31/1/11

Σκληρός και όχι παπάρα στο θέμα των προσφύγων, ο Ραγκούσης.

http://www.aftodioikisi.gr/storage/kommata/vouli_euros_aftodioikisi.jpg

"Ειλημμένη" απόφαση του ξάδερφου της συζύγου γνωστού (πρώην) λαϊκού βάρδου, υπουργού εσωτερικών Γιώργου Ραγκούση, το  κυβερνητικό "όχι" στην νομιμοποίηση "παράνομων" μεταναστών.

Ο εν λόγω πρασινάνθρωπος δεν μας είπε αν θα υπάρξει κυβερνητικό "όχι" και στην νομιμοποίηση παράνομων υπουργών και θα μείνουμε με την απορία και την καΐλα.


Πάντως σύμφωνα με την...αισθησιακή περί υπουργικής ασυλίας νομοθεσία, που προβλέπει παραγραφή των υπουργικών παρανομιών μέχρι τελικής πτώσης της δικαιοσύνης, δεν προβλέπεται και τόσο μεγάλη προσπάθεια...νομιμοποίησης.

ΕΕ: Παιδαράς ο Μουμπάρακ!

http://farm4.static.flickr.com/3157/4626096597_ee70d41e85.jpg


Νάτοι οι λεβέντες της σοσιαλιστικής διεθνούς (Room to let)!
Βασικά πρόκειται για...28, αν αξιολογήσουμε σωστά την ευρωπαϊκή (;) σημαία στο βάθος δεξιά.

Χόσνι Μουμπάρακ, ισόβιος πρόεδρος της Αιγύπτου. Εδώ και τριάντα χρόνια νταβατζής της χώρας ελέω αστυνομίας και στρατού, μέγα λαμόγιο, πιόνι των αμερικάνων και "παίζαμε σφαλιάρες στον στρατό"με το Ισραήλ.

http://www.newsit.gr/files/Image/20-05/resized/papoulias_mubarak_533_355.jpg

Οι μέχρι στιγμής διακόσιοι νεκροί της λαϊκής εξέγερσης κατά του φαραωνισμού και οι χιλιάδες άλλοι κατά την αιωνιότητα της παραμονής του στην εξουσία, δεν είναι αρκετοί για την επίσημη καταδίκη του αιγύπτιου πρόεδρου από Ελλάδα και Ε.Ε!

Σοσιαλιστής από τους καλούς, ο Χόσνι, ξεπουλημένο σοσιαλιστικό μαγαζί η Αίγυπτος, γωνιακό, φιλαράκι έμπιστο της ρουφιαναρίας των Βρυξελλών, δικό τους παιδί δηλαδή, δεν γίνεται να τον αφήσουν μόνο και απροστάτευτο για καμμιά τριανταριά εκατομμύρια και βάλε αιγυπτίων...

Να κάτι "βάστα Ρόμμελ Χόσνι" από την Ουάσινγκτον, να κάτι μισάωρα τηλεφωνήματα από την Μέρκελ, πρόσεχε Πρόεδρε, έχεις και πίεση, να κάτι υστερικές κραυγές από Τελ Αβίβ μεριά, Μουμπάρακ μπορείς, μπορείς να προκριθείς!

Όλος ο "πολιτισμένος" κόσμος, το άνθος της δημοκρατίας και του πλουραλισμού, η παγκόσμια τσοκαρία του κεφάλαιου, η "σκεπτόμενη" Ευρώπη και περίχωρα τρελλάθηκαν να βγάζουν τον ΣΚΑΣΜΟ αντί να καταδικάσουν ανοιχτά το μαύρο και βίαιο καθεστώς Μουμπάρακ.

http://diepresse.com/images/uploads/6/d/0/628432/knueppel-orgie20110127101553.jpg

Οι λαοί αρχίζουν και ανοίγουν τα γκαβά τους όμως και δεν χρειάζονται το ανάθεμα της επίσημης Δύσης για να πάρουν τα λαμόγια της εξουσίας με τις πέτρες.

Πρώτα Τυνησία, μετά Αίγυπτος, το κύμα της οργής όλο και πιο κοντά στην χώρα μας.
Το σύνθημα δημιουργείται από μόνο του κύριε παπανδρέου:

Εκεί, εκεί, στην Σαουδική. Μαζί με τον Μουμπάρακ, και τον Μπεν Αλί!

