20/5/11

Μα να μασάει πάντα το ίδιο κάρβουνο!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhy_xC9H9tC_m8d4mHH0cLyFAWL6vsVHa87yqG53GI10e-a1pJv48BrK3Sbd9LrJ2SxIyWQCrqTeAnlUytvFLEO1pwc7BtFwxONqqvirV2IYpX0wBJ4F-3aEwc9h_9kqgqH-wAlFg3jnvuO/s1600/GARIDATELOS2.JPG


 Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο θλιβερό, από το να διαβάζεις δηλώσεις του απίστευτου αυτού πολιτικού λαθρεπιβάτη, του Γιώργου Παπανδρέου!

Θλιβερό όχι για την ποιότητα των πνευματικών του αποδόσεων, είναι γνωστό ότι δεν το παλεύει ιδιαίτερα το IQ, αλλά για την ανταπόκριση που βρίσκουν τα βλακώδη, διαρκώς απαναλαμβανόμενα στερεότυπά του στο, ακόμα πιό θλιβερό, κοινό.

Σαπουνόφουσκες διαρκείας που υποτιμούν την νοϋμοσύνη μιάς ολόκληρης κοινωνίας τα λόγια του Παπανδρέου, κλεμμένα θαρρείς από παλιές παπατζηδολογίες του πατέρα του. Θέλεις δεν θέλεις τον έχεις συνέχεια μπροστά σου, αφού τα κωλοελικόπτερα δεν λένε να προσφέρουν έργο.

"Η μάχη είναι σε πλήρη εξέλιξη, τόσο εγώ προσωπικά όσο και κανείς άλλος στην κυβέρνηση, δεν κάνουμε πίσω, έτσι ώστε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, ξέρω ότι όλοι αγωνιούν, αλλά ο αγώνας αυτός αξίζει, είμαστε στον πρώτο πιο δύσκολο χρόνο της προσπάθειας, και τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι εύκολα, αλλά είμαστε όλοι μαζί σε μια κοινή προσπάθεια του ελληνισμού"

Κουραφέξαλα μάχη, χαμένοι από χέρι είμαστε και μάλιστα διπλά: Μιά από τα χρέη και την εξάρτηση, και μία από την παραμονή των πρωτεργατών της καταστροφής στην εξουσία. Δεν κάνουν πίσω οι λιμασμένοι μιζοφονιάδες της πασόκας για να σταθεί η χώρα στα πόδια της, στοκάρει χωρίς να ντρέπεται ο Παπατζής. Όπως δεν κάνανε πίσω και τόσα χρόνια που η χώρα στεκότανε τόσο....καλά στα πόδια της!

Έχει το δικαίωμα να λέει ότι θέλει φυσικά. Ένα δικαίωμα που απορρέει από την παθητική στάση ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας, αυτό των κομματοβολεμένων λαμόγιων του πασόκ και της νδ.

Ντοντ κράϊ, ντοντ γουώρυ, έρχεται φτώχεια...

Όταν τους περιλάβει σε λίγο η λόρδα, να δεις πως τους περνάει η δικομματική μαγκιά και πως ξεπασοκεύουν και ξενεοδημοκρατικεύουν εν νυκτί!

Το λύσαμε τώρα για τα καλά το πρόβλημα: Οράματα Σαββόπουλου Νο 2

http://de.academic.ru/pictures/dewiki/97/a11602.jpg

Η σκεπτόμενη Ελλάδα στην αντεπίθεση! Επιτέλους ξεσηκώνεται η σιωπηρή πλειοψηφία της Τέχνης και του Πνεύματος και με μπροστάρη τον κολοσσό του έντεχνου τραγουδιού, φιλόσοφο και αφανή κοινωνιολόγο, Διονύση Σαββόπουλο, ρίχνεται στην μάχη κατά της εγκληματικότητας, κατά του καθεστώτος των Έρημων Χωριών, (γράψτε λάθος! Εδώ αγωνίζεται ο Γιώργος Νταλάρας) κατά της εγκαταλελειμένης νησιώτικης γης και ιδιαίτερα κατά των κατοχικών δυνάμεων που έχουν καταλάβει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. (Όχι, μη το μπερδέψουμε με τις κατοχικές δυνάμεις που έχουν καταλάβει όλη τη χώρα, αυτοί δεν μας ζορίζουν και τόσο.)

Με επιστολή του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ο συμπαθής Νιόνιος δεν αρκείται μόνο σε διευκρινίσεις σχετικά με τις χθεσινές του δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά εισχωρεί απο..φασιστικά στο βάθος του προβλήματος δίνοντας λύσεις! Ας χαλαρώσουμε λοιπόν και ας αφεθούμε με εμπιστοσύνη και αισιοδοξία στην θαλπωρή της επιστολής του.

