21/1/12

Χαράτσι σε παρτέρια και γλάστρες;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjOaozag4sEN6ZNntr5F73dtZFBXGTV9i5CGpIEYoY4iysh1HG2t3uAOwJgU51y9sIRiTDuECdr25XyXgawLpApDuTkBFz8ECnYui7x6RX1eSuw5IaqjHuLPByBTSsP4FxJdpx_wm6vWs/s400/%CE%B3%CE%AC%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%82.png

Σε λιβάδι ξεχασμένος ένας γάϊδαρος βοσκούσε, ναι. Αλλά ένας άλλος γάϊδαρος δεν ξέχασε το λιβάδι...

Είσαι υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών. Άμα σου πούνε, κόψε το κεφάλι σου και μάζεψέ μου νόμιμα τόσα δις, από τους άλλους όμως, όχι από "αυτούς" και εσύ θα μείνεις στην θεσούλα σου, μπορεί και να πάρεις και καμμιά αυξησούλα, το κάνεις;

Τι λες, εξαρτάται;

Ε τότε δεν είσαι υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών! Δεν είσαι, γιατί άμα ρωτάς δεν μπορεί να είσαι πασόκι, γιατί χέστηκε ο πασόκος για τον κόσμο, και αφού δεν είσαι πασόκος δεν μπορείς να είσαι υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών. Μιλάμε για το ρετιρέ του υπουργείου, στα κάτω διαζώματα έχει θέση και για άλλους.

Όχι μόνο το κάνεις, όχι μόνο τον πετσοκόβεις τον μαλάκα που σε ψήφισε, τον κόπανο που σου πληρώνει τον ξεσκισμένο σου τον μισθό, να ψωνίσει χάι χιλς στην Κηφισιά η μαλάκω σου και να πάει Τοσκάνη κατασκήνωση το βουτυρόπαιδο ο μοναχοκανακάρης σου, αλλά ξεπερνάς σε έμπνευση και ταξικό μίσος και τον ίδιο τον προϊστάμενο υπουργό σου!

Γιατί από ποιόν προέρχονται νομίζετε αυτές οι "θεϊκές" εμπνεύσεις με τα χαράτσια ακίνητης περιουσίας υπό την απειλή κοψίματος του ηλεκτρικού από την ρουφιάνα την ΔΕΗ; Από τον Χοντροβενιζέλο που δεν προλαβαίνει ούτε το καθημερινό του πεντόκιλο κρέατος να μασήσει μόνος του; Ποσώς. Από τα μεσαία και ανώτερα καθήκια του οικονομικών, τους πρασινοφρουρούς καριέρας προέρχονται όλα αυτά τα εμετικά.

Κάθεται ένας πράσινος λεχρίτης της κατηγορίας από δύο χιλιάρικα καθαρά και πάνω και στύβει το κεφάλι του: Πήραμε από δω, πήραμε από κει, κόψαμε τόσο, τσεκουρέψαμε κι΄άλλο τόσο, βάλε χαράτσι, ξαναβάλε χαράτσι, ξάφρα από δεξιά, πιάσιμο του κώλου από αριστερά, γδάρσιμο κανονικό εκει πέρα, παλούκωμα σα πάνω, ξέσκισμα σακάτω, τι έμεινε ακόμα ρε γαμώτο;

Ξέρετε τι απελπισία σε πιάνει, όταν είσαι αδίστακτος και ζαμανφουτίστας και κομματόσκυλο και καλείσαι να ξεσκίσεις κάποιον που δεν ξέρεις και ούτε θέλεις να γνωρίσεις, επειδή έχεις μάθει να τον γράφεις -αν δεν είναι απαραίτητος για το συμφέρον σου - στα αρχίδια σου; Και γαμώ τις απελπισίες!

Μέσα σε μιά τέτοια...απελπισία ξέρασε κάποιο καθήκι του οικονομικών και την ακόλουθη ιδέα. Διαβάζουμε στην Καθημερινή σήμερα:

"Φόρος ακινήτων και στα αγροτεμάχια

 
Tο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει έκτακτη εισφορά «μόνιμου χαρακτήρα» παρόμοια με αυτή που εφαρμόζεται σήμερα στα κτίσματα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. 

