23/1/13

Η ανεργία χτυπάει ταβάνι: Άντε, ακόμα 500.000 και σωθήκαμε





Ανεργία; Αμέ! Γιατί όχι; Μπορεί να διαμαρτύρεται ο ένας ή ο άλλος, αλλά άμα το δεις με το μάτι του επιστήμονα, του ειδικού, τότε δεν μπορείς να βγάλεις κανένα άλλο συμπέρασμα, εκτός από αυτό που βγάζουν τον τελευταίο καιρό όλοι αυτοί: Αδέλφια, πάτε από το καλό στο καλύτερο και μακάρι όλοι οι λαοί που ζορίζονται λιγάκι από την κρίση, έτσι.

"Ντερ Γκρήχενλαντ νιξ καπούτ μάινε ντάμεν ουντ χέρεν, νιξ φοβέρεν κάϊν μπαμπούλεν μπιτεσέν"*,    μας διαμηνύει εκ Βερολίνου η κυρία Μέρκελ.

"Λε Γκρεκ ιποτακτίκ χαψανουά λε καραμέλ ντε λιστ φοροδιαφιγκά τρε μπιέν, αλλά (ξέρει και κάτι ελληνικά η γυναίκα) άμα ντειτέ ανθρώπ πολιτίκ να μπαίν ιν Μπαστίγ Κορρυδαλιέν, να μου τρυπισιέν μουά μον μυτή "**, τιτίβισε σε άπταιστα διεθνοταμιευτικά η κυρία Λαγκάρντ, γνωστή ανά το παπακωνσταντίνιο και ως "η Ωραία (όποιος θέλει δεν το πιστεύει) με το στικάκι".

*   Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν την σκιάζει φοβέρα καμμιά...

** Οι Έλληνες φίλοι μας καταλάβανε ότι τα πάντα κρίνονται από την Λίστα Λαγκάρντ και πρόκειται σε λίγο να στείλουν όλους τους ένοχους εκεί που τους αρμόζει: Στις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας.

Παιδιά, είστε μούρλια, μακάρι να ήταν έτσι και το Λουξεμβούργο, παραδέχεται και εύχεται ο πρώην (αφιλοκερδώς) προκαθήμενος του Γιουρογκρούπ και φιλλέληνας μέχρι υποψίας διαστροφής Γιάννης-Κλώντης Γιουνκέρης.

Αυτός όμως που έσπασε κάθε φραγμό ενθουσιασμού δεν είναι φυσικά κανένας άλλος από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε! Και γαμώ τις προόδους δικέ μου (und ich ficke die Fortschritte, Meiner!), φαίνεται να είπε στον μουσαφίρη του Αλέξη Τσίπρα, που έμεινε φυσικά ΣΥΡΙΖΑ απ΄την έκπληξη. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιό εντυπωσιακή! Λοιπόν, μετά, ας πούμε σε μιά απίστευτη κρίση φιλελληνισμού, ρολάρει ο Σοϊμπλάκος το καροτσάκι του στον διάδρομο, κάνει νόημα σε έναν σφουγγοκωλάριο που στεκόταν με ένα πικάπ στο χέρι, να βάλει τον δίσκο που κρατούσε να παίξει, και αρχίζει μετά με απίστευτη τσαχπινιά να ρίχνει μιά φοβερή ζεϊμπεκιά! Η πιό τέλεια ζεϊμπεκιά που έχει χορευτεί ποτέ πάνω σε αναπηρική καρέκλα παιδιά! Ο σφουγγοκωλάριος έσκυψε μάλιστα δίπλα του και άρχισε τα ώπα ώπα και τα παλαμάκια.

Ρε συ, ρωτάει ο Τσίπρας τον διερμηνέα, Έλληνας είναι ο τύπος με τα ώπα ώπα; Μπα, απαντάει ο άλλος, εγγονός του Σόϊμπλε είναι. Ώπα σημαίνει στα Γερμανικά, παππούς.

Μιά χαρά λοιπόν η ανεργία και ας ελπίσουμε σε μεγαλύτερη άνοδο. Πάμε γερά λοιπόν παιδιά!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ, ΜΠΟΡΕΙΣ-ΜΠΟΡΕΙΣ Ν΄ ΑΠΟΛΥΘΕΙΣ!