19/1/12

Κλείνει ο φάκελος των οικονομικών εισαγγελέων πάλι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSBE0JUi_gDgirD_MdoAcPX0b5oN-Jf92Vy4tiSfGvkszFSZVVO1IvCdg1JoQghjcQbxU6xNbUoar3xcahH2_NHK3MMi6PxUsOy-j8QShwwwdCHyVebJFfFFCxe7DP0qeiSNCEL3qpFrQ/s1600/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%AC+2.jpg



Θυμάστε εκείνο το ντέρμπυ Πεπόνη/Μουζακίτη κατά Διαπλοκής και Διαφθοράς; Τους ζόρικους οικονομικούς εισαγγελείς που άρχισαν να πελεκάνε αριστερά-δεξιά το σύστημα γιατί δεν ανέχονταν σπαθί στη μύγα τους, καλέ.

Ε, δεν υπήρχε τελικά σπαθί. Αθώα όλη η Ελλάδα, μέχρι και το μισό Βαλκάνιο, σύμφωνα με το ζόρικο πόρισμα του Αντισεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή, ο φάκελος κατηφορίζει για δεύτερη φορά προς τα μπαγάσικα τα αρχεία.

Τα πάνω κάτω έφερε ο αντιεισαγγελέας, τα ανακάτεψε, τα γύρισε, τα φώτισε, τα ξεφώτισε, τίποτα. Τα πάντα κάτασπρα, ούτε ίχνος αμαρτίας. Πίεση καμμία, ζόρι κανένα, ανάμειξη ουδείς. Το μόνο που έπαιξε ήταν ένα "παιδιά βάλτε τα δυνατά σας για αυτές τις υποθέσεις, να τελειώσετε πιό γρήγορα γιατί είναι πολύ σημαντικές" από τους προϊσταμένους τους, τίποτα δηλαδή.

Θρίαμβος της Δικαιοσύνης πάλι αγαπητοί αναγνώστες, άδικα παίξαμε τόσα λεφτά σε κουτσό αουτσάϊντερ, επικράτησε τελικά -όπως πάντα- το γνωστό μεγάλο φαβορί.

Την κάθαρση της χαβούζας θα την κάνει τελικά ο μοναδικός ειδικός στο αντικείμενο: Ο Αχόρταγος!

Η μαγνητοταινία με την συνομιλία Γιωργάκη-Ιπποκράτους μετά το ναυάγιο του πασόκ στον βραχόκηπο!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdUi5vieXfm1RqLsQgVWxXl3n8-ztNZK_2PMK4doTk2PRUszt9c7Vs07IpY0_76Tz5mD9duFoHdw9qCQSToM3f-JuLldWTALu3fPvOBbEY0CHvw1s7LXMHdyv4ovNox3iTksW25z4reVgO/s640/DSC_0224+%25281%2529.JPG


Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν άκουσε την τηλεφωνική συνομιλία του ήρωα ιταλού καπετάνιου του Κόστα Κονκόρντια με τον προϊστάμενο του Λιμεναρχείου. Από τα χάϊλάϊτ της χρονιάς!

ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ: Έλα ρε συ Φραντσέσκο, κόμε στάϊ ρε συ καπιτάνο;

ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ   :  Τι κόμα στάϊ ρε Λιμενάρχο μίο, τρακάραμε στο πεζοδρόμιο και πάμε αδιάβαστοι!

ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ: Άντε ρε!

ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ   : Αφού σου λέω!

ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ: Και πως έγινε το ατύχημα ρε συ καπιτάνο;

ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ   : Πήγαμε να παρκάρουμε και δεν είδαμε πως έχει πεζούλι...

ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ: Και που είσαι τώρα ρε Φραντσέσκο;

ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ   : Στον τηλεφωνικό θάλαμο στην προκυμαία του λιμανιού.

ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ: Σίγουρα εγκατέλειψες τελευταίος το πλοίο.

ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ   : Μα φυσικά! Αλλά μείνανε και καμμιά πεντακοσαριά επιβάτες μέσα.

ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ:Τι λε ρε πούστη; Να τσακιστείς να γυρίσεις πίσω αμέσως! Κατάλαβες;

ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ   : Ρε άει που θα γυρίσω πίσω, που έχει πάρει και κλίση το πλοίο, μαλάκα!

Τελικά ακόμα πάει στο πλοίο ο αξιαγάπητος, αλλά ολίγον τι χεσμεντέν ιταλός καπετάνιος. Εντελώς διαφορετική τροπή πήρε η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της Ιπποκράτους και του καπετάνιου του μισοβυθισμένου πλοίου "πασόκ", Γιωργάκη Παπανδρέου. Έτσι βλέπουμε, ότι σε αντίθεση με τον ιταλό που δεν έμπαινε με τίποτα, ο δικός μας δεν βγαίνει όξω ούτε προς νερού του! Ακούστε την συνομιλία όπως την μετέφερε στην ιστοσελίδα μας κοριός στα τηλέφωνα του κώματος.

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τι θα γίνει ρε πρόεδρε, πότε θα εγκαταλείψεις επιτέλους το πλοίο;

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ: Γιατί να το εγκαταλείψω ρε Λοβέρδε;

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Γιατί βουλιάζουμε πρόεδρε! Δεν βλέπεις που έχει πάρει κλίση;

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ: Σώπα ρε που βουλιάζουμε! Η κλίση δεν σημαίνει ότι βουλιάζουμε. Πήγε να φύγει ο Πάγκαλος μαζί με τον Βενιζέλο από την αριστερή κουπαστή και...έγυρε. Αλλάζουμε ρε συ Λοβέρδε! Από που κι΄ως που βουλιάζουμε;

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ρε συ πρόεδρε, αυτά τα λέγαμε για τους κόπανους.

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ: Και εμείς τι είμαστε;

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Σωστά, αλλά όχι τόσο!

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ: Λες;

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Μα την Λούκα Κατσέλη ρε συ! Έχει μπει παντού νερό, οι επιβάτες την έχουν κάνει προ πολλού, το ίδιο και το πλήρωμα. Μόνο εσύ έμεινες, μπες σε ένα σωστικό κανώ και κάντην να τελειώνουμε.

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ: Δεν γίνεται ρε συ Λοβέρδο, να βγω τώρα. Είναι ακόμα μέσα το PSI και δεν γίνεται να εγκαταλείπει ο πλοίαρχος προτελευταίος το καράβι.

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Καλά, αλλά μετά θα βγεις;

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ: Μπα, χλωμό το βλέπω!

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τι λε ρε; Και γιατί παρακαλώ;

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ: Γιατί προτιμώ να φουντάρω μαζί του ρε. Δικαίωμα του καπετάνιου δεν είναι; Δεν τόπε και ο Πετσάλνικος, ότι έχω το δικαίωμα;

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όχι! Υπάρχουν σύμφωνα με το καταστατικό και άλλοι που έχουν το δικαίωμα να το ρίξουν στα βράχια. Έχουμε πάρει ένα σωρό νοματαίοι σειρά. Ή φεύγεις μόνος σου, ή σε φεύγουμε εμείς.

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ: Θα ανοίξω τα χαρτιά μου στο συμβούλιο του πασόκ.

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Μα πέρασε αυτό και δεν τα άνοιξες!

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ: Για συμβούλιο μετά το Πάσχα είπα.

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ρε συ πρόεδρε, μήπως δεν έχεις την πρόθεση να εγκαταλείψεις ποτέ και μας παιδεύεις άδικα;

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ: Όχι ρε, φήμες...


ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ορκίσου τότε!

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ: Μα την UHU που μ΄έχει κολλήσει στην καρέκλα του πλοίαρχου στην γέφυρα ρε, αν δεν πιστεύεις!

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ρε άστα αυτά και βγέκα όξω λέω! Περιμένει τόσες μέρες ο Χρυσοχοΐδης και θα μας αρρωστήσει από τον καημό του.

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ: Δεν βγαίνω κουφάλες, δεν πα να βγάλει ο Χρυσοχοΐδης την χρυσή!

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ε άει χέσε τότε!

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ: Ε αυτό γίνεται....


