23/9/11

Ένα κόμμα απέναντι σε εκατομμύρια άπιστους Θωμάδες

http://blogs.sch.gr/speaker/files/2010/04/caravaggio_thomas1.jpg

Τι σχέση έχει το σημερινό πασόκ με το πασόκ των πρώτων χρόνων; Όση ένας πρώην παιδαράς ο οποίος στα νειάτα του δεν είχε αφήσει θηλυκό για θηλυκό, που ανακαλύπτει ξαφνικά στα γεράματά του ότι στην πραγματικότητα ήταν και είναι γκέϋ. (Κόπιράϊτ του βραχόκηπου, υποκλιθείτε!)

Η αθλιότητα που βρίσκεται στην καμπούρα της κοινωνίας και επιδίδεται στο ευγενές νεοφιλελεύθερο σπορ της διάσωσης των τραπεζών και των άλλων τσιμπουριών, δια της περίπου το ίδιο...ευγενούς μεθόδου της εξαθλίωσης του λαού, δεν θυμίζει πιά σε τίποτα το κόμμα που συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπων στα...μικράτα του!

Ούτε ψίγμα του λαϊκισμού του ιδρυτή του, του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν άφησαν όρθιο οι μεταλλαγμένοι "συνεχιστές" του έργου του. Το πιό καραμπινάτο παράδειγμα φυσικά το περίφημο "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" των πρώτων χρόνων, που μετατράπηκε στο ξετσίπωτο "παραδίδουμε την διακυβέρνηση του τόπου στους γκαουλάϊτερ της τρόϊκας" στις μαύρες μέρες του παρόντος.

Και νάτο το κίνημα της ξεπούλας, της μίζας, της διαπλοκής, των σκανδάλων, της εθνικής μειοδοσίας, το πιό δεξιό κοινοβουλευτικό πολιτικό σχήμα που γνώρισε η μεταπολεμική Ελλάδα, να επιδίδεται-εκεί που πνέει τα λοίσθια, εκεί που ξεψυχάει ιδεολογικά και ηθικά- σε μιάν απίστευτη καταδρομή κατά ορατών τε και αοράτων!

Όχι, το σημερινό πασόκ, μιά παρεούλα χωρίς λαϊκή εντολή και κοινωνική υποστήριξη, δεν έχει καμμία σχέση με το κόμμα του παρελθόντος! Στις μέρες μας έχασε και τον τελευταίο άσσο που έκρυβε στο μανίκι του: Την αεριτζίδηκη σοσιαλιστική αύρα που του έδινε μιά χιλιοαναμασημένη κούφια, ψευτοπροοδευτική, ψευτοπατριωτική φρασεολογία.

Με άλλα λόγια φτάσανε σε σημείο να μην τους πιστεύει πιά κανείς! Ούτε οι πρώην οπαδοί τους, ούτε ο λαός, ούτε οι "σωτήρες" μας, ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές τους. Τόπε χθες στην ομιλία του στους ναινέκους της ΚΟ του πασόκ το παιδοβούβαλο οικονομικών, κρυφοφασίστας Βενιζέλος: Δεν μας πιστεύουν οι Ευρωπαίοι, τα μέτρα είναι μονόδρομος!


Δεν τους πιστεύουν οι εντολοδόχοι τους, δεν τους πιστεύουν τα αφεντικά τους, δεν τους πιστεύουν οι οπαδοί του πασόκ, δεν τους πιστεύουν οι βουλευτές τους, δεν τους πιστεύει ο λαός, κάτι Πρετεντέρηδες και Καψήδες μείνανε ακόμα να κάνουν ότι τους πιστεύουνε, και θα βλέπατε πόσο θα τους πιστεύανε και τούτοι, αν δεν σήμαινε ο θάνατος του κινήματος και τον θάνατο της κονόμας αυτών των ίδιων.


Το ότι δεν τους πιστεύει πιά κανένας δεν σημαίνει φυσικά τίποτα από μόνο του, και όπως βλέπουμε, δεν δείχνει να τους ενοχλεί και ιδιαίτερα. Δεν κόμπλαρε ποτέ το πασόκ μπροστά σε διλήμματα τύπου "θα πούμε εμείς το ψέμα μας, αλλά ποιός θα το πιστέψει". Το πασόκ στήριξε την πολιτική του φιλοσοφία πάνω στο ψέμα και στην απάτη, και όσο το αποτέλεσμα ήταν θετικό, όσο παρέμεναν σαν κυβέρνηση ή αξιωματική αντιπολίτευση στον αφρό, αποτελούσε το ψέμα την συνταγή της επιτυχίας.

Ψέμα και απάτη! Το παραδέχτηκε και ο κάφρος οικονομικών χθες στην πάρλα του στους ναινέκους! Ναι, φλομώσαμε τον κόσμο στο ψέμα, είπε ο ασβός, αλλά δεν είμαστε και τόσο υπερήφανοι γι΄αυτό.

Έτσι του επιτάσσει το δημοκρατικό του φρόνημα, η χριστιανική του πίστη και η πολιτική του ευαισθησία, του κήτους! Σας δουλέψαμε φίλοι μαλάκες συνέλληνες, σας φλομώσαμε στην μπαρούφα, σας δουλέψαμε ψιλό γαζί, αλλά τώρα είμαστε εδώ να σας σώσουμε, και δεν τρέχει τίποτα που σας πουλάγαμε τόσα χρόνια φύκια για μεταξωτές κορδέλλες, γιατί τάχει αυτά η πουτάνα η πολιτική, τι να κάνουμε;

Αφγανιστάν!

Να γινότανε κάτι τέτοιο σε κάποιο πολιτισμένο κράτος; Να έβγαινε κάνας λεχρίτης υπουργός και να δήλωνε δημοσίως ότι παραμύθιαζε τον κόσμο; Την ίδια μέρα θα γινότανε από λεχρίτης υπουργός, απλά λεχρίτης! Αλλά είπαμε, Αφγανιστάν!

Αλλά άλλο είναι τώρα το ζητούμενο: Αφού δεν τους πιστεύει πιά κανείς, τι τους καμαρώνουμε ακόμα; Ε;

Ε πάμε επιτέλους να τους τελειώσουμε! Ήρθε η ώρα τους! Άντε ντε!