21/11/11

Σου κόβουν το ρεύμα; Άλλαξέ τους τα φώτα!






Κόφτο ρε συ Γιώργο το ρημάδι, πριν σε κόψει αυτό!

Ο Μάκης, ο ψιλικατζής της γειτονιάς, έχει μιά ιδιαίτερα γλαφυρή σχέση με την επιχειρηματικότητα. Σε καλημερίζει με ένα ζεστό χαμόγελο, αλλά μη τολμήσεις να του ζητήσεις μετά κάτι. Οτιδήποτε!

Πιάσε ρε Μάκη ένα Σαντέ...
-Κόφτο, πριν σε κόψει!

Πιάσε Τα Νέα ρε Μάκη...
-Δεν σου φτάνουν τα ψέμματα που σου λέει το πασόκ στα κανάλια;

Μιά κόκα κόλα ρε συ Μάκη...
-Πιές νεράκι από την βρύση που είναι πιό φτηνό και πιό υγιεινό ρε...

Λέει ο Μάκης, αλλά θες η έξη, θες τα χούγια, θες η ανθρώπινη αδυναμία ή η ανθρώπινη βλακεία, εμείς εκεί, τον χαβά μας.

Ρε συ Γιώργο, με ρωτάει σήμερα, ρε συ ξέρεις τι γίνεται η κυρά Μαρία και η κυρά Λένη; Έχω βδομάδες να τις δω και ανησύχησα. Τον έμπασα στα μυστήρια: Μιά χαρά είναι και οι δύο αγαθές γιαγιάδες της γειτονιάς, απλά δεν φαίνονται γιατί έχουν πάει να ξεχειμωνιάσουν στα χωριά τους. Εκεί, με καμμιά σομπούλα ξύλου ή με κάνα τζάκι, αν υπάρχει. Φυσικά λόγω της επιστημονικής έμπνευσης της κυβέρνησης, να (θα το πω όπως ακριβώς έχει, αρέσει-δεν αρέσει στους...σεμνότυφους) βάλει στο θύμα τον λαό, που τολμάει να κρυώνει τον χειμώνα, κωλοδάχτυλο θέρμανσης!

Όποιος λοιπόν μπορεί, γυρίζει επαρχία, όποιος μπορεί καλύτερα, τραβάει στην ξενιτιά. Οι υπόλοιποι κάθονται και υπομένουν βλαστημώντας Θεούς και Δαίμονες, και αν αυτό είναι το μόνο που κάνουνε, ε καλά να πάθουνε, είναι άξιοι της τύχης τους.

Τα πήρε ο Μάκης!

Τον μπιιιπ τους και την μπιιιπ τους, να τους μπιιιπ το μπιιιπ της μπιιιπ τους, μας κατάστρεψαν μιά χούφτα καρατσογλάνια του κερατά τη ζωή μας, και......

Πέντε λεπτά χρειάστηκα για να καταφέρω να τον ψιλοκαλμάρω! Στο μεταξύ είχαν μπει και άλλοι πελάτες στο μαγαζί, η σπίθα είχε περάσει από τον Μάκη στον...λαό, και να μη πολυλογώ, έγινε το "μπέκα Βενιζέλο για τσιγάρα, να δούμε σε πόσα τεμάχια βγαίνεις"!

Η "παλιά" κυβέρνηση; Κυβέρνηση; Ποιά κυβέρνηση ρε; Αυτά τα παλιοτόμαρα που βάλαμε νε εκπροσωπήσουν ότι πιό χειρότερο υπάρχει στο DNA μας και στην κοινωνία μας;

Η νέα κυβέρνηση; Ποιά "νέα" ρε; Άλλαξε ο ΠΑΠΑμανωλιός (νδρέου) κι΄έβαλε τα ΠΑΠΑρούχα του (δήμος) αλλιώς;

Φταίει η Μέρκελ και οι Γερμανοί; Γιατί φταίνε ρε αυτοί ; Επειδή πέσανε τα πασόκια στα τέσσερα και τους ζητάνε χρήματα; Να μη ζητάγανε! Δεν είναι υποχρεωμένος ο άλλος να σου δώσει ντε και καλά! Και αν σου δώσει τελικά, θα στην...σφυρίξει την ρουφιάνα την "βοήθεια" με όποιο τρόπο αυτός γουστάρει, στο μέρος του σώματός σου που επιδέχεται -ανατομικά- ιδιαίτερης "βοήθειας". Βοήθειά μας!

