23/7/11

Ο δικομματισμός τρέπει το σκάνδαλο Siemens σε άτακτη φυγή!

http://www.welt-hertha-linke.de/uploads/Flickr/mafia_methoden.jpg



Πιασαμέντε ιν παρλαμέντο ντι Ατένε τήνε κουβεντούλα περί ιλ σκάνταλο γκράντε πολίτικο ι εκονόμικο "μαφιόζι γκρέκι κον ιλ μαφιόζο ελεκτρικαμέντε τεντέσκο, Siemens" και αποφασιζαμέντε ριζουλτάτο ρεντικωλάρε: Ιλ λαμόγιο νουεβαντεμοκράτικο Marco di Giannaki, ε ιλ άλτρο λαμόγιο νουεβοντεμοκράτικο Il Scufo del Cavallo νον σόνο μπαντίτι μιζαδόροι, αλλά μπιάνκι περιστερόνε ντελ λα βεριτά! 

Κάπως έτσι θα περιέγραφε ένας ιταλός δημοσιογράφος με φτωχές γνώσεις ελληνικής γλώσσας τον...θρίαμβο της Δικαιοσύνης στο   βατερλώ της ψηφοφορίας για την παραπομπή των Αλογοσκούφη και Μαρκογιαννάκη λόγω εμπλοκής τους στην μητέρα όλων των σκανδάλων που ακούει στο ηλεκτρικό όνομα Siemens!

Ομοιότητες μεταξύ ελληνικού και ιταλικού πολιτικού κατεστημένου; Μόνο ελάχιστες! Ψηφοφορίες-φάρσες μας έχουν προσφέρει άφθονες τα δυό κοινοβούλια, αλλά στα καίρια σημεία οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών είναι καραμπινάτες: Στην Ιταλία λειτουργεί-παρόλες τις μαφιόζικες επιδράσεις-μια Δημοκρατία, σε αντίθεση με την χώρα μας που βασιλεύει-με ελάχιστες δημοκρατικές αναλαμπές-ένα μαφιόζικο κωλοχανείο!

Έτσι βλέπουμε στην γειτονική χώρα την Μάφια και την Καμόρα να περιορίζονται κατά 95% εκτός κοινοβουλίου, σε αντίθεση με την χώρα που δεν ήξερε πως να σκοτώσει την ώρα της και εφεύρε την σαπουνόφουσκα της Δημοκρατίας, όπου απαξάπαντα τα λαμόγια είναι μέσα, και μάλιστα με τα σκήπτρα στα χέρια σαν κυβέρνηση ή αξιωματική αντιπολίτευση !

Η Ιταλία διδάσκει! Οι συμμορίες που σέβονται τον εαυτό τους, από Καμόρα μέχρι Κόζα Νόστρα, δεν πάνε να μασκαρευτούν σαν πολιτικά κόμματα στην Βουλή. Μένουν έξω και κινούν από εκεί τα νήματα, δίνοντας στην Δημοκρατία το άλλοθι που χρειάζεται για τις ανάγκες της.

Έτσι η ψηφοφορία για παραπομπή, πχ για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή για εμπόριο ναρκωτικών, δεν θα γινόταν ποτέ στην γειτονική χώρα στην Βουλή. Εκεί θα αποφάσιζαν τα μέλη των μαφιόζικων συμμοριών μεταξύ τους: Απαξάπαντες αθώοι!

Διαβολική...σύμπτωση φυσικά!

Χρέη, χρέη, χρέη, χρέη, χρέη: Όπως λέμε θάνατος, θάνατος, θάνατος...

http://www.hklaw.eu/cms/site/images/debt.jpg


Σίγουρα γνωρίζετε τι χαρούλες κάνουν οι μετοχές μιας εταιρείας στο χρηματιστήριο όταν ο αρχιμάνατζερ ανακοινώνει στο συμβούλιο μετόχων ότι θα προβεί σε απολύσεις υπαλλήλων για να "διασφαλίσει" τα μεγάλα κέρδη χρήσεως της χρονιάς. Το έργο το έχουμε δει άπειρες φορές, αλλά δεν παύει να προκαλεί ταυτόχρονα αηδία και οργή. Πάντα!

