6/6/13

Φέσι στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι από την τρικομματική





Επιτέλους και στην χώρα μας!

Το περίφημο (αντ) επαναστατικό προϊόν υψηλής ελληνοτουρκικής τεχνολογίας

Dendierdogan

(δεν χρειάζεται καν να) ...ψεκάζεις
...σκουπίζεις (την διαδήλωση πριν ακόμα αρχίσει)
(την) ...τελείωσες!




Ο πολυνίκης δημοκράτης και επίδοξος σουλτάνος πρωθυπουργός της Τουρκίας Βαλερί Ζισκάρ...εεεε Αμπντουλάχ-βαχ Ερντοgun δεν πρόλαβε καλά καλά να το καλοονειρευτεί και νάτο που έγινε πραγματικότητα.

Γιά τον περίφημο - όσο και δημοκρατικοχαριτωμένο- νόμο περί αλκοόλας, ο λόγος,  ο οποίος πρόκειτο να...διευκολύνει τα παρεδώσε του φιλόποσου τουρκικού κοινού στην νεοφιλελεύθερα ανθούσα γειτονική χώρα (πίσω έχει η άνθηση την ουρά) με τα ακόλουθα πνευματώδη ποτά: Όλα. Και τίγκα με οίνο το πνεύμα!

Τι εκκόλαψε η ισλαμικά αποτεφρωμένη φαντασία του Τούρκου πρωθυπουργού; Έναν νόμο ο οποίος άφηνε όλα τα ενδεχόμενα αλκοολοεξάρτησης της τουρκικής κοινωνίαςανοιχτά. Δηλαδή, πλήρης ελευθερία κατανάλωσης σπίρτου με ελάχιστους περιορισμούς:

Πολύ ελάχιστους:

Πχ, απαγόρευση διαφήμισης, προσφοράς, πώλησης και κατανάλωσης οινοπνευματωδών σε ακτίνα 100 μέτρων από...

Τζαμιά...
Εκκλησίες...
Μοναστήρια...
Σχολεία...
Φροντιστήρια...
Βρεφονηπιακούς σταθμούς...
Γυμνάσια...
Πανεπιστήμια...
Στα 101 μέτρα μάλλον καιγόσουν...

Όμως για να εξισορροπήσει το παραπάνω ζόρι η κυβένηση Ερντογκάν...επέκτεινε την απαγόρευση σε....

Εθνικές Οδούς...
Νοσοκομεία...
Φοιτητικές Εστίες...
Νοσοκομεία...
Γήπεδα...
Βενζινάδικα...
Καφενεία...
Εστιατόρια...
Ζαχαροπλαστεία...

Αχαλίνωτη ελευθερία δηλαδή...

Τελικά η σπίθα πέταξε από τον Ερντογκάν και την Άγκυρα και έπεσε σε ξερά, εύφλεκτα άχυρα στην Αθήνα: Στα μυαλά του νεοδημοκράτη κουίσλινγκ υπουργού ΠΡΟΠΟ, Δένδια. Η φωτιά, τι η φωτιά, η πυρκαγιά που άναψε άφησε γρήγορα πίσω της το καμμένο αλκοολικό τοπίο και ήρθε να αφανίσει κάτι σαφώς σημαντικότερο: Το δημοκρατικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

Δώστε βάση αντιδιαδηλωτική φαντασία ο Αμπντουλάχ Δένδιας:

Οι Διαδηλώσεις χωρίζονται κατ΄αρχήν σε...μικρές και...μεγάλες. Για να μην τον ξεχέσει εντελώς τον νόμο και να τον κάνει σχολαστικόν ο υπουργός άφησε τον αριθμό των διαδηλωτών ανοιχτό. Άμα είναι οι διαδηλωτές...ξέρω γω τόσοι, είναι λίγοι και αν είναι τόσοι πλας, πολλοί. Όχι θα καθήσουμε να σκάσουμε!

