4/1/12

Την κάνει για πάντα ο Παπανδρέου! Και τι θα απογίνει η σοσιαλιστική διεθνής;

http://www.agelioforos.gr/files/APortal/papandreou2.jpg




«Θέλω να γνωρίζετε ότι δεν προτίθεμαι να κατέβω ως υποψήφιος πρωθυπουργός, ούτε ως υποψήφιος πρόεδρος του κινήματος μετά τις εθνικές εκλογές»

Τάδε έφη προ ολίγου ο παρατρίχα σωτήρας της χώρας, Γιωργάκης Παπανδρέου, στο πολιτικό συμβούλιο του πασόκ!

Μιά απλή χασούρα για τον Βραχόκηπο που στοιχημάτιζε ότι θα παραμείνει πρόεδρος του πασόκ, αλλά ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα. Μη ξεχνάμε, ότι ο απίστευτος αυτός άνθρωπος κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια, όσα δεν κατάφερε κανένας άλλος ευρωπαίος πολιτικός:

Να καταστρέψει το κόμμα του....

Να καταστρέψει την χώρα του....

Να απειλήσει με καταστροφή την ΕΕ και το Ευρώ....(εδώ...απέτυχε δυστυχώς)

Την κάνει ο αθλιότερος των Παπανδρέου λοιπόν, αν μου άρεσε η σαμπάνια θα άνοιγα μιά! Οι πρώτες αντιδράσεις από την ηγεσία της συμμορίας, του κινήματος δηλαδή, μπερδεύτηκα, συγγνώμη, ήταν από σπαραξικάρδιες μέχρι κόψιμο φλεβών. Ακούτε αυτόν τον διαπεραστικό θόρυβο που θυμίζει αντιαεροπορική σειρήνα; Ε, ο Λοβέρδος είναι, που έχει πέσει χάμου και πάει να βάψει μαύρο το πολυτελές άσπρο χαλί του γραφείου του. Τόσο μαύρο δάκρυ....

Επίλογος;

Οκ!

Στον αγύριστο Τζέφρυ!

Παναγόπουλος: Έσωσε την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, αλλά παραλίγο να χανόταν ο ίδιος!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_u6AqDkFraC7Ht6QbaQH61IGmf5uTjxNcB3qYPHh474DAJsMx6qrycIGDZ1ZxHQ_ca0qygyX3fel604lkClIahnE9OBDSdCOQiAQAwjoz8_P-W5E1DypNjQh01jqZ2JO-7mEYAwtiXxQ/s1600/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82+%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82+%CE%B3%CF%83%CE%B5%CE%B5panagopoulos+giannis+gsee.jpg


Πρέπει να έπεσε πολύ ξύλο στην σημερινή...αιματηρή μάχη μεταξύ του πρωθυπουργού της Βρυξέλλας, Λουκά Παπατράπεζα, και του ήρωα αρχισυνδικαλιστή της πασκε και...Λεωνίδα της ΓΣΕΕ, Παναγόπουλου!

Οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν αντίκρυσαν ότι απόμεινε από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ να βγαίνει σε απίστευτα χάλια μαζικού αλλά άνισου αγώνα από το προεδρικό μέγαρο.

Στο τσαφ τον έσωσαν πριν καταρρεύσει και πάρει μαζί του ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα! Μεγάλη βία τελικά κατά του αληθινού εκπρόσωπου της εργατιάς και ευτυχώς που ήταν μερικοί μπασμένοι στα μυστήρια των πρώτων βοηθειών και τον ξαναεπιστρέψανε από την κόλαση που ήταν με το ενάμιση ποδάρι χωμένος. Ένας ανώμαλος μάλιστα του έκανε και τεχνητή αναπνοή. Και γαμώ τα σοσιαλιστικά φρονήματα δηλαδή!

Όταν συνήλθε, περιέγραψε με σβησμένη φωνή τα τραγικά γεγονότα της συνάντησης Εξουσίας και αντιεξουσιαστών συνδικαλιστών της Εξουσίας.

