7/1/12

Άγονες κόκκινες γραμμές...

http://de.colourbox.com/preview/1735927-179827-hands-of-frau-mit-schere-und-rote-linie-isoliert.jpg


Ο πρωθυπουργός της Βρυξέλλας, Λουκάς Παπατράπεζας, δείχνει να παίρνει γρήγορα τα πολιτικά. Ούτε ένα τέρμινο στην πρωθυπουργική καρέκλα και έχει γίνει ήδη ξεφτέρι στο ελληνικό πολιτικό παπατζηλίκι. Τι πουλάει ο εγκάθετος πρωθυπουργός; Μα ότι πούλαγαν μέχρι σήμερα και οι προκατοχοί του, που κατάντησαν μετά από λαϊκή ετυμηγορία πρωθυπουργοί: Φίνο παπατζήδικο αεράκι γεμάτο υποσχέσεις σωτηρίας και απειλές καταστροφής.

Έρχεται φουριόζα για περικοπές, μειώσεις μισθών και συντάξεων όπως και για περαιτέρω τσεκούρεμα εργατικών δικαιωμάτων η τρόϊκα, λέει ο Παπατράπεζας, πρέπει να συμφωνήσουν για νέα μετρουλάκια τα κόμματα. Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, τονίζει ο πρωθυπουργός της τρόϊκας της κυβέρνησης της τρόϊκας, κόκκινη γραμμή είναι "η σωτηρία της χώρας". Ή μας πηδάνε, ή μας πηδάνε, δηλαδή, και γαμώ τα διλήμματα!

Δεν κουνιέται φύλλο όμως. Η συμμαχική κυβέρνηση των φανατικών ζηλωτών του μνημονίου και υπερμάχων της λαϊκής εξαθλίωσης σαν μοναδικό τρόπο "αντιμετώπισης" της κρίσης του συστήματος δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα αντιμέτωπη με μαζικές μορφές αντίστασης του λαού. Δεν κουνιέται ούτε πούπουλο! Η κοινωνία τους τα ακουμπάει στωϊκά και περιμένει μοιρολατρικά της εκλογές. Λέτε να άρχισε να μας αρέσει η...διαδικασία σωτηρίας; Λέτε να φταίει η κατάντια μας μετά από τόσες δεκαετίες δικομματικής παρακμής, ή το ατυχές γεγονός της...πτώσης του σαπουνιού στο πάτωμα;

Ίδωμεν συντομότατα!