Την ιερά αποστολή της καταμέτρησης των διαδηλωτών αναλαμβάνει -ποιά άλλη;- η...Αστυνομία. Ξέρετε, αυτοί οι σπεσιαλίστες του ανθρωπομετρήματος που λάμπουν μετά την λήξη των συλαλλητηρίων στις φυλλάδες: 

"Σύμφωνα με υπολογισμούς των διοργανωτών παραπάνω από μισό εκατομμύριο διαδηλωτών έσπευσε στο κέντρο της Αθήνας για να φασκελώσει τα καθάρματα κτλ Η ΕΛ~ΑΣ αναφέρει ότι ο αριθμός ήταν σαφώς μικρότερος. Εκεί ναυάγησε και ο φιλικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ επιλέκτων μπατσικών δυνάμεων και μικτής ομάδας διαδηλωτών. Οι λαϊκές πεζικές δυνάμεις δεν συμπλήρωναν ομάδα. (Άνευ παικτών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι συνέχισαν μέχρι τις Στήλες του Ολ. Διός, όπου και διαλύθηκαν. Μα να έχουν πρόβλημα με το μπάσκετ!)"

Μπάτσος μετρά, μπάτσος δέρνει, δηλαδή.

Πάμε τώρα να εξετάσουμε τι είναι λίγοι και τι είναι πολλοί. Λέμε ότι μαζεύτηκαν 1.500 νοματαίοι για να διαμαρτυρηθούν για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Άνω Δαμάστα Φθιώτιδος. Πολλοί ή λίγοι κύριε Αστυνομευτά;

-Λίγοι! 
Διατί περικαλώ;
-Διατί αν είχανε κατέβει και οι Λαμιώτες, θα ήντουσαν γύρω στις 60.000, άρα πολλοί.
Και αν κατέβαιναν μαζί με τους Δαμαστιώτες και οι Λαμιώτες από την αρχή;
-Πάλι λίγοι. Οι Κινέζοι είναι σαφώς περισσότεροι.
Δεν μας χε...λέω γω κύριε Αστυνόμε;

Ας πάμε σε ενα παράδειγμα για να καταλάβουμε τον προβληματισμό του αρμόδιου αστυνομικού καταμετρητή. Η καταμέτρηση των διαδηλωτών μπορεί να γίνει σε μία οποιαδήποτε φάση της διαδήλωσης. Δεν λέει ο νόμος Δένδια, αφήστε τους να μαζευτούνε, περιμένετε λίγο γι΄αυτούς που χάσανε το μετρό, ρωτήστε μετά "ήρθανε όλοι παιδιά;" και μετά αλλάξτε τους την πίστη στο μέτρημα. Ο νόμος λέει, μετράτε. Άρα μετράς άμα θέλεις και δύο ώρες πριν την έναρξη. Ωραία στιγμή καταμέτρησης, γιατί μετράς με την ησυχία σου: Ένας ο Μπάμπης, η κυρία πίσω του δύο, ο χαρακωμένος με την ενέσα στα χέρια του τρεις,  ο λέτσος με το κοντό παντελονάκι τέσσερεις, όχι τουρίστας είναι δεν μετράει.

Λέμε τώρα ότι ο καταμετρητής διευθυντής μπάτσος έχει κέφια γιά μέτρημα και δεν κρατιέται. Τι γίνεται τότε; Τότε γίνεται αυτό, που στην επιστημονική γλώσσα του υπουργού ΠΡΟΠΟ, Δένδια, λέγεται "λίγοι¨. Σημειώσατε πεζοδρόμιο! Γιατί σύμφωνα με τον Δενδιονόμο δεν δικαιούνται οι λίγοι...κατάστρωμα. Δρόμο δηλαδή. Στην καλύτερη περίπτωση "λίγων" σου δίνει την μία λωρίδα χαριστικά. Ένας είναι ο Θεός και μοναδικός του προφήτης ο Μωάμεθ Θεέ μου!....