Τι, δεν την ζητήσαμε την βοήθεια εμείς, αλλά μας την επιβάλανε αυτοί με το ζόρι; Ε να μας το έλεγαν ξεκάθαρα οι πράσινοι σωτήρες μας: Παιδιά εξηναγκάσθημεν να τον πιούμε! Άσχημη φτιάξη και οξύς πόνος εις τα νώτα, ουδεμία σχέση με σωτηρία ο βιασμός! Ναι κυρίαρχε λαέ, κουνηθήκαμε, στριτζωθήκαμε, παλαίψαμε, φωνάξαμε, αλλά ήτανε πολύ περισσότεροι και πιό δυνατοί από εμάς και υποκύψαμε τελικά με μιά επίκυψη στο μοιραίο.

Όχι φίλε πελάτη, δεν μας φταίνε οι σκοτεινές δυνάμεις, οι ξένοι και οι αλλοδαποί. Δεν χρειάζεται φιλοσοφία, φαντασία ή μόρφωση για να καταλάβεις ποιός φταίει και γιατί. Αρκεί να δηλώσεις έτοιμος να πεις τα μήλα - μήλα, και να δεις τα καλάθια σαν καλάθια. Πάρε τον ειδικό φόρο Ακινήτων για παράδειγμα. Εντάξει, φόρος. Κράτος είναι ο λεχρίτης, έχει δικαίωμα να σου βάλει ότι χαράτσι γουστάρει. Μαγκιά του!

Χαράτσι επαναγεμίσματος της Υλίκης!
Χαράτσι αδειάσματος της Λίμνης Μαραθώνος!
Χαράτσι συνένωσης των λιμνάζοντων χώρων της Αττικοβοιωτίας!
Χαράτσι για την διατήρηση της Υλίκης και της Λίμνης Μαραθώνος ως έχουν!

Θα πείτε τώρα, άσε ρε που θα μας βάλουν να πληρώσουμε τέτοια κουφά χαράτσια, την στιγμή που ο πάσας μπαγάσας εις Έλλην διαθέτει ακίνητη περιουσία εις πόλην και χωρίον!

Πέστε το άφοβα παιδιά, μέσα είσαστε! Ο κράτος είναι ανεξέλεγκτος παράγων μεν, αλλά από την άλλη και παντοδύναμος με μπατσαρίες και Δόες και δικαστηριοφυλακές και ουρές στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Δικαίωμά του και νταηλίκι του ο φόρος Ακινήτων λοιπόν, σωστός ή λάθος. Ε βάλτονα ρε και άμα δεν το πληρώσουμε, βάλε μπρος την διαδικασία που προβλέπουν τα συστήματα ΟΛΩΝ των πολιτισμένων λαών του κόσμου: Τους νόμους!

Δεν πληρώνεις κύριε Κώστα το χαρατσάκι; Πρώτον, διατί; Α. έτσι επειδή δεν γουστάρεις και όχι επειδή δεν έχεις σάλιο ούτε για να κολλήσεις γραμματόσημο; Φάε λοιπόν ένα χρηματικό προστιματάκι, να το σκεφτείς καλύτερα κύριε Κώστα και βλέπουμε μετά. Τι, δεν αντιδράς; Θαυμάσια! Τι προβλέπει ο νόμος για κάτι τέτοια τσαχπίνικα; Μεγαλύτερο πρόστιμο; Αγωγή; Δήμευση; Φυλάκιση; Ότι προβλέπει ο νόμος κύριε Κώστα!

Αυτά γίνονται στις πολιτισμένες χώρες, που υπάρχουν νόμοι, δικαιοσύνη και μιά οποιαδήποτε σοβαρή κυβέρνηση. Δεν μιλάω για καλή κυβέρνηση, για σωστή πολιτική, μιλάω απλά γιά μιά κυβέρνηση που στελεχώνεται από ανθρώπους με στοιχειώδη σοβαρότητα και μόρφωση.

Στην χώρα του αναξέλεγκτου πάτου που φυτοζωούμε, τα πράγματα έχουν αλλιώς. Εδώ δεν έχει αυτές τις παραπάνω δημοκρατικές κρυάδες, εδώ δεν χάνεται καιρός με φλωρίστικα τερτίπια και ψευτοσωστάδες για το θεαθήναι, εδώ καραδοκεί για το δημόσιο συμφέρον, σβήστε την λέξη δημόσιο, ο δημόσιος τιμωρός με την πένσα και το ψαλίδι στο χέρι, η ηρωική ΔΕΗ!

Η πράσινη ΔΕΗ! Πράσινη σαρξ, εκ πρασίνης πασοκικής σαρκός, κυβερνητικός Killer, κρατικός Rambo! Καθόντουσαν τα ρεμάλια της κυβέρνησης της τρόϊκας και στύβανε τα κεφάλια τους να βρούνε έναν τρόπο είσπραξης του εν λόγω χαρατσιού, για να καταλήξουνε τελικά στην γνωστή απίστευτη αλήτικη αλχημεία: Δεν πληρώνεις; Σου κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα!