Η εισήγηση θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων για τη διαμόρφωση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος. Ο συλλογισμός των ιθυνόντων του υπουργείου Οικονομικών δεν διαφοροποιείται πολύ από αυτόν που χρησιμοποιήθηκε για την εφαρμογή της έκτακτης εισφοράς στα υπόλοιπα ακίνητα. 

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το κράτος δεν εισπράττει τίποτα από αγροτεμάχια ορισμένα από τα οποία βρίσκονται στο Κολωνάκι, τη Φιλοθέη ή τη Μύκονο, όταν αυτά μάλιστα αξίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Υπό το πρίσμα αυτό η ηγεσία του υπουργείου σχεδιάζει τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων με βάση την αντικειμενική αξία που έχουν..."





Χαράτσι στους αγρούς και στα λιβάδια, στους μπαξέδες και στους ελαιώνες, στους κήπους και στα βοσκοτόπια ετοιμάζει κάποιος άρρωστος σκληροπυρηνικός πρασινομονιμάς λοιπόν! Και μάλλον θα κληθούν οι ΕΥΔΑΠ και οι ΕΥΔΑΘ να εισπράξουν με τον λογαριασμό του νερού το νέο χαράτσι. Και να δούμε πως θα ποτίζει με εμφιαλωμένο νερό Ζαγόρι η κουφάλα ο αγρότης. Και μην αρχίσει να παραπονιέται ότι άλλα του τάξαμε. Πρώτα ο πολίτης είπαμε, όχι πρώτα ο αγρότης.

Ας μην έχουμε αυταπάτες: Το τέλος αυτής της μάστιγας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το τέλος των πασόκ και νουδού. Και η νέα αρχή ξεκινάει εκεί που τελειώνει το νεοφιλελεύθερο έκτρωμα της ΕΕ.

Το PSI στην Ορθόδοξη Εκκλησία

http://workforceuniverse.com/wp-content/uploads/2009/07/psi1.png


PSI λατινιστί, Ψι όπως μάθαμε να το διαβάζουμε στις Γραφές, μιά απόλυτα χτιστιανική διαδικασία σωτηρίας ψυχών, πλημμελημάτων, αμαρτιών, χωρών, ηπειροζωνών και νομισμάτων που συνηθίζεται ακόμα και στην σημερινή υλιστική και άθεα εποχή. Παρακάτω τρία συνταρακτικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν του λόγου το ασφαλές.



...αλλ ουχί έρει αυτώ ετοίμασον τι δειπνήσω και περιζωσάμενος διακονεί μοι έως φάγω και πίω και μετά ταύτα φάγεσαι και πιεσάϊ συ. Λουκ. 17:8


,,,τάδε λέγει κύριος το ποτήριον της αδελφής σου πιεσάϊ το βαθύ και το πλατύ το πλεονάζον του συντέλεσαι. Εζεκιήλ 23:32


... και ύδωρ εν μέτρω πιεσάϊ το έκτον του ιν από καιρού έως καιρού πιεσάϊ. Εζεκιήλ 4:11


PSI και με την θέληση του Κυρίου τελικά.



Προσεχώς: Το PSI και η πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια ανακάλυψης του Νεκρομαντείου του Αχέροντα! Μη το χάσετε!

Νάτανε μόνο τυφλή η Δικαιοσύνη....

http://www.simplify.de/uploads/pics/lebensqualitaet_blind.GIF



Ήταν να μη πάρει μπροστά ο "αυτοκαθαριστικός μηχανισμός" του πασόκ! Μπορεί να τον είχαν μπλοκάρει με πάσης φύσεως ασυλίες και άλλα παρόμοια περίφημα "σοσιαλιστικά" οι κοτσαμπάσηδες της Αλλαγής, αλλά είπαμε, είναι να μη γίνει η αρχή.