Ούτε με ματσακόνι δεν εγκαταλείπει το πλοίο ο Γιωργάκης μέχρι στιγμής, τα δίνει όλα! Ελιγμό στον ελιγμό, παπατζηλίκι στο παπατζηλίκι, ενάμισυ Βυζάντιο έχει ρίξει στον κληρονομικό σοσιαλισμό μήπως και καταφέρει και τον μουλιάσει στο επιθυμητό βαθμό παπάρας, που απαιτεί η κληρονομική δημοκρατία μας.

Και όλο φεύγει, και όλο μένει εκεί που είναι. Και ξέρει τι κάνει ο Γιωργάκης. Ελπίδες για παραμονή στην εξουσία υπάρχουν όσες θες! Τι λέει; Κουφό; Σιγά ρε κουφό! Το πιό κουφό που θα μπορούσε να συμβεί, έχει ήδη συμβεί: Ακόμα και αυτός ο ανθυποστόκος κατάφερε να στεφθεί πρωθυπουργός. Τι άλλο πιό κουφό θα μπορούσε να συμβεί ακόμα;

Τους τάχωσε ο Πρετεντέρης! Φέρτε το Πούλιτζερ!



Έσφαλα παιδιά! Κακώς του τα έχωνα όλο τον καιρό του σύντροφου Πρετεντέρη. Ανακαλώ όλα τα κακεντρεχή που έχω γράψει γι΄αυτόν και ζητώ ταπεινά συγγνώμη. Και για να αποδείξω έμπρακτα την συντριβή μου, αναδημοσιεύω το σημερινό άρθρο του στα Νέα, χωρίς ούτε γραμμούλα να τ΄αλλάξω, όπως θα έλεγε σίγουρα ο Βαγγέλης Γερμανός. Το ενδιάμεσο σχόλιο βοηθάει για να γίνει το δύσκολο κείμενο κατανοητό στο ευρύ κοινό.

http://www.womansday.com/cm/womansday/images/ya/03-Stupidest-Reasons-to-Get-Fired-Pulitzer-Prize-1.jpg

Αν η τρόικα δεν ζητάει τη μείωση του κατώτατου μισθού ούτε την κατάργηση ή την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού (όπως διαβεβαιώνει ο επίσημος εκπρόσωπος της Κομισιόν), τότε ποιος τα ζητάει; Ποιος τα έβαλε στο τραπέζι; Ποιος τα αποδέχτηκε; Και γιατί τα κουβεντιάζουμε; 
 
Ναι, ποιός ζητάει τις μειώσεις; Και προπάντων ποιοί τις βάλανε στο τραπέζι, ποιοί τις αποδέχτηκαν και γιατί τις κουβεντιάζουμε; Γιατί αν δεν τα ξέρει όλα αυτά ο Πρετεντέρης, που είναι επί των πραγμάτων, τι να πούμε εμείς οι κοινοί θνητοί; Απαντήστε λοιπόν!
 
Εως τώρα μας διαβεβαίωναν ότι αυτές οι απαιτήσεις εκπορεύονται από την τρόικα. Οταν, όμως, η τρόικα διαψεύδει ότι έχει τέτοιες απαιτήσεις, κάποιος πρέπει να μας πει πώς προέκυψαν, ποιος τις υποστηρίζει, με ποια επιχειρήματα και για ποιον λόγο. 
 
Άντε λοιπόν, περιμένουμε!
 
Είναι προσωπικώς ο Πρωθυπουργός, όπως φάνηκε την Παρασκευή στη Βουλή; Είναι κάποιοι άλλοι στην κυβέρνηση; Είναι τα κόμματα που την συγκροτούν; Είναι μήπως οι εργοδοτικές οργανώσεις; Ποιος, τέλος πάντων, αποφάσισε εδώ και δυο, τρεις εβδομάδες να ανοίξει την κουβέντα περί «μισθολογικού κόστους»; 
 
Ο κύριος Πρετεντέρης ξέρει φυσικά ποιός. Αυτό έλειπε, να μην ήξερε. Αλλά χρησιμοποιεί αυθεντικές ερωτήσεις που θέτει ο απλός πολίτης, για να μας βοηθήσει εμάς τους απλούς πολίτες, να το δούμε όπως το βλέπει ο απλός πολίτης. Μοντέρνα δημοσιογραφία είναι αυτή, συμμετοχική. Αν και δεν μας δίνουν ακόμα ένα νούμερο (50 λεπτά το τηλεφώνημα) να πάρουμε αν συμφωνούμε ή δεν συμφωνούμε, να κονομήσει το κανάλι, ελπίζουμε προσεχώς.
 