Τι σημαίνει αυτό;

Αυτό σημαίνει, ότι μία από τον λαό εκλεγμένη κυβέρνηση εκβιάζει και εξαναγκάζει την κοινωνία! Αυτό σημαίνει ότι αυτή η κυβέρνηση εγκαταλείπει τα σύνορα του Κράτους  Δικαίου και κινείται σε χώρους αμφίβολης νομιμότητας, κρατώντας μέσω ενός ηλεκτρικού διακόπτη όμηρο τον ίδιο της τον λαό! Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν χάσει εντελώς τον μπούσουλα, ότι δεν έχουν πλέον κανένα ηθικό φραγμό. Και ακόμα, το κυριότερο, αυτό σημαίνει ότι αυτοί, οι απίστευτοι εμπνευστές αυτής της αθλιότητας, έχουν εξελιχθεί στον υπ΄αριθμό ένα κίνδυνο της κοινωνίας μας!

Μόνο ένα πραγματικά σοσιαλιστικό κίνημα θα μπορούσε να γεννήσει τέτοιο σοσιαλιστικό έκτρωμα: Του κυρ Νίκου με τα 350 ευρώ σύνταξη του κόβεις το ρεύμα, αν δεν πληρώσει το χαράτσι. Του δισεκατομμυριούχου που έχει πέντε στόλους καράβια όμως αν δεν πληρώσει το χαράτσι, του....κόβεις το ρεύμα! Ισότητα! Ενιαία τιμωρία! Τι να χρωστάς εκατό ευρώ, τι να χρωστάς εκατό χιλιάδες. Ίδια γεύση! Σοσιαλισμός!

Πως λειτουργεί ένας αρρωστημένος πασοκικός εγκέφαλος άραγε; Όλοι αυτοί οι επώνυμοι και ανώνυμοι κάθηκες που εμπνεύστηκαν και επέβαλαν την παράνομη διακοπή ρεύματος σε περίπτωση μη καταβολής του εν λόγω χαρατσιού, πως την είδανε την φάση;

Όποιος δεν πληρώνει δεν επιτρέπεται να βάζει βούτυρο στο ψωμί του...

...να διατηρεί φρέσκα τα τρόφιμά του, αλλά να τα πετάει μετά από μιά-δυό μέρες στα σκουπίδια...

...να συντηρήσει το ψαράκι του στην καταψυξη...

...να κάνει ζεστό ντουζ...

...να δει τηλεόραση...

...να διαβάσει το βράδυ τα παιδιά του...

...να ανοίξει τον χειμώνα κάποιο καλοριφέρ...


Και λέω εγώ τώρα που είμαι και αγαθός, τι δουλειά έχει το ρεύμα με την μη πληρωμή του χαρατσιού; Και ξαναλέω, που είμαι και ζόρικος, γιατί να μου κόψουν το ρεύμα, την στιγμή που το έχω ήδη πληρωμένο; Αυτό δεν γίνεται ούτε στα έργα επιστημονικής φαντασίας, αυτό δεν μπαίνει ούτε σε μαζικό τάφο! Και λέω ακόμα, τι δουλειά έχει η καριόλα η ΔΕΗ, να κόβει το ρεύμα του κοσμάκη, την στιγμή που αυτός της έχει ξηλωθεί μέχρι και το τελευταίο λεπτό του λογαριασμού κατανάλωσης;

Ερωτήσεις που δεν θα πάρουν ποτέ απάντηση από τα σαπάκια της κυβέρνησης. Αν και θα ήταν βολική μιά απάντηση, μιά και να ξεμπερδεύανε, τώρα που μαζεύτηκε όλη η σαβούρα του πασοκονουδουλάος σε μία συμμορία.

Αλλά ότι και να λέμε, ένα μόνο μετράει: Υπάρχει λαϊκή βούληση να τους βάλει ένα βρωμόχερο και να τους σταματήσει; Την απάντηση την γνωρίζει ο Μάκης, ο ψιλικατζής.

Ξέρετε τι μου είπε αφού μου έδωσε τα τσιγάρα;

Όχι φίλε μου Γιώργο, δυστυχώς ΔΕΝ υπάρχει τέτοια λαϊκή βούληση. Ακόμα όχι!





Τι κάνουμε;


Παλεύουμε για να βρούμε το χαμένο μας κουράγιο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την πάλη. Ο καθένας με τον προσωπικό ή συλλογικό τρόπο της επιλογής του. Εγώ, μετά από δέκα μέρες περισυλλογής και προβληματισμού, με την συνέχιση της λειτουργίας του μπλογκ, και με αυτό εδώ το άρθρο.


Φφφφφφφφφφφφφφ....


Πάμε πάλι παιδιά!





Είναι παρόνομο το κόψιμο του ρεύματος λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού Ακινήτων!