20/1/11

Σκάνδαλο; Τι σκάνδαλο;

http://www.wdr.de/tv/westart/sonntag/sendungsbeitraege/2010/0328/img/haende_banner.jpg

Ήταν έτοιμη να θριαμβεύσει η δικαιοσύνη στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Siemens, αλλά διεκόπη ο αγώνας λόγω αποχώρησης των δυο βουλευτών του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, που είχανε να κάνουνε πιο σοβαρά πράγματα από το να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους με τις σικέ εξεταστικές των αθώων κομμάτων εξουσίας.

Ο θρίαμβος της δικαιοσύνης θα έρθει μάλλον αύριο, όταν τελειώσει το παζάρι του πασόκ και της νδ. Δεν γνωρίζουμε πόσο λευκά θα είναι τα κοστούμια των βουλευτών του πασόκ και της νδ που αγωνίστηκαν παράφωρα για τον θρίαμβο της, της, της αυτηνής, της αποτέτοιας, της, πως την είπαμε ντε, ναι αφνής, στην επιτροπή, αλλά απαξάπασες οι δικομματικές συνειδήσεις θα εμφανιστούν για άλλη μια φορά κατάλευκες!

Παρακαλούμε μη φτύνετε όλοι μαζί....

Το σήμα της νέας Νέας Δημοκρατίας. Πάει ο πυρσός!

 
Άλλαξε σήμα η "νδ", ότι μας έκανε περασμένα-ξεχασμένα λοιπόν, γυρίζουμε σελίδα.

Το φαύλο παρελθόν διαγράφεται με μιάς, οι παλιές αμαρτίες παραγράφονται έτσι κι΄ αλλιώς αυτόματα από μόνες τους, το παρόν χαμογελάει στην γαλάζια παράταξη και το μέλλον σίγουρα της ανήκει! Βαράτε τους!

Ο πρόεδρος του κόμματος, Σαμαράς απείλησε ότι...
 
"στο νέο λογότυπο ενσωματώνονται οι αρχές και οι αξίες του κόμματος: απλότητα, αναφορά στις καλές στιγμές του παρελθόντος και ελπίδα για το μέλλον."

Όπως λέμε δηλαδή, τρεις σαπουνόφουσκες βαρβάτες και ο κουβάς άδειος. Το θέμα της απλότητας δένει πολύ ωραία με την ελπίδα για το μέλλον, οι καλές στιγμές του παρελθόντος δεν κολλάνε όμως και τόσο εύκολα. Ίσως γιατί οι φίλαθλοι της νδ πάσχουν πάγια από πολιτική Άλτσχάϊμερ και δεν θυμούνται τίποτα, οπότε να η καλή στιγμή του παρελθόντος!

Το νέο σήμα είναι λιτό γιατί προσαρμόζεται στην εποχή της λιτότητας και έχει άσπρα και γαλάζια γράμματα, τα χρώματα που έχουν οι φανέλες και τα σώβρακα του Αστέρα Εξαρχείων* δηλαδή. Επίσης έχει μια πράσινη και μια πορτοκαλί γραμμή εις ένδειξη τιμής προς τα δύο αυτά χρώματα.

Ο Σαμαράς είπε, ότι το νέο σήμα θα ισχύει για όλον τον αιώνα και θα εκφράζει τις αξίες της νδ, που είναι οι εξής: Διαφάνεια, πρωτοπορία, ανθρωπιά, σιγουριά και ήρεμη δύναμη.
 
Το ξαναγράφω για τους δύσπιστους: Διαφάνεια, πρωτοπορία, ανθρωπιά, σιγουριά, ήρεμη δύναμη!
 
Μάλιστα, διαφάνεια! Μάλλον για σλάϊτς θα μιλάει ο πρόεδρος, δεν εξηγείται αλλιώς.
 
Η πρωτοπορία δεν ακούγεται και ντιπ κουφό, έχεις πολλά πράγματα στην διάθεσή σου για να γίνεις πρωτοποριακός. Από το να εισπράττεις πχ διόδια πριν φτιάξεις τον δρόμο, μέχρι μουσική δωματίου, έξω από το δωμάτιο, ότι θες. Το αφήνουμε φλου λοιπόν, αφού δεν μας είπε ο πρόεδρος σε ποιό πράγμα πρωτοπορεί η νδ. Εξαιρούμε φυσικά της πρωτοπορία της εργατικής τάξης, που είναι ως γνωστόν ο μελλοντικός συνασπισμός της δημοκρατικής συμμαχίας της Ντόρας και της δημοκρατικής αριστεράς του Κουβέλη....
 
Ανθρωπιά; Αυτό μάλιστα! Δεν επιτρέπεται να ξεχνάμε, ότι η νδ είναι ο φυσικός συνεχιστής του έργου της Μητέρας Τερέζας, θα μας πουν αχάριστους αν το κάνουμε.

Η σιγουριά τώρα μου την δίνει λιγάκι, όχι γιατί δεν μου την δίνουν όλα τα άλλα, αλλά για στάσου ρε Σαμαρά, για ποιό πράγμα σιγουριά; Καλά, λέμε να δουλεύουμε ως καθώς πρέπει κόμματα τον κόσμο, αλλά να καταλαβαίνει και ο κόσμος πότε και γιατί τον δουλεύουμε! Τι πα να πει σιγουριά; Δίνουμε σιγουριά και αν ναι σε ποιόν; Είμαστε σίγουροι και αν ναι για τι πράγμα; Μου την δίνει η λέξη, δεν λέω, ας όψεται εκείνος που έλεγε, ότι θα τόνε σηκώσει τον ήλιο, σίγουρα ναι...

Το "ήρεμη δύναμη", το βλέπω λίγο ξενέρωτο! Τι πα να πει ήρεμη δύναμη; Που είναι η διαφορά με τον "χλιαρό τσαμπουκά" και τον "χαλαρό αρσιβαρίστα"; Ή μήπως είναι το αντίθετο του "νευρικού αδύναμου";

Το παλιό σύμβολο, τον πυρσό, δεν θα τον πετάξει στα σκουπίδια, είπε ο Σαμαράς, αλλά θα τον "περάσει" στην ιστορία. Δεν μας είπε σε ποιό μέρος του σώματος της ιστορίας....

Περιμένουμε να δούμε και το νέο σήμα του πασόκ....

Εγώ προσωπικά, δεν κρατιέμαι καν!