6/5/13

Στουρνάρας: Μιά χαρά θύματα οι Έλληνες


Στουρνάρας: Έχουμε βγει από τα χειρότερα.

Καλός δε λέω. Αλλά πότε πρόλαβε και μας είδε;

Είμαστε υπομονετικός λαός και έχουμε ηρεμήσει γιατί βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, λέει. Και σιγά μη δούμε καμμιά κοινωνική έκρηξη, λέει. Δεν είδατε που περάσανε τα νέα μέτρα δια περιπάτου; Ναι και αυτό το είπε.

Και ρωτάω τώρα εγώ, που δεν τον πάω ούτε με αντιαρματικές ρουκέτες τον 
Λακέ των Τραπεζών:

Όχι, άδικο έχει;

100 κοκορέτσια και 120 μέτρα αρνί στη Λαμία!


Παραδοσιακό ρουμελιώτικο Πάσχα von LAMIASTARGR

Ούτε 120 μέτρα κοκορέτσι δεν μπόρεσε να ψήσει η δημοτική αρχή της Λαμίας στα πλαίσια της εκδήλωσης ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑ!

Σε τοπικό πασχαλιάτικο, αλλά αγνά ρουμελιώτικο δράμα εξελίχθηκε η γαστρονομική πρωτοβουλία του Δήμου Λαμιέων "Ρουμελιώτικο Πάσχα", που έλαβε χώρα χθες Κυριακή στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Παρά τις συγκινητικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και την επίσης συγκινητική προσπάθεια νοθείας του τελικού αποτελέσματος από τον Δήμαρχο της πόλης, δεν επετεύχθει τελικά ο αρχικός στόχος των 120 μέτρων κοκορετσίου. 118,5 μέτρα με την μεζούρα τραβηγμένη σαν λάστιχο ο θλιβερός απολογισμός, με τους παρευρισκόμενους να αγωνιούν: Θα υπάρξουν και άλλα μέτρα;

Πάντως στα αρνιά πήγανε καλά και ο στόχος των 100 οβελιών αποδείχθηκε απόλυτα ρεαλιστικός. Οι πρώην αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Παπανδρέου, γνωστοί και μη εξαιρεταίοι Γιοκοζούνα, Πάγκαλος και Βενιζέλος δεν πέρασαν τελικά "για έναν μεζέ", οπότε μπόρεσε το πλήθος που προσέλευσε να φαρμακώσει γιά τα καλά.

Στις άτυχες στιγμές της πασχαλιάτικης αυτής γιορτής η επιλογή του χώρου που έλαβε μέρος η εκδήλωση: Ο χώρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Για ένα φαγοπότι της εμβέλειας του Ρουμελιώτικου Πάσχα δεν υπήρχε σωστότερη επιλογή από την συνοικία Ταράτσα.

Στις μεγάλες φάσεις της εκδήλωσης η αποτυχία της πρωτοβουλίας της Χρυσής Αυγής, "Σπληνάντερο και Φασίστα Μεζέ μόνο γιάΈλληνες" που ήταν προγραμματισμένη γιά την συνοικία Γαλανέϊκα, αλλά μόνο μετά την αλλαγή της ονομασίας της σε Γαλανολευκέϊκα, που είχε επίσημα ζητήσει η εν λόγω...ανθρωπιστική παράταξη.

Ο λαμιώτης ΓΓ του ΚΚΕ, Κουτσούμπας δεν παρευρέθει στη εκδήλωση, αλλά όποιος βιαστεί να τον καταδικάσει μάλλον θα χάσει το στοίχημα. Το ΚΚΕ μπορεί να μην συμμετέχει σε κυβέρνηση διαχείρησης της κρίσης, αλλά δώστου αρνάκι στην σούβλα και πάρτου το σφυροδρέπανο! Και άμα ρίξει και καμμιά ρετσινούλα παραπάνω και έρθει στο διαλεκτίκ κέφι και αρχίσει το τραγούδι, ο Άρης κάνει πόλεμο, μ΄ αντάρτες παληκάρια, να δεις πως αρχίζει επιτέλους να ξεμυτίζει στον ορίζοντα η συντρόφισσα Λαϊκή Συμμαχία φίλε μου!