Το στόρυ με τους οικονομικούς εισαγγελείς εξελίχθηκε απόλυτα "ελληνικά". Ξεκίνησε ως χειροβομβίδα, μεταμορφώθηκε σε στρακαστρούκα, μετά έμεινε λίγο στάσιμο και χρειάστηκε για να πάρει...ώθηση να μετατραπεί σε κλανιά, έγινε ανέκδοτο, ψιλομπήκε ύστερα στην ναφθαλίνη, γιά να μετουσιωθεί ξαφνικά σε ατομική βόμβα μεγατόνων, που απειλεί το πασόκ με την δικιά του προσωπική Χιροσίμα.

Από την αρχή του γραφικού αυτού συμβάντος μύριζε η φάση τουλάχιστον...γαρδένια. Δεν είχαν προλάβει οι ζόρικοι της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΝ/ΣΥΡ να γιαουρτώσουν ούτε δεκαπέντε υπουργούς του πασόκ σε γνωστή ταβέρνα των Καλυβίων και οι αντιδράσεις της πράσινης εξουσίας μαρτυρούσαν τουλάχιστον αλλεργικό σοκ! Εκεί να δείτε λειτουργίες, να πρωτοστατούν άπασες οι αρχιεπισκοπές Δικαιοσύνης και Οικονομικών και να ανεμίζει πάνω από τα κεφαλάκια των δύο οικονομικών εισαγγελέων το μπαϊράκι του πυρός του εξώτερου! Εκεί να δείτε "υποστήριξη του έργου της Δικαιοσύνης" και "ουδέν ψεγάδι η κατάσταση του βόθρου" και ότι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποδείξει περίτρανα την πανηγυρική μη ανάμειξη της πολιτικής στα εσωτερικά της Θέμιδος.

Τελικά τσούλαγε το θεματάκι ολοταχώς προς εκεί που τσουλάει οτιδήποτε κουνάει σ΄αυτόν τον τόπο χειροπέδες στην φάτσα του δικομματισμού, στο καμαράκι με τον νιπτήρα για τις απαραίτητες γαργάρες, αλλά, αλλά φτάσαμε στην όμορφη εποχή που άρχισαν να υπάρχουν και αλλά. Τι είδους αλλά; Η κατάρρευση του υπάρχοντος δίχρωμου συστήματος εξουσίας.

Πέσανε τα πασόκια γεμάτα "ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης" να...στηρίξουν τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, πέσανε κάτι ψιλές, απειλήθηκε σύρραξη, μετά γύρισε το αεράκι από τον Νότο, τίποτα δεν ήτανε, μιά γρατζουνιά πάνω στο παιχνίδι μονάχα ήτανε, παιδιά βλέπετε...

Σε άλλα κράτη, εκεί που οι συμμορίες σέβονται τον εαυτό τους και που η ανομία στηρίζεται πάνω σε υψηλές τεχνολογίες τα πράγματα γίνονται αλλιώς: Γίνονται τα πάντα για να μη φτάσει ο κόμπος στο χτένι! Πχ: Σε βουτάνε τα παιδιά, το και το φίλε, ένα κιχ βγάζεις και μετά δεν βγάζεις ούτε σπυρί πιά. Ή δεν σε βουτάνε καν, γιατί για να σε βουτήξουνε πρέπει πρώτα να σε βγάλουν από τα μπετά των θεμελίων του Γουώρλντ Τρέϊντ Σέντερ, ή ξέρω γω σε γλυστράνε κατά λάθος και πέφτεις από τον δέκατο έκτο μπροστά από μιά μπουλντόζα και μετά τραβάνε τα συνεργεία του Δήμου τα ζόρια της Άρκτου για να σε ξεκολλήσουνε από την άσφαλτο.

Και αν έχεις να κάνεις με αξιοπρεπή κράτη, βουτάνε οι υπουργοί την βαλίτσα τους και πάνε σαν κύριοι στον διάολο, και πάπαλα η σεμνή τελετή. Στο Ελλάντα κάτι πάει να γίνει τελευταία σ΄αυτή την κατεύθυνση, αλλά πάει μονάχα, δεν γίνεται ακόμα. Πατέντα της νουδοπασόκας το "πάαινε και μη φτάνε", πουλάει τρελλά!

