27/2/12

Ζαν Κλωντ Γιούνκερ: Έλληνες ψηφίστε πασόκ και νδ!



Καλό παιδί ο Λουξεμβούργος Γιούνκερ, δεν λέμε! Τι καλό; Πρώτο! Ακούστε τον βραχόκηπο, που πάει δυό φορές τον μήνα να φουλάρει σούπερ στο μίνι κρατίδιο και ξέρει τι λέει! Ένα ευρώ και κάτι ψιλά, 1,032 για την ακρίβεια, εεεε για την φτήνεια καλύτερα, η τιμή της σούπερ στα βενζινάδικα-παράδεισους αυτής της ευλογημένης χώρας, ποιός μπορεί λοιπόν να πει όχι στον Γιούνκερ;

Τώρα αν μερικές φορές το παρακάνει με την...καλωσύνη, δεν πρέπει να το δραματοποιούμε, το συνηθίζουν αυτό οι...καλοί. Και σιγά μωρέ, τι είπε ο άνθρωπος; Ότι κόβουν οι εταίρες τα μπουκέτα στήριξης, αν στις εκλογές δεν προκύψει νεοδημοκρατική ή πασοκική αυτοδυναμία ή δικομματική πλειοψηφία και φλομώσει με αριστερούς το κοινοβούλιο; Σιγά την αμωνία!

Τώρα άμα είσαι παράξενος και τρώγεσαι ακόμα και με τα ρούχα σου, θα το πάρεις στραβά αυτό, σίγουρα! Θα πεις, πω πω ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας ο Γιουνκεράς! Πω πω φτύσιμο του εκλογικού σώματος ο πούστης ο γαλλογερμανός! Πω πω εκβιασμός του ψηφοφόρου, ή ψηφάτε νουδοπασόκα ή συντάξεις γιόκ, μιστά γιόκ, φάρμακα γιόκ, βενζίνη γιόκ, ο λουξεμβουργοκερατάς! Πω πω μουν@πανο η κουφάλα o Ζαν Κλωντ!

Μην πείτε παιδιά, είπαμε καλό παιδί ο κύριος Γιούνκερ. Εξαίσιο! Την δουλειά του κάνει ο άνθρωπος, νεοφιλελεύθερος είναι, όχι κρυφοπαμίτης. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς ΕΔΩ! Γιατί έχουμε ένα σωρό "καλά παιδιά" στη χώρα μας, σύννεφο η καλωσύνη! Και τέλος πάντων αν υποχωρήσουμε στις πιέσεις που δεχόμαστε και πούμε ότι είναι μεγάλη λέρα ο Γιούνκερ, τι να πούμε γιά τις "δικές μας" διαπλανητικές λέρες, που μπροστά τους ο Λουξεμβούργος φαντάζει παρθένο γραφικό τοπίο και Μητέρα Τερέζα διαρκείας;

Μπορούμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων στις εκλογές και να στείλουμε όλες τις λέρες στο καθαριστήριο ή θα καταπιούμε για μια άλλη φορά αμάσητο τον μπάκακα του εκβιασμού; Την απάντηση θα την δώσουμε σε λίγες εβδομάδες εμείς. Και αν επιμείνουμε στις ίδιες συνταγές, τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν πάλι οι συνήθεις ύποπτοι: Εμείς!