Λέτε;

Απέλαση του...ασύλου!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijGojxsPxt9Kyhqre5BjdhxcJGwbu7b7ISe-l_635kd987dFSV2s972ksOFnHlPfW8uX-_m9N3fvijxyHgji5fRjaHYO2YwGbazgFqSFhBWOF6e9NRt5dCNJGnF5LE-67l2n7GBASVhKD6/s1600/no_asylum.jpg


Το πλακάτ θα μπορούσε να έχει την υπογραφή του πασόκ, της νδ ή του λά.ος. Το πανεπιστημιακό άσυλο εμπεριέχει για αυτά τα κόμματα μια "υπερδόση ελευθερίας" που εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους για την δημοκρατία της διαφθοράς που έχει ριζώσει στη χώρα.

Μια ελεύθερη γωνιά για να κουρνιάζει η κυνηγημένη ελπίδα, οποιαδήποτε ελπίδα, ένα "ιερό" που προστατεύει από την "φιλοσοφία" των γκλομπς και τα "επιχειρήματα" των κρότου-λάμψης είναι για όλο το δεξιό φάσμα της ελληνικής πολιτικής, από χρυσή αυγή έως νδ και από λα.ος έως πασόκ, ένα αφάνταστα βαρύ φορτίο. Αβάσταχτο φορτίο!

Άλλο που δεν ήθελαν οι...διανοούμενοι των τριών κομμάτων, πασόκ, νδ, λα.ος, η κατάληψη της Νομικής την περασμένη εβδομάδα. Από την μια άστραφτε άπλετο φως ο καρατζαφέρης, από την άλλη πλάκωσε ο Σαμαράς τις προτάσεις νόμου για την οριστική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, μπήκε και η νεοφιλελεύθερη ταλιμπάν του Υπουργείου Παιδείας με πεφωτισμένες κρος όβερ κατά του θεσμού, έδεσε το γλυκό!

Σε τελική ανάλυση το πανεπιστημιακό άσυλο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μικρό όχι στην ερώτηση "αστυνόμευση αμέσως και παντού;". Τίποτα άλλο. Ο θεσμός είναι η μικρή φλόγα που φωτίζει την ιδέα μιας μακρινής ρομαντικής ιδέας, η ταπεινή αντίρηση στον οδοστρωτήρα της  "έννομης τάξης", η αλήτισσα μωβ πινελιά πάνω στο σκούρο, η πεταλούδα που δεν τρομάζει να ακουμπίσει πάνω στην παλάμη μας, η ύστατη φωλιά μιας κυνηγημένης ελπίδας, το καταφύγιο μιας τοσοδούλας, χαμένης στον καιρό πυγολαμπίδας.

Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι αέρας. Υπάρχει για να υπενθυμίζει στην κοινωνία μας ότι εκεί
θα προστατεύεται συμβολικά η ελεύθερη ανάσα της ψυχής, η πολύτιμη διαφορετικότητα της Άλλης Σκέψης. Ένας αέρας όμως που δεν έχει τόση πέραση στην εποχή της απόλυτης πολιτικής μπόχας...

Γιατί δημοκρατία είναι.......να μπορείς να βαράς παντού!

...Απ΄ τα ρόπαλα βγαλμένη, κι΄απ΄των ΜΑΤ τα χημικά....

Επαναγορά και δεν συμμαζεύεται

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhUKlcKpqo7apEHSr59n_bDSpHFYIPL84JSGFJw8QJ5Qr8AtKPECYv25gI_LlRWvlXmo1OVaVcZOP_0sJ4sxBAyGzwo8T3PBsaRPvgrb6yuhcIXr22CiAQJJFusFNgUqvhyphenhyphennbKIIeG42Bt/s1600/%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A3%CE%99%CE%9F+%CE%A7%CE%A1%CE%95%CE%9F%CE%A3.jpg

Η σωτηρία της χώρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το χρέος! Απλό χρέος, σύνθετο, τριπλή παραλλαγή, αναδιάρθρωση, επιμήκυνση, χρέος εδώ, χρέος εκεί, χρέος παραπέρα!

Χρέος και τα μυαλά στα κάγκελλα, να χρωστάει η μάνα και στο παιδί να μη δίνει. Η λέξη έπαψε πλέον να έχει οικονομικό περιεχόμενο και έχει μετατραπεί σε φετίχ μιας ολόκληρης -νεοφιλελεύθερης- εποχής. Μπερδέψαμε πια τις διάφορες παραλλαγές του, αμάν!