Εδώ στο Ελλάντα θριαμβεύει πάντα η πρακτική στη θέση της θεωρίας: Πχ, αντί να σου πει ο κόπανος ο Μπεγλίτης "ο εισαγγελέψ κάμνει την δουλειά του και από πότε ανακατεύτηκε ο σοσιαλισμός στα θέματα της Δικαιοσύνης και ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνσην από το ταμείον", σου λέει "...εάν δεν είναι μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας (η πρωτοβουλία των οικονομικών εισαγγελέων, τότε πρόκειται για μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας".

Τύφλα νάχουν όλες οι θεωρίες!

Και αφού ξεκινήσαμε να μιλάμε για πρακτικές, κάτσε να δούμε τι λέει "πρακτικά" επί του θέματος και ο ιδιαίτερα πρακτικός υπουργός Δικαιοσύνης, αξιότιμος κύριος Παπαϊωάννου. Όχι για τίποτα άλλο, αλλά για να μην δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση, ότι η Δικαιοσύνη είναι αφημένη στο έλεος του Θεού και ότι οι δυό οικονομικοί εισαγγελείς το παλεύουν μόνοι τους. Λέει ο προϊστάμενός τους ο Παπαϊωάνου λοιπόν:

"....Από την αρχή είχα καταστήσει σαφές, ότι η διαχείριση των καταγγελιών ανήκει κυρίως στην αρμοδιότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Όμως, δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός, ότι οι συγκεκριμένοι Αντεισαγγελείς έπληξαν το κύρος της δικαιοσύνης με τις συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές τους, ιδιαίτερα:


α. Με τις δικαιοπολιτικά ατεκμηρίωτες και ουσιαστικά αστήρικτες αρχικές τους καταγγελίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν από την έρευνα της ίδιας της Δικαιοσύνης αλλά και ούτε οι ίδιοι επιχείρησαν να τις διευκρινίσουν ή να τις αποδείξουν.

β. Με τις αρχικές τους δηλώσεις τους για την αποκάλυψη ονομάτων του δημόσιου βίου και των οργανωμένων συμφερόντων, που δήθεν, με αξιόποινες πράξεις ή με υπηρεσιακές επιλήψιμες συμπεριφορές τους παρεμπόδισαν στο έργο τους και τα οποία τελικά δεν κατονόμασαν.

γ. Με την απρόκλητη αμφισβήτηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης και, κυρίως, με τη διαστρέβλωση του περιεχομένου της"


Ωραίο υπουργείο Δικαιοσύνης έστησαν τα παιδάκια! Φυσικά δεν ανταποκρίνεται ακριβώς στις κρυάδες που κρίνει αναγκαίες η θεωρία, αλλά στην πράξη σκίζει! Γιατί αν το δέσουμε κόμπο αυτό το "όλοι ίσοι ενώπιον του νόμου", θα αρχίσουμε να αλληλοπιανόμαστε μεταξύ μας και μπορεί να κινδυνεύσει το ανθρώπινο δικαίωμα της βουλευτικής ασυλίας και της παραγραφής των παρανομιών τους, δεν πάει.

Αλλά, φτάσαμε αισίως στην εποχή που αρχίζει να σκάει μυτούλα το αλλά. Ένα αλλά, που άμα κάτσει βολικά, θα τινάξει το σύστημα στον αέρα. Ένα τέτοιο "αλλά" όπως αυτό που αμόλησε ο Πεπόνης πχ, το οποίο έχει όλα τα φόντα να στείλει τον μισό "σοσιαλισμό" στο χώμα και τον άλλο μισό στη φυλακή! Αλλά και αυτό το "αλλά" να μη σκάσει, θα σκάσουν ένα σωρό άλλα που έχουν ωριμάσει στο εύφορο (με τόση κόπρο!) χωράφι του δικομματισμού.