Ερωτώ διότι θέλω να ελπίζω ότι τα ψέματα τελείωσαν. Και ότι μαζί τους πρέπει να τελειώσει το κρυφτούλι μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. 
 
Αμέ! Δεν πάει άλλο! Πήγαινε πριν από λίγο μιά χαρά, αλλά τώρα θέλουμε να πούμε και καμμιά αλήθεια, άρα δεν πάει άλλο. 
 
Ερωτώ ακόμη επειδή φοβούμαι ότι η ελληνική κοινωνία δεν βρίσκεται μπροστά στις δεσμεύσεις που της επιβάλλουν ένα Μνημόνιο ή/και μια δανειακή σύμβαση. Αλλά βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κεκαλυμμένη ιδεολογική επίθεση, η οποία προσπαθεί να την «αναμορφώσει» χωρίς να το λέει. 
 
Τι σας έλεγα πάνω πάνω; Κρυφοκομμουνιστής ο αρθρογράφος των Νέων και μάλιστα ιδεολόγος! Και στο άρθρο του είναι αναγκασμένος (να ταΐσει τη φαμελιά του θέλει με την αρθρογραφία στα Νέα ο άνθρωπος) να τα λέει συγκαλυμμένα, αλλά αν δείτε το κουκούτσι, είναι πεντακάθαρα: Τα μονοπώλια και η πλουτοκρατία κρύβονται πίσω από την λυκοσυμμαχία του μαύρου μετώπου, φτου τους.
 
Κι εδώ πλέον αρχίζουμε να βαδίζουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. 
 
Πολύ επικίνδυνα!
 
Ολοι αντιληφθήκαμε την ανάγκη θυσιών προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια έκτακτη κατάσταση. Ολοι καταλάβαμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται προσπάθεια για να παραμείνει στο ευρωπαϊκό νόμισμα και να διασφαλίσει την εθνική πορεία της στον 21ο αιώνα.
 
Αυτά εδώ τα γράφει γιά να θολώσει το τοπίο και για να μην τον πάρουνε χαμπάρι. Μη δίνετε σημασία και δώστε προσοχή στις επόμενες αλήθειες.
 
Αλλά κανείς δεν συμφώνησε να στείλουμε τη χώρα στο Αναμορφωτήριο, ούτε να διαλύσουμε τις βασικές συντεταγμένες της κοινωνίας μας.
 
Ναι ρε, κανείς! Ούτε σε Αναμορφωτήρια, ούτε σε Ορφανοτροφεία, ούτε και σε Άσυλα Ανιάτων γαμώ τη πανακόλα τους!
 
Αν κάποιοι το επιθυμούν, καμία αντίρρηση. Να το πουν, να το υποστηρίξουν και να ζητήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού για να το επιβάλουν. 
 
Μάλιστα!
 
Στη δημοκρατία, δεν γνωρίζω άλλη διαδικασία μεταρρυθμίσεων και κοινωνικών αλλαγών. Διότι στη δημοκρατία, με κουκούλα κυκλοφορούν οι τρομοκράτες και οι τραμπούκοι, όχι οι μεταρρυθμιστές. 
 