Δια της απουσίας τους έλαμψαν επιφανή μέλη της λαμιώτικης κοινωνίας, όπως ο Τσούκας, ο Κατσιλογιάννης, ο Οικονόμου, ο Μακρής, ο Κουτσοκέρας και άλλοι πολλοί. Ο Κουνιάδης και ο Πάλλης έλειπαν και ας μην ήτανε λαμιώτες...


Αυτά γίνονται όταν είναι αφύλακτο το Ταμείο του Σοσιαλισμού







Δεν λέμε ότι τα παιδάκια της ΝΔ δεν αμαρτήσανε. Το κατά δύναμη φυσικά, ότι πρόλαβαν να κάνουν το έκαναν. Μη πάει όμως οπωσδήποτε ο νους σας στο πονηρό, ψιλά πράματα: Να κάτι έτσι, κάτι αλλιώς, κάτι μουλωχτές, κάτι λιγότερο μουλωχτές, αυτό που λέμε "άβγαλτη πουτανίτσα είμαι, που να το κόψω τόσο νωρίς το...απαυτό". Αμαρτία με μέτρο δηλαδή, κάτι που μεταφράζεται στην νεοελληνική αργκώ της Αρπαχτής ως εξής:

Τσιράκια του Μαστροπασόκ είμαστε ακόμα εμείς οι γαλάζιοι ρε παιδιά, μαθητευόμενοι!

Έτσι είναι φίλοι μου. Όταν ακούς την μαγική λεξούλα, ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει και κάτι στον τόπο μας, που δεν έρχεται τελευταίο και καταϊδρωμένο και με τη γλώσσα έξω, αλλά...διδάσκει διαπλανητική ηθική και σε ορισμένα θέματα μάλιστα βάζει τα γυαλιά στην αθρωπότης. ΠΑΣΟΚ, κάτι σαν το Χάρβαρντ της απατεωνιάς δηλαδή, πας εκεί σαν κλεφτοκοτάς και αποφοιτείς σαν Αλ Καπόνε. Τι Μαφία και τέτοια κρύα; Ούτε Bachelor δεν έχουν τα Ιταλάκια στο αντικείμενο, μία δε φτουράνε μπροστά στο κόμμα της Αλλαγής. Άμα δίνεις το χέρι σου να χαιρετήσεις μαφιόζο, λένε, πρέπει μετά να μετράς τα δάχτυλά σου. Σιγά το κατόρθωμα! Το πασόκι θα σε είχε αφήσει ξυπόλυτο και τσίτσιδο και θα σε είχε κάνει και μέλος του κόμματος. Χωρίς τα χέρια του, ορθοπεταλιά! (Για τους αδαείς που δεν γνωρίζουν, το γνήσιο πασόκι έχει το ένα χέρι του απλωμένο για μίζα, το άλλο για την ξάφρα δημόσιου χρήματος).

Διαβάζουμε κάτι όμορφα περί του θέματος στην γνωστή καθημερινή...παρθένα της δημοσιογραφίας, το ΕΘΝΟΣ, γιά το οποίο δεν μπορεί να πει κανένας, ότι σχετίζεται με το αντικείμενο, ότι ξέρω γω διαπλέκεται με τίποτα, ότι παίζει κάποιον συγκεκριμένο ρόλο, ότι έχει κάποια μακρινή σχέση με κάτι Μπομπολαίους, για να πούμε και ένα απολύτως τυχαίο όνομα. Για να μην πολυλογούμε, γράφει αυτή η καρααθώα, καραουδέτερη και καρααντικειμενική εφημερίδα, η μητέρα όλων των αντικειμενικών εφημερίδων,  γιά το καραπιπερίμ 15.000.000 ευρώπουλων από το ταμείο της ΠΑΣΟΚας, τα οποία έβγαλαν σοσιαλιστικές φτερουγίτσες και ευρώ ήτανε και πάνε.

Θα πείτε, σιγά το ποσό. Δεκαπέντε εκατομμύρια δίνει η πασόκα στη μαφία για να πάει να της φέρει από το περίπτερο τσιγάρα. Εδώ έχουνε φάει ολόκληρη Ελλάδα (καταπιεί αμάσητη) μαζί με το περίχωρο, στα 15 ψωροεκατομμύρια θα κολλάγανε; Σωστά. Αλλά έχει φραμπαλά που το κάνουν θέμα τα Έθνη και τα Βημάτα και τα Νέα και τα άλλα... σοσιαλιστικά έντυπα ενυκτέρωσης, λες και βρίσκονται αντιμέτωπα με άγνωστο κείμενο και με τον δίσκο της Φαιστού. Όπως λέμε, η επιτομή του δήθεν...