«Για να προλάβω περαιτέρω παρεξηγήσεις, επαναλαμβάνω ό,τι είπα στον ραδιοφωνικό μαραθώνιο της Τετάρτης, κάπως πιο συμπυκνωμένα εδώ. 

Να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, διότι το εφιαλτικό πρόβλημά μας τώρα, χειρότερο απ' την οικονομική κρίση και την αβεβαιότητα, είναι ο τρόμος των πολιτών. Οπου και να διαμένουμε, διασχίζουμε την Αθήνα δύο φορές τη μέρα για δουλειές, μετά φόβου Θεού και με κλειστά τα τζάμια. Προχθές μαχαίρωσαν τον βοηθό μου. 

Ακριβώς αυτό! Τι τρόϊκα, τι ΔΝΤ, τι ανεργία, τι εργασιακό Βιετνάμ, τι πισωγύρισμα της κοινωνίας 50 χρόνια, τι ξεπούλημα και χρεωκοπία μου λέτε; Το πρόβλημά μας είναι αυτό που λέει ο Νιόνιος: Πως πάμε κάθε μέρα Κέντρο και πως γυρίζουμε! Φοβάται ο κύριος Σαββόπουλος, τρόμος λέει! Προχθές μάλιστα μας λέει ότι μαχαίρωσαν τον βοηθό του. Αυτό που ξέχασε να μας πει, είναι πόσοι βοηθοί του μαχαιρώθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, μεγάλη παράλειψη.

Είναι σημαντικό πράγμα να γνωρίζεις την συχνότητα των μαχαιρωμάτων των βοηθών των Σαββόπουλων στο κέντρο της Αθήνας. Γιατί αν μαχαιρώνεται ένας μέρα παρά μέρα, δεν είναι το ίδιο με το να μαχαιρώνεται μιά φορά την δεκαετία. Αυτή η μικρή διαφορά χωρίζει την αντικειμενικότητα από τον λαϊκισμό. 

Θα περιμέναμε μια λιγότερο...εκλαϊκευμένη τοποθέτηση από τον κύριο Σαββόπουλο. Θα περιμέναμε κάτι που διαφέρει ριζικά από τον ψυχισμό του όχλου, κάτι έντεχνο, κάτι καλλιτεχνικά ανάλαφρο, με τραπεζάκια έξω, γιατί όχι; Θα περιμέναμε κάτι που θα μας θύμιζε ότι δεν υπάρχουν μόνο οι κωλοφυλλάδες, τα mega, οι κορώνες του λα.ος και η "αγνάκτηση των κατοίκων", αλλά ότι υπάρχει και ένας...Σαββόπουλος ρε γαμώτο! 
Υπάρχει! Ας αφήσουμε την μεγαλειώδη του (χωρίς ειρωνεία) προσφορά στο τραγούδι και ας ρίξουμε μια ματιά στο σκοτάδι της ψυχής του.

Μία λύση θα ήταν να μεταφερθούν οι παράνομοι μετανάστες σε μισοαφημένα νησιά ή χωριά, για να καλλιεργήσουν τη γη και να ζήσουν με τη βοήθεια του ΟΗΕ, γιατί μόνοι μας δεν μπορούμε. Κι όταν επιτέλους δεήσει η Ευρώπη να σχεδιάσει κοινή πολιτική για τους μετανάστες και φύγουν οι άνθρωποι, τότε οι ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων σπιτιών σε χωριά και νησιά μας, θα 'χουν το σπιτάκι τους συντηρημένο κι απ' έξω κανένα αμπέλι ή χωράφι καλλιεργημένο. 

Μαουτχάουζεν, Τερέζιενστάτ, Μπέργκεν Μπέλζεν, Άουσβιτς, Νταχάου, Zwangsarbeit (καταναγκαστικά έργα) και μυρωδιά ολέθρου από ένα κατάμαυρο παρελθόν! Εδώ εγκαταλείπει ο Σαββόπουλος με χαρακτηριστική όσο και επικίνδυνη ηλιθιότητα τα εντός δημοκρατικού σχεδίου κείμενα και απογειώνεται σε άλλες εποχές! Σκοτάδι και μάλιστα απόλυτο!

Ο Σαββόπουλος μας προτείνει στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και τοξικομανών σαν λύση του προβλήματος που σκοτώνει το κέντρο της Αθήνας! Χωρίς ντροπή! Η μόνη διαφορά με ανάλογες "λύσεις" και "τελικές λύσεις" (Endlösung) του παρελθόντος είναι οι θάλαμοι αερίων. Ε όχι και τέτοια, είμαστε πια πολιτισμένοι, τα ξεπεράσαμε αυτά.

