2/7/17

Εθνοσωτήρες; Ναι. Με το αζημίωτο φυσικα

Ο παράς είναι η πραγματική μας ταυτότητα. Έχεις; Είσαι φίνος. Δεν έχεις; Είσαι θρήνος. Το άτιμο το χρήμα κυβερνάει τούτον εδώ τον ντουνιά και ας πιστεύουν οι αγαθοί, ότι ο έρωτας κουμαντάρει τη ζωή και ότι το μουνί σέρνει καράβι.

Μπορεί και να σέρνει, δεν ξέρω, αλλά αν δεν είχε το καράβι μέσα παραδάκι, δεν θα μπορούσε να σύρει ούτε πλαστικό παιδικό σωσίβιο, το -κατά τα άλλα- συμπαθές αιδοίο.

Τα φράγκα, ιδιαίτερα η σημασία που έχουν για τον καθένα μας, ο τρόπος που τα διαχειριζόμαστε, είναι κάτι σαν το προσωπικό μας δακτυλικό αποτύπωμα:

Έχεις πολλά και τα μοιράζεις στους φτωχούς; Είσαι φιλάνθρωπος.

Έχεις λίγα και τα μοιράζεις σε κάποιους που έχουν λιγότερα ή καθόλου; Είσαι γιαγιά ή παππούς στην μνημονιακή Ελλάδα.

Δεν έχεις τίποτα και το μοιράζεσαι με το αδέσποτο που σου κουνάει την ουρίτσα του κάτω από μια γέφυρα; Είσαι η εξαίρεση των σαξές στόρυ, που ψεκάζουν οι δοτές κυβερνήσεις της τελευταίας επταετίας.

Έχεις πολλά και θέλεις περισσότερα; Είσαι αισιόδοξος, γιατί ή πιστεύεις ότι δεν πρόκειται ποτέ να πεθάνεις, ή αν παρ ελπίδα πεθάνεις, θα τα πάρεις όλα μαζί σου.

Είσαι κάποιος που έχει αρκετά, αλλά τα φυλάει σαν τα μάτια του και δεν ξοδεύει τίποτα; Είσαι τσιγκούνης.

Έχεις κάποια και δίνεις πρόθυμα δανεικά σε όποιον σου ζητήσει; Είσαι μαλ...εεε και γαμώ τα παιδιά, λίγο αγαθός μεν και δεν στέλνεις κάνα τηλέφωνο για ώρα ανάγκης, άνθρωποι είμαστε, ποτέ δεν ξέρεις.

Είσαι κάποιος που δεν ξέρεις τι έχεις και επειδή όταν δεν ξέρεις τι έχεις, δεν σου φτάνουν, βάζεις χέρι δεξιά κι αριστερά σε όσους δεν έχουν ή έχουν λίγα; Είσαι μεγάλη κουφάλα φίλε, αλλά όταν γυρίσει ο τροχός, να δεις...χαρούλες ο φτωχός.

Είσαι κάποιος που έχει λίγα, και βάζεις χέρι σε αυτούς που έχουν πολλά και τα μοιράζεις μετά σε όσους έχουν ελάχιστα ή καθόλου; Είσαι επαναστάτης κομμουνιστής και αμάν και πότε. Ή Ζορό. Ή Ρομπέν των Δασών.

Είσαι κάποιος που πίνεις το αίμα άλλων ή πουλάς τρίτους για να αυξήσεις τον παρά που ήδη διαθέτεις ή δίνεις ξένο Παρά σε άλλους και ζητάς να στον επιστρέψουν συν το κωλοδάχτυλο; Είσαι εκμεταλλευτής βρωμιάρη! Και νταβατζής! Και τράπεζα!

Άπειροι συνδυασμοί.

Ξέχασα κάποιον! Συγγνώμη!

Ίσως την πιο χυδαία ιδιότητα που μπορεί να προκύψει από την σχέση ενός ανθρώπου με το χρήμα:

Είσαι βολεμένος και για να εξακολουθήσεις να είσαι βολεμένος, δίνεις τον μισθό, το επίδομα, την σύνταξη, το βιός, την ζωή, το παρόν και μέλλον αγνώστων συνανθρώπων σου σε ΞΕΝΟΥΣ; Και για να το επιτύχεις αυτό εξαπατάς, εκβιάζεις, ψεύδεσαι, κοροϊδεύεις, ξεπουλάς, προδίδεις, καταπατάς Νόμους και Σύνταγμα, φτωχοποιείς έναν ολόκληρο λαό, στέλνεις μια ολόκληρη γενιά στην ξενιτιά και παραδίδεις τη χώρα σου για δεκαετίες ολόκληρες στα νύχια και στα δόντια ξένων αρπαχτικών;

Ε τότε είσαι ΓΑΠ και ΠΑΣΟΚ.

Ή ΣΑΜΑΡΑΣ και ΝΔ.

Ή ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Όχι, δεν είναι ούτε η δόξα της εξουσίας, ούτε η ματαιοδοξία, ούτε η υστεροφημία. Δεν τα κάνει όλα αυτά ο Μπάμπης των 550 μικτών, ούτε ο κύριος διευθυντής Τάδες των 1.000 μηνιαίως. Τα κάνει ο λαπάς ο Τσακαλώτος των 10.000 και βάλε. Και ο Πολάκης των άλλων τόσων. Και η Αχτσιόγλου, για μία θέση στο Πάνθεον μιας γαμάτης και βαρβάτης υπουργικής σύνταξης. Όλα για την τσέπη. Όλα για την απομέσα. Για χλιδάτες μάσες και χάψες.

Δεν ξεπουλιέται η καημενούλα η πατρίδα μπιρ παρά, για μπιρ παρά. Έχει το κόστος της η ξεπούλα: Την...κονσομασιόν των ξεπουλητών. Δεν κάθεσαι εσύ να τρως τζάμπα το ανάθεμα, την κατάρα και τα γιούχα ολόκληρου Ελλαδιστάν για τον άρτον υμών τον επιούσιον. Έχει την ταρίφα της η...σωτηρία του Έθνους. Η μαγική λεξούλα: ΚΟΝΟΜΑ!

Δεν είναι μαλάκας ο Τσεκές, που δίνει Ψωροκώσταινα αντί πινακίου φακής. Δεν είναι ηλίθιος ο Ευνούχος νάμπερ του της Τρόικας, που κόβει σαν να ερχόταν η συντέλεια του κόσμου και να μην υπήρχε και αύριο μέρα. Τα ΔΙΚΑ του δίνει; Τα ΔΙΚΑ του κόβει;

Ο Τσεκές, η μεγαλύτερη κότα από εφεύρεσης...διαπραγμάτευσης, ΚΟΒΕΙ ότι ΚΟΒΕΙ και ΔΙΝΕΙ ότι ΔΊΝΕΙ για έναν και μόνο λόγο: Για την δόξα του τραπεζικού του λογαριασμού. Τζάμπα δεν "σώζει" κανένας τους τη χώρα. Και μη ρωτάτε, μα δεν ήταν πριν βγουν κυβέρνηση ήδη ματσωμένα τα καθάρματα; Κάθαρμα και πουλητάρι δεν γίνεσαι χαριστικά. Πρέπει να υπάρχει λόγος.
Πρέπει να βάλεις κι εσύ το χεράκι σου.

Όπως πρέπει να βάλουμε κι εμείς ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το χεράκι μας και να τους στείλουμε στον διάολο.

Καλό μας μήνα.