Αλλά δεν τρακάρει μόνο στην ποσότης ο Δένδιας. Τρακάρει και στην ποιότης. Δηλαδή, οι περιορισμοί δεν ισχύουν αν ο διοργανωτής είναι εκλεγμένο κόμμα της Βουλής. Αν δηλαδή βγει ο Μιχαλολιάκος και ψιχαλίσει "κάνουμε διαδήλωση, μόνο γιά Έλληνες", ουδέν πρόβλημα. Αν όμως αποφασίσουν να κατέβουν αυθόρμητα τρία εκατομμύρια σιχτιρισμένοι πολίτες (δεν το βάζει κάτω ο βραχόκηπος) στο Σύνταγμα, τότε αρχίζει το κατενάτσιο.

Ναι, γιατί δεν ήταν μόνο αυτά, έχει και άλλα πολλά ακόμα. Ένα απλό παράδειγμα:

Πόσοι είναι μαζωμένοι όξω κύριε όργανε του κρατους αστυνόμε Νικόλαε;

- Κάνα κατομμυριάκι, χώρια το μισό κατομμυριάκι που...ξεμετρήσαμε κύριε Διοικητά

Δε γίνεται πιό λίγοι ρε συ υφιστάμενε;

-Τς, ούτε με Γκρηκ Στατίστικς αφεντικό.

Ποιός είναι ο διοργανωτής;

-Η Ε.ΠΑ.Φ.Η, ηΈνωση μη Παραγωγών Φράουλας Ηλείας κύριε Διοικητά

Είναι κόμμα στη Βουλή;

-Α, όχι, το μπερδεύετε νομίζω λόγω χρώματος με τις κόκκινες γραμμές της ΔΗΜΑΡ, σεφ

Για πες,  υπάρχουν κατά μήκος του δρόμου από τον οποίον θα περάσουν, μαγαζιά;

-Όχι, μάθανε οι λέρες οι διοργανωτές, ότι υπάρχουν περιορισμοί όταν "παρεμποδίζεται η εμπορική και οικονομική δραστηριότητα" και διάλεξαν ένα δρόμο άνευ μαγαζί.

Ούτε περίφτερο;

-Ούτε περίφτερο!

Κάνας τουρίστας υπάρχει, λόγω παρεμπόδισης του τουριστικού κινήματος;

-Ούτε τουρίστας, ούτε επαρχιώτης ρε γαμώτο!

Ε, τότε θα απαγορεύσω την διαδήλωση λόγω διατάραξης της κυκλοφορίας.

-Καλή ιδέα, αλλά έχει κοπεί η συγκοινωνία στον εν λόγω δρόμο, ένεκα λακούβες, εδώ και ένα μήνα κύριε Διοικητά. Ούτε ελαιοφορείο περνάει, ούτε γιωταχί. 

Διακόπτουμε εδώ το υπηρεσιακό τσιλιμπουρδίμ, δεν θα τα ξεράσουμε όλα επειδής είμαστε ανυπότακτο μπλογκ. Ο νόμος πάντως έχει και άλλους μιναρέδες (ένας είναι ο Αλλάχ και ο Δένδιας ο μοναδικός του υπουργός ΠΡΟΠΟ). Πχ την ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους. Έτσι ξεκάρφωτο. Γιατί εγώ μπορεί να θέλω να πάω από Μαρούσι μέσω Κερατέας στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, γούστο μου. Γιατί να μην επιτρέπεται στους Κερατιώτες να κάνουνε διαδήλωση στην Λαυρίου; Μόνο και μόνο επειδή περνάω εγώ από εκεί; Και ποιός θα με ρωτήσει εμένα αν παρεμποδίζομαι ή όχι;

Ερώτηση:

Γιά το "πάρκο" του Ερντογάν κάηκε επί μία εβδομάδα η Τουρκία. 

Τι και πόσο καιρό θα "καεί" στην Ελλάδα γιά το "πάρκο¨του Δένδια;

Απάντηση:

Ο απίστευτος αυταρχισμός της τρικομματικής, η προσπάθεια εκθεμελίωσης του δημοκρατικού δικαιώματος του συνέρχεσθαι δεν πρόκειται να προκαλέσει ούτε την παραμικρή σταγονίτσα ίδρωτα στο αυτάκι της κοινωνίας μας.