Κλέψανε τα παιδάκια και το παγκάρι της δικιάς τους εκκλησίας. Όχι θα τ΄ αφήνανε! Πλάκα έχει ο τρόπος. Θαυμάστε copy paste από το Έθνος. (όχι, μη νομίσει κανένας, ότι είναι ντιπ αγαθός ο βραχοκηπάκος και πήγε και σκότωσε ένα δίευρο, να αγοράσει την κωλοφυλλάδα):

"...Ενδεικτικά της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίστηκε η διαχείριση του κομματικού ταμείου χωρίς να υπάρχει απαραιτήτως και δόλος των εμπλεκομένων είναι διάφορα τιμολόγια για εκδηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ ή ήταν εντελώς άσχετες με τη δράση του ΠΑΣΟΚ. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα τιμολόγιο τον Μάρτιο του 2008 αξίας 80.250 ευρώ με την αιτιολογία «ανοιχτή εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος 20 Μαρτίου». Τη συγκεκριμένη ημερομηνία όμως το ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμιά εκδήλωση, αλλά στο Σύνταγμα υπήρχε μια αντιρατσιστική συγκέντρωση από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και άλλους φορείς άσχετους με το κόμμα...¨

Προχειρότητα λοιπόν και χωρίς να υπάρχει απαραίτητα δόλος! Πως θα το έλεγε ο καλλιτέχνης που έκανε ντου στην Πίστεως; Συγνώμη παιδιά που δεν μπήκα στην Τράπεζα από την κυρία είσοδο εργάσιμη μέρα, δέκα η ώρα το πρωΐ, αλλά αναγκάστηκα λόγω προχειρότητας να μπουκάρω Κυριακή τρεις μετά το μεσάνυχτο με ριφιφί. Και μη πάει ο νους σας περί ληστείας στο πονηρό, για να αερίζεται την άνοιξα την Τράπεζα. Δόλιος είναι αυτός που το μυαλό του πάει στον δόλο. Και συνεχίζει το Έθνος:

"...Ανάλογο τιμολόγιο 17.850 ευρώ για εκδήλωση στη νομική Αθηνών στις 7.4.2008 που δεν έγινε ποτέ! Πανομοιότυπο τιμολόγιο αξίως 23.800 ευρώ για δήθεν εκδήλωση στο Κάραβελ στις 19 Απριλίου του 2008 που επίσης δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ για μια εκδήλωση στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ την 1η Ιουνίου του 2008 πληρώθηκαν 114.240 ευρώ. Η πιο λογική εξήγηση είναι πως γίνονταν διάφορες δαπάνες χωρίς παραστατικά από προχειρότητα, αδιαφορία ή ενδεχομένως και σκοπιμότητα και εκ των υστέρων αναζητούσαν πάσης φύσεως τιμολόγια για να καλύψουν το κενό στο λογιστήριο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτές οι περίεργες εγγραφές...."

Δεν ακούγεται τόσο σοσιαλιστικά όπως το "34.500 ευρώ γιά το σήκωμα του ήλιου στην Σοσιαλιστική Διεθνή, σίγουρα ναι", αλλά δεν παύει να είναι καταπράσινο όπως η Ελπίδα, η μούχλα και η χολή. Και φυσικά είναι σαφώς πιό κατατοπιστικό από το "φάγαμε τόσα, γιά μιά κρυάδα στου Φιλοπάππου, ή στην Άνω Δαμάστα Φθιώτιδος ή κάπου αλλού τέλος πάντων, την τάδε ημέρα". Σίγουρα τα 114.240 ευρώ γιά ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ αφήνουν ορισμένα κενά αέρος και άμα το εμβαθύνεις κτυπάνε αναταράξεις τη σκέψη σου. Ποιόν δέρνανε τα πασόκια γιά να δικαιολογείται τόσος παράς; Την...Τρόϊκα; Αποκλείεται. Τον λαό; Αποκλείεται. Μόνο πράγματα που είναι υπαρκτά μπορείς να δείρεις. Ή μήπως έδερνε ο κόσμος τα πασόκια και ξέφυγε το έξοδο από τον έλεγχο; Αποκλείεται. Πρώτον ο (μαλάκας) ο λαός τα είχε στα ώπα ώπα τότε τα πασόκια (τώρα τα έχει στην τρικομματική) και δεύτερον αν κάποτε αποφασίσει ο λαός να κάνει τα τομάρια τόπι στο ξύλο, θα το κάνει εντελώς δωρεάν. Μη σας πω ότι πολλοί θα πληρώνανε ευχαρίστως και από την τσέπη τους!