Παιδιά, ήταν πολλοί και εγώ μονάχος μου μαζί με τον Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ. Ήταν αφάνταστα σκληροί! Ή την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ή τη ζωή σας, μας λένε. Με τις πρώτες προκαταρκτικές μάπες ο Δασκαλόπουλος πήγε να λυγίσει, αλλά του λέω, στηρίξου ρε συ πάνω μου και μη φοβάσαι. Τι να κάνει, άντεξε! Μετά μας βαράγανε κανιά δυό ώρες και τους δυο μας, πολύ ξύλο!

Στο τέλος είδανε ότι το γουρούνι κι΄αν βαράς, το ματσούκι σου χαλάς και με αφήσανε. Ίσως και να τρομοκρατηθήκανε που φώναζα ότι θα κάνω αύριο μιά δίωρη παναμπελοκηπιακή, τι ίσως, σίγουρα. Δεν θα περάσει η βία κατά της εργατικής εεεεεεε, πως την είπαμε; Ζήτω το "Αντι Ντίρινγκ" του Φρίντριχ Ένγκελς! Πασαράν ορ νοτ πασαράν και χρόνια σας πολλά.

Πάμε στοίχημα ότι θα ξαναβάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος του πασόκ ο Γιωργάκης;

http://www.planeterde.de/Members/redaktion/GEOTECHNOLOGIEN/Fotos/gv_tagung_bremen_07/schwerer-seegang/image_preview


Θα βάλει ξανά υποψηφιότητα ο έσχατος των παπατζήδων, Γιωργάκης-Μου-Αρέσουν-Τα-Δημοψηφίσματα-Παπανδρέου; Να η ερώτηση που δεν αφήνει εκατομμύρια άρτι σωσμένους Έλληνες να κλείσουν μάτι. Εδώ ο κόσμος κάϊ γε τάϊ, κάϊ το μοϋ νί χτενι ζετάι, όπως επιμένουν οι γερμανοί φιλόλογοι Ελληνικής γλώσσας, ότι θα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Με άλλα λόγια, το σύστημα επιμένει στην ανακύκλωση των αποβλήτων του: Πασόκ πίνει-πασόκ γλεντάει, πασόκ-μεθάει πασόκ-ξερνάει!

Μα γίνεται να μη βάλει ξανά υποψηφιότητα ο απίθανος αυτός άνθρωπος, που ως γνωστόν κολλάει παντού εκτός από την...καρέκλα του; Αφού έχει γύρω στις 50.000 οπαδούς στο φατσοβιβλίο, γίνεται να τους παρατήσει και να πάει στον γέρο τον διάολο, να ησυχάσουμε οι υπόλοιποι;

Και πείτε ότι πάει να παραλάβει από κάποιο γερμανικό περιοδικό ας πούμε το έπαθλο του "στόκου της χρονιάς" και περνάει εντελώς τυχαία ο Χρυσοχοΐδης με ένα τανκς και τον κόβει, και δεν βγαίνει πια αρχηγός, που να βγει σε μορφή κοντραπλακέ, και προκειμένου να βγάλει το κίνημα πρόεδρο τον αδερφό του, τον Νικολάκη, πιό στόκο και από πρόεδρο σοσιαλιστικής διεθνούς, βγάζει έναν εκ των Βενιζέλου, Λοβέρδου ή κάποιο άλλο ζωντανό ατύχημα του σοσιαλισμού, έστω και με θρούμπα στη μάπα, ε τι θα άλλαζε στο κόμμα που έδωσε την ψυχή του αντιπαροχή και έγινε χαβούζα; (Και γαμώ τις προτάσεις!)

Τίποτα δεν θα άλλαζε! Μόνο και μόνο που το σκέφτεται ο ξεφτύλας (που τράβηξε από τριανταμία "λεφτά υπάρχουν" και κάηκε στο "δεν υπάρχει ούτε σάλιο" η χώρα) να ξαναβάλει υποψηφιότητα, σημαίνει ότι το σηκώνει το όμορφο αυτό γεγονός η Ελλαδίτσα μας, άρα τα θέλει ακόμα ο γαλανόλευκος κώλος μας.

Μπα, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει κανένας το καράβι που βουλιάζει: Ούτε οι επιβάτες, που δεν τολμάνε να φορέσουνε ούτε σωσίβιο, ούτε οι καπετάνιοι που το ρίξανε στην ξέρα.

Θα πάει αύτανδρο το σαπιοκάραβο! Όπως του αξίζει δηλαδή!