Ούτε καρφάκι δεν πρόκειται να καεί...



















Μη σας μπερδεύει που δείχνει λακές του ΔΝΤ ο Σαμαράς: Στην πραγματικότητα τους διορθώνει συνέχεια




Μου αρέσει τελικά ο Σαμαράς! Μπορεί να μην έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, μπορεί να είναι ατάλαντος, μπορεί να προέρχεται από την γνωστή δικομματική πολιτική κάστα "Εκκενώσεις-Τιγκαρίσματα Βόθρων ο Αχόρταγος", μπορεί να διαθέτει δύο δεξιά χέρια -και τώρα με την προσχώρηση των...νεοδημοκρατών Βορίδη-Άδωνι και με ένα δικό μου δεξί φάσκελο τουλάστιχον εφτά- , μπορεί να είναι εντελώς ανίκανος (με δοκτορά στην ανικανότητα την εποχή που ως υπουργός εξωτερικών παραλίγο να εξαφάνιζε την χώρα απ΄τον χάρτη), μπορεί να έχει όλα τα κουσούρια των προκατόχων του, αλλά εμένα μ΄αρέσει.

Ο λόγος; Μπορεί να μην μπορεί να μοιράσει δυό ντουβαριώνε τούβλα, αλλά στην διόρθωση είναι αστέρι. Μέγας! Διαπλανητικές ικανότητες στην διόρθωση, δεν προλαβαίνεις να κάνεις την μαλακία σου και τσαφ, στην έχει ήδη διορθώσει. Μιλάμε γιά διορθωτικό μέγεθος, ο ανήρ.

Τώρα τελευταία μάλιστα διορθώνει και τις μαλακίες της Τρόϊκας και του ΔΝΤ! Ναι, δεν σας δουλεύω, το ψιχάλισε ο ίδιος από το Ελσίνκι, το γράψανε μέχρι και ΤΑ ΝΕΑ, τέτοια "κούφια".  Χαλαρώστε στους καναπέδες σας για να το ευχαριστηθείτε:

«Αν διαβάσετε αυτή την πολύ πρόσφατη έκθεση, θα θυμηθείτε ίσως ότι εγώ ο ίδιος έδινα έμφαση και στην πραγματικότητα ασκούσα κριτική από την αρχή για όσα το ΔΝΤ αποκαλεί λάθη. Και διορθώνουμε αυτά τα λάθη, εδώ και ένα χρόνο»

Είδατε; Καλά δεν σας έλεγα;

Τι; Τι διορθώσεις να κάνει η μαριονέτα, το φερέφωνο της Τρόϊκας και του ΔΝΤ;  

Παιδιά μη με μπερδεύετε με τέτοιες κρυάδες σας παρακαλώ. Μη χτυπάτε την είδηση, αφήστε την να επιδράσει λίγο στην ψυχή σας, μη μου γκρεμίζετε με τη μία όσα κατάφερα με τόσους κόπους να γράψω υπέρ του πρωθυπουργού.

Επιμένω: Μπορεί ο άνθρωπος να τα κάνει παντού μαντάρα, αλλά στην διόρθωση λαθών "ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΝΤ" είναι άπαιχτος!



ΥΓ: Για τους παράξενους και δύσκολους αναγνώστες: Το ΔΝΤ είναι και γαμώ τα κλαμπ! Τέλειο! Αλάνθαστο. Εκτός μερικών φασκέλων περιπτώσεων που αναγνωρίζει το ίδιο κάποια κουτσουκέλα του. Εκεί ακριβώς αναλαμβάνει δράση ο επιδιορθωτής Σαμαράς. Τότε μόνο, όχι πριν. Γιατί όταν δεν παραδέχεται το ΔΝΤ κάποιο λάθος του, δεν υφίσταται λάθος.