Άντε, ένα τελευταίο ακόμα και φύγαμε.

"...622.444 € για πολιτικά ταξίδια μέσα στις γιορτές των ανθρώπων του προέδρου
Αίσθηση όμως προκαλεί ένα ακόμη στοιχείο που έχει περιέλθει σε γνώση των κλιμακίων που διεξάγουν τις έρευνες καθώς καταχωρίζονται ετήσιες δαπάνες ύψους 10.000.000 ευρώ με δικαιολογητικά από συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο και σε μια χρονιά εκλογών που πληρώνονται και μετακινήσεις των ετεροδημοτών, το ποσό έφτασε τα 14.000.000 ευρώ. Για αδιευκρίνιστους λόγους, τα παραστατικά από το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο πολλαπλασιάστηκαν αμέσως μετά την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος και μάνατζμεντ.
Εν σχέσει με τα έξοδα ταξιδίων ως περίεργο «εύρημα» αξιολογείται και μια συνολική δαπάνη 622.444 ευρώ σε μία μόλις εβδομάδα τον Ιανουάριο του 2010 με το αιτιολογικό «μετακινήσεις συνεργατών του προέδρου». Εν μέσω γιορτών μάλιστα προκαλεί απορίες τι ακριβώς μετακινήσεις ενδέχεται να έγιναν με πολιτικό περιεχόμενο για τους συνεργάτες του προέδρου. Οι δαπάνες καταγράφονται ως εξής στις 4/1/2010 132.456 ευρώ, στις 5/1/2010 125.789 ευρώ, στις 7/1/2010 106.963 ευρώ και 137.896 ευρώ ενώ την επομένη στις 8/1/2010 υπάρχει ένα ακόμη ποσό 119.340 ευρώ.
Αναλήψεις 1,4 εκατ. σε ένα φύλλο χαρτί από τη συνεργάτιδα...
Αυτό που δεν μπορούν να εξηγήσουν οι ειδικοί οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση είναι πώς γίνεται να κινούνται μεγάλα ποσά σαν να επρόκειτο για μικροέξοδα καφενείου ή γραφικής ύλης.
Για παράδειγμα, συγκεκριμένη συνεργάτιδα του προέδρου για κάποιο ανεξήγητο λόγο είχε πρόσβαση στο ταμείο και με μια απλή υπογραφή σε ένα λευκό φύλλο χαρτιού σήκωνε υπερβολικά ποσά χωρίς να δίνει εξηγήσεις σε κανέναν.
Για δύο χρονιές -σύμφωνα με τα ευρήματα- η εν λόγω κυρία έχει εισπράξει αθροιστικά 1.400.000 ευρώ με κατά περιόδους αναλήψεις μετρητών της τάξεως των 170.000, 166.000, 150.000 και 100.000 ευρώ, χωρίς ποτέ να δώσει γραπτές εξηγήσεις ή παραστατικά για το πού και πώς ξοδεύτηκαν αυτά τα χρήματα...."

Βραβείο Νόμπελ απατεωνιάς δεν υπάρχει δυστυχώς, όπως δεν υπάρχει και Εξεταστική Επιτροπή χωρίς δικομματική πλειοψηφία.

Οπότε...

Ούτε την...κούπα Νόμπελ θα σηκώσουν τα πασόκια, ούτε κάποιο από όλα αυτά τα τομάρια θα οδηγηθεί με χειροπέδες στη φυλακή. Και όσον αφορά το πρώτο, δεν χάθηκε ο κόσμος. Αλλά για το δεύτερο δεν χάθηκε ο κόσμος δυό φορές, γιατί κάτι τέτοια όνειρα δικαιοσύνης απατηλά περνούν πάντα μέσα από την στενωπό της "διαχείρησης της κρίσης¨, που είναι μάπα πράμα και φτου κακά.

Καλημέρα σας.