Φόροι, φόροι, φόροι! Γνωστοποίησε την...ενδεκάδα η κυβέρνηση

http://www.bauladen-kirchheim.de/graensfors/alle.jpg

Φουριόζα μπαίνει στην νέα σαιζόν η μικτή ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑΟΣ/ΤΡΟΪΚΑΣ! Μετά τα διαδοχικά νταμπλ στα μνημονιακά πρωταθλήματα του 2010 και 2011, μόνο μικρότερες δεν θα μπορούσαν να είνα οι απαιτήσεις των Βρυξελλών, του ΣΕΒ και των διάφορων τραπεζοκατασκευαστικοεκδοτικοπιστωτικών ομίλων που στηρίζουν την ομάδα. Τα δυο σερί πρωταθλήματα και κύπελλα που πρόσθεσε σχεδόν αμαχητί η ομάδα στο παλμαρέ της, άνοιξαν την όρεξη για περισσότερα: Αφού παίζει με κατεβασμένα τα χέρια ο αντίπαλος, ε πάρτε του και τα σώβρακα!

Να και η σύνθεση της βασικής φοροενδεκάδας για την τρέχουσα σαιζόν:


1. Χαράτσι επιτηδεύματος. Ενίσχυση της θέσης του τερματοφύλακα, αφού ο νέος...πιάνει 500 ευρώ τον χρόνο, αντί των 300 που έπιανε ο παλιός. Χαρούλες να δείτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες!


2. Ειδικό χαράτσι ακινήτων. Παρέμεινε στην θέση του ο δοκιμασμένος έμπειρος σέντερ μπακ της περασμένης σαιζόν. Και πως να μην παρέμενε, αφού κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες χωρίς καν να ιδρώσει;

3. Εξομοίωση φόρου πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης. Και γαμώ τα λίμπερο! Παλιομοδίτικη θέση μεν, αλλά στα περισσότερα ματς, ιδίως σε αυτά με χαμηλή θερμοκρασία, πάγο, χιόνι, δεν περνάει ούτε μύγα!

4. Μηνιαίο χαράτσι "αλληλεγγύης". Παρακράτηση 1%-4% από μισθούς και συντάξεις για να βάλει μυαλό ο Μαλάκας που τους ψήφισε. Θα βάλει λέτε; Μέχρι τώρα βάζει κάτι άλλο, και όχι στο κεφάλι του!

5. Πήδημα από το παρελθόν.Σκάσιμο ευρώπουλων για το ΕΤΑΚ του 2009, καθώς και του ΦΑΠ για 2010 και 2011.

6. Φοροσκίσιμο και της κουτσής Μαρίας. Με την μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ θα πλερώνει πρόστιμο...διακόρευσης και η γριά παροπλισμένη πουτάνα. Παρακαλώ τα ανήλικα παιδάκια που διαβάζουν βραχόκηπο, να ξεχάσουν ατάκα κι΄επιτόπου την προηγούμενη πρόταση. Ντροπή του, του πούστη!

7. Νέα τεκμήρια. Μέχρι και 100% αυξημένα! Τρέξτε κουφάλες να πιάσετε τον Άριεν Ρόμπεν αν είναι καλά! Πιάνεται;

8.Έκτακτη εισφορά ακίνητης περιουσίας. Ισχύει για ακίνητες περιουσίες άνω των 400.000, χεστήκαμε.

9. Τσεκούρι στις εκπτώσεις για αφορολόγητες δαπάνες.

10. Μπαλντάς σε πολύτεκνους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Έχεις τρία παιδιά Μαλάκα; Μειώνεται το αφορολόγητό σου κατά 7.500 ευρώ, σκύψε! Τι; έχεις τέσσερα; Κακώς! Πιάσε μια μείωση αφορολόγητου κατά 8.000 ευρώ, να βάλεις μυαλό.

11. Κατάργηση του μπόνους των 10% για τις αποδείξεις. Λέμε-ξελέμε, δεν κολλάμε μπρίκια ντε!



