9/12/11

Ένας σεισμός 3,1 Ρίχτερ δεν φέρνει την Άνοιξη

http://www.lemesos-blog.com/wp-content/uploads/2011/02/earthquake1.jpg



Ο χθεσινός μετριοπαθής σεισμός 3,1 Ρίχτερ που θα ταρακούναγε την Αθήνα αν είχε λίγο περισσότερο τσαγανό, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τα πολιτικά επιτελεία.

Ο πρωθυπουργός, κύριος Παπατράπεζας, δήλωσε, ότι πραγματικός σεισμός θα γίνει όταν το έλλειμμα θα περιοριστεί στα 3,1%, άντε με ελαφρό greek statistics στα ποσοστά που δεν θα διώκει μελλοντικά η Ιερά Συμμαχία Μέρκελ και Σαρκοζύ, 3% δηλαδή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε, ότι η Δημοκρατική της Συμμαχία θα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένη, αν έπαιρνε τα Ρίχτερ σε ψήφους στις ερχόμενες εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιωργάκης-δώστε-μου-δημοψήφισμα-και-πάρτε-μου-την ψυχή-(αν την βρείτε)-Παπανδρέου μπερδεύτηκε αρχικά, αλλά τελικά τα κατάφερε: "Εγκενλ....εεεε Ελκεν....εεεε Εγκελγκεν....εεεε Ενγκέλανδοι....εεεε Εγκέδανλοι...Αγκαγκουγκαγκενλ....εεεε Σεισμοί υπάρχουν".

Ο αντιπρόεδρος της τρόϊκας της κυβέρνησης της τρόϊκας, Βου Πάγκαλος, περιορίστηκε σε ένα λιτό "Σεισμός; Ε μαζί κουνηθήκαμε".

Ο κύριος Βενιζέλος δήλωσε, ότι κατά την ώρα που έλαβε χώρα η σεισμική δόνηση είχε βάλει κάτι μπιφτέκια κάτω, γεμιστά με μεγαλύτερα μπιφτέκια γεμιστά με φέτα και τους έδινε να καταλάβουν τι εστί τρεις ντουζίνες, χώρια οι σάλτσες. Οι σεισμικές δονήσεις που γίνονται κατά την ώρα του φαγητού αντιληπτές από τον αντιπρόεδρο και υπουργό οικονομικών, πρέπει να είναι πάνω από έξη Ρίχτερ. Πιό ασθενείς δεν έχουν καμμία ελπίδα.

Πρόβλημα παρουσίασε ο κύριος Χρυσοχοΐδης! Ακούστε τι απάντησε:

Κύριε υπουργέ, τι έχετε να πείτε για τον χθεσινό σεισμό; Ανησυχήσατε;
-Πρέπει να αναλάβει ο κ. Παπανδρέου τις ευθύνες του. Δεν γίνεται να κάνουμε τέτοια....
Συγγνώμη κύριε Χρυσοχοΐδη, για τον σεισμό σας ρώτησα!
-...πολιτική λιτότητας που εξαθλιώνει την κοινωνία και καταστρέφει την οικον....
Για τον σεισμό ρώτησα ωρέ Μιχάλ΄!
-...ομία της χώρας, να καταρρακώνουμε την Εθνική Αξιοπρέπεια και να ποδο...
Για τον σεισμό μιλάμε μάστορα, για την χθεσινή ταρακούνα, ξύπνα!
-...πατούμε της Εθνική υπερηφάνεια και εεεεε τι; Α, για τον σεισμό;
Εμ τι φωνάζουμε όλη την ώρα ρε συ φίλε; Για τον σεισμό! Άντε ντε!
-Δεν αλλάζει τα δεδομένα ο σεισμός. Επιμένω στην υποψηφιότητά μου για πρόεδρος του πασόκ!

Ο υπουργός προστασίας της φαγάνας του Μπόμπολα στο Οβριόκατσρο Κερατέας, κ. Παπουτσής, τα βρήκε μπαστούνια σε ερώτηση δημοσιογράφου, για ποιόν λόγο επετέθηκαν μετά την σεισμική δόνηση δυνάμεις των ΜΑΤ σε ομάδες νεαρών Αγανακτισμένων, που περίμεναν ειρηνικά την αλλαγή καθεστώτος στην πλατεία Συντάγματος. Ο κύριος Παπουτσής απάντησε ότι πρόκειται περί παρεξήγησης. Συγκεκριμένα είπε, ότι όταν τον πήρε τηλέφωνο ο επικεφαλής των ΜΑΤ, για να τον πληροφορήσει για την παρουσία των αγνώστων-αγνώστων στην πλατεία, αυτός του έδωσε την ρητή εντολή, να μην προβούν σε καμμία δαρτική ενέργεια, όσο οι νεαροί κάθονται ήσυχοι. Αλλά αν τολμήσει και "κουνηθεί" κανένας, να τον κάνουν μαύρο στο ξύλο! Ε, και μετά ήρθε ο σεισμός....

Ο αρχηγός του κόμματος της συνσυμπολίτευσης, άρα και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Σαμαράς, δήλωσε έκπληκτος. Τι σεισμός; Πότε ρε παιδιά; Είχαμε ένα event στη αυλή των γραφείων μας στην Συγγρού, είχαμε φωνάξει την τρόϊκα και καίγαμε μπροστά τους συμβολικά το Μνημόνιο, και δεν κατάλαβα τίποτα!

Ο υφυπουργός ναυτιλίας και πλασιέ βιβλίων, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε την πιό βαρύγδουπη δήλωση της ημέρας! Το ήξερα, ότι θα γίνει σεισμός, είπε με νόημα. Αυτό μας βάζει σε σκέψεις. Να η ερώτηση των 500.000 ευρώ λοιπόν:

Το ήξερε ο Άδωνις επειδή....

Α. Το πληροφορήθηκε από κάτι...σταγονίδια στο στράτευμα;
Β. Επειδή είναι μάγος;
Γ. Επειδή τα ζώα διαισθάνονται ότι θα γίνει σεισμός;
Δ. Επειδή "καταρρέει ο μύθος της ομοφυλοφιλίας στην αρχαία Ελλάδα";

Η Αλέκα Παπαρήγα ήταν κατηγορηματική: Ένας είναι ο σεισμός, και να συμπορευτούνε όλοι με το ΚΚΕ, να έρθει ακόμα μεγαλύτερος. Η Κανέλλη έλειπε, τι να πει εφ΄όσον έλειπε;

Ο Αλέκος Τσίπρας δήλωσε, ότι κάθε προσπάθεια για στοχοποίηση του ΣΥΝ/ΣΥΡ θα πέσει στο κενό, και ότι η Αριστερά μπορεί να βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές.

Ο Φώτης Κουβέλης ήταν σαφέστατος: «Οι κυβερνήσεις συνεργασίας για να διαμορφώνουν θετικό, προοδευτικό, δημοκρατικό αποτέλεσμα προς όφελος της κοινωνίας πρέπει να εξασφαλίζουν προγραμματικές συμφωνίες, φερέγγυους όρους για την εφαρμογή των προγραμματικών συμφωνιών, πολιτικές συμπτώσεις και πολιτικές συγκλίσεις».