπλεξικιά με την θρούμπα, αλλά θα τα ταΐσει τα παιδάκια γιά το θεαθήναι, ας αράξουμε. Και αράξαμε...


Και εκεί που είμασταν αραχτοί, έρχεται η είδηση, ότι τα παιδάκια δεν είναι και τόσο  χορτάτα. Αλλά δεν είχαμε πει, άμα δεν γράφουν οι φυλλάδες και δεν σκίζονται τα κανάλια, τα παιδιά είναι χορτάτα; Έλα ντε! Για να ξαναγράψουν όμως πρέπει να...ξαναπείνασαν. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδάκια χόρτασαν κοπανιστό υπουργικό αεράκι γιατί τα ξεσκισμένα συσσίτια της Άννας Διαμαν τον πούλο δεν αρχίσανε φυσικά ποτέ. Το πρόγραμμα σίτισης έμεινε στα λόγια και κανένας δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα μαζί του. 


Μετά το παγκοσμίου εμβέλειας "λεφτά υπάρχουν" που θα μείνει στην ιστορία, μία ακόμα καραπασοκική πατάτα συγκλόνησε το πανελλήνιο: Το "μακαρόνια με κιμά υπάρχουν". Και όσον αφορά την ποσότητα, υπάρχουν τόσα, όσα και λεφτά! Γίνεσαι ή δεν γίνεσαι σκύλος;

Γαβ, γαβ, γαβ λοιπόν, να το πω στην γλώσσα που κατέχει το νεοφιλελεύθερη ταλιμπάν, η λυσσασμένη σκύλα του πασόκ. Γαβ, γαβ, γαβ και βάστα Ρόμμελ Άννα μέχρι να τα πάρει για τα καλά ο πεινασμένος και να σας στείλει όλα τα πράσινα κομματόσκυλα εκεί που πρέπει: Στο Κυνοβούλιο!