Τι κάνουμε; Τι να κάνουμε; Ότι κάναμε μέχρι τώρα: Καμμιά τρίωρη Παναττική να στηρίξουμε τον ήρωα Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ ή καμμιά ψόφια Γενική Απεργία, να πάμε όλοι μαζί περίπατο στο κέντρο. Είναι οι μοναδικές επιτυχημένες συνταγές για την διαιώνιση της μιζέριας μας. Α, και να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον δικομματισμό και τα διάφορα εργαλεία του, όπως λευκό και αποχή.

Αναλυτικά το ρόστερ της φοροεπιδρομής έχει ως εξής. (Από το bankingnews.gr)







  1. Μείωση του αφορολόγητου ποσού από τα 12.000 ευρώ στα 5.000 ευρώ. Οι δύο μειώσεις στο αφορολόγητο μπορεί να έγιναν μέσα στο 2011 (Ιούλιο και Οκτώβριο) όμως η παρακράτηση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2012. 

  2. Στα 9.000 ευρώ από 12.000 ευρώ μειώνεται και το αφορολόγητο ποσό για τους νέους ηλικίας μέχρι 30 ετών και τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών. 

  3. Αλλαγές στους συντελεστές και στα κλιμάκια της φορολογικής κλίμακας, τα οποία περιορίζονται σε 8 απόμ 10 που είναι σήμερα. Ο συντελεστής φόρου που αντιστοιχεί στο κλιμάκιο ετήσιου εισοδήματος από τα 16.000 έως τα 22.000 ευρώ αυξάνεται από 24% σε 25%, ενώ για εισοδήματα από 22.000 έως τα 26.000 ευρώ μειώνεται από 26% σε 25%. Για το τμήμα του εισοδήματος από τα 26.000 έως τα 32.000 ευρώ ο συντελεστής αυξάνει από 32% σε 35%. Για εισοδήματα από τα 32.000 έως τα 40.000 ευρώ ο συντελεστής μειώνεται από 36% σε 35%.

  4. Μείωση των αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα του υπόχρεου. Συγκεκριμένα μειώνονται από τις 11.500 στις 7.000 ευρώ για τους υπόχρεους που έχουν 3 τέκνα και από τις 13.500 στις 10.000 ευρώ για όσους έχουν 4 τέκνα.

  5. Αυξάνονται έως 71% τα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, ΙΧ αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες.

  6. Κόβονται στο μισό οι φοροαππαλαγές για νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, δωρεές, διατροφή κ.λπ. και η έκπτωση 10% οποίες θα γίνεται μόνο από τον φόρο. Επίσης, καταργείται η έκπτωση του 20% για τις δικηγορικές αμοιβές. 

  7. Καταργείται το «μπόνους» 10% της έκπτωσης φόρου που ίσχυε στις περιπτώσεις συγκέντρωσης περισσότερων αποδείξεων από τις απαιτούμενες. 

  8. Από ης Ιανουαρίου του 2012 θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται και η αυξημένη παρακράτηση φόρου εισοδήματος με το νέο μειωμένο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. 

  9. Από 1ης Ιανουαρίου 2012 θα ξεκινήσει και η παρακράτηση της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» που επιβάλλεται με συντελεστές 1%-4% σε ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. 

  10. Μειώνεται στα 200.000 ευρώ από 400.000 ευρώ το αφορολόγητο του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, κάτι που θα οδηγήσει σε νέες επιβαρύνσεις για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων. 

  11. Σε πέντε μηνιαίες δόσεις θα πρέπει να καταβάλουν οι ιδοκτήκτες το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών. Το τέλος θα αναπροσαρμοσθεί εφόσον αυξηθούν οι αντικεινεικές αξίες. 

  12. Έξι φόροι θα περιμένουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων το 2012. Συγκεκριμένα το ΕΤΑΚ του του 2009, η έκτακτη εισφορά στην ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ του έτους 2009, το Έκτακτο Ειδικό Τέλος της ΔΕΗ για το 2011 κια το 2012 και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2010 και 2011. 

  13. Το 2012 θα εισπραχθεί και η έκτακτη εισφορά για το 2011 για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. 

  14. Το νέο Τέλος επιτηδεύματος που θα πρέπει να πληρώσουν όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι στην Εφορία. Για το 2012 το Τέλος αυξάνει από 300 ευρώ σε 500 ευρώ για κάθε επιχειρηματία και επαγγελματία με έδρα σε πόλη άνω των 200.000 κατοίκων και από 300 σε 400 ευρώ για όσους έχουν την έδρα τους σε πόλη μέχρι 200.000 κατοίκων.