Ο πυροβολημένος αυτός άνθρωπος έχει το θράσος να χρησιμοποιεί την εμβέλεια του ονόματός του για να λανσάρει παλιά καφετί μοντέλλα παγκόσμιας ντροπής! Κάτεργα προτείνει να στήσουμε ο Σαββόπουλος, εξορίες, αποθήκες για ανθρώπους, αγροτικές φυλακές! Πέρα από κάθε νομιμότητα, πέρα από κάθε ευαισθησία, πέρα από ανθρωπιά και αλτρουισμό, στέλνει ο Σαββόπουλος χιλιάδες ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα να δουλέψουν σαν σκλάβοι στα χωράφια των Ελλήνων τσιφλικάδων αφεντάδων τους !

Ο ξεφτύλας πολιτικός άνθρωπος Διονύσης κάνει και μια άλλη "υπέρβαση": Την...απεξάρτηση του αφέντη από τον σιτισμό του σκλάβου του! Ο μάγκας έλληνας νταβατζής θα τους βάζει να πηδιούνται για πάρτη του, αλλά θα τους ταΐζει ο....ΟΗΕ! Κατάφτυστος Σαββόπουλε!

Βαρέθηκα....
Βαρέθηκα να γκρεμίζω τους μικρούς μου ήρωες....

Βαρέθηκα να πολεμάω να σώσω αγαπημένους μου δίσκους από την μανία μου....
Βαρέθηκα να κλείνω την πόρτα της καρδιάς μου σε Νταλαροσαββόπουλους....

Αφήνω το υπόλοιπο κείμενο χωρίς σχόλιο....

Τα εξαρτημένα άτομα είναι άλλο. Πρέπει να φύγουν απ' το κέντρο και να φιλοξενηθούν σε κέντρα απεξάρτησης -χρειαζόμαστε επειγόντως περισσότερα- μακριά απ' τις πιάτσες, όπου να μην είναι τόσο εύκολη η πρόσβαση των εμπόρων ναρκωτικών. Διότι πρέπει να αστυνομεύονται οι έμποροι και όχι οι εξαρτημένοι, για τους οποίους πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι είναι δικά μας παιδιά. 

Να καθαριστεί το Ιστορικό Κέντρο, που δεν είναι μόνο δικό μας, αλλά όλης της Ευρώπης. Εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία, το Θέατρο, η Φιλοσοφία και η ίδια η Ευρώπη. Και τώρα είναι ανθρώπινη χωματερή, κρανίου τόπος, έτσι θα το αφήσουμε; Περιμένοντας την Ευρώπη; Να καθαριστεί λοιπόν και τότε πια να κατοικηθεί με χαμηλό επιδοτούμενο ενοίκιο από νέα ζευγάρια, να ζωντανέψουμε. 

Πιθανόν υπάρχουν κι άλλες, καλύτερες λύσεις απ' αυτές που ανέφερα. Θα μ' ενδιέφερε πολύ να τις ακούσω. 

Αντ' αυτού, ακούω έναν αντίλογο από τα blogs και από μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης, που δεν δείχνει να ενδιαφέρεται τόσο για μια λύση, να γίνει ένας διάλογος, να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, αλλά ενδιαφέρεται μάλλον να στήσει ένα θέαμα καβγατζίδικο, με ειρωνείες, εξυπνάδες και διαστρεβλώσεις. Πότε είπα εγώ για ξερονήσια και εξορίες; Ξερονήσι είναι τώρα το κέντρο της Αθήνας. Σε άθλια γκέτο, στοιβαγμένοι ζουν αυτοί οι δυστυχείς. 

Το σχέδιο της κυβέρνησης να τους πάει σε περιφραγμένα στρατόπεδα τούς φαίνεται καλύτερο; 

Μου κάνει εντύπωση αυτή η καινούργια λογοκρισία διά της διαστρεβλώσεως, γιατί είναι πολύ πιο εφιαλτική και περίπλοκη απ' αυτές που ζήσαμε στο παρελθόν. Στοχοποιούνται πλέον άνθρωποι. Από πού προέρχεται άραγε αυτό; Προέρχεται πάλι από τον πανικό και τον φόβο αρκετών ανθρώπων δίπλα μας, που ταυτοχρόνως, όμως, δεν θέλουν να χάσουν τις ψευδαισθήσεις τους και μες στη βαθιά απογοήτευσή τους κατασκευάζουν εχθρούς.
Κι ύστερα πάλι αυτοί οι ίδιοι αναρωτιούνται: "Μα γιατί σιωπούν οι διανοούμενοι;"».

Αντί επιλόγου μόνο αυτό: Σε ένα έχει απόλυτο δίκιο ο Δ. Σαββόπουλος:

Κωλοέλληνες!