Χρωστάς; Ε, πλήρωνε ή μη πληρώνεις και άμε στην ευχή των τραπεζών κυρία Ελλάδα! Αλλά μη μας τα κάνεις ακόμα πιο σύνθετα με επαναγορές των χρεών και παρόμοια ιλαρά, αγαπητή πατρίδα. Απλές εξηγήσεις: Βγαίνεις και ρίχνεις μια προτασούλα στα ΜΜΕ , "Λαέ, θα πληρώνεις εις τον αιώνα τον άπαντα"! Τέρμα.

Το χρέος κρίθηκε σαφώς σπουδαιότερο από την προκοπή της κοινωνίας. Καλώς, δεν ήρθε μονάχο του το πασόκ στην εξουσία, οι ρεμπεσκέδες οι ψηφοφόροι το κουβάλησαν εκεί, λαϊκή βούληση το λένε αυτό οι αγαθοί. Να το ξεπληρώσουμε λοιπόν το ρημάδι το χρέος αφού το θέλει ο λαός, να σώσουμε τους δανειστές, να σώσουμε την χώρα, να σώσουμε και την παρτίδα στο μπουρλότο (μισά-όλα).

Αλλά ανθρώπινο σώσιμο βρε παιδιά, σας χρωστάμε 100, βάλε και τόσα για τσι τόκοι, συνολικά εκατό τόσα, σκάστε και πληρώστε! Δεν έχετε να πληρώσετε; Κανένα πρόβλημα! Σας δανείζουμε να πληρώσετε τα δανεικά, που σημαίνει εκατό τόσα για τα εκατό τόσα που χρωστάτε, συν τόσα για το πλιάτσικο, μας κάνουνε συνολικά διακόσια τόσα και πάμε αλλού για φρέσκα και μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.

Ντόμπρες, ισάτες, ντουγρού κουβέντες! Έτσι σας θέλω, να σας καταλαβαίνει και ο δικαστικός κλητήρας και ο συνάνθρωπος με ειδικές ανάγκες, ο ματατζής. Τι επιμήκυνση και πράσινα άλογα τώρα; Επιμήκυνση κάνεις στα μαλλιά σου ή τέλος πάντων κάπου αλλού, όταν δηλαδή "δεν σου κάθονται" ορισμένα συγκεκριμένα μήκη, τι μπερδεύετε τα δάνεια με τις...βούρτσες;

Επιμήκυνση σημαίνει μεγαλύτερο δάνειο! Αντί να πληρώσεις στις πχ 13 Φλεβάρη του δύοχιλιάδεςτόσα διακόσιατόσα συν τσι τόκοι, θα πληρώσεις την 13 του Φλεβάρη του δύοχιλιάδεςτόσασυνδέκα, συνολικά διακόσιατόσασυντόσα συν τσι τόκοι. Απλά πράγματα!

Δάνειο, δάνειο για να πληρώσεις το δάνειο, μεγαλύτερο δάνειο, επαναγορά του δανείου με νέο δάνειο, δάνεια και χρέη μέχρι να ξεπαγώσουν εντελώς οι πόλοι, να πλημμυρίσουμε όλοι και να ησυχάσει η πλάση από δανειομαλάκες και τοκοαλήτες!

Νυν υπέρ πάντων των χρεών λοιπόν, στο πνεύμα της νέας παγκόσμιας ιδεολογίας της παντοδυναμίας των Αγορών! Η χαμηλότοκη πρόσβαση των κρατών στον παραδεισένιο κόσμο των Αγορών, η μοντέρνα Νιρβάνα της παγκοσμιοποίησης της ασύδωτης, ελεύθερης κερδοσκοπίας.

Πλήρωνε και μη ερεύνα, το δόγμα των νεοφιλελεύθερων βαμπίρ που βρήκαν την αορτή της κοινωνίας βολική για μια στάση διαρκείας. Τα χρέη των λαών, η τοκογλυφική δανειοδότηση είναι η νύχτα που χρειάζονται για να παραμένουν στην ζωή. Για τον παπανδρέου και την πράσινη κλίκα του δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά: Επιμήκυνση ή επαναγορά! Και τα δυο κοινωνικοί στόχοι, πολιτικές Εδέμ, συνώνυμα της ευδαιμονίας. Δάνειο στο δάνειο, τόκοι στους τόκους, εξάρτηση στην εξάρτηση και να πληρώνει μόνιμα μόνο ένας: Εγώ κι΄εσύ!