Είδατε κόλπο; Άντε να τον πάρεις μυρωδιά, αν είσαι ξέρω γω αντιδραστικός πράκτωρ της ΕΥΠ ή υψηλόβαθμος αντικομμουνιστής της ΕΛ.ΑΣ. Πρώτα η τρίπλα με την Δημοκρατία. Και γαμώ τις τρίπλες! Τι, με υποπτεύεσαι ότι είμαι στέλεχος του ΚΚΕ ή του ΣΥΝ/ΣΥΡ; Πάρε ένα- δεν γνωρίζω άλλη διαδικασία μεταρρυθμίσεων και κοινωνικών αλλαγών- να κάνεις δουλειά σου, και άσε με εμένα να προετοιμάζω πυρετωδώς την Δικτατορία του Προλεταριάτου, μαλάκα! Αλλά είδατε πως τους τα χώνει μετά πλαγίως, πλην ευθαρσώς; Στην Δημοκρατία κυκλοφορούν με κουκούλα οι τρομοκράτες και οι τραμπούκοι, λέει. Ποτέ δεν μίλησε δημοσιογράφος τόσο ανοιχτά για κουκουλοφόρους αστυνομικούς, όσο ο Πρετεντέρης.
 
Ακόμη περισσότερο που τέτοιες δραματικές αλλαγές χρειάζονται άμεση και ευθεία δημοκρατική νομιμοποίηση. Δεν αρκεί η επίκληση των απαιτήσεων της τρόικας - ακόμη λιγότερο όταν αποδεικνύεται ότι η επίκληση είναι ψευδής…
 
Μέσα!
 
Χρειάζονται, λοιπόν, εξηγήσεις. Καθαρές κουβέντες. Ποιος ζητάει τι και γιατί. Ποιος επιδιώκει τι και με ποιον τρόπο. Ποιος προτείνει τι και με ποιον σκοπό. 
 
Ακριβώς!
 
Για έναν πολύ απλό λόγο. Η ελληνική κοινωνία έχει ταλαιπωρηθεί απίστευτα την τελευταία διετία. Οι ανοχές της και οι αντοχές της έχουν εξαντληθεί. Αν κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται, είναι κρίμα. Διότι πολύ φοβούμαι πως, όταν το αντιληφθούν, θα είναι πολύ αργά - κυρίως για τους ίδιους… 
 
Το αφήνω αυτό το τελευταίο να σας αγκαλιάσει άνευ σχολίου. 
 
 
 
 
 
 
Ο σ. Πρετεντέρης προσφέρει για την οικονομική ενίσχυση της ιστοσελίδας, αλλά και στη μνήμη του Άρη Βελουχιώτη 2.000 ευρώ. 
 
 
 
 

Είχε και ολίγην από Σάμινα το Κόστα Κονκόρντια!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUfVm7qsBePMkWbRIQi_3G6F08Xj9tBxSMDZaNopygsTgi6Bgw6RGyFfvCvpH3X9bjPuEMMh0uY6CJHlVV269PJWdAo9jtRlR9gKX2fNfRTJFERD04vUwOmSQv5scwHmMmnp5gQAlymwI/s640/Titanic1.jpg

Τον Τιτανικό κατάφεραν και μας τον φάγανε. Με το Κόστα Κονκόρντια δεν τους πέρασε!


Και να που τελικά έλαμψε η αλήθεια και θριάμβευσε η παράδοση!
Τι έγινε; Ε, έκαναν όλοι το σταυρό τους και δεν πίστευαν τα μάτια τους: Μα να γίνει Σάμινα και να μην είναι Έλληνας υπεύθυνος, απίστευτα πράγματα.

Για την τραγωδία του Κόστα Κονκόρντια, το υπ΄αριθμόν ένα θέμα στα μήντια αυτές τις μέρες, ο λόγος. Σάμινα λέει, αλλά ιταλική! Μα ιταλική Σάμινα, σε ιταλική Πάρο, με ιταλό καπετάνιο, με ιταλική κυβέρνηση και ιταλικούς νόμους; Γίνονται αυτά; Και που είναι ο ελληνικός παράγοντας; Που είναι ο πρώτος διδάξας;

Η είδηση που ακούσαμε σήμερα το πρωί επαναφέρει τα πράγματα στην θέση τους: Ο δεύτερος καπετάνιος του Κόστα Κονκόρντια είναι συμπατριώτης μας. Έλλην! Με τα σέα και τα μέα του, ταυτότητες, διαβατήρια, κομπλέ! Άντε ντε και μας κόπηκε η χολή!