Η "ηθική" του καπιταλισμού δεν χαμπαριάζει φυσικά από τέτοια, ας μην εμβαθύνουμε. Αναφέρθηκα στο θέμα λόγω της "σούζας" που έκανε το Χρηματιστήριο Αθηνών, και όχι μόνο, με την ανακοίνωση του νέου φεσώματος της χώρας. Συναίσθημα  ευφορίας στα απανταχού λαμόγια, από χρηματιστήρια και τράπεζες, μέχρι ΕΕ, ΔΝΤ και κυβερνήσεις κρατών-μελών.

Έλαμπε από ευτυχία ο Γιωργάκης Παπανδρέου, μία από τις εξέχουσες κακοτεχνίες του ελληνικού κληρονομικού πολιτικού συστήματος. Το μειράκιο που έβαλε το χεράκι του για να φτάσει η χώρα εδώ που έφτασε, τιλτάρησε από χάπινες, όπως θα λέγανε οι γκάϋς, οι επικοινωνιολόγοι που έφερε από το Αμέρικα. Τούμπες από χαρούλες που έσωσε τις τράπεζες και τους δανειστές έκανε ο κωπηλάτης-ποδηλάτης που λόγω ονόματος ήταν γραφτό να γίνει πρωθυπουργός. Χαμόγελο XXL, δυο φορές μεγαλύτερο από το μουστάκι του, ούτε τους δυό χοντρούς της αντιπροεδρίας να είχε ξεφορτωθεί ταυτόχρονα, τέτοια ψυχική ανάταση!


Χέστηκαν από την χαρά τους φυσικά και οι υπουργοί, οι εγκάθετοι υπαλληλίσκοι της τροϊκικής κυβέρνησης, που θα πληρώνει ο Μαλάκας για τριάντα τουλάχιστον χρόνια, που οδεύει ολοταχώς η λιτότητα να γίνει αναπόσπαστο μέρος του DNA της φυλής. Αποθέωση του ΓΑΠ στο υπουργικό συμβούλιο για την ηρωική πράξη της εκτίναξης του χρέους πέρα από τα ουράνια. Φλιπάρανε από την χαρά τους οι λεχρίτες που αναλάβανε την χώρα με 350 δις χρέος, χρέος το οποίο δημιούργησαν οι ίδιοι με την συνεργασία της νδ, και κατάφεραν μέσα σε δυό χρόνια να το φουσκώσουν κατά 230 ακόμα δις!


Πότε γελάνε έτσι οι πολιτικοί; Μόνο τότε που πιστεύουν ότι σώσανε το τομάρι τους! Μόνο τότε τους πιάνει αυτή η υστερική κρίση γέλιου, μόνο τότε εμφανίζεται αυτό το σπάνιο χαμόγελο στα χείλη τους. Μεγάλη υπόθεση για τους χείριστους μεταξύ ουραγών να βρίσκονται σε θέση να εξυπηρετούν τα αφεντικά τους χωρίς να χρειαστεί να ρισκάρουν τις καρέκλες τους. Γιατί έτσι σκέφτονται οι Παπατζήδες και σία: Και συνεχίζουμε την ίδια πολιτική και είμαστε μπέηδες και αγάδες, και παραμένουμε στις καρέκλες μας, το κανό νάναι καλά όσο ο μαλάκας ο λαός τραβάει κουπί!

Θρίαμβος για το σκατόσογο και την συμμορία των ανήθικων που το γαρνίρουν η καταδίκη του πολίτη σε λιτότητα διαρκείας! Θρίαμβος η διαιώνιση της επιτήρησης της χώρας, θρίαμβος το σχεδιασμένο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας. Δημιούργησαν το χρέος των 350 δις χωρίς να ρωτήσουν κανένα, μας φόρεσαν το φέσι των 120 δις  του πρώτου πακέτου στήριξης των δανειστών χωρίς να ρωτήσουν κανένα, και παραληρούν από ενθουσιασμό που μας φοράνε το νέο αυτό φέσι, πάντα χωρίς να μπουν στον κόπο να ρωτήσουν κανένα. Το πασόκ δεν είναι πολιτικό κόμμα πλέον, το πασόκ είναι ΕΧΘΡΟΣ!


Το πασόκ είναι εχθρός των εργαζόμενων, εχθρός των συνταξιούχων, εχθρός των άνεργων, εχθρός των ασθενέστερων της κοινωνίας, εχθρός της νεολαίας, εχθρός της χώρας!

Το πασόκ είναι κατάρα και βραχνάς, το πασόκ είναι ο βρυκόλακας που πίνει το αίμα μας! Άσε τα ξόρκια και τις μούτζες και χώστου επιτέλους το παλούκι στην καρδιά!