Επαναγορά του χρέους;

Τι άλλο έχουν ακόμα να ακούσουν τα αυτιά μας;

Όχι και πίεση!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGm4G-X2Sf1XMONv1V6jirIJg6fYKMBl5q8V1YFNkcT31aINcDb_gvCOXp5MV5WIEAAb5RAZmPE2FKSlqZ60R3BPrZu675SBfcD5f-6ffvARDJjftgeNvU91qFmuYpinIqYuyzZId89rc/s1600/image006.jpg.

Ξανάρχεται η τρόϊκα, λένε, λες και είχε φύγει....
Τέλος πάντων έρχεται η επιτροπή ελέγχου των δανειστών, να δει πόσο καλή δουλειά κάνανε τα τσιράκια τους στο μεταξύ δυο δόσεων αρπαχτικό-κοφτικό χρονικό διάστημα.

Πεθύμησαν τόπο και κόσμο τα παιδιά απέ την Ευρώπη, ιδαίτερα το κλίμα που επικρατεί στη σχέση της τσέπης του πολίτη με τον καταβροχθιστικό κρατικό-εργοδοτικό μηχανισμό.
Μια ιδιαίτερα...κατηφορική σχέση: Πάνω ως...ελαφρύτερη, η μισοάδεια τσέπη του πολίτη, κάτω ως βαρύτερα, τα μισογεμάτα μπαούλα της κρατικής μέριμνας για τους αναξιοπαθούντες απανταχού δανειστές και τα χρηματοκιβώτια των μεγάλων και τρανών. Τα υπόλοιπα υποτάσσονται απλά στον νόμο της....βαρύτητας.

Πριν προλάβουν οι άνθρωποι να πατήσουν καν το πόδι τους σε γερμανικό χώμα στο αεροδρόμιο των Hochtief/Fraport/ABB/Krantz-TKT/J&P, άρχισαν τα άδικα ΜΜΕ να τους τα χώνουνε άγρια: Πιέζουν για μείωση μισθών, οι τοποτηρητές των αποικιοκρατών, πρεσάρουν σε όλο το γήπεδο με παγίδες στις γωνίες, στο κέντρο και παντού για τον θρίαμβο των επιχειρησιακών συμβάσεων, πιέζουν για επέκταση των συμβολαίων ορισμένου χρόνου, πιέζουν για αύξηση της μερικής απασχόλησης, πιέζουν για περισσότερο ελαστικό ωράριο, πιέζουν για δοκιμαστική περίοδο 12 μηνών στις νέες προσλήψεις, πιέζουν, πιέζουν....

Αδικία!

Κατ΄αρχήν δεν πιέζουν κανέναν τα παιδιά! Γιατί μη μου πείτε τώρα ότι είδατε την κυβέρνηση να πιέζεται κάπου; Τα κάνει και από μόνος του ο άφθαστος σοσιαλιστής πρωθυπουργός μας, άμα λάχ΄ ναούμ.

Δεύτερον, τρόϊκα είναι, αυτή είναι η δουλειά της και καλά κάνει! Δηλαδή τι περιμένατε να κάνει; Να βγει στους δρόμους με κόκκινες σημαίες και να τραγουδάει "εμπρός της γης οι κολασμένοι";

Κανέναν δεν πιέζει η τρόϊκα λοιπόν, γιατί αν πίεζε κάποιον, αυτός θα τα είχε πάρει στο κρανίο και θα τα έκανε "Κάϊρο"! Ή τουλάχιστον, αν πιέζουν κάποιους, αυτοί είναι οι λίγοι που αντιστέκονται, οι λίγοι που επιμένουν και αγωνίζονται. Η πλειοψηφία πιέζεται, αν πιέζεται, τόσο...ανεπαίσθητα, που εξακολουθεί να επιμένει να τους αφήνουν να την πιέζει. Τέρμα!

Πασόκ, νδ, πασκε, δακε μας έφεραν την τρόϊκα, πασόκ, νδ, πασκε, δακε βρίσκονται ακόμα στην εξουσία και μας ορίζουν. Ένα τσουνάμι μας πήρε παραμάζεμα και τίποτα δεν άλλαξε, τίποτα δεν λέει ν΄αλλάξει σ΄αυτήν την ξεπουλημένη χώρα.

Πίεση; Μα τι λέτε; Από ποιόν;
Δεν υπάρχει πίεση! Και δεν υπάρχει και κάτι ακόμα: Θέληση! Γιατί αν υπήρχε, το καθεστώς Παπανδρέου θα είχε καταρρεύσει σε μια βδομάδα.

Καλή μας βδομάδα