  15. Το 2012 θα εισπραχθεί και η έκτακτη εισφορά επί των τεκμηρίων διαβίωσης για ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, σκάφη αναψυχής άνω των 7 μέτρων και πισίνες. Η έκτακτη εισφορά θα υπολογιστεί επί των αυξημένων έως και 71% αντικειμενικών κριτηρίων διαβίωσης ΙΧ, σκαφών και δεξαμενών κολύμβησης που θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2011.

  16. Επιβολή φόρου 20%  στην αξία των τηλεοπτικών διαφημίσεων. Ενώ ο φόρος θα έπρεπε να εφαρμοστεί από την 1η-1-2012, πήρε παράταση για το 2013.

  17. Εξοιμειώνεται ο ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης – κίνησης. Ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης που παραλαμβάνουν τα φυσικά πρόσωπα θα φθάσει στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης από τις 15-10-2012. Αυτό θα έχει ως συνέπεια, από τον Οκτώβριο του επομένου έτους το πετρέλαιο θέρμανσης να πωλείται στα νοικοκυριά ακριβότερα κατά 40 λεπτά το λίτρο σε τιμές μεταξύ 1,30 και 1,40 το λίτρο. 

  18. Θεσπίζεται «ηλεκτρονικό» πόθεν έσχες για όλους τους φορολογούμενους. Σε αυτό θα καταγράφονται όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του φορολογούμενου. Η καταγραφή θα γίνει με ειδικό έντυπο που θα συμπληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι το 2012. Στο έντυπο θα δηλώνονται όλες οι μεταβολές στην περιουσία του φορολογούμενου αλλά και οι καταθέσεις. 

  19. Επανέρχονται τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών. Σε κάθε ελέυθερο επαγγελματία και μικρομεσαία επιχείρηση πρόκειται να υπολογίζεται ένα ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα βάσει συγκεκριμένων «αντικειμενικών κριτηρίων». 

  20. Αυξάνονται οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων με στόχο να προσεγγίσουν τις αγοραίες τιμές. Η προσέγγιση θα γίνει μέσω της βάσης δεδομένων που διατηρεί η Τράπεζα της Ελλάδος από τις εκτιμήσεις ακινήτων που πραγματοποιούν οι εμπορικές τράπεζες στο πλαίσιο των χορηγήσεων στεγαστικών δανείων και των προσημειώσεων ακινήτων για κάθε είδους χρηματοδότηση.

  21. Η αύξηση των αντικειμενικών θα επιβαρύνει τον ΦΠΑ 23% που επιβάλλεται στις αγοραπωλησίες των νεόδμητων οικοδομών πλην της πρώτης κατοικίας. 

  22. Αυξήσεις έρχονται με την αναθεώρηση των αντικειμενικών και στους φόρους για μεταβιβάσεις παλαιών οικοδομών, οικοπέδων και αγροκτημάτων. Ο φόρος μεταβίβασης που κυμαίνεται από 8% έως 10% επί της φορολογητέας αξίας ενός ακινήτου θα αυξηθεί σημαντικά εξαιτίας της αναθεώρησης στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. 

  23. Η αύξηση των αντικειμενικών τιμών θα βάλει «φωτιά» και στους φόρους για δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές ακινήτων. 

  24. Καταργείται ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων, ο οποίος θα αντικατασταθεί με τον «Κώδικα Απεικόνισης Συναλλαγών». Με το νέο κώδικα θα επιχειρηθεί η απλοποίηση της τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες ενώ όλες οι συναλλαγές τους θα περνούν υποχρεωτικά μέσω ενός επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού.

  25. Αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης των αγροτών. Πλέον θα αντιμετωπίζονται ως επιτηδευματίες και θα είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν βιβλία και στοιχεία. Παράλληλα θα διατηρηθεί το αντικειμενικό σύστημα υπολογισμού του αγροτικού εισοδήματος μόνο για τους φορολογούμενους που είναι κατά